Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akinek van pár extra ötlete hogyan kéne elkötni a bejelölt szálakat(a 2.nál egy 3szöget kéne átvariálni 4szöggé) az írjon/rajzoljon.

Eddig mindig a szokásos módszerrel csináltam de hátha mutat vki vmi új technikát.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

bordy
köszi. késõbb kiprobálom. én eddig úgy csináltam, hát eddig... 1et csináltam..., hogy fogtam az egyik tutorból a felnit azt frontból körbe vonalaztam egy planen aztán azt körbenystem majd beálitottam a vertexeket a helyükre. (ilyen házibarkácsolsá) 😄

Magnificat
hát örülök... ez sem könnyû néha, nagyon oda kell figyelni, hogy az íveket meg kell tartani (nem csak oldalt a 72 fokot, hanem a tetején is, mert különben ovális lesz... szóval nem mindegy, milyen vertexet mozgatsz, és azt is mive (normál mozgatás vs scale tool)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

frankó a leírás, most tanultam vmi újat 😄, eddig én máshogy csináltam, de ez könyebbb módszer 😊

Magnificat

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
hát attól függ hány küllõt akarsz...
5 küllõnél 72 fok, 12 küllõnél 30 fok...
az enyém valójában 5 küllõs, tehát megcsináltam egy küllõpárt, és azt forgattam 72 fokonként 4x (mivel a kiinduló elem már létezik)

mindjárt nyomok neked pár képet a folyamatról (btw az MTS 2: modellezés is egy felnit csinál, úgy ahogy most fogom mutatni, csak még nincs összevágva...)

bordy
hát a kullök ágainak a szöge. maga a csillag forma. 1 lejönn 90 fokban, de a többi?

Magnificat
milyen ágak milyen szögét?

bordy
a 'hogy' ki maradt. csak hogy értelmes is legyen a kérdésem 😊

bordy
nekem csak 1 kérdésem lenne ezzel kapcsolatosan. az ágak szögét határozod meg?

Magnificat
átalakítás után a felni (kb elégedett is vagyok vele, majd ha beteszem a féket meg az agyat, megnézem, mennyire nyúlik hátra a felni)
render

wire

repvez
Egy kicsit OFF
Valaki aki használja a wings3d-t az nézzen át a topicjába hátha tud segiteni.
Köszi
ON
Magnificat
hát azon még bõven segíthetek

oryon
Hm, nem ismerem e kocsihoz tartozó pontos felnit, de eddigi megfigyeléseim alapján nem fog elférni a fékrendszer a küllõk túlságosan benyúló része miatt. Az eddig megfigyelt felniknél azt vettem észre, hogy minimálisan nyúlnak be a kerék belsejébe, így könnyen elfér a fék... tudom, hogy még alakítod, így erre majd figyelj szvsz... késöbb sok fejtörést és felesleges munkát adhat, tapasztalat sajna.

Oryon

Magnificat
na akkor egy kis gyors haladás:
felni

a gumiköpeny csak egy gyors 5 perces, tudom, hogy nem így néz ki egy eredeti... ez a felni az alapforma, holnap kicsit feldobom még térbeli ki-behúzásokkal, illetve agy, fék...stb is kerül rá ha minden igaz

bordy
akkor csináld azt hogy duplicate special, és ott írd be a -1-et az x tengelyre. de legyen középen a pivot.

repvez
hogyan lehet tükrözni mayában?Nekem valahogy nem müködik a -1x-es Scale ahogy a tutorban volt pedig a pivotot is beállitottam a test szélére,de semmi nem történt.
Valaki nem tud egy leírást vagy bármit a Layeres Rendereléshez????
Magnificat
dettó... nálam már az is luxus, ha két nézet megegyezik... az már elég 😄 btw a Z4-hez már olyan 150 megás a highres könyvtáram

hát igen nekem sokszor a (elvileg azonos) blueprintek eltérése zavar. godolok itt arra h az oldalnézet nem passzol az elölnézethez.
De énis minden részletrõl begyûjtök pár képet.

oryon
A helyzet, hogy most sajnos rossz blueprintet találtam (a nézetek nagyon nem stimmelnek, pedig CAD szintû volt, dehát nem minden arany ami fénylik), így jóformán magam találgatom fotók alapján, hogy mi mekkora lehet, hogy görbül, stb. ... ez sokkal pontatlanabb, de tetszetõsebb módszer 😊 fõleg ha ezen esetben a blueprint nemigen segít :S

