Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
visszatettem az XP-t, munkára egyelõre még messze jobb + a hangkártya is mûxik alatta rendesen... Meg kell várni az SP1-et vele legalább...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

bordy
hú de jó volt, nekem tetszett. asszem majd a fix tv-n is lesz valamikor ha jól halottam a dolgokat. érdekes volt. legközölebb is elmegyek az tuti.
meg nyertem egy nav n go szoftvert is a végén <#vigyor> csak kütyü nincs hozzá, na mind1. crysis az iszonyatt lesz, ember a csirkiével bevégta a dzsip ablakát, az egész terem cak bambulta a vásznatt 😄 anyi minden volt hogy nem is lehet leírni 😊

viszont volt egy dolog amit nem tudom hogy lehet megcsinálni mayában. 3ds-ben mutagoatták a dolgokat ha mutogattak, persze csak videóról.
a lényeg az volt hogy volt 1 lámpa amit villogtatott és ilyen bekötösdi módszerrel csinálta valami entity properities-ben hogy play->random>diffuse power. elnditotta és vibrált a lámpa változó erõsséggel. na ezt mayában hogyan lehet mgcsinálni, nem tudja valaki? valahogy biztos meglehet.

polgi
Most viszont arra keresek választ, hogy a festési effektek növényei a görbe elejétõl a végéig egymást követve nõljenek ki az animáció során.(remélem sikerült megfogalmazni)
etz a sivatagot kéne látványosan megtöteni

polgi
végülis így oldottam meg:
szerk
render

bordy
woow, végre végee a hétnek és holnap GDF lészen 😊 suliba is volt 1 nagy plakát róla, még megfeledkezni se tudtam róla.

Magnificat
valaki tudja, hogy lehet zbrush 3-ban hotkey-t állítani?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Max Damage
Sziasztok...

Szeretném a segítségeteket kérni egy lowpoly ûrhajó modell (csak a külcsiny kellene) elkészítésében. Csontozva lenne rá szükség, jövõhét keddig...!!! Contept-et tudok küldeni a feladatról (de ha van jó vadász ûrhajó elképzelésed az is szóbajöhet), akit érdekelne a dolog 3e Ft-ért az írjon egy email erre a címre: [email protected]

Köszönöm...

Magnificat
link
(elvileg hétfõre kikerül a link a leckék közé is, mert míg a fõoldalon volt, addig nem volt gond, de más hír került oda, és még nem lett betéve a link a valós helyére 😄)

No mindenki annyira mondta, hogy jó a vista, szar a vista...stb, hogy egye fene, kipróbálom 😄 de csak egyszer nézzen rám csúnyán, visszaghost-olom az XP-t 😄

sufnituning
Köszi a válaszokat. És télleg ha tudnál mondani egy tutor elérést, mert sajna nem igazán találtam! Elõre is köszi

For sale: thedronewebshop.com

Magnificat
^^
itt van a gépen, csak összepakolásnál mindig meghal a camtasia... majd próbálkozom megint...
csak már annyira régen csináltam, hogy azóta tanultam sok új dolgot, és szinte már szégyellem kitenni 😄

MANOWAR
Magni jóvan na de szerintem már alap a tutorod a kezdõk
között<#duma>.Következõt mikkora pakolod össze?Illetve "Sufnituning"-nak kellene egy tutor elérés gondolom már ha még van ilyen.<#hehe>

Hiftu PM-be ment a megfejtés.

Magnificat
szerencsétek, hogy én nem felejtettem ki magamat 😄

hiftu
Igaz, Magnificat videóit érdemtelenül kifelejtettem. (Nem a videó az érdemtelen, hanem a kifelejtés.)

Mano, nyomtam egy unzip('sufnituning sfghsghrhkmldkb ghdgs gh adfazhghnasgbn hhtgh uolfhjkf Maya 3d könyv pm nekem =pdf-ben u.a. éergaé fgqertzag éáédnlmlik aega a hh'); parancsot, de sehogy sem sikerült értelmes ascii karaktersorozattá konvertálnom... Megfejtés?

MANOWAR
illetve Magnificat videóit érdemesebb meglesni fõleg hogy nem anyira száraz anyag mint a könyv amiben a 4.5-s verzió van szétszedve bár a mi micsoda(hypershader,anyagok viselkedése,scriptek müködése stb.) levan írva a könyvben.....

