Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
szerintem itt nem játszik szerepet a realitás. oldalról, fentrõl, valahonnan, csak ne szembõl, ahonnan jól néz ki. Legyen szórtabb fény, mosódjon el az árnyék. A fények a környezettõl függnek, minden esetben. Neked nincs környezeted, ezért így elég nehéz megmondani, hogy honnan nézne ki jól...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

ibor90
Hali! Maya 8 -ban van olyan gondom hogy ha az Edge loop tool-t használom akkor megjelenik hogy fatal error attempting to save....
Miért? Már újraraktam a mayát kitöröltem a ocumentumok közül a mappáját. és még mindig csinálja.

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

KILLER2
Amúgy a fényre visszatérve, milyen szögbõl ajánlod? Mert tegyük fel ez egy szoba (valójában az is) és akkor ugye a lámpa jobb esetben a plafonon van. Szóval honnan jöjjön a fény úgy, hogy még reálisnak is hasson? Vagy te mire gondoltál?

Töltsük le az internetet!

KILLER2
Most nem feltétlen amiatt rektam rá árnyékot, hogy élvezni lehessen. Konkrétan egy kosarat akarartam. A deszka lap alatta azért van, hogy ne lebegjen árnyék emg azért, hogy picit reálisabbnak hasson. Semmiféle élvezetes árnyékot és zöldellõ környezetet nem szándékoztam, de azért köszi a tanácsot.

Peetmaya
tipikus kezdõ hozzáállás, hogy a kompozíció egy deszka lap amire rátesz egy tárgyat és olyan szögbõl világít, hogy még véletlen se lehessen élvezni az árnyékok hatását.
ajánlanám figyelmedbe a kompozitálást, ott a környezet már adott, neked csak a fényeket kell leutánoznod, meg persze eltalálnod a perspektívát. Jó gyakorlás és közben rengeteged fejlõdik a "komponáló készséged" is.
nem akarlak én nagyon lehúzni, ezért megdícsérlek, mert dolgoztál vele!

Polgi morfoló animálást mayaban blendshape-nek hívják. Ha hozzáadsz egy blendshape targetet egy objecthez, akkor létrejön egy új node, egy blendshape node, amin belül ott vannak az egyes target objectek felsorolva és változtathatod a hatásukat 0-1-ig. ha graph editorban látni akarod a kulcsokat, akkor a node-on belül ki kell jelölnöd a targetet. persze az animáláshoz is ez kell...

KILLER2
Köszi, jó ezt hallani (mármint olvasni)

<#eljen> kir

the world is mine

Nem nézük el, kivégzésedrõl gondoskodunk!😉
Amúgy szép munka...
polgi
ha morfoló animálást használok hol tudom kotrollálni a kulcsképkockékat?
Mert a graph editorban, vagy az idõvonalon még nem találom.

KILLER2
Na ezt dobtam össze így húsvétra.

Tudom, nem nagy szám, de tessék nekem elnézni, kezdõ vagyok.

[[[[[

Magnificat
na kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek, kedden jövök (ha esetleg hiányoznék valakinek 😄)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
és az melyik? 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Én Rikku-tól össze estem!:p
Magnificat
nem rossz, de nem estem össze tõle 😄

Ezt látnotok kell!😊

http://incise-soul.net/index.html
Peetmaya
organikust én nem szoktam uv-zni
automap, aztán csá
úgyis 3d-ben festek rá, az meg figyel a seam-ekre, úgyhogy nem érdekes...

Boba
En ugy csinalom, hogy teljesen lemodellezem az egeszet (ilyenkor lovok be egy proba bevilagitasi kornyezetet), majd UV majd mudbox majd texturazas darabonkent... ha ez megvan utana johet a targyak es a hypershade node-ok pontos elnevezese, majd csontozas es skinneles(itt mar figyelve az elnevezesekre)...

Ez persze csak karakterre leirva... en ilyen fava'go' modszerrel tolom.😄

Peetmaya
UV-zást én is utálom Boba, általában úgy szoktam, hogy ha kész egy modell részlet, amihez már nem fogok nyúlni, akkor azt azonnal UV-zom is, hogy minél kisebb, kevesebb darabokban kelljen ezt a szar munkát végezni😄

Kösui szépen, nagyon tuti kiss tutor!:p
<#eljen> jo, most dayoffom lex ha haladok vele en is teszek be mit sikerult ossze mergelni <#hehe>

the world is mine

bordy
számomra nehéz vagyis inkább fárasztó, de pont azért mert uncsi. 😊

Boba
Ennek ess neki!
Karakter UV tutorial... csekkold le, legalabb lesz egy alap ralatasod a dologra, hogy is kell megoldjad az ilyeneket.

Amugy az UV-zas nem valami nehez melo... max tobb seam-od lesz mint kellene. Szamomra hatarozottan unalmas es rabszolga melo, kar, hogy mostanaban a fel napon ezzel megy el.

Peetmaya
hát ez elég bonyi és hosszú feladat volna ide leírni, szerintem csinálj valami UV-s tutort elõször.

oksa, szó nem tudom, hogy kell rá igazítani a texturát a modelre.
Peetmaya
picit konkrétabban írd le, hogy mi a gondod, mert így nem tudunk segíteni.

