Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boba
Sziasztok!

Csak egy kis wip a mostani jelenetembol...
A karakter testerol egy render
Egy közeli a fejrõl
Ez meg egy korbeforgo video (~4mb)

Most johet a csontozas, skinneles, majd raterek a kornyezetre, es meg 2 karakter lesz a jelenetben. Majd ha azok is valamikor meglesznek, majd bedobom azt is! Addig meg Comments and critics are wellcome!😊

KILLER2
Nem tudtok valami megoldást arra, hogy rendesen fusson Vistán? Mert feltettem, de most eléggé akadós.

Töltsük le az internetet!

Sziasztok
Az ûrben lejátszódó animációt csinálok, és csillagokat szeretnék csinálni. Olyan kérdesem lenne, hogy a painteffects-es galaxy-n kívül lehet-e valahogy csinálni?
Ha meg nem lehet, akkor hogy tudom megcsinállni a galaxyval, úgy hogy az ne csak egy síkra fessen, hanem normálisan térben legyenek a csillagok.
hiftu
Azért ha végignézed van benne elég sok normális alkotás is nem csak a szörnyszülöttek.
Szerintem azért szeretik sokan a szörnyeket, mert jóval aprólékosabb munka van velük és így akarnak bizonyítani, hogy milyen frankók. (Meg biztos mindegyik elszállt, nyomorékagyú, dark-artos és csak így képesek kifejezni érzéseiket a világ iránt... <#hehe>)

Magnificat
én bírom õket

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Azért nem hiszem el h nincs egy ép ész ember aki a sok torz szar helyett valami normálisra is használná zb t:S szvsz

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Magnificat

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

hiftu
Catalystben meg 3d->more settings-ben van.

Boba
Ha NV kartyad van akkor jobb klikk az asztalra, tulajdonsagok, jobbrol az elso fulecske, alul az advanced, a listaban megkeresed a performance opciokat es valahol ott lesz.

Ha Atid akkor lusta vagyok, nincs kedvem elinditani egy masik gepet emiatt.

Magnificat
én pl powerstrip-ben szoktam

berlinboy6329
Hol lehet kikapcsolni a triple bufferinget?Nem találom sehol.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

hiftu
Véletlenül nem ATI kártyád van??
Esetleges megoldáshoz lásd: #17232

bordy
hát eget azt gondolom úgy hogy egy gömbre(elég a fele is) teszed aztán jól megnöveled. napot passzolom.

berlinboy6329
Kicsikét modellezni szerettem volna,erre ezzel fogad a Maya és be sem töltõdik.Rakjam újra?

Másik ?-és:Hogy lehet eget,napot,satöbbit csinálni mayában?Nem nagyon ír sehol semmi semmit.Ami van az minimális infó.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

polgi
Kitörlöd mindkét polygon egymás felöli faceit, merge v.-vel úgy alakítod õket, hogy ugyan annyi vertex legyen szabadon.kijelölöd mindkettõt és nyomsz egy combinet. A szemközti éleket kijelölöd (kettesével) és create a bridge. ha kész hozzáadod a símított hálót.

Magnificat
egy gnomon tutorban volt, hogy a near-far clippinget ha állítod, állítsd a másikat is, és tartsd meg a (úgy emlékszem) 10000-res arányt, mert a render (lehet hogy csak a scanline) akkor mûxik jól...

ibor90
Kösz boba. Télleg úgy van csak maya software meg azt írja egy fél perc gondolkodás után hogy Rendering aborted. Low on memory.
ezt meglehet valahogy csálni?

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

hiftu
Lenne egy kérdésem.
Modellezek egy állólámpát. A lámpa rudjára ráültettem a lámpatestet.
A rudat bend módosítóval görbitgetem. Hogyan tudom a lámpatestet hozzácsatolni a rúd végéhez, hogy automatikus kövesse azt. Azaz ne kelljen a lámpatestet mindig utánaállitani, ha a rudnál változtatom a bend értékét.

bordy
aham, hát én annyira setét vagyok ehez az már fájna nagyon ha fájna. amúgy értem h m it kellene csinálni de valahogy mégse megy. leszedtem egy OMToolbox plugint abba benne van aztán abból kiküldtem a shelfre.

