Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

...TANK
tnak júúúúúú...
Boba
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Neked a gépeden biztos csak egyvalami van,se Windows se más.igaz?
Met
lol, elnézted a házszámot

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Sziasztok tud valaki 3ds max tutor linket?
repvez
linket mindenképpen küldj nekem rola ha elkészül ahonnan leszedhetem.És azt szabad tudni hogy milyen masina lesz?
Modern vadászgép vagy WW2-es vagy helikopter?
Sok sikert hozzá
bordy
flash vidcsik, de nem olyan nagy számok sztem.

berlinboy6329
A felsõ linken vannak tutorok,amihez be kell legyek jelentkezve.Azok videók v csak sima szöveges tutorok?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

bordy
nem tudom ki ismeri ezt az oldalt de mindekép érdemes ránézni feltéve ha sikerül a regisztáció, nekem picit körülményesen.
remek kis filmek, képek, portfoliok, shaderek texturák, tutorok...
pl egy film a fear-rõl szólt hogy a pályákat maxban addig a karaktereket mayaban csinálták.

autodesk area

ez pedig a 2006-os év legjobb effektjei maya, max és moationblurral összegyûjtve filmbõl reklámból játékból introból... ha bejönn így külön. mindjárt kiderül.

2006_best

bordy
hát igen, néztem egyik játéknak a készületét valami g betük voltak a címében és mmo asszem. hát ott külön volt modellezõ, animátor, programozók, texturások, teszterekm meg asszem külön volt ruha és kieg. tervezõ, ebben már nem vagyok biztos mert bealudtam rajta 😊, és nagyon prof. volt a környezett is. igazság szerint én 1enlõre csak külföldön látok ebben jövõt.

Sziasztok
Gondoltam benézek, régen írtam ide, most munka téma van, gondoltam leírom a tapasztalataimat. Magyarországon tudni kell, hogy itt mindent kell tudnia az embernek, játékiparban modellezés, uv zás textura festés, ja és jó ha mindent, tehát épület, jármû, statikus tárgy és karakter. Filmnél kicsit más a helyzet, de pl régi hazai cég keresett modellezö, uv zõ, texturázó, bevilágító, renderelõ és kompozitáló embert egyszemélyben, aki persze kezdõ legyen, hogy ki lehessen szúrni a szemét aprópénzel. Sajnos azt is tudni kell, hogy itthon a cégek (fõként játékfejlesztõk, én fõként ezt ismerem, ezen a területen melozok) olyan pozícióban vannak, hogy ha valakivel gond van, simán kirugják, mivel sorba állnak náluk az új emberek, van kb 4-5 fizetõképes cég itthon akik kb korrektek. Vuk 2 projectrõl tudnék mesélni, milyen mikor hozzáértõ vezetõi tudás nélkül próbálnak valamit összehozni :o), sajnos ilyen is sok van, a meloson kisérleteznek, aztán a végén kitalálják, hogy szar amit csinál. Külföld kicsit más, ott tudják, hogy ki hozza a pénzt a cégnek, és megbecsülik a melos, ez most nem csak az anyagiakra vonatkozik, megköszönik a munkát, megdicsérik, ez nem gyerekes dolog, igenis számít a hozzáállásnál. Jelenleg egy amerikai cégnek dolgozom, régóta nem éreztem ilyen jól magam, pedig pár éve ebbõl élek már. Mûvészeti képzésrõl az a véleményem, hogy pl tõlem soha nem kértek papírt semmirõl, minden céget , megrendelõt az érdekel, mit tud az ember, ha jó a referencia, vagy esetleg kérnek próbamunkát és az jól sikerül, annyi elég is. Na hirtelen ennyi, sorry a kisregényért :o)
bordy
highend-en néztem (csak kiváncsiságból) a munka lehetõségeket azért érdekel csak. amúgy szerintem is maxból van több itthon. animátorkodni annyira azért nem szeretek, mondjuk annyira nem is merültem el benne még... (uv-zni se, de kell 😛) texturázás az esküszöm egy külön tudomány.
mûvészeti képzés, hmmm.... majd elmegyek arra a 4 napos rajz oktatásra 😊 iciripici van.
de mondjuk ha összejönne annak a tündér lalás emberkének a stúdio itthon, oda lehet hogy szivesen el is mennék és addig még van egy bõ évem feltéve HA... és HA... 😄

hiftu
Nehéz szakmát választasz, ha Magyarországon (de lehet, hogy ez világviszonylatban is igy van) akarsz 3D grafikus lenni. (Itt animációra gondolok, nem 3D-ben létrehozott plakáttervre)
Számíts arra, hogy jól átbeszélt munka esetén is nyugodtan visszadobja a megrendelõ a munkát, csupán mert Õ nem arra gondolt/vagy meggondolta magát...
(Általában igaz: (nagyon) sok munka, nem (olyan) nagyon sok pénz) )
Kellene még hozzá mûvészeti képzés is. Remélem van. 😄