MANOWAR
sufnituning sfghsghrhkmldkb ghdgs gh adfazhghnasgbn hhtgh uolfhjkf Maya 3d könyv pm nekem =pdf-ben u.a. éergaé fgqertzag éáédnlmlik aega a hh

Magnificat
vagy nézd meg a videómat 😄

hiftu
khm... Szóval fogd meg az egyetlen (mostanság beszerezhetetlen) Maya, a 3d világ címû könyvet. Nézd a netet, tanuld az angolt. A madarak csiripelik, hogy állítólag lesz majd újabb Maya könyv magyarul, de errõl személyesen nem tudok semmit.

sufnituning
Hát nem kimondottan egy témára gondoltam, hanem olyan átfogóra az alapoktól!

Peetmaya
sufnituning, de igen, a volume fog-ról szól😊

mégis mire lenne szükséged?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

sufnituning
Nem tudtok valami jó magyar nyelvû tutorialt???

Magnificat
ma jelenik meg a ZBrush 3

Peetmaya
nem tudom pontosan mi az ami neked kell, de asszem az effects menüben van, valami flow vagy ilyesmi. a lényege az, hogy a particles követi a kijelölt curve-t vagy mesht.
vagy nézz utána goals név alatt, talán...

polgi

hát nem tom mennyire sikerült használható képet beraknom.
A lényeg hogy egy fénylõ elemekbõl álló alagúton repül keresztül a szereplõ, aminek az elemei mozognak valamennyire, ezt akartam úgy létrehozni, hogy egy polygon csövet követnek a részecskék, és csak bizonyos értéken belül változtatják a távolságukat a polytól, de csak kibocsájtásra tudtam eddig állítani.

polgi
Ha hazamegyek berakok egy képet

Peetmaya
Polgi picit jobban írd körül a szituációt...

polgi
hogyan tudom beállítani, hogy a részecskék a vertexekbõl ne áramolanak, hanem csak egy adott mennyiség kövesse a poly változásait?

hiftu
Tegnap nézegettem a gnomon tutorialokat és arra sikerült rájönnöm, hogy a Rendering IV teljes egészében a light fog-ról szól. Igaz, hogy a sima rendering I-II-III-am levették a kinálatból és helyette csak az MR-es cuccok vannak fent, de a rendering IV még választható. Menjetek, rende(l/r)jetek!

Magnificat
köszi

fle go
Tyü az annya, nagyon frankó lett!<#worship>
Ja és had gratuláljak az általatok készített fog tutorhoz is!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

A normal mapping nem árnyékokról szól, csak az egyes felületi pontok intenzításáról. Minden vertex színének fényereje függ a normálvektor és a fény iránya által bezárt szögtõl. Textúrázásnál a színek nem a vertexek színe közti interpolálással számítódnak, hanem egy textúrából lesznek beolvasva. Ugyanez történik a normal mappingnel; a felület pontjainak normálvektora (és így intenzítása sem) egyszerûen a vertexek normálvektorai közti interpolálással számítódik, hanem egy normál map textúrából lesz beolvasva. Tehát egyik tárgyról a másikra vetett árnyékot így nem lehet szimulálni. Sõt kizárólag normal mapping-el szerintem a testnek saját magára vetett árnyékát sem.
revizor
Sziasztok! Van valaki, aki már készített Farcry hoz modelt???

Boba
Igen. Valami hasonlo... de mint mondtam, szimulalja csak. Valojaban csak a targy normalvektoraival tortenik a jatek, valos arnyekgeneralas nem tortenik.

hiftu
Önárnyékot fel lehet úgy fogni, hogy amig ugyanarra a map-re "veti" az árnyékot, addig szimulálható a dolog, de a jelenet többi részére már nem lesz befolyással?
Mondjuk van egy 1k*1k map-em. Ezen belül olyan árnyék lesz, amilyet csak akarok (vagy meg tudok csinálni), de amint lelógna az árnyék a map-rõl, akkor ott már megszûnik létezni.<#conf>

Boba
Onarnyekot szimulalhat, de arnyekot valoban nem general.

hiftu
Jól tudom, hogy a bump map nem vet árnyékot? Vagy az én picurka tudásom kopott meg még jobban? Hogyan van ez?

