Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
kira nagyon... tetszik 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Itt a karakter amirõl korábban már beszéltem.Még nincs befejezve, még ráncolgatom még egy kicsit 😊

Magnificat
na mára hagyom: mai végeredmény:

közeli

majd valamikor összelövöm a bumpok mélységét is, mert ez most szvsz túl erõs

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

KILLER2
Ezek a szavak nekem még újak. De a bumpot akkor vágom, köszi.

Töltsük le az internetet!

Magnificat
nem, ezen a modellen diffuse és bump map is van (tehát szín és érdesség)
színként természetesen színes képet használhatsz, bumphoz fekete-fehér kell (azaz megadhatsz színest is, de azt FF-be fogja konvertálni), mivel ez alapján dönti el, hogy mennyire legyen kiemelkedett a modell (azaz csak mímeli, a displacement az, ami valóban módosítja a felületet). Tehát bump maphoz fekete-fehér kép kell. Minél sötétebb a szín benne, annál jobban "mélyít"

KILLER2
Vagyis ez az egész textúra bump? Ja télleg. Azt szeretném kérdezni, hogy hogy tudok magamnak bump textúrát csinálni? Milyen színeket használjak és azokat hogy értelmezi a progi?

Töltsük le az internetet!

Magnificat
egy gyors kis állapotkép a textúrázásról: az oszlop alsó részét kezdtem el, diffuse + bump (még tudom, hogy túl fényes és csillogó, majd abból kicsit leveszek, a régi márvány ennyire nincs kipolírozva, de még nincs is rajta spec map, minden csak egy alap blinn-en van)

kép 2

ibor90
Még a light foggal kapcsolatban lenne olyan kérdésem hogy hogy lehet megcsinálni hogy monnyuk vmi bõl kijön a light fog?
Szóval monnyuk van egy kocka félbevágom kicsit arrébb húzom az egyik felét hogy legyen köztök rés és azt akarom hogy belülrö kiszûrõdjön a fény a résen.
Remélem érthetõ.

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
ja és mindenkinek ajánlom, tekintsen rá az adobe photoshop CS3 új, 3D képességeire... Még nem tudom, mennyire hasznos és könnyen használható (most nézem róla a lynda.com-os Photoshop CS3 Extended for 3D + Video videóját), de mindenesetre jónak tûnik

bordy
áhh, mindig tökölök valamivel vagy 15 percet, ide leíromn és 1bõl meg van a gond forrása.

bordy
nem tudom mit nyomhattam el de az object csak a szürke lambertet hajlandó mutatni, akármilyen más dolgot nyomok rá nem mutatja a változást, de alul írja hogy hozzáadva vagy mit ír. 5let hogy csinálhatnám vissza?

Magnificat
na visszatértem a koliba, így mostmár onlány leszek megint

Boba
Ha a Huey-ra gondolsz, akkor nem kell ujrakalibralni. Az a jo a cumoban, hogy odarakod a monitor melle, es _folyamatosan_ kalibralva van a monitorod, hiszen az aktualis fenyviszonyokhoz allitgatja a cumo a monitor szineit.

Ha a masikra gondolsz, akkor idonkent nem art finomitgatni... CRT-ket gyakrabban kell, mert esetleg egyes analog potik folyamatosan alitodnak a hasznalat soran, LCD-knel szerintem ilyen nincs, de artani nemhiszem, hogy art. Par szabad perc 3 havonta boven megteszi. Ha otthoni hasznalatra kell a cumo, hogy ugyahogy szinhelyes kepet kapjon az ember.

(A postas dolgot ugy ertettem, hogy a gyari ertekek nem mindig jok, monitoronkent kell finomhangolni a beallitasokat.)

hiftu
Köszi. És ezzel elég egyszer kalibrálni a monitort vagy idõnként újra kell állítani. (Mert profilt nem készít, ha jól látom.)
Ja, és én voltam a postás...

Boba
Ugyan ugy, mint barmilyen CRT-t😊 Jol bekalibralni ugy lehet, hogy vesz az ember egy monitor kalibralot mint pl a Pantone Huey, ami eleg olcso de jo. En erre hajtok jelenleg.

De csinalhatod ugy is, hogy kinyomtatsz egy Macbeth tablazatot es egy kepet, majd ehhez a kephez igazitod a monitort. Addig allitgatod a szineket, mig jo nem lesz. Majd a vegen egy szurkearnyalatos kepet teszel a monitorra, es belovod, hogy a szurke valoban szurke legyen.