Boba
Ez most szigoruan szemelyes velemeny lesz. Szerintem, ha az embernek a tudasa megvan akkor barhol kaphat munkat. Esetleg majd atkell kepezze magat Maxra vagy XSI-re. De a munkamenet ugyan az. Nem program kezelest kell megtanulni, hanem a modellezest, texturazast, animalast satobbi... programkeret nelkul.

Magyarorszagon is vannak biztosan akik mayat hasznalnak, de tippem szerint tobb a Studio max (regi jatekfejleszto hagyomanyok miatt) es az XSI (mer piszok olcsok) de vannak elvetemultek akik Modot hasznalnak (pl GYAR) de van Maya felhasznalo is (Pl Digic).

bordy
volna egy olyan kérdésem hogy itthoni viszonylatban hogy áll maya téren a munka lehetõség? sok-sok gyakorlat esetén el lehet helyezkedni itthon? és a legfontosabb hogy gyakorlat szempontjából lehet e menni valahova egyáltalán pl. freebe melózni. tehát milyenek a kilátások itthon. nekem fogalmam sincs úgyhogy így érdekelne a dolog.

hiftu
Csak modellezés, vagy texturázás is lesz/van benne?

Így van 😄 ebben vagyok jártas, nomeg legalább alktok egy új gépet 😊
És videótutor amúgy sincs géprõl, mindenki csak kocsikat gyárt. 😄

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

hiftu
Gif, gif... Irtam privátban, hogy ne warezolj a fórumon....
Látod, most letiltottak. (Nem én voltam.) 😄

repvez
Remélem repülögép modellezés lesz a témája <#wink>
Segitsen valaki maya ügyben!nemtudom elinditani a sza.t
Én most készítek egy teljes tutorialt A-tól Z-ig. kb 3-4 hét mire befejezem.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Evin
Elfelejtettem megkérdezni, hogy ugye megszûnt a maya3d.hu, de tervezi valaki az utódát? pl Magnificat videója nagyon jó volt (meg persze a többi is), de én nem találtam azóta semmi érdemleges oldalt, vagy videó tutorialt maya-hoz.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Evin
Ki lehetne írni fülölre is a bannerra, hogy no-warez, csak az újak kedvéért. A 3DSMax topikban is mondhatni bevált.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Értem,de azért egy kis felvilágositást kaphatok vagy teljessen le vagyok irva!?
Magnificat
mivel új vagy, így most közöljük veled (is)... nincs warez a topicban...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Sziasztok uj vagyok a forumban,és szeretnék kérni egy kis segitséget.Az a helyzet,hohy letöltöttem a /Maya 8.0-át,meg a 8.5-õt fel installáltam de nem tudom elinditani egyiket sem.Van hozzá /creck/,de nem értem mit kell vele kezdeni,vagy hova kell bemásolni stb.Ne röhögjetek rajtam de már egy hete ezzel kinlodom.A cinema 4d demoját kiprobáltam nagyon tetszik
ez a 3D-s világ.Aztán mindenhol csak azt olvastam,hogy a MAYA a tuti
ugyhogy most tuti elakadtam.Szeretném ha valaki segitene,hogy hogylehetne elinditani ,serial-t honnan lehet szerezni hozzá?stb...
Létezik az,hogy /maya 8.0 és a 8.5 250mb körüli lenne az egész? Vagy a
3cd-s Maya-t honnan lehet leszedni?Légyszi segitsetek!!! Elöre is köszi Gif.
bordy
kicsit leült a topic. ezért bedobok 1 képet.
igaz. tutoros, de 85%-ban magamtól csináltam a modellt.

