Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
meg nyertem egy nav n go szoftvert is a végén <#vigyor>#vigyor> csak kütyü nincs hozzá, na mind1. crysis az iszonyatt lesz, ember a csirkiével bevégta a dzsip ablakát, az egész terem cak bambulta a vásznatt 😄 anyi minden volt hogy nem is lehet leírni 😊
viszont volt egy dolog amit nem tudom hogy lehet megcsinálni mayában. 3ds-ben mutagoatták a dolgokat ha mutogattak, persze csak videóról.
a lényeg az volt hogy volt 1 lámpa amit villogtatott és ilyen bekötösdi módszerrel csinálta valami entity properities-ben hogy play->random>diffuse power. elnditotta és vibrált a lámpa változó erõsséggel. na ezt mayában hogyan lehet mgcsinálni, nem tudja valaki? valahogy biztos meglehet.
etz a sivatagot kéne látványosan megtöteni
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Szeretném a segítségeteket kérni egy lowpoly ûrhajó modell (csak a külcsiny kellene) elkészítésében. Csontozva lenne rá szükség, jövõhét keddig...!!! Contept-et tudok küldeni a feladatról (de ha van jó vadász ûrhajó elképzelésed az is szóbajöhet), akit érdekelne a dolog 3e Ft-ért az írjon egy email erre a címre: [email protected]
Köszönöm...
(elvileg hétfõre kikerül a link a leckék közé is, mert míg a fõoldalon volt, addig nem volt gond, de más hír került oda, és még nem lett betéve a link a valós helyére 😄)
No mindenki annyira mondta, hogy jó a vista, szar a vista...stb, hogy egye fene, kipróbálom 😄 de csak egyszer nézzen rám csúnyán, visszaghost-olom az XP-t 😄
For sale: thedronewebshop.com
itt van a gépen, csak összepakolásnál mindig meghal a camtasia... majd próbálkozom megint...
csak már annyira régen csináltam, hogy azóta tanultam sok új dolgot, és szinte már szégyellem kitenni 😄
között<#duma>#duma>.Következõt mikkora pakolod össze?Illetve "Sufnituning"-nak kellene egy tutor elérés gondolom már ha még van ilyen.<#hehe>#hehe>
Hiftu PM-be ment a megfejtés.
Mano, nyomtam egy unzip('sufnituning sfghsghrhkmldkb ghdgs gh adfazhghnasgbn hhtgh uolfhjkf Maya 3d könyv pm nekem =pdf-ben u.a. éergaé fgqertzag éáédnlmlik aega a hh'); parancsot, de sehogy sem sikerült értelmes ascii karaktersorozattá konvertálnom... Megfejtés?
For sale: thedronewebshop.com
mégis mire lenne szükséged?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
vagy nézz utána goals név alatt, talán...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
hát nem tom mennyire sikerült használható képet beraknom.
A lényeg hogy egy fénylõ elemekbõl álló alagúton repül keresztül a szereplõ, aminek az elemei mozognak valamennyire, ezt akartam úgy létrehozni, hogy egy polygon csövet követnek a részecskék, és csak bizonyos értéken belül változtatják a távolságukat a polytól, de csak kibocsájtásra tudtam eddig állítani.
Ja és had gratuláljak az általatok készített fog tutorhoz is!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Mondjuk van egy 1k*1k map-em. Ezen belül olyan árnyék lesz, amilyet csak akarok (vagy meg tudok csinálni), de amint lelógna az árnyék a map-rõl, akkor ott már megszûnik létezni.<#conf>#conf>

Ha pl. egy Savvy kiadású könyvet, amik általában 600+ oldalnál szoktak megállni, akkor egy fasza könyvet kapnánk. De ha pl. az Alias Modeling-et, akkor pedig pár tutort kinyomtatva. (Ja meg kezdõknek miért kell az ALIAS könyvbe berakni egy csomó gagyi! képpel ember modellezést. Polyban és NURBS-ben is egyet-egyet. Nem jöttem rá...)
(Nem hiszem, hogy lenne MO. olyan potenciál, hogy direkt ide írjanak 3D applikációs könyvet.)
KATT
az még 1 picit messze van úgyhogy kiváncsian várom mi lesz az.
itt a link:
devblog
a motorra varázsolás sem nagy dolog, csak figyelni kell pár dologra: a normál vektorokra vigyázni kell, hogy jó irányba álljon, érdemes hotkey-re betenni a border line-ok megjelenítését, így ki lehet szúrni, ha rossz irányba mutatna... a modellnek zártnak kell lennie, motorunk legalábbis azt szereti. szóval legyen zárt, ne legyen benne 4nél több szög, csak 3 v 4szög. erre jó a cleanup funkció is maya-ban. élek elvarrása = zárt modell készítése 😄 szóval csak flancos szavak, nem több 😄
Meg azt szeretném kérdezni,hogy hogyan csináltál olyan rendert amin egyszerre látszik a wire és maga a renderelt kép???
és "cleanup, élek elvarrása és motorra alakítás" errõl beszélhetnél nagyon érdekelne a dolog nagyon nem vágom ezt a motorra varázsolást és ezt a triangles sztoryt!!!Ha van valami leírás vagy ami ebben segít azt megköszönném!!
1Obi1:Nem tudom mudbox-ban, hogy van mert nem ismerem csak Zbrust használok.De én úgy csinálom,hogy beviszem Zb-be az alap modellt amit festeni akarok .obj formátumban.Ha kész van a festés akkor le viszem a subdiv szintet és ott generálok egy displacement mapot a modellrõl, és nem a modellt mented el dismapként hanem arról generálsz és azt el mented tiff-be vagy iff-be és azt használod fel mayaban valamilyen shaderen és mikor rendereled akkor fogod látni a végeredményt és nem a viewport-ban.De mire kinyered azt a képet amit modbox-ban megcsináltál addig még jó pár render és más beállításon végig kell futnod!
Üdv!
Szóval monnyuk van egy kocka félbevágom kicsit arrébb húzom az egyik felét hogy legyen köztök rés és azt akarom hogy belülrö kiszûrõdjön a fény a résen.
Remélem érthetõ.
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Maya-ból átexportáltam egy tárgyat .obj-ként a Mudbox-ba..Megcsináltam a szükséges ráncfelvarrásokat a modellnek, de ha .obj -ként mentem el akkor poligon-tologatással van rajta a változtatás.Ez ugye azt eredményezte hogy Maya-ban elég pixeles lett.Szóval hogyan lehetne displacement map-ként elmenteni a modellt?