Tudom, hogy ez nagyon lightos megoldas, meg reszrehajlo es a szemedtol is fugg, de azert sokkal jobb mint ugy default hagyni, ahogy kihozta a postas.😊

hiftu
Boba: Hogyan lehet jól bekalibrálni az LCD-t? Most jutottam hozzá egyhez és még soha nem volt LCD-n korábban...

berlinboy6329
Öhhm,nem talált.17" CRT.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Boba
Fogadjunk, hogy LCD-d van es meg nem kalibraltad be a monitort normalisan.

berlinboy6329
Kérdésem lenne a fényekkel kapcsolatban:Renderelek egy tárgyat mental rayben,vagy akár Maya softwareben.Lerakok pár fényt.Renderelek és az a baj,hogy "csíkos" a fény.Nem egyenletesen fehér,hanm vonalas,meg enxhe piros,zöld színek vannak benne.Nem is tudom mihez hasonló.A Gyûrûk urás Return of the king TPS-ben láttam ilyen színes füstöt legutoljára,mikor a szímélyésg 16 bitesre volt állítva.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat
no íme... tudom, nem nagy szám, de azért íme... hirtelen nem tudtam (illetve nem volt energiám) próbálgatni jobban kitölteni az UV teret torzilás nélkül... a második képen a seam-ek elhelyezkedése látható
UVû
seams
A textúra rá majd csak jövõ héten készülget majd leghamarabb, ha normális net elõtt leszek, és letudtam a fontos zh-imat

ibor90
Hát sztem ez már közel áll a véglegeshez. Mi a véleményetek.

KÉP

Magnificat
na sikerült bemappolnom a modellt, lett vagy 5-6 shell a végére... újra kellett kezdenem a mappolást egyszer, de nem volt nagy gond... kiderült, hogy a modell hibázott egy helyen (így megintcsak spóroltam még 2 polyt 😄 ) most képet nem küldök, majd holnap, ha tesómék hazamentek (nem tudhatják meg, hogy van internetem 😄).

ibor90
jó majd megnézem köszi

Peetmaya
mármint a volumefoghoz akarsz textúrát adni? háát, én a scatterhez próbálnám...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

ibor90
ok thx. én is arra jutottam végül hogy az királyabb. De ha akarok hozzáadni textúrát akkor azt mihet adjam hozzá?

Peetmaya
Mag várjuk szeretettel a textúrázott verziót😄😄

Peetmaya
ibor azért csináltam két féle fog-ot, mert a sima lightfog-gal nekem sem sikert jó, szép eredményt kihozni, ez látszik az én rendereimen is. Viszont a volume fog szerintem nagyon szép és jól managelhetõ eredményt ad, és egyátalán nem bonyolult a használata, szóval kérlek használd azt, ne legyél kényelmes, csak mert a lightfog 1 kattintás.
ez a baj sokakkal manapság, hogy elvárják a software-tõl, hogy mindent tudjon 1-2 gombnyomásra. Ahhoz, hogy szépet csinálj, bele kell ásnod magad mélyen az egészbe!

Peetmaya
Rendermanban a raytrace menü alatt tudsz envoirement light-tot vagy mit hozzáadni, és azon belül állítod be a módot occlusion-ra.
MR-nél a shadernél kell az occlusiont beállítani. Tulképpen renderman is hasonlóképpen csinálja, de valamiért ott így kell használni.
Elõször próbáld ki pár kockán alattuk egy plannel, tapasztald ki hogyan mûködik a cucc, aztán építsd bele a jelenetedbe.

Magnificat
no a topológia átnézésével sikerült még spórólnom, így 4088 helyett már 3300 alatt van 😊

Magnificat
Na hogy én is hozzátegyek valamit a világhoz, íme, amin tegnap dolgoztam (nem olyan magas színvonalú, mint itt a többieké, de hát most ez van 😄):
modellezés kb 2 óra, cleanup, élek elvarrása és motorra alakítás: még 2 óra, renderelések + kompozitálás még 1-2 óra

egyszerû, fél-low poly modell (4048 poly, de ez elvileg így nem is akarna a jelenetbe kerülni, ennek lenne egy low és egy high poly változata is...
Referencia:

Peet:
Néztem ezt az occlusionos render passt, de igazából nem változott semmi a renderen!a testen egy sima lambert shader van.Lehet még valami plusz beállítás kellene még, annyira még nem ástam bele magam, de meg nézem még jobban.Mert Mr-nél ez másképp van az occlusionos dolog mint minden más egyéb mint Rm-ben.
Ha tudsz valamit bõvebben ezzel kapcsolatban akkor azt meg köszönném!!!

Itt egy kép véleményezésre egy készülõ karakteremhez.A páncélzatának és sisakjának az anyaga kb ilyesmi lenne.Egy sima gömbön teszteltem.Meg pluszba a sisakon vésetek motívumok lesznek még de még nem tudom milyenek.
Ha lesz lép s sisakról majd mutatom azt is.Karakter feje már nagyából kész, majd arról is lesz kép ha kész lesz teljesen.

