Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bmp2avi
VAGY
bmptoavi

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

ibor90
Melyik progival lehet képekbõl videót csinálni?

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
jaja... ezt mondom én is már egy ideje

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
ne aviba renderelj. nem is értem ki találta ki ezt a hülyeséget...
képszekvenciát renderelj, aztán abból csinálj avi-t

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

ibor90
igen jól.

bordy
a render settingsben jól van belõve a cucc?
start 1
end 200
by frame 1

ibor90
Egy 200 framés videót kellen kirendereljek myával. de maya 8-ban elindítom a batch rendert és csak az elsõ framet rendereli ki aztán azt írja hogy rendering done. Maya 7 -ben meg szépen elindul (általában éjszakára ott hagyom a gépet és úgy renderelek) reggel felkelek megnézem maya írja rendering done de csak egy olyan 200 kb-os avit kapok meg még néhány más fájlt ugyanazzal a névvel de más kiterjesztéssel és azok se többek 200-300 kb-nál. Mitõl lehet?
Ja és maya 8 ban próbáltam egy nem összetett videót (egy gömb megnagyobbodik kb 8 frame) de azt se akarja az elsõ framénél tovább.

Magnificat
😊engem egyenlõre még valahogy nem lelkesítettek be, de tény, hogy durva dolgokat lehet vele csinálni...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

oryon
Ha jól tudom a MatchMover volt az elsõ szoftver amelyik nem csak a kameramozgást, de a kamera-zoom-ot is képes felismerni ill. lekövetni :o)
(legalábbis studio21-es bemutatón ezt mondták)

Érdekes dolgok ezek is, csak nincs idõ minden ilyenbe komolyan "belemászni" 😞

Oryon

Magnificat
ahha

Boba
A mayaba integralt Boujou az a Moujou.😊

Magnificat
meg a Boujou is tán ilyen, de profibb... nem beépített, de maya-hoz gyártották elsõsorban

Boba
Nem csak elvileg, hanem van is. Maya Live a neve. Helpben erre keresgelj ra. (En tobbet nem tudok rola, nem probaltam.)

polgi
Elvileg a mayában van egy funkció ami a beinportált videónak felismeri a kameramozgásait. Ki ismeri?

hiftu
Szerintem a pixelek kirajzolásának módját változtatja csak meg.
Véleményem szerint van egy biztonságos mód, ami kicsit lassabb (ezt kapcsolja be) és van egy gyors mód, ami viszont (paradox módon) régebbi kártyákon ilyen teljesítménycsökkenést eredményezhet.

Én legalább is erre asszociáltam.

ibor90
Magyarul akkor ez akkor is gyorsít a mayán ha nincs vele semmi bajom most. Ja és nem ront el vmit vagy nem kapcsol ki vmi fontosat?

berlinboy6329
EZ JÓ LETT!

THX!!!!<#worship>

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

thx kiprobalom en is ^^

the world is mine

Boba
Jobb klikk a sajatgepre, majd properties. Ott az advanced menupont majd alul az environment variables. Alul klikk a new-ra es ezt ird be.

berlinboy6329
Ezt a MAYA_SLOW_DRAWPIXELS=1 -t hova kell írni?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

hiftu
Nézegettem a Max-os fórumot is. És mivel játszadoztak?
Borostyán generátor-ral.
.mtl fájlokat eszik. (Maya rulz!)
Ha valaki gondolja, kipróbálhatja.
<#eljen>

hiftu
Ha tudsz angolul:
--------
I have resolved. I have enabled "block mode transfer" or somenthing like that in the drivers settings. I have 256 Mb of RAM. Iknow it's not much but with my computer (celeron 633@950) i think it's enoght.

I have also disable all the other running tasks and also this helped a bit. Now i can again model, texture interactivly.

Thank to all for the help.

stone_age
------------
ÉS
------------
Clearing construction history and typing

flushUndo;

on the command line should speed you up, that little function will clear your undo cache.

Might also want to try setting a environment variable

MAYA_SLOW_DRAWPIXELS=1

I know that works really well for slow image planes but it might speed up some other things.
---------------------

Forrás:3dbuzz.com

berlinboy6329
Viszont Perspective módban tökéletes.Csak a többivel van baj.Win reinstall volt.Felpakoltam megint a Mayát,visszamásoltam a projekteket a helyére,azóta ilyen.

berlinboy6329
Senki nem tud vmi megoldást?Semmilyen képet nem lehet betenni.Akármekkora,akad mint a rosseb.

Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy van mikor a Maya 7 nem mûködik rendesen. Azaz a gombok nem mûködnek oldalt, és a kijelölõ négyzetet se frissíti rendesen.
Ha resetelek, akkor mûködnek utánna a gombok. Már újratelepítettem, de nem segített. Már felraktam a Maya 8-at meg a 6-ot is, de mindkettõnel ugyanez.
Aki tudja mi lehet a megoldás légyszi írjon. Kösz.
KILLER2
Azt az enyém se bírja.

Töltsük le az internetet!

Erösebb gép nekem is akadt régen. Föleg ha painteltem attol totál belasult.

the world is mine

berlinboy6329
Hmm.Még mindig nem tudom miért akad a Maya,de már k****ra idegesít,hogy nem tudok modellezni.Azt már tudom,hogy a képek miatt akad,amit importálok.Pedig az még 500X300-as sincs,az istenit!Eddig meg semmi baja nem volt.Vmi 5let,miért lehet?

KILLER2
Köszi.

ibor90
Simán duplicate és utána a scale-nél átállítod aztaz értéket negatívra amelyik tengelyre akarod tükrözni.