Néha a blueprintek nagyon mást mutatnak, mint az az "50-150 highres kép", így ilyenkor érdemes inkább a fotókat alapul venni, mint a blueprinteket és megbarátkozni azzal, hogy pontatlanabb lesz a modell, de ha senkinek sem fog feltünni igazán, akkor végülis mind1 😄

Pl.: a blueprinten gyanusan kicsik voltak a felnit fogó csavarok a képekhez képest -> fotókhoz viszonyítva felnagyítottam és egyértelmûen hihetõbb lett a történet 😊

Oryon

Magnificat
hát szerintem a blueprint után is érdekes néha próbálni kivenni, hogy mi is akar lenni (én továbbra is a blueprint + legalább 50-150 highres kép mellett vagyok 😄 😄 😄 )

Hát igen az elején nagyon figyelni kell a modellezésre. Akkor pl elég sûrûn nézem a blueprinteket (ha van), mert apró csúszás tönkreteheti az egész munkát. Ami sztem nagyon fejleszti a térbeli elképzelést, ha vki csak fotók alapján modellezik, (no blueprint).

Magnificat
ezért írtam, hogy az egyik legkomplexebb 😄

oryon
Általában az orr-rész és a hátulja a legrészeltesebb kívülrõl egy kocsin, de fajtánként változhat. Egy porsche 911 carrera 4s hátsó kerekénél lévõ kopoltyún 1,5-2 napig szívtam (egyik napi eredményem kifagyott 😄)... míg egy aston martin db9 teljes külseje kb. 3-4 megfeszített nap volt... bár 1 év fejlõdés és tapasztalat is közrejátszott ebben persze.

Oryon

Magnificat
jaja, nekem is sok tutorom van (nagyon sok), de a 80%-kát még nem is láttam... azért tartom, hogy ha épp odaérek, hogy mondjuk részecskerendszert kelljen scriptelni, tudjak mihez nyúlni kezdetben, de a tényleges munkát semmi sem pótolhatja (ahogy az emberrajzolós tutorban is mondják: feltaláljuk az embert, tehát modellezés közben is neked kell rájönni sokmindenre, akkor marad meg...)

mellesleg a kocsi jelen állapota nekem is túl sokáig tartott, mivel:
-ez a face / 2-3 faceenkénti extrudeolás nagyon lassú modellezési eljárás, de ez jött be eddig a legjobban
-az elején nagyon pontos akarok/szoktam lenni, mert ha most csúszok, az végigcsúszik az egész modellen, és csak erõsödik...
-az orr szerintem az egyik legkomplexebb rész a kocsin

Peetmaya
Ne érts félre, én nem azt mondom, hogy a tutorok rosszak. Nagyon jók, én is abból tanultam meg modellezni, de abban a pillanatban, amint megtanultad az eszközök kezelését, és ellestél pár trükköt, le kell szakadni a tutorokról és magadtól tanulni. Ha saját magad találsz ki új trükköket (valószínûleg 100x-ra találod majd fel a spanyol viaszt, de ennek ez a menete, sokkal jobban át fogod látni az egész rendszert, jobban érezni fogod, hogy minek hova kell kerülnie, és ami nagyon fontos, önálló tudsz majd lenni.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

bordy
nekem majdnem egy teljes napom elment csak a motorháztetõre. probálkozni kell, kisérletezngetni. de télleg csak így megy, tutor utáni kattintás nem túl jó. ha tutorozok akkor azt is úgy csinálom hogy elõbb probálkozok és ha nem megy megnézem. mondjuk akkor is megnézem ha megtudtam csinálni hogy ott hogyan csinálták meg.

Peetmaya
A LionTR-res tutor bõven elég ahhoz, hogy képet kapj arról, hogyan kell ilyesmit modellezni. Ha nem tanulod meg magadtól lemodellezni a tárgyakat, sose fogsz megtanulni modellezni. Szerintem indulj el a saját fejed után, próbáld meg kitalálni, hogy lesz szép. Ha valahol elakadsz, mi itt vagyunk és segítünk, de ne nyavajogjon már mindenki folyton tutorért, mert ha csak abból tanulsz, akkor sose fogsz magadtól modellezni.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

berlinboy6329
Kössz a helpet magnificat.Jó lesz a kocsi.Ejj,ha majd ln is így tudok majd.