Remélem a képet sikerül rendesen belinkelnem 😊

shader
ibor90
Peet kipróbáltam hogy növeltem a volume samplest de csak rosszabb lett, csak még több árnyéka lett. Nem néznéd meg még 1x hogy ha megcsinálod azokat amik vannak a tutorban és semmi mást nem állítasz akkor neked is ilyen-e? ez nem lehet véletlen hogy haveromnak is ugyanilyen rossz lett.

ibor90
ja akkor bocs boba

Peetmaya
shanyec amúgy úgy, hogy passokra szeded a rendert és az occlusion pass lesz az ami neked kell majd.

VAZZZZZEG EZ A MENTAL RAY Q JÓ!!!!😊
most ástam bele magam kicsit a mia shaderbe és ahhhhhhh
volt egy magömlésem😉

Boba
?

En Shanyec kerdesere valaszoltam. Szoval nem ertem.

ibor90
Hát (BOBA) jó az is csak látod a képeket amiket felraktam (17313. hsz), hogy ilyen textúrákat rakok a ködre és ez a volume fognál kicsit bonyolultabb.

Boba
Manualis modszer miert nem jo? Lambert mindenre es kesz.

Peetmaya
növeld a volume samplest

ibor90
Haverom is megcsinálta a light fogos tutort és neki is olyan mint nekem hogy ott van egy csomószor az árnyéka.
??????? ?????????? ?????? ??????
??????? ??? ??? ??? ???????
???????????????? ??? ??? ? ??????
??????? ??? ??? ???? ??????
??????? ????????????????? ??????

Ki tudja nekem meg mondani, hogy Renderman for Maya-val hogyan tudok csak occlusiont számolni???? Fontos lenne!!!!

elõre is köszi!
ibor90
segment-re van állírva. Más tipped van? Vagy bárki másnak van?

Peetmaya
próbáld ki, hogy a render globalsban a shadow résznél átállítod segmentre a shadow methodot
remélem mindent jól írtam.

ibor90
Köszi a tutorialt. Kipróbáltam és majdnem jó. vagyis gondolom én csinálok vmit rosszul a kérdésem hogy mit??? Inkább a light fogot szeretném majd használni egyébként mert sokkal egyszerûbb. De a másik is érdekel azért.
A light fognál miért van ott annyiszor az árnyéka?
A voluménél miért olyan foltos?

bordy
oh my god, beíram és meg lett a bibi, scattert nem húztam fel.

bordy
hmm, valamit nem csinálhatok jól valszeg. nekem nem jönn össze ez a volum cucc. csináltam 1 plant 1 helxet azt körülvettem 1 kockával amire rádobtam a transmatot, piros is lett. aztán hozzá adogattam a dolgokat, a garp network ugyan az is lett mint a tutban van. spot lightot letettem, ahoz meg hozzá adtam azt a mib_lightot vagy mit meg benyomtam a raytrace-t. értékek is azok amik a képeken vannak. aztán mr-ben lenoymatam de csak sminán megvilágitja és van 1 árnyéka.

hiftu
Argh.. Python a világ egyik legidiótább nyelve. Nincs benne blokkositás, hanem a blokk végét egy új üres sor jelzi. Gondolhatod, hogy milyen, ha két ciklus vége és egy feltétel is ugyanott ér véget. 3 üres sort kell kihagyni. Véletlenül 2-t vagy 4-et hagysz ki? Megszivtad kispajtás...
Na ezért nem használom. Pedig már kacérkodtam vele korábban.. De Isten mentsen egy ilyen designtól. (Még C++-ban sem szeretem, ha nem az egysoros if-ekbe nem rakják ki a {}-t.)

Peetmaya
Hiftu maya 8.5-ben van python, lehet abba kéne beleásnod magad nem?

hiftu
Jelentem eddig mellékvágányon voltam, mert a MEL-be akarom beleásni magam, de nagyon gyengén kezeli az összetett adatstruktúrákat. Például egy kifejezésben nem lehet elérni egy tömbbe (array) berakott vektor x koordinátáját. Külön kell egy temp változót létrehozni csak emiatt.. Arghh..<#boxer>
De akkor felhasználom ezt a tudást... Úgyis van épp nemrég csináltam egy lowpoly lámpát... Bár lehet hülyén fog kinézni az asztali lámpához kapcsolt fog, de majd meglátjuk....

hiftu
Igenis! <#email><#vigyor2>

Peetmaya
srácok nem azért csináltam a tutort, hogy falba verjétek a fejeteket!😊 Minden fõzés próbája az evés, és én nagyon kíváncsi vagyok, hogy a receptem alapján mit sikerült fõznötök!