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

KILLER2
Sikerült megoldanom Mirror geometry-vel és Separate-vel és némi pivot állítgatással, de nincs valami olyan módszer, ami egyszeren tükrözi az alakzatot?

KILLER2
Bocs a láma kérdésért, de hogy tudok tükrözni egy tárgyat? Úgy kéen, hogy duplikálom, aztán tükrözöm.

berlinboy6329
Eddig nem csinálta.

ibor90
Nem lehet hogy túl nagyméretûek a képek?

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Nah meg ha képkockánkét mented el akkor még tudsz rajta dolgozni photoshoppal vagy afterefectel.

the world is mine

berlinboy6329
Mitõl van az,hogy a modellem,ami alig áll 100 facebõl,perspective módban szépen,simán megy, más nézetben,top/side/front,ahol be vannak töltve a blueprintek,ott akad,mint a rosseb.Miért?

bordy
néha törölni kell a historyt és jó lesz, néha nekem segít legalábbis. de van h nem 😊

berlinboy6329
Jah,nekem is vannak ilyen gondaim.Ha extrdeolok.Mondjuk egysnesbe akarom rakni a manipulátort rákattintva a kék köröcskére elugrik valamerre.Általában a rács KP-jába,de változó.(8as Maya)

ibor90
Már újra is telepítettem a maya-t és mégse jó.
Ha nem lenne érthetõ akkor, az a poblémám hogy amikor átváltom a manipulatort a kis körrel akko nem marad a helyén hanem odaugrik az "origóba" és ez elég zavaró fõleg ha vmi nagyot csinálok és messze vagyok a középponttól. (Eddig ment rendesen most 1-2 hete sza*akodik.

ibor90
Azt tudom de miért az originba váltja át és nem a helyére? látod hogy nem ott van mint a face.

Magnificat
ha a kis körrel váltottad át (ami a képen is van, vonallal odahúzva a manipulátor origójába), akkor arra kattintva visszaugrik...

ibor90
Kellen egy kis segítség ha vmit extrude-lek és átváltom a nyilakat a kis körrel akkor az origin-nál lesznek a nyilak. Hogy tudom vissza állítani rendesre.[/img]

Magnificat
Ööö... hát tudjátok, ez a heppem, de megint beírom: szerintem nem éri meg egybõl avi-ba menteni (kivéve max playblast-okat)... azt javaslom ne szokjátok meg a rosszat, többet értek, ha képekként mentitek le (mondjuk nem tömörített formában, tehát TGA, BMP stb, de maradhat jpg is ha épp az kell), és ezt utólag illesszétek össze videóvá (pl videoMach-hal)... Ennek több elõnye is van... pl ha egy pár kép szar lesz, mert belelóg valami vagy stb, akkor csak azokat újrarenderelitek, nem az egész 4 órás rendert elõrõl... minõsége is jobb lesz, nem kell a videót állandóan újratömöríteni (bár lehet, hogy az avi amit csinál uncompressed)... mind1, lényeg, hogy szerintem jobban megéri... most az, hogy pár perccel tovább tart, nekem ott fizetõdött ki, amikor a szakdogámat nem kellett emiatt újrarenderelni, csak 15-20 képkockát...

(persze nem képenként kell kirenderelni, be lehet batch rendert állítani képsorozatra is:
File Name Prefix: a fileok neve
Frame/anim. ext : name#.ext (ekkor filenév#.kiterjesztés lesznek a fileok, # helyén egy számmal
Imageformat: Tif, Targa, BMP, JPG, ami szimpi
mivel name#.ext formát választottatok, így lehet állítani:
start/end frame : logikus
by frame: minden hanyadik képkockát renderelje... 1: mindet, 2: minden másodikat...stb
frame padding: a # helyére kerülõ számok helyiértékelhelyezése... ezalatt azt értem, hogy ha 1, akkor a file neve nev1.jpg, nev2.jpg...stb. ez akkor gáz, ha lesz nev11.jpg is, meg nev111.jpg... mert ezek az abc sorrendben hamarabb vannak, mint a nev2.jpg... szóval hogy progikba importálni is könnyû legyen, a paddingot állítsuk 3-ra, a 100-999 képkockánk lesz, 4-re ha 1000-9999...stb... ekkor nev0001.jpg-tõl megy nev0011.jpg-n át nev9999.jpg-ig...

remélem hasznos volt, és remélem nem kell a közeljövõben megint elmondanom 😄 (párszor már volt szerencsém leadni ezt embereknek 😄)

polgi
A kameramozgást kéne zenére animálni. Szóval ki tudja hogyan rakjak be zenét?

polgi
A súgósor után nézelõdj a 24. oldalon!)

KILLER2
Hát az nekem úgy nagyon nem akart mûködni, de akkor majd megint megnézem.

ibor90
Igen!!! De csak maya software-ben a file kiterjesztást avi-ra állítod. Beállítod hogy melyik frame-tõl medig és aztán mehet a batch render.

KILLER2
Le lehet valahogy menteni az animációt AVIba is, vagy csak képekben?

Met
Egy téglalap átmérõjét szeretném arányosa módosítani komponens kijelõlõ módban.
A könyvben azt írják, hogy " Növeljük a CV-k Scale Z-jét a kék módosító kezelõ mozgatásával a Scale tényezõt a Maya súgó sorában láthatjuk "
Nem értem merre is kellene nézelõdni 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

én pont fordítva szoktam, a leanimált jelenetet vágom a zenéhez

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99