Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polgi
Szervusztok. Hogy rakjak az idõsávra hangot, hogy arra tudjak animálni?

Egyböl semmi XD

the world is mine

Nah mivel nincsenek sok pikcsörök és teszteltem az uj gépet, gondoltam földobok vmit nem nagy szám.

the world is mine

Nekem is ezzel van gondom az InstallShield-el. Vki linket, hogy honnan lehet letölteni!<#worship>
Magnificat
azért mondtam, hogy érdekes, mert én kb 5-6 gépre telepítettem 8.5-öt (és régebben 8-at vagy 50-re), és sosem kellett installshieldel törõdnöm, mindig sikerült alapból is feltenni

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

NeverI
nekem sem volt soha semmi... az asztali gépre fel is ment simán... de a laptoppal voltak a gondok (újabb win). és az a vicces, hogy a neten általában nem 8.1.0.304es installshieldet találtam, hanem valami más 8-t találtam és a maya 8.5nek a fent említett verzio kell...
szal tényelg sok sikert hozzá😉

KILLER2
Haverom kb 3x húzta újra a gépét és utána sem mûködött egyáltalán az installshield. Egyszerûen nem lehetett rá telepíteni. Igaz nem mai darab a gép, de akkor is. Bár azóta már winyót kellett benne cserélni, mert tönkrement.

Töltsük le az internetet!

Magnificat
winfos ide winfos oda, még nem fordult elõ sem velem, sem baráti körömben hiba a installshield-del... ezért furcsálltam

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

rövid tömör válasz: winfos

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Magnificat
csak azt nem értem, miért kell ezt egyeseknél külön feltenni? win2k? 98?

Gő
Köszönöm a segítséget. 😊 Holnap elsõ dolgom lesz kipróbálni. Sajna most nincs rá lehetõség, na de mind1. Még egyszer köszönöm.

NeverI
installshield driver 8.1.0.304 v. kell hozzá... én köbö 3órát szívtam mire rájöttem hogy melyik verzio kell hozzá... sok sikert😉

(bocs hogy megkérdezem de...legális a programod?)
Gő
Szuper! Se asztali gépen se laptopon nem fut. Ugyan ez a hibaüzenet.

Magnificat
érdekes... ez valami installshield gyengeség lesz, nem tudja elindítani a gépeden az installshieldet, ami biztosítaná a telepítés környezetét

Igazából ha nincs hát nincs, de most egy motort csinálok egy jármûhöz aztán abban néhol van 100-120 -as felosztású henger,de mind1 nem olyan sok csak 2-3 ilyen alkatrész van.

Mayer
Szerintem jobban jársz ha kijelölöd egyenkén, hacsak nem kell nagyüzemileg csinálnod, amit kétlek. Mire megírod a scriptet, vagy bányászol egy plugint, ami kb ezt csinálja de mégsem és a végén semmire se mész vele meg elment 10szer annyi idõd.

www.gaborhertelendy.com

Gő

Már neten is kerestem találtam is de nem segített semmit.

Magnificat
itt többé kevésbé mindenki tudja, hogy kell 😊 (küldj pm-et a hibáról)

Gő
Esetleg vlaki tudja hogyan lehetne feltelepíteni a maya 8.5 verzióját?
mivel valami msi hibát ír ki.

KILLER2
Hipershade-ben csinálsz egyet, aztán vagy a középsõ gombbal ráhúzod, vagy kijelölöd a testet, aztán jobb gomb a texturára és ami felül van, valami assign material to selection.

sziasztok!
Az egérproblémán kívül megkérdezném, hogy, hogy lehet egy elemre textúrát húzni?(ezt már régebben is kérdeztem de nem reagáltatok rá)
szia,
Ha pont ahhoz a problemahoz lenne szukseg a kijelolesre, amit beraktal, azt kerulouton is meg lehet oldani, ha meghagysz ket kulonbozo cilindercikkelyt, a tobbit torlod, majd ezeket korbeforgatva lemasolod, potolva a torolteket. ZBrushban van amugy ilyen skip-elt kijeloles,
a select count es skip count attributumoknal allithato be.
Boba
Sorry, azon atfutott a szemem. Nem, sajna ilyet nem tudok... ha csak nem scripteled le, de en ahhoz nem igazan ertek.