Magnificat

hiftu
Csak gondoltam megnézem, hogy mit fordítanak le. Nem mindegy.
Ha pl. egy Savvy kiadású könyvet, amik általában 600+ oldalnál szoktak megállni, akkor egy fasza könyvet kapnánk. De ha pl. az Alias Modeling-et, akkor pedig pár tutort kinyomtatva. (Ja meg kezdõknek miért kell az ALIAS könyvbe berakni egy csomó gagyi! képpel ember modellezést. Polyban és NURBS-ben is egyet-egyet. Nem jöttem rá...)

bordy
nem sajnos. azért olyan sok 3d-vel foglakozó könyv nincs hogy ne lehseen majd rájönni 😊 legalábbis én képben vagyok 4 libri bolt után 😄

hiftu
Nem említették, hogy mi lesz a címe? Melyik angol könyvet fordítják le?
(Nem hiszem, hogy lenne MO. olyan potenciál, hogy direkt ide írjanak 3D applikációs könyvet.)

hiftu
Ha valaki szeretne egy viszonylag egyszerû bump-mapping tutorialt (angolul) az nézze meg az alábbi leírást. Harang készítése (modellezéssel együtt) dombormintával.
KATT

bordy
no, véletlenül sikerült egy onlin bolton kosárba tenni a maya 3d világát és most írtak vissza, hogy elnézést bla bla bla... de egyébként nyár végén fog egy hasonló könyv megjelenni.
az még 1 picit messze van úgyhogy kiváncsian várom mi lesz az.

bordy
hehe, téélleg, este vagyis hajnalban még más volt. szerencsére régebben már elolvastam õket.

Magnificat
hát ahogy nézem peched van, most alakítottak az oldalon... :S

hiftu
Sajnos a szerver már 404 különbözõ és egyéb indokra hivatkozva nem tartalmazza a Digital Reality blog-okat. A honlap webszervere nem nyilatkozott arra kérdésünkre, hogy ugyanmár hova tüntette el az adott lapokat.

Magnificat
puszta érdekességként találtam a PCDome oldalán egy devblog rovatot, amiben 4 cég is írt pár cikket a fejlesztésrõl... Ezek közül eddig különösen a Digital Reality blogjai tetszettek, és van benne pl egy videó, hogy hogy modelleztek tankot MAX-ban... még nem néztem végig, de gondolom sokaknak (nekem is) tanulságos lehet low poly game modelling terén
itt a link:
devblog

Magnificat
render: három képet rendereltem, és PS-ben összedolgoztam 😄 (3 kép: wire maya Vector renderrel, sima lambertes render és blinnes textúrás tükrözõdõ)

a motorra varázsolás sem nagy dolog, csak figyelni kell pár dologra: a normál vektorokra vigyázni kell, hogy jó irányba álljon, érdemes hotkey-re betenni a border line-ok megjelenítését, így ki lehet szúrni, ha rossz irányba mutatna... a modellnek zártnak kell lennie, motorunk legalábbis azt szereti. szóval legyen zárt, ne legyen benne 4nél több szög, csak 3 v 4szög. erre jó a cleanup funkció is maya-ban. élek elvarrása = zárt modell készítése 😄 szóval csak flancos szavak, nem több 😄

Magnificat: Köszi szépen!!
Meg azt szeretném kérdezni,hogy hogyan csináltál olyan rendert amin egyszerre látszik a wire és maga a renderelt kép???
és "cleanup, élek elvarrása és motorra alakítás" errõl beszélhetnél nagyon érdekelne a dolog nagyon nem vágom ezt a motorra varázsolást és ezt a triangles sztoryt!!!Ha van valami leírás vagy ami ebben segít azt megköszönném!!

1Obi1:Nem tudom mudbox-ban, hogy van mert nem ismerem csak Zbrust használok.De én úgy csinálom,hogy beviszem Zb-be az alap modellt amit festeni akarok .obj formátumban.Ha kész van a festés akkor le viszem a subdiv szintet és ott generálok egy displacement mapot a modellrõl, és nem a modellt mented el dismapként hanem arról generálsz és azt el mented tiff-be vagy iff-be és azt használod fel mayaban valamilyen shaderen és mikor rendereled akkor fogod látni a végeredményt és nem a viewport-ban.De mire kinyered azt a képet amit modbox-ban megcsináltál addig még jó pár render és más beállításon végig kell futnod!

Üdv!
Magnificat
bake-elni kell a textúrát (bake displacement)

ibor90
Még a light foggal kapcsolatban lenne olyan kérdésem hogy hogy lehet megcsinálni hogy monnyuk vmi bõl kijön a light fog?
Szóval monnyuk van egy kocka félbevágom kicsit arrébb húzom az egyik felét hogy legyen köztök rés és azt akarom hogy belülrö kiszûrõdjön a fény a résen.
Remélem érthetõ.

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Hello!Lenne egy kérdésem.
Maya-ból átexportáltam egy tárgyat .obj-ként a Mudbox-ba..Megcsináltam a szükséges ráncfelvarrásokat a modellnek, de ha .obj -ként mentem el akkor poligon-tologatással van rajta a változtatás.Ez ugye azt eredményezte hogy Maya-ban elég pixeles lett.Szóval hogyan lehetne displacement map-ként elmenteni a modellt?