Sziasztok!

Van egy alakzatom amit két külön polygonból formáztam meg és egyesíteni szeretném õket. Sajna ha csak igy egymásba tolom akkor igen gázul néz ki. Hogy lehetne azt megcsinálni hogy olyan legyen mintha egy polygonból lenne. szal olyan szép simán illeszkedne egymáshoz a kettõ nem ilyen vadul.
Kérlek segítsetek nekem.

aszem ez így elég gáz :

Boba
MR nem tamogatja. Maya soft rendererrel probald meg, ugy minden bizonnyal menni fog.

ibor90
Van egy subdivom és csinálta mrá úgy egy kis mélyedést hogy vertex módban Display Finer-rel csináltam egy csomó vertexet aztán meg egyes vertexeket a refine-al még több vertexre bontottam. Megcsináltam a mélyedést de mikor kirenderelem akkor nincs ott. Ez vmi olyasmi lehet hogy feljebb kell venni valahol a részletességet vagy ilyesmi. Konkrétan mi lenne a megoldás???

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Nah ftpm nem megym igyhat egy kezdeti fázist rakok be😊
Nem nagy szám, de színesiti a topikot:d

Honnan tudom letölteni a digital fusion-t? Kerestem, de nem találom.
Boba
En digital fusionben szoktam, de biztos vannak mas progik is. Kerdezz ra a 3dsmax topicban is, hatha valaki tud valami ilyesmit.

Gondoltam hogy ezeket kell majd összefûzni, de hogy? Hogy fûzzek videóvá össze IFF képeket.
Amúgy nem viszi se a TGA-t se a Tiffet
Boba
Videot ne is renderelj batchrenderrel... ha iff lefut, akkor renderelj iff-be. (Probald meg a TGA-t vagy Tiffet inkabb) Ezeket kell majd osszefuzzd. Jobb megoldas az.

Nem tudná valaki megmondani, hogy amikor batch renderelek mért csak az elsõ képkockát rendereli ki?
Volt már ez téma, ibor90-nek is ilyen baja volt, mondtátok, hogy eõbb képekbõl rendereljen, és azokból csinálljon videót. De nekem képeknél is csak az elsõt rendereli ki. Egyedül az IFF kép fut addig, amíg kell.
Ha vki tudja mi a megoldás légyszi írjon.
Peetmaya
Szia Lekonel, rég láttunk errefelé!
Mi újság veled?
Sajnos nekem nem jelenít meg semmit, amit meg lehetne nézni...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

ha kell tudok adni egy pdfet ami a scriptelesrol van.

the world is mine

Boba
En ott se.

feltöltött képeknél tujjátok megnézni:S

Nah sziasztok, volt kis idõm összedobtam egy kis löttyöt😊
Értelmet ne keressetek benne!😊

Na nemtom megjeleniti e ...a felbontás meg xar, mert ftp met nem tudom elérni😄

ibor90
hifu megnéztem és nekem ki van kapcsolva a triple buffering.

Met
<#nyes><#worship>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Boba
A szakszo az a kocsizas (dolly), ez a kamera hatrafele mozgatasa. A zoomolas az objektiv lencsetavolsaganak megvaltoztatasa.

Amit Te keresel az a cliping plane. A viewport menujeben a View menu alatt a Camera Attribute Editornal a far clip plane-t alitasd nagyobbra.