elvileg a két gombos, görgõs egérnél, ha a görgõt lenyomom az helyettesítí a középsõ gomb tulajdonságait, de ez nekem nem mûkszik!HELP
jah igen ezaz 😄

oryon
QuickTime VR ObjectWorx, legalábbis én csak ezt ismerem.

Oryon

Boba, de ekkor körbefuttatja az egészet teljesen, nekem meg az a lényeg h csak minden második legyen kijelölve.(vagy minden 3.).

van ilyen módszer, lerendereled a testet egy görbe mentén pl kör ze kb 60-100 kép, majd egy progi aminek most nemtudom a nevét de utánanézek, és összerakja egy .mov kiterjesztésbe és az egérrel lehet forgatni.

Boba ->thx

van valami progi amivel az elkészült tárgyat lehet forgatni?
ne kelljen mán az ismerõsöknek való dicsekvéskor a mayát megnyitni, és csak részenként lerenderelni!
szóval egy olyan progi kéne ami a tárgyat minden irányba lerenderli és ott lehet is forgatni.<#confused>
Boba
Plugin? Minek... bennevan alapbol a mayaban.
Kijelolsz 1 elt, CTRL+jobb klikk es select edge ring. Majd ezt a szelekciot ugyan ebben a menuben konvertalod face-re es keszen vagy.

hopp csak a kép marad ki 😄

Hi all kéne vmi plugin ami megkönnyíteni az összetett kijelöléseket a képen láthatót, tehát kijelölök kettesével felületeket majd gombnyomásra ezt körbefuttatja a testen, nagy segítség lenne, elõre is köszönöm, de az is segítség ha vki megmondja angol megfelelõjét hogyan keressek rá.

Met
jahh, motion path, az nem jutott eszembe 😄D

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Peetmaya
a görbe mentén extrudálnod kell egy profil görbét, tuljdonképpen kell egy motion path a tollnak, hogy a görbén mozogjon, és a görbére kell extrudálnod ezt a profilt, hogy valami mesht is produkálj, és annak az animációs beállításainál finomhangolnod a toll hegyének mozgásához. Bár szerintem ha nem állítasz el semmit, akkor alapból együtt mozognak. Nem akarom leírni a bõvített verziót, mert akkor inkább helyetted csinálnám meg, ha meg ez alapján nem tudod hogy kell, akkor elõbb gyakorolj mást.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Met
Ha értenék hozzá úgy oldanám meg, hogy görbébõl megrajzolnám a szöveget és ahhoz a görbéhez hozzárendelnék egy tollat, hogy a hegye azon a vonalon haladjon végig.
Feltéve ha kell toll.
Viszont azt nemtudom, hogy látszódna meg a vonal miután elhaladt a toll 😊
De mindenesetre a kézírás szerû szöveg megoldva 😊

krisztian005
Sziasztok, mindenfele kerestem, yahoo, google, de sehol nem találtam olyan tutorial ami nekem kéne, egy animációhoz kéne, pontosan azt szeretném megoldani hogy egy irás legyen egy felületen, de az kéne látszódjon az animációban ahogy kiiródik maga a szöveg, mintha valaki éppen irná és ez kézirással egy görbe, majdnem gömb felületen kéne, vannak kézirás szerü fontok, de ezzel sem tom megoldani, ha tudjátok hogy ehetne megoldani vagy valami tutorial akkor kérlek irjatok, elõre is köszönöm

Boba
Boldog no"napot sracok!

KILLER2
Már én is találtam

Magnificat
már bocs, de keresni kell... érdekes, hogy itt mindenki talált magának...
a google barát

KILLER2
Hogy a fenébe tudnék tovább haladni a mayaban? Nem igazán találok normális tutorialokat.