Kipróbálom azt a LionTR-es maxos tutort,csak az a baj,hogy az nem fedi a belsõ modellezését.Van ehhez is részletes tutor?(Mint a LionTR-es)

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat
na csinálgattam egy kicsit az autó orrát... a gyenge pontom a kerékjárat feletti, illetve az onnan hátrafele lévõ rész, ezt még majd alakítom, csak már megyek aludni, ha 8-kor fel akarok kelni a hazamenetelhez
azért véleményeket várok
orr 1
orr wire

Magnificat
na kicsit pontosabban utánanéztem: polygon = sokszög (görög szó)
minden sokszög polygon: trigon (háromszög), tetragon (négyszög), pentagon, hexagon, heptagon...stb googolgon 10 a 100.-on szög 😄
de hogy CG-s terminológiában...

Magnificat
a vertex egy csúcspont, amit a térben 3 koordináta alapján kaphatunk meg... a face 3 vagy több vertex által meghatározott felület. Na és itt van a kérdés, a polygon az csak a 3 vertexbõl álló triangle, vagy a face és a polygon ez esetben ugyanaz (max-ban a polygon 3 vagy többszög, de sok proginál a triangle számot adják meg ennek... szerintem 3 vagy 4szög, de a profiktól várom a pontos definíciót 😊 )

berlinboy6329
Lenne 1 kérdésem:Mi az a polygon?

A Face,vertex, v mi?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Ez egy bug néha nekem is jelentkezik ekkora csak polygonokat kijelölve mozgass ne az egész testet

krisztian005
Jobban megnéztem, ha az Extract-al vágok ki egy darabot a polygonból utána jelentkezik a nyúlás.

krisztian005
Sziasztok, csináltam egy poligon modelt és kéne egy részén fordítani de nem tudom miért nemcsak fordul a modell hanem nyúlik is, hasonló a helyzet az összes részével a modellnek, ha létrehozok egy új modelt pl egy szimpla kockát annál nencs a nyúlás csak azoknák amiket eddig csináltam, lehet hogy véletlenül én kattintottam valamire de így nem tudom fojtatni, ha tudjátok mi lehet az oka és hogy lehet helyrehozni kérlek irjátok meg.
elõre is köszi.

Pont errõl ecseteltek pár sorral lejebb tök8 mihez van a tutor a módszert kell megtanulni.

Köszünöm hiftunak a segitséget nélküle még vakon tapogatoznák.Mégegyszer köszönöm szépen.Gif.
bordy
szerintem tökk8, jó ez mayához is, ezeket a lépéseket mayával is meglehet csinálni.

berlinboy6329
Bazz nem rossz,de van ilyen részletes tutor Mayához is?

repvez
Igy hirtelen csak az angolt találtam meg
Box modelling
Met
azt a pdf tutort elõ tudnád keríteni?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

repvez
Azt nem tudom de sok olyan van hogyha süket az ember csak látja, hogy mit csinál már akkor is meg tudja utánna csinálni, mert anyira részletes.Ld.: AudiA3,Evermotion Car4Ever.
Egyébként ha jol tudom LionTR csinált egy PDF tutort ami szintén nagyon jo és magyar.
De hagyjuk és örüljünk annak hogy IMP repülö tutort csinál <#wink>
Render Layerek-re szedve rendereled le, majd a jelenetet???
Vagy ha nem valaki tud nekem ebben segíteni!!!!Valakinek nincs valami jó leírása vagy valamilyen tutoriálja ez ügyben.Nagyon fontos lenne!!!!!!

Imp elõre is köszönet a tutoriálért!!!!!
Met
az ezerbõl hány magyar nyelvû van?😊

még is csak autó kell a népnek

repvez
Azt találni ezerfélét, de repülöset alig vagy amit talál az ember azt csak csodálni lehet,de tanulni belöle nem, mivel csak WIP képet rak fel belöle a készitöje,de azt nem hogy hogyan csinálta.
Hajrá IMP ne hagyd magad lebeszélni 😊
Met
hagyd a repülõt, autó modell kell 😊

Minden lesz benne ami egy állókép elkészítéséhez kell. A blueprintek elhelyezésétõl a modell végleges rendereléséig minden: modellezés, UV-ás, textúrafestés, shaderelés, renderelés. Annyit elárulok WW2-es repülõ lesz.
Mivel hamarosan kezdõdik a suli ezért minnél elõbb szeretném megcsinálni. Majd rakok fel screeneket, ahogy halad a munka egyenlõre csak a terveknél járok. Ha beválik az ötlet és lesz idõm és érdeklõdés, többet is készítek.

Magnificat
de lett volna jobb hely érdeklõdni... mondjuk mi is? Ja igen, SG-s 3D Studio MAX topic 😊