Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KILLER2
Szerintem is legyen 8.5ben, pl én is most kezdtem és az van meg. Bár igaz, nem okban különbözik, de akkor is. Amúgy sok sikert a videóhoz Magnificat, az elsõ 2 nagyon fasza lett.

Töltsük le az internetet!

Magnificat
ahogy gondolod... késõbb úgyis jönnek újabbak, a gnomonok meg sokáig 5-6-7-esben mentek (tán még most is 7-esben vannak)

az enyém azért van 8-asban (úgy emlékszem), mert akkor amikor csináltam, 8-as maya-m volt fent... amikor most csináltam egyet, azt 8.5-tel csináltam... Egész egyszerûen azért, mert csak akkor teszek fel más maya-t is a 8.5 mellé, ha valami miatt nagyon kell...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

bordy
nekem mind1, de az én megláttásom szerint a legújabbat fogják mindig leszedni a kezdõk szerintem, ezért lenne érdemes 8.5-tel.

7
Nos azért van egy fontos kérdésem:
Mivel nem kezdtem még el a turorvideokat: Milyen verzióval csináljam, persze a válasz: a legújabbal...dee személy szerint nekem 7 jön be a legjobban.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

KILLER2
Az a baj, hogy ez elállítja a pivot-ot. De mindegy, majd megoldom.

KILLER2
Profin mûködik, köszi. Nekem Maya 8.5-öm van, abban Mesh\Booleans->Difference.

KILLER2
Megnézem és óvatos leszek.

berlinboy6329
jah 2 tárgy kijelöl (8as mayám van)edit mesh(asszem),de a lényeg,booleans/difference.De óvatosan vele!

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

KILLER2
Olyat lehet, hogy fogok pl egy 3szöget, beletolom egy körbe és valahogy kivágom belõle a formályát? (kitörlöm a 3szöget, de a körben ottmarad a nyoma).

KILLER2
Köszi.

Separate gomb!
KILLER2
Ha én régebben kombináltam néhány testet, azt valahogy vissza lehet vonni?

Met
<#eljen>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Magnificat

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
meg az enyém összevágása is 😊

Látom égetõen fontos a tutorom elkészítésének gyorsítása 😊

KILLER2
Köszi. Igyekszem, hogy ne bánd meg. De egyenlõre örülhetsz, mert elvagyok. Egyetlen problámám a lapokon lévõ textúra igazítása.

Magnificat
Killer... lehet, hogy megbánom, de keress meg MSN-en ([email protected]) és segítek (A nevembõl adódóan gondolhatod ki vagyok 😄)

KILLER2
És ez a Setting up izé hol van?

KILLER2
Köszi.

Szia Killer!!! Itt egy link a kérdésedre ezen az oldalon találsz több jó tutorialt is :-)
1 kérdésedre a válasz itt lesz!: Setting Up Orthographic Images

Itt az oldal http://www.thegnomonworkshop.com/tutorials.html

Jó munkát!
KILLER2
Az 1es kmérdésemrõ sürgõsen kérnék választ, mert modelleznék én, megvan a kép is, de nem tudom jól ebrakni. Mindig csak egy része látszódik és fogalmam sincs, hogy hol leehtne méretezni és mozgatni.

KILLER2
Köszi.

Met
a 4. pontra link, a blueprintes oldalakon van "tervrajz"

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

KILLER2
Gondoltam. Esetleg valami konkrétebbat? Google már megutált, túl sokat kérdeztem. Amúgy ha érdekel éppen most is nyitva van a google egy másik lapon, mert teytúrát keresek. Akkor csak az 1, 3 valamint a 4 kérdésembõl anniyt, hogy egyáltalán milyen néven keressek.

Boba
Szerencsere igen jo kerdeseid vannak, egy linkkel megtudom valaszolni az osszeset!😊
Itt ni!😊

Tovabbi szep Mayazast es sok sikert!

KILLER2
Összegyúlt pár kérdésem:
1. Hol tudom pozicionálni a képet, amit lamberre tettem, majd azt egy plane-ra?
2. Hol találok jó minõségû textúrákat?
3. Az MTS tutorial videónak csak ez a két része van és nincs valami weboldala?
4. Hol találok olyan képeket, amiken van egy tárgy rajza minden oldalról és alkalmas arra, hogy betegyem lapokra és az alapján készítsem el a kész modelt?
Folytaása következik.....

KILLER2
Hol lehet poícionálni?