Ja, MAYA 7.0-ám van, ha ez számít!?
Csá, nem rég vágtam neki a Mayázásnak, egy kiss Manga figurán dolgozom, de gondjaim vnnak az UV Mapingel.
Nem tudom mayában ez, hogy münködik, please help...

Magnificat
kicsit dolgoztam az oszlopokon:
concept 6
concept 5

<#worship>

the world is mine

Magnificat
megoldva...

Hello volna egy kis paroblemam. Van egy tobb reszbol allo ember alakom.
Szokas szerint ki akartam jelolni a vertexeket es mergelni. De vmiert nem akarja kijelolni az osszes vertexet csak egy reszen belul maya 8.5.
Vkinek volt mar hasonlo elmenye😄DD?

the world is mine

ibor90
Hát úgy néz ki hogy megtaláltam a hiba okát. Egy program miatt volt ami a háttérben futott.

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

kisss19
Sziasztok!

Meggyült a bajom egy kicsit a Maya-val és szeretnék segítséget kérni.
Rajzoltam egy házat a Maya 3d v. címü könyv útmutatása szerint. A fényeket magam akartam
megcsinálni így kreáltam egy holdat(pointlight), lámpaoszlopot szintén pointlight-tal a
tetején, aztán duplikáltam az egészet. Úgy látszott mintha nem lenne fény benne. Közelebrõl
viszont volt. Ezt észrevettem a másik lámpánál is ha meszebbrõl renderelek nincs benne fény.(?) A holdam tök messze van és mégis világít, ezek miért nem?

Egy üres projekttel kezdtem kísérletezni: gömb, bele a pointlight renderelés tökéletes, világít. Duplikálom majd a duplikáltat is duplikálom, lett 3 gömböm és akárhonnan renderelek
tökéletes fényt adnak, adnának ha a távolság növekedésével nem nõnének óriásira - ezen hogy lehet segíteni?
A ház projektben mi a baj, hogy nincs fény távolabbról? Valami beállítás?

A segítséget elõre is köszönöm.

ibor90
Lenne egy kis gondom a mayával a képek miatt nem írom le részletesen itt megtaláljátok:LNIK
Az a hozzászólás az enyém ahol 3 kép van kb az elején mert most ítam oda is.
Elõre is köszi.

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
köszö, köszi 😄
ez van akkor, ha hiánypiacra török be 😄

gratz a képedhez is, bár Gee-vel egyetértek, a festés miatt nekem sem tûnik 100%-ban reálisnak

Nem csalódtunk😛
Grat neked Ory

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

jo lett <#eljen>

the world is mine

oryon
Sziasztok!

Elkészült az Aston Martin DB9, most inkább linkelek, szal bõvebben itt: ArtistPub topic

Üdv.: Oryon

Oryon

oryon
Grat, látom World3D-n nagyon nyomatják a tutorod 😊 helyes, helyes

Oryon

Magnificat
na még mielõtt elvonulnék hétvégére, és Analízis 2-t és Algát tanulnék, íme a kicsit átdolgozott és átgondolt újabb concept:
concept2
concept3
concept4

hiftu
Például total commanderben van csoportos átnevezés.
Ott megadhatsz olyat, hogy sorszámozás. (lehetõleg ugyanolyan sorrendbe rakjad majd vissza, mint eredetileg volt.) A sorszámozás egyik opciója, hogy hány karakter szélességben írja az összes sorszámot. (pl: 3 esetén)
001
002
003
... stb.

bordy
ha az F1 gombocskát megnyotad volna már rég tudnád megjegyzem elsõsorban.

(wav, aif, aiff-ot kezel csak a maya)
file-import
zene kikeres, ok.
timesliedon jobb klikk, sound menü, ha több zene lett importolva akkor kiválaszt a megfelelõt és megjelenik a timeslidon a zõd hanghullám is.

Magnificat
hát nem ezért téptem anno a számat, hogy vigyázni kell a frame paddingra? de... hát ide vezet, ha nem figyelnek 😄 ártatlan kis nyuszika mondják mind, nem halgatnak rám...

ibor90
sikerült kirenderelni a videót bmp képekbe. Leszedtem a BMP2AVI-t de a számozás miatt majdnem az összes fájlt átkell nevezni (pl 1 után berakja a 10-et). Megtudom oldani hogy sorba legyenek de nincs erre vmi egyszerûbb megoldás hogy ne kelljen 200 fájlt egyessével átnevezni?

polgi
Köszi a videólekövetéses válaszokat, azt visztont még mindig nem tudjátok hol tudok zenét berakni animálásoz? Köszi.

Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy van mikor a Maya 7 nem mûködik rendesen. Azaz a gombok nem mûködnek oldalt, és a kijelölõ négyzetet se frissíti rendesen.
Ha resetelek, akkor mûködnek utánna a gombok. Már újratelepítettem, de nem segített. Már felraktam a Maya 8-at meg a 6-ot is, de mindkettõnel ugyanez.
Aki tudja mi lehet a megoldás légyszi írjon. Kösz.
Magnificat
😄

oryon
vagy kompozit- ill. vágóprogik egész tárháza és akkor manipulálni is lehet 😊

Oryon

Magnificat
vagy videomach...