Remelem ezt kerested!😊

Met
Azt, hogy lehet kikapcsolni, hogy ha perspektivikus nézetben zoomolok hátrafelé (ez aztán a szakszó<#idiota>) akkor ne vesszen bele a szürkeségbe az objektum távolabbi vége?
Remélem értitek mi a bajom 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Boba
Koszi szepen a tippeket!
Majd utanalesek jovo heten, most meg sonka pusztitas folyik es hasonlok.😊 Igazandibol eleg specifikus kornyezetbe kellene, karakter csontozas, riggeles es izom szimulaciora. Hat majd szep lassan meglesem mit tehetek az ugyert. A nagyon alapokkal tisztaban vagyok, csak gondoltam kicsit feljebb lehet-e gyorsan haladni vagy marad a learning-by-doing elv.😊

hiftu
Szerintem nincs túl sok értelme egy MEL könyvnek.
(Nekem például az ALIAS féle MEL könyv van meg és egy nagy halom kaki az egész.)
Tutorialt lehetséges, hogy van jó. (Gnomon MEL?)
Ugye ami nem nagyon változik az a syntax. Arra ott a help, nem kell érte könyv. Az elõbbi kis scriptet is úgy hoztam létre, hogy a script editorban bekapcsoltam az ECHO ALL COMMANDS-ot. Abból láttam, hogy Plane név szükséges egy scripthez. Nosza F1, commands. Ott meg már csak válogatni kell...

Esetleg highend3d-rõl letöltesz pár érdekes scriptet és azt nézed meg, hogy miként mûködik....

Boba
Errol jut eszembe, nem tud valaki valami jo kis maya scriptelos konyvet, tutorialt? Vagy maradjon a maya help? (Annak meg nem estem neki...)

hiftu
Csináltam Neked egy egyszerû scriptet az X-rayre. <#email>
Nyisd meg a script editort (window->general editors)
másold bele a scriptet.
Jelöld ki az egészet és az egér középsõ gombját lenyomva húzd át a shelf-re.
(Ha tudtad már, akkor bocsi.)
========= XRAY toggle =========
string $panelname = `getPanel -withFocus`;
int $x = !`modelEditor -query -xray $panelname`;
modelEditor -e -xray $x $panelname;
==============================
Rövid magyarázat: lekérdezem a fókuszban lévõ ablakot (vagy az utolsó fókuszban lévõt, megnézem, hogy annak mi az xray beállitása és annak
az ellentetjét (!) az x változoba másolom. Majd az új értékkel meghivom a panel kezelõjét.
<#smile>

polgi
kösz

bordy
tipp: ha sûrûn csinálod akkor színezd le õket és csak a színt kell selectelni és 1xrûbb is a dolog.

hiftu
Oh, köszi... látszik, hogy nem frissitettem a böngészõt...

hiftu
Megvan!

Mégiscsak jó valamire ez a Maya beépitett help-je.
Szóval rossz helyen keresgéltem, nem a menüsorban kellett volna, hanem
a panel menüsorában. Szóval ott a show->isolate select -> view selected-et
kiválasztva megoldodótt a problémám.

bordy
akkor már én is kérdezek. x-ray-re van valami bill.? vagy az is jó lenne ha kitudnám valahogy pakolni az ikont ode a többi közé.

Boba
Viewport kezelesnel:
Show menu - Isolate select - view selected.

hiftu
Akkor egy kérdés:

MAYA 8.5, nagy modell, egy objektum.

Lehet valahogy olyat csinálni, (mint a ZBrushban) hogy kijelölöm a face-ket, amikkel szeretnék dolgozni és a többit hide-olom.
Eddig csak teljes objektumokat sikerült eltüntetni, objektum részeit nem.
Ötleteket ide várom.

hiftu
ibor:
Megoldási javaslatok:

1. Kapcsold ki az openGL-nél a tripla bufferelést.
forrás: 3dbuzz.com
2. Kapcsold ki az OVERLAY-t az advanced opengl beállitásoknál.
forrás: discussion.autodesk.com
3. Tégy úgy, mint én. A fenti kettõt a Google segitségével találtam.
forrás: google.com
<#awink>

KILLER2
Köszi. Ha majd egyszer csinálok összetettebb képet, akkor majd figyelek erre.

Töltsük le az internetet!