Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bordy
vonlna egy olyan kérdésem hogy az Uv texturban a texturát nem lehet e valahogy kiterjeszteni mind a 4 részre? mert le snap-ben úgy csináltam hogy mind a 4 részt snapoltam. de most hogy a colrt benyomtam csak a 1 1 részre teszi be.

Magnificat
TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!!TOWEL DAY!!! ----- Tribute to Douglas Adams (1952-2001)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
lehet is veled vitatkozni 😛 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

hiftu
Csinálsz egy plusz chaptert: így készült.
Aztán felveszed a beállításokat és még alá is mondhatod a dolgokat mp3-ba konvertálva. Igy hasznos tudás birtokába jut a közösség is és neked is csak elõ kell venni az elözõ videodat és az utolsó chapterhez ugrani. 😄
Igazam van, vagy igazam van?

Magnificat
mert 1 év alatt eltûnt a lejegyzésem róla 😄

bordy
nem értek hozzá de mé nem írod fel a beállitsokat akkor? én azt szoktam ha valamit ritkán csinálok és állítgatni kell valamire mert 100% hogy elfeljtem mir elõveszem megint.

Magnificat
a darabokat összeilleszteni, feliratozni ahol kell (amit elfelejtettem...) illetve átvezetéseket, chapterelválasztó képeket csinálni 1-2 óra...
maga az összerenderelés olyan 4-5 óra, amire a gép végez... Ezután kellett kódolni külön a hangot mp3-ba, az megint 50-60 perc, de vagy 3-4x tuti rossz beállításokkal csinálod, így az megint 2-3 óra... lusta is voltam, idõm sem volt, el is felejtettem 😄 szóval tegnap hajnalban alvás közben végzett a gép, reggel meg elkezdtem szarakodni az mp3-mal...

jah és egy idõben a gépem is állandóan hibát dobott, amikor megpróbáltam...

hiftu
Idõhiány miatt nem tudtad összerakni, vagy más oka volt?

Magnificat
remélem azért nem... 😄 Az új videó jó kérdés, hogy mirõl fog szólni... és hogy mikorra lesz kész 😄 és hogy mikor kezdem... 😄 ezt is egy éve, nyáron készítettem, de eddig tartott összerakni 😄 nyáron ha unatkozom, lehet, hogy csinálok még1et

hiftu
Holnap lecsekkolom. Jónak igérkezik...
Ja és az új dolgokat berakhatod a következõ 2 órás videódba.
Egyébként az újszülöttnek minden vicc új, tehát tök mindegy, hogy a kezdõ mit lát Tõled. Igy is Isteniteni fog.<#worship>

Magnificat
hozzá kell tenni, hogy a videó már egy éve készen van, és kicsit félve publikáltam, hisz annyi újat tanultam azóta, hogy megcsináltam 😄

bordy
hú , na erre kivi vagyok már csak azért is mert asszem ilyen formát csináltam én is elsõnek. 😄
de majd csak holnap 😞
amúgy thx.
mostmár csak ipm99 adós 😛

Magnificat
kijött a 2. tutorom is, ezúttal poly modellezés alapok témában:
http://world3d.hu/leckek.php?id=86

Magnificat
hát nekem máj 29, júni 1, 3 és 5 már most tutira nem jó, mert vizsga

Én meg pesten vagyok....szal nekem8 csak ne vizsganapon legyen 😄

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Magnificat
^^... hát én valszeg nem jutok el (vizsgaidõszak) Miskolcról amúgy sem olcsú fel a jegy... Igaz egyszer megyek fel a közeljövõben, de kétlem, hogy pont az a nap (amit nem is tudok mikor lesz) lenne jó mindenkinek 😄 küldjetek majd fotót 😄

oryon
Ha van rá jelentkezõ, akkor megint szervezhetek SG-Maya topic találkozót (amire szeretettel jöhetnek a maxosok is, és a többiek is persze), mint anno szerveztem, budapestre ... nos kit érdekelne a dolog?

Peet mondta, hogy írjam meg ezt 😛

Oryon

Phoenix007
>Phoenix te hülye maxos😊

Maxos??? Én-e??? Mirõl beszélsz? Lecserélem az avatarom, aztán már meg se' ismersz? 😊

>Rég láttalak, mizu?

Nincs semmi különös, de azé' egy fórumtalinak már ideje lenne, a régi szép idõk emlékére 😄 Oryont láttam ég valamikor a Katt-on, de hogy mi van a többiekkel...