Magnificat
hát az tuti, hogy megvan ez:
Rendering and Compositing
meg egy másik, egy alien fejet helyeznek élethû renderbe... csak nem találom a linkjét a francnak sem... pedig abban is volt szó render passokról, meg végsõ kompozitálásról... de nem tudom... megyek suliba, utána nézek (nem halogatom tovább 😄)

én is sörözni voltam😊))
ok elõre is köszi!
Magnificat
most jöttem egész estés sörözésbõl, holnap ígérem utánanézek neked

Magnificat: hát egyenlõre most nem kell nekem semmi olyasmihez!Igazából a layeres renderelés érdekel nagyon és ahhoz lenne az egyik csatorna ami jó a mélység élleséghez!Most lényegében ez ügyben keresgélek minden infot technikai leírásokat.Tényleg ha tudsz valami okosat Render passes és layeres render ügyben azt nagyon megköszönném!!!
Magnificat
shanyec... mihez kellene? keresem, de nem nagyon tudom... az ambient occlusion-hoz van köze?

oryon
Lehet a Registry-bõl is ki kellene tisztogatni a mayát ill. ha az egész oprendszert újrateszed, talán az is megoldja :S 😊 Bár gondolom szeretnéd ezt elkerülni.

Oryon

Garou
Üdv!

Mostanában, ha bekapcsolom a Maya-t, érdekesen viccel meg a program. Általában a "top" nézeti, ritkábban a "persp" nézeti ablak lesz alapból aktív, mikor hogy tetszik neki. Ez még nem gond, de a mozgatási/forgatási/nagyítási/extrude face eszközök attól kezdve csak abban az ablakban láthatóak, a többiben "láthatatlanok". Ha a "top" nézetet átváltom másikba, dolgozhatok tovább, de ugyanúgy csak a bal felsõ ablakban. Tehát azt az ablakot kell váltogatnom, mert a többiben nem mutatja a modellezõ eszközöket.<#wilting><#confused><#falbav>

Mindent reseteltem. Mindent. Állítottam már színeket is. Uninstalláltam. Visszarakom, ugyanaz. Uninstall, "maya" könyvtár töröl, minden mayás könyvtár, dokumentum töröl, majd minden olyan file, ami tartalmazza a "maya" szót. Install, megkérdezi: "megint a "maya" könyvtárba rakjam magam?" Vazz, most töröltem! Mindegy, rakjad. Megint ugyanaz a probléma.<#help>

Bárkinek bármi ötlete? Ha nincs, akkor arról, hogy hogyan tudnám úgy uninstallálni õkelmét, hogy semmi nyomot ne hagyjon maga után? Mert valahogy ezek szerint hagy, és újra az alapján konfigolja be magát. Õrület.<#rinya>

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Met
<#help>

megnéztem a videót is, mindent úgy csinálok ahogy írva van de mégsem engedi elvágni 😞
Viszont a könyvben azt írja, hogy Intersectnél reset settings és a Create Curve-nél a First Surface-re kell állítani, a videóban nem állítja át, de kipróbáltam mind a 2 variációt egyik sem jó.

Magnificat
hat szerintem ha ablakot nem tudsz ra csinalni, akkor ne bonyolitsd az utana irottakkal... keress valami poly tutor oldalt vagy videot (google -> van mint a franc), es csinald onnan... magyar tutor nem nagyon van a temaban, szoval ne kerulgesd az angolt... ha videot nezel, akkor nem lesz annyira gond szerintem az angol tudasod (jelentem nem tudom, mert nekem spec van 😊 bar ma mar megkaptam ay angoltanaromtol, hogy nagyzolok az angol tudasommal, mikor azt mondtam hogz nem hasznalok szotarat... de ha sorozatban a 6-7. nyelvvizsga sorom lesz 85-90% korul, talan akkor mar engedtessek meg nekem egy-ket dolog 😄 )