1024-es

köszönöm szépen !!!
Magnificat
hát spec nekem nincs, de itt egy korrekt üvegtextúra, ebbõl is tanulhatsz:
TrueGlass 2.5

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

valakinek nincs véletlenül 1 linkje ahol kezdõk számára érthetõen le van írva h hogyan lehet mondjuk 1 szebb fajta üveg textúrát csinálni
ibor90
Hát nem tudom talán próbáld ki hogy nem nyomkodod mint az õrült 😄

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

bordy
nekem csak magyar van ott. váltani win alatt nem tudok nyelvett,inaktív is a bill.komb. gomb ott.

néha jönn elõ amúgy, tehát nem zavaró, csak amikor kapkodok picit és nyomkodom a bill.-t mint az õrült. múlkor kikapcsoltam az undot is valahogy billrõl, de hogy hogyan.

ibor90
Vezérlõpult-->Területi és nyelvi beállítások-->Nyelvek-->Részletek-->billentyûzetbeéllítások na és ott az összeset nincs-re állítod. Szóval azért változnak át a billentyûkombinációk mert átváltod a nyelvet egy hotkey-el véletlenül. Nekem is ez volt. Remélem segítettem.

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

bordy
én nem értem. létezik valami hotkey váltó gomb? néha 1x csak halál mást csinálnak a gombjaim vagy semmit se, oszt indithatom újra a progit hogy jó legyen megint. vagy bug?

thx <#eljen>

the world is mine

köszönöm szépen!!!!
Sikerült 😊
JEAH
bordy
álllat. én simán azt gondoltam hogy az polip fej egy maszk és valami robot mehanizmussal mozgatják a csápjait. 😄 adat központ se egyszerû,nem lennéka a csávó helyébe. ha ott baszodik valami... 😊

be kell kapcsolni ilyenkor a plugját.
window-setting/pref.-plug és ott a mayatomr lesz az.

egyszerûen teljesen eltûnt lol?
egyik menüponban sincs benne window->rendering editors--->sehol ninsc ottt 😞 valaki pls help!!
Sziasztok !
nekem adódott egy problémám😞
amikor kiválasztom h mit szeretnék használni renderelésnél
nincs mental ray menüpont eltûnt 😞
hogyan tudom visszahozni? ^^
Magnificat
mondjuk az egész...

ibor90
Konkrétan hol lenne az oldalon belül az érdekes rész?

Magnificat
Ez nem kicsit érdekes:
ILM

A másik,csináltam egy autót, amit beanimáltam. de szeretném, ha a kereke motion blurolva lenne, illetve elmosva(nem ragazkodom az mblurhoz). de sehogy sem megy, csak ha az egész elmosódik, és az ciki, please help. itt van három link, hogy lásd mirõl beszélek, Ezek xviddel vannak elkódolva, egy passal, tehát nem lessz gond a lejátszással.AUTÓ1
AUTÓ1
AUTÓ1
Boba
Szvsz elo lehet allitani olyan specifikus esetet, ahol a renderman valoban 100szor gyorsabb. Marha sok displacement amik mozognak es motion blur van rajtuk, emellett IMax felbontasban vannak renderelve es animaciorol van szo.😄 De amugy szvsz koltozi tulzas, de tenyleg gyorsabb jocskan.

A maya soft allo kepekhez, es animokhoz is remek ameddig nincs GI vagy tul sok displacement a jelenetben.

(Peet, nezd meg pl az Afrika Corps videokat peldaul. Azok Maya soft renderek, es eleg korrekt a minoseguk. Csak tudni kell a renderer hatarat.)

Amugymeg nem egy hiperszuper rendertol lesz valami jo... szamomra meg mindig az original, nem kiegeszitos Warcraft3 videok az etalonok. Az max3 es scanline render. Megis nagyon jol neznek ki.

Sziasztok, itt az elõbb szó volt maya soft ról és rendermanról. Nem igazán értem, mi a probléma a maya soft-tal, még nem vettem észre semmi problémát, bár én még nem régóta csinálom. Amúgy a render sebesség tényleg 100* gyorsabb, vagy ez ilyen költõi túlzás volt?
Peetmaya
NO WAREZ NO WAREZ NO WAREZ NO WAREZ

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
a modellezéshez nem nagyon használok semmit, rendereléshez a final render stage-2, szõr és hajhoz a shave and a haricut, és ruhaszimulációra a syflex
folyadékszimulációhoz van a realflow, de azt még sose próbáltam.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

ibor90
Én nem nagyon szoktam ilyen pluginokat használni azokon kívül amik alapból benne vannak, de ha már témánál vagyunk megkérdezném hogy ti milyen hasznos pluginokat v programokat használtok egy-egy modell elkészítésénél?