>27es LCD HDTV-n nyomom 1360*768ban. 😄 Eleg widescreen?😉

Na ja, az már eléggé 😄 Na csak azér' kérdem, mert én is most elõvettem SC1-et, aztán kicsit furcsán néz ki wide-ban 😊 A Marine-ok még a szokásosnál is vállasabbak 😊

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Boba
Nekem pont jo. Meg StarCraft1 alatt se igazan zavar a 640*480as felbontas. Amikor monitort csereltem szempont volt az, hogy errol lehessen DVD-t nezni is es jatszani is lehessen vele. Ezekre remek. Melora pedig 80%os. De mindenki eldontheti, hogy megeri e a kompromisszumot. En egy 22colos Samsung 1200NF-et csereltem le erre. Amiota ez megvan azota a Samu be se volt kapcsolva. Pedig az 75hz-n bir 2048*1556ot oszt megse.😛

hiftu
Nem túl nagyok a pixelek? 😄

Boba
27es LCD HDTV-n nyomom 1360*768ban. 😄 Eleg widescreen?😉

bordy
furral nem bánok jól, a shavet a bénaságomnál fogva nem tudom beüzmelni valamiért, így marad a modellezés akkor. leginkább a lehetõségekre voltam kivi.
köszi

Magnificat
így vagyunk ezzel mi is 😄

Peetmaya
Phoenix te hülye maxos😊
Idejössz azt rögtön beszósz😊 Rég láttalak, mizu?
A puskapor ellövést úgy értettem, hogy nyersanyagot gyûjtesz, épületet építesz, katonát gyártasz és lenyomod a gépet, vagy lanba nyomod le. Persze a Dune2-ben sok funkció nem volt benne, amit ma már mindenbe beleépítenek, de nem olyan forradalmi újítás, mint pl a WoW volt. Most az, hogy 3d-s lett a grafika, meg van benne 100 új egség, meg az új havok dynamic system blablabla. Meg lennék sértve, ha legalább ennyit nem tesznek hozzá.
Én beletennék egy kis fps-t a játékba😊 Mint ahogy a dungeon keeperben volt annó. Na az pl frankó játék, és a 2. részét elrontották, jó volna egy 3...

Brody szempillára van pár lehetõséged:
1. lemodellezed
2. shave-et vagy maya fur-t használsz

mivel a szempilla nagyon ritkán ütközik más tárgyba, ezért én a modellezést javaslom, mert így gyorsabb lesz a render, mintha szõrt generáltatsz vele, és talán az eredmény is szebb.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Phoenix007
>Ha SC2 mar csak annyit tud, hogy 32 biten
>jatszhassak es a monitorom nativ felbontasaban en mar imadni fogom.😄

Na ja 😄 Widescreen monitorod van legalább? .)

Boba
Ma toltam masfel orat delelott SC-t. Nomeg Malakaival 4 utan fekudtunk le asszem, mert meg multiztunk benne kicsit.

Jopar eves, de nem rossz.😊 Ha SC2 mar csak annyit tud, hogy 32 biten jatszhassak es a monitorom nativ felbontasaban en mar imadni fogom.😄

bordy
szempillákat hogy kell gyártani a szemre?

Nekem mondod? Ez az egyetlen játék coh mellett amivel szívesen játszok....
Nah mind1 majd megszokom.....végszóként azért a siege tank akkor is gagyi ;D

Magnificat
mai napig iszonyat népszerû, pedig 256 színû 😄

OFF:
Remélem, kiadják valamelyik nextgen konzolra is!
360?😊
Phoenix007
StarCraftnak soha nem az volt a lényege, hogy hogy néz ki. Ha jobban belegondolunk, akkor az SC1 már a megjelenésekor elavult grafikájú volt, ez volt 9 éve, aztán mégsincs a mai napig annál jobb RTS.

Magnificat
ne hasonlítsuk már össze a starcraft és a CoH stílusát... Utóbbinál egyértelmûen realizmusra mentek, a starcraftnál pedig ez sosem volt igény

OFF

Láttam az összeset (vidik). De akkor is nézzétek meg a CoH-ot. Nálam grafikailag az a No.1. Az effektekrõl nem is beszélve. De nem is az effekteket szidom, azok tényleg jók. De a barack 3d-s változata meg a siege tank hát olyan mint egy babajáték....Nahmeg vhogy a micro teljesen el fog veszni..mnondjuk ez a 3d-s játékok hátránya. De akkor is 2-3 rts-t is lehet mondani ami szebb és ez csak jövõre jön ki így eléggé nem 2008-as grafója van :S

UI: Dune 2-t nem ismerem....konrétan a neve?

ON 😊

Phoenix007
>De az ingame videók hááááát nagyon remélem erõsen béta még csak...

Láttad az 1280-as muvit is? Mer' azon azért érzõdnek az apró finomságok. Most még ahogy nézem erõsen megoszlanak a vélemények, de a többségnek tetszik (leszámítva a Siege tankokat persze 😊 )

>de kb minden puskaport ellõttek már a dune2-vel,
>ami az egész játékstílus megalapítója volt.

Peet ... lol ... nemár ... Na hadd kérdezném meg, hogy hanyas Mayát is használsz most? Mert tulajdonképpen használhatnál 3D Studio Release 4-et is 😊

Már elnézést, hogy így visszajövök fél év után, és rögtön beszólok 😄

Na meg bocs az offért...

