Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Miért? Már újraraktam a mayát kitöröltem a ocumentumok közül a mappáját. és még mindig csinálja.
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Töltsük le az internetet!
ajánlanám figyelmedbe a kompozitálást, ott a környezet már adott, neked csak a fényeket kell leutánoznod, meg persze eltalálnod a perspektívát. Jó gyakorlás és közben rengeteged fejlõdik a "komponáló készséged" is.
nem akarlak én nagyon lehúzni, ezért megdícsérlek, mert dolgoztál vele!
Polgi morfoló animálást mayaban blendshape-nek hívják. Ha hozzáadsz egy blendshape targetet egy objecthez, akkor létrejön egy új node, egy blendshape node, amin belül ott vannak az egyes target objectek felsorolva és változtathatod a hatásukat 0-1-ig. ha graph editorban látni akarod a kulcsokat, akkor a node-on belül ki kell jelölnöd a targetet. persze az animáláshoz is ez kell...
the world is mine
Amúgy szép munka...
Mert a graph editorban, vagy az idõvonalon még nem találom.
Tudom, nem nagy szám, de tessék nekem elnézni, kezdõ vagyok.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
http://incise-soul.net/index.html
automap, aztán csá
úgyis 3d-ben festek rá, az meg figyel a seam-ekre, úgyhogy nem érdekes...
Ez persze csak karakterre leirva... en ilyen fava'go' modszerrel tolom.😄
the world is mine
Karakter UV tutorial... csekkold le, legalabb lesz egy alap ralatasod a dologra, hogy is kell megoldjad az ilyeneket.
Amugy az UV-zas nem valami nehez melo... max tobb seam-od lesz mint kellene. Szamomra hatarozottan unalmas es rabszolga melo, kar, hogy mostanaban a fel napon ezzel megy el.
Nem tudom mayában ez, hogy münködik, please help...
the world is mine
Szokas szerint ki akartam jelolni a vertexeket es mergelni. De vmiert nem akarja kijelolni az osszes vertexet csak egy reszen belul maya 8.5.
Vkinek volt mar hasonlo elmenye😄DD?
the world is mine
Meggyült a bajom egy kicsit a Maya-val és szeretnék segítséget kérni.
Rajzoltam egy házat a Maya 3d v. címü könyv útmutatása szerint. A fényeket magam akartam
megcsinálni így kreáltam egy holdat(pointlight), lámpaoszlopot szintén pointlight-tal a
tetején, aztán duplikáltam az egészet. Úgy látszott mintha nem lenne fény benne. Közelebrõl
viszont volt. Ezt észrevettem a másik lámpánál is ha meszebbrõl renderelek nincs benne fény.(?) A holdam tök messze van és mégis világít, ezek miért nem?
Egy üres projekttel kezdtem kísérletezni: gömb, bele a pointlight renderelés tökéletes, világít. Duplikálom majd a duplikáltat is duplikálom, lett 3 gömböm és akárhonnan renderelek
tökéletes fényt adnak, adnának ha a távolság növekedésével nem nõnének óriásira - ezen hogy lehet segíteni?
A ház projektben mi a baj, hogy nincs fény távolabbról? Valami beállítás?
A segítséget elõre is köszönöm.
Az a hozzászólás az enyém ahol 3 kép van kb az elején mert most ítam oda is.
Elõre is köszi.
ez van akkor, ha hiánypiacra török be 😄
gratz a képedhez is, bár Gee-vel egyetértek, a festés miatt nekem sem tûnik 100%-ban reálisnak
Grat neked Ory
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
the world is mine
Elkészült az Aston Martin DB9, most inkább linkelek, szal bõvebben itt: ArtistPub topic
Üdv.: Oryon
Oryon
concept2
concept3
concept4
Ott megadhatsz olyat, hogy sorszámozás. (lehetõleg ugyanolyan sorrendbe rakjad majd vissza, mint eredetileg volt.) A sorszámozás egyik opciója, hogy hány karakter szélességben írja az összes sorszámot. (pl: 3 esetén)
001
002
003
... stb.
(wav, aif, aiff-ot kezel csak a maya)
file-import
zene kikeres, ok.
timesliedon jobb klikk, sound menü, ha több zene lett importolva akkor kiválaszt a megfelelõt és megjelenik a timeslidon a zõd hanghullám is.
Olyan problémám lenne, hogy van mikor a Maya 7 nem mûködik rendesen. Azaz a gombok nem mûködnek oldalt, és a kijelölõ négyzetet se frissíti rendesen.
Ha resetelek, akkor mûködnek utánna a gombok. Már újratelepítettem, de nem segített. Már felraktam a Maya 8-at meg a 6-ot is, de mindkettõnel ugyanez.
Aki tudja mi lehet a megoldás légyszi írjon. Kösz.