KILLER2
Köszi. Én is így próbáltam, csak nem találtam mozgatót. Most alaposabb leszek, meg nem éjfélkor csinálom.

bordy
2 módszer van.
1: csinálsz egy lambert-et és arra betöltöd majd pozicionálod magadnak.(colornál a ff négyzet majd file)
2: a megfelelõ nézettben (oldal, felsõ...) view - image plane - import...
aztán azt is éehet állítgatni ha akarod.

KILLER2
Olyanra gondolok, mint ami az MTS tutor videóban is van, amikor az autós izéjét mutatja. Olyat akarok, mint annál a láthatatlanná tett lapok, ahol fent volt az autó rajza. Nekem nem rakja fel a teljes képet. Hogy kéne rátennem és mire?

KILLER2
Olyat hogyan tudok, hogy egy lapra ráteszek egy képet úgy, hogy az legyen minta a modellhez? CSináltam egy lapot és betextúráztam, de ninics rajta a teljes kép. Hogy lehetne jól emgcsinálni?

Egy kis update, mostmár befejezem végre van egy kis idõm.

Boba
Ne FG-kent hanem ImageBased Lightning-kent hasznald a HDRI-t es akkor lesznek arnyekok.

Garou
Üdv!

Az a nagy helyzet, ha Mental Ray-ben HDRI képet használok bevilágításhoz, minden szép és jó, csak nincs árnyék (caustic, és global illumination nincs bekapcsolva, final gather rays 500, meg maxon a raytracing), ha berakok még egy plusz fényforrást, akármilyet, akkor pedig minden elsötétül. Ha leveszem a plusz fény erõsségét 0-ra, és csak árnyékot vet, akkor is, plusz ha rendesen kap erõsséget, akkor is. Nem látszik szinte semmi.

Kérdésem: Hogyan tudok úgy bevilágítani HDRI képekkel, hogy legyenek árnyékok is? Plíz help!<#confused>

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
terjed az ige 😛

Az enyim meg még készül 😄

KILLER2
Köszi.

bordy
videó.

meg majd elfelejtettem.

Magnificat tutorjait is érdemes megnéni.
http://3darts.try.hu/files/mts_beginner_part1.avi
http://3darts.try.hu/files/mts_beginner_part2.avi

KILLER2
Ez mi? Videó, könyv, leírás stb....

KILLER2
Köszi.

bordy
most jött ki ez 2-3 napja, probáld megszerzni valahogy(egyébb utakon hozzá lehet jutni már): Digital-Tutors : Introduction to Modeling in Maya 8.5

kezdõknek 8.5-ben tökéletes.

KILLER2
Tudom, de eddig 1et próbáltam és már abban sem találtam pár menüt és jópár dolog más volt, gondoltam a többinél is így lesz. De ha te mondod. Köszi.

bordy
hát... szvsz még az 2-3 éve készült tutor is jó lesz hozzá. csak a menük lesznek máshol ill. részeletesbb vagy épp 1szerûsítve lesznek az opciók.

KILLER2
Msot kezdtem a modellezést is eg a Maya-t is, szóval nagyon kezdõ vagyok. Nem tud valaki magyar tutorialokat Maya 8.5höz? Találtam Maya-hoz, de az pl ultimate-hoz volt, az meg más mint a 8.5.

Igazából meg tudom oldani, sõt már teljesen máshogy néz ki az orr, csak hátha tanulok vmi új technikát. Pl az alsó vonalvezetésre nem is így gondoltam, de ez jó.

hiftu
Most nézem, hogy máshogy gondoltam a képet. Elsõre úgy láttam, hogy
abba a négyszögbe mennek bele a jobb oldalról a vonalak, de látom, hogy van egy külön kicsi 5szög. Az el ugyanaz. Keresztben felosztod és a megfelelõ irányban tovább vágod a polygonokat....

hiftu
Lehet, hogy az orrnál ott tovább kell osztani az alsó vonalat. Nem látom jól a topológiát... De szerintem ezt már meg tudod oldani.

hiftu
Felsõ felosztás.
Ha jól láttam, akkor ez egy hatszög. A jobb oldalon bejövõ 2 extra kapcsolódási pontból az alsót összekötöttem a bal felsõ sarokkal. (Itt van egy 4 szög) A felsõt kapcs. pontot a felsõ éllel. (Igy lett egy 3 szög.)
Hogy a felette levõ polygon ne legyen 5 szög, ezért végig osztom az összes polygont. Még mindig megvan a 3szögem, tehát ennél is a felette lévõ polygonokat felosztom ugyanugy.

Az alsó ponton szerintem jobban látszik, hogy hogyan készitettem a 3szögbõl 4szöget.

Üdv,
Hiftu