Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Töltsük le az internetet!
Shanyec: egyenlõre passz, sosem foglalkoztam vele, csak feltûnt az a kis pipa... most lesz még 3 órám az egyetemen, utána rálesek neked... este megyek sörözni, a brainstorming úgy néz ki csak holnap lesz
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Killer te honnan tanulsz mayazni?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Nem tudod a Z-depth képet hogyan kapom meg rendernél??Mert mondtad kapcsoljam be Render Settings a Depth Channel, de nem tudom hogyan kapom meg ezt a képet?
elõre is köszi!
Na Eddig mindent jól csináltál csak gondolom maya software-val rendereltél.De ha ezzel renderelsz Ray Trace árnyékot akkor be kell még valamit állítani Maya Software rendernél.De gondolom észre vetted két típusú árnyékot látsz a lámpánál egy Deph Map Shadowst és egy Ray Trace árnyékot.Szerintem használd az utóbbit,de akkor Mental Ray-vel rendereljed és akkor lesz árnyékod.
Ja hogy szépen elhaló árnyékot kapj a lámpánál a Ray Trace árnyéknál Light Radiusnak adj 4 értéket Shadow Rays-nek meg 32 és Mr render!
Boba: néha nagyokat nevetek itt miket irkálsz, de jogos 😊)
btw lehetne erre a helyzetre ray trace shadow helyett shadow map-ot is használni 😄
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
mivel rajzolni nem tudok, így így "conceptartolok" 😄 gyorsabban kész vagyok, és jobban ki tudom fejezni majd a csapattársaknak, kb mire gondoltam...
PreVis Doodle 1
PreVis Doodle 2
Maya könyv, házikó építõs gyakorlata, ott akadtam el, hogy a fal tetõbõl kilógó részeit kellene levágnom.
Kijelölöm a falat, shiftel hozzá a tetõ alsó síkját (ott "találkozik" a 2 felület), aztán Intersect Surfaces (First Surface bejelölve) majd a Trim jönne de valami nem jó mert ezt írja ki alul "Warning: Trim: changed to keep originals on; curves on surface have construction history with the dependency on the surface itself." és nem jelenik meg a fehér rács.
ötlet<#confused>#confused>
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Szia Boba :-)
Olan kérdésem, van még, ha a képet lerendereltem: 6614 x 3110 pixlbe és 500 dpi-be allor a nyomdanak jo lesz, ezt be tudjak allitani, akkorara amekorrara kell ?
Köszi
Kedves Boba :-)
Sokmindenre rájöttem, te általad meg mások által, ezt köszönöm is. A gépem majd ossze szarja magat, most sikerult mar egy szepet rendes beallitasokkal renderelni, de volt olyan is amit mondal, hogy a winyom sem fogja birni hely ugyileg, a mayalog file errorban ki is irta, hogy a faj lerenderesehez 193GB szugseges. Mar birja a vinyo a normalis belitasokkal is :-) Ja a kerdesedre valaszolva, hogy honnan szedtem a (centit)..: http://www.multireklam.hu/
Ezen a weboldalon, irja is a ceg aki csinalja ezt az egeszet, megnezheted pontosan az Óriás plakát résznél: 504 cm x 238 cm..., vagyis nem en szoptam az ujjamból...
504 centi? Nem milimeter? Mert meg 504 milimeternel se megoldhato a 600 dpi, nemhogy 504 centinel.
504 centi szelesseg 600 dpi-vel kb 120.000 pixel!!! Ezt neked nagy valoszinuseggel egyik render engine sem fogja tudni kiszamolni. Maya pl csak 8192*8192t tud renderelni maximum, a final rendert hirdettek azzal, hogy 32k*32k-t kepes kirenderelni, jelenleg FinalRender ebben a csucstarto. Amit Te akarsz az kizart. Es mint mondtam, szerintem abszolut felesleges.
Es szerintem abszolut felesleges is...
Sziasztok :-)
Boba, nem kamuzom, csak az a baj, hogy ide probáltam képet beszurni a munkámrol csak nem rakta be... De amiket mondtal, sokat segitettel koszonom szepen neked... A nyomdat kulon fel hivtam, és ok mondtak, hogy 504x238 600dpi ezert csodalkoztam ezen.., es nem en talaltam ki :-)
A problemamat itt is le irtam, hatha tudnak segiteni masok, es itt talalsz rola kepet is: http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=1912
Koszonom nektek
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
-Valodi perspektiva
-Tobb targy es layer kezelese
-Normalis, mas 3d-s programokban hasznalt viewport navigacio
-Szamomra konnyeb kezeles (nem kell menukben kotoraszni, eleg 2-3 bill kombot megjegyezni es ennyi az egesz) es gyorsabb is vele a munka
-Tobb polyt kepes megmozgatni. Kapasbol Zbrush ott esik el, hogy hivatalosan a 32 bites verzio nem tamogat 3 millio poligonnal tobbet... mudboxxal 12 milla polival meg tudtam dolgozni ugy, hogy csak azt a reszt jelenitettem meg ahol dolgozok.
-Szamomra atlathatobb GUI, es sokkal inkabb hasonlit a tobbi 3d-s progira. Nem kell masik bill kombokat megjegyezni a mozgashoz, hasonlo a munka logikaja is mint egy masik modellezo proginak.
Szamomra az dontotte el a dolgot, hogy Zbrushal csak szenvedtem mindenfele hulyesegei miatt, addig mudboxal 5 perc utan tudtam alkotni valami kis gagyisagot.
Amúgy én nem is számoltam utána :S
Boba, Mudbox amúgy kezelhetõbb mint Zbrush? Mi a véleményed? Mondjuk legalább Zbrusht jó lenne legalább középszintre megtanulni, bár most hogy inkább építészeti rendereket próbálgatok nem sok hasznát veszem 😊
Youth
Vagy pojenkodni jottel be, vagy ha komolyan gondolod, akkor gondold at megegyszer. Az altalad beirt adatok szerint kb 120EZER pixel szeles lenne a kep. Alapbol maya 8192 pixel*8192pixelt tud maximum kirenderelni.
KIZART, hogy ezt megtudd oldani. Mondd el, hogy mire kell, es akkor tudunk tobbet mondani. Ugye nem egy varos nagysagu oriasplakatot akarsz csinalni?😛
Csak mert valami hasonlo orbitalisan nagy dologra kell a cucc... de arra meg 60-80dpi-s Offset nyomas valo, de nem 600! Az irgalmatlanul nagy, es abszolut felesleges. Nomeg kivitelezhetetlen. Nem lesz progi, ami kirenderelje, nem lesz progi, ami megnyissa es nem lesz vinyo, ahol eltudod tarolni.
a szem környékét mindig rosszul alakitod ki, nekem ez tûnik fel mindig. meg mikor egy fejre nézel, szerintem az elsõ az, hogy a szemébe nézel 😊 namost itt dõl el, hogy mennyire hihetõ elsõ körben, aztán csak utána nézi az ember a többi részletét. nameg igen, erõteljesen hiányzik az a fránya fül 😊 asszem én is kipróbálom ezt a mudboxot milyen... persze nekem nem fog menni ennyire azt most mondom 😊
Youth
rendereld le részletekben. megnyitod a render ablakot és kijelölöd mondjuk a bal felsõ negyedet, render aztán kimented, aztán a többi negyed, de azért legyen átfedés. az is lehet hogy még így se fog nekikezdeni, akkor kevesebbet jelölj ki. egyáltalán mi lesz belõle?
aztán nézd meg van e ilyen beállítva, hogy memóriahasználat. csakmert van olyan progi ahol be tudod állítani hány %ot használjon, nemtom mayaban van e ilyen, de szerintem kell hogy legyen. így hirtelen ennyi jutott az eszembe.
Youth
Tudna valaki olyanba segiteni, hogy van egy olyan problemam nem tudom lerenderelni a kepet, a problema a kovetkezo 504cm x 238 cm és 600 dpi be kene megcsinalnom és azt irja ki a gép, a log fájban , hogy kevés a memoria, a gépem konfigja: P43Ghz 2GB DDR2 ram és Geforce 7600 GT.. Valamit lehet ez ugyben tenni?
Köszenet
Sziasztok :-)
Tudna valaki olyanba segiteni, hogy van egy olyan problemam nem tudom lerenderelni a kepet, a problema a kovetkezo 504cm x 238 cm és 600 dpi be kene megcsinalnom és azt irja ki a gép, a log fájban , hogy kevés a memoria, a gépem konfigja: P43Ghz 2GB DDR2 ram és Geforce 7600 GT.. Valamit lehet ez ugyben tenni?
Köszenet
Jobb vagy mas megoldast nemtudok.
De nem muszaj lowpoly meshbol kiindulni, de a korrekt topologia miatt nem arthat meg.
Kérdésem lenne:egy Nurbs Square (négyzet)töbszöri duplikálása során csak az elsõ 2-3-at(minimális távolságot beállitottam )mutatja meg a többit nem ha tovább szeretném duplikálni->hol lehet beállitani mondjuk ,hogy mindegyik duplkációt lássam?elõre is thx.
Itt van ni!
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99