Szia
Állandó meló miatt ritkán van idõm forumozgatni sajnos 😞
Próbáltam a maya beépitett ambient occlusion generálóját (transfare maps) ez mr t használ, de ha szépet akarok, az elég sok idõ, turtle meg nagyon jó idõ alatt valami iszonyat igényest renderel, normal mapnél is jó a maya generálója, viszont néha, mikor hibátlan a modell, akkor is belerak valami zajt, és a turtle ezt is jól generálja, szóval ez az én problémám, hogy melóhoz használnám, és amíg ez nem megy, marad a 8 as maya, ez sem kiszúrás, csak kéne haladni az újításokkal 😊
Peetmaya
Igazából Starcraft II-vel kapcsolatban csak annyit, hogy ezen a téren túl sok újítást már nem tudnak hozni, max fejlesztik a kezelhetõséget és a grafikát, de kb minden puskaport ellõttek már a dune2-vel, ami az egész játékstílus megalapítója volt.

Peetmaya
Szia Szala, rég láttunk errefelé.
Miért pont a turtle-t használod? Texture bake-re a mr is tökéletesen jó. A másik jó rener még a final render, annak eszméletlen jó a fényszimulációs engine-je. SZerintem ezeket próbáld ki.

Magnificat
részemrõl nem

Sziasztok
Olyan kérdésem volna, hogy használ-e valaki maya 8.5 öt és turtle 4 et?
A sima render megy de se texture bake, se normal map generálás nem müxik vele 😞
Köszi
Magnificat
én viszont remélem ilyen lesz... Nagy félelmem volt amúgy is, hogy agyon3Dzik a játékot... Örülök, hogy szinte teljesen megtartották a nézetet (persze azért forgatható). Nekem úgy ahogy van tetszik... Nem vártam soha saras-lepattogzott festékû battlecruisereket...

bordy
én azt hittem az ingémre hogy az elsõ érszbõl mutatnak részletett visszatekintésként elöszõr, aztán rájöttem h nem 😄

Ha vki nagy craftos, akkor én az vagyok 😊....a trailer télleg olyan h kb az end után még 20 percig néztam a fekete képernyõt és a végén remegni kezdtem. De az ingame videók hááááát nagyon remélem erõsen béta még csak...nagyon remélem. Vhogy olyan settlers-es feelingje van az egésznek....gagyik lettek a tankok. Meg olyan túúúl steril. Eléggé sz*r az ahogy a lingek vérpacsává esnek szét, halálukban. Grafikailag össze se merem hasonlítani a coh-al....hát ott már a játék olyan, mintha filmet néznél és egyáltalán nincs akkora gépigénye...

Összefoglalva...engem az ingame vidió eléggé lehervasztott :S
De inkább sírógörcsnek lehetne nevezni h eltelt 10 év és az effekteket leszámítva kaptunk egy warcraft3-as másolatot Scrafttal öltöztetve.

Magnificat
egy bajom volt azzal a videóval: nem volt dinamikus mint a blizzard videói általában... igaz hogy amúgy sem intro/trailer, majd az dinamikus lesz 😄
De a minõsége beszarás

Boba
Ugy, hogy mindenki megnezte, osszefosta a gatyajat es most az agyban fetreng.😛 (Nagyon durva, es orulok, hogy vegulis SC2 lett. Lattam a gameplay videokat is, huzos lesz ez a nyar. Kar, hogy keveset leszek itthon.)

Phoenix007
Az nem 3ds volt Bordy, hanem a Kane&Lynch pályaszerkesztõje. Viszont azt ondja meg nekem valaki, hogy hogy lehet az, hogy itt szóba sem került a StarCraft 2 cinematic trailere 😊

Magnificat
én leszorítottam 4-500 megára, de akkor is marad 500 mega szabad ram, amivel a ZBrush 800k-1kkk poly-t bír, míg 700 mega szabad rammal 7-8millát... nem mindegy...

Boba
Jatekokat nem probaltam. 3dMark2k6t futtattam le a pojen kedveert (4600 helyettt 3400 pont...) illetve Mudboxot, XSI-t es Mayat lottem be ala. Ezek kozel olyan tempoval mentek mint XP alatt, mondjuk 10% minuszba, de a 3dmark az sokkal lasabb volt. De vegulis mind1, azzal ugyse jatszik az ember.😄

Igen, en is a memoria felhasznalas miatt nem hasznalom jelenleg. Az, hogy alapbol megeszik 600-700 es 1giga kozott az azert sok.

Magnificat
de mindezek mellett látni akartam a saját szememmel a tempóját... Nem azt, hogy szar/nem szar... Majd én eldöntöm... 😊 és nem is rossz, gyors, gyors boot, csini, jó a keresés, meg minden, csak tény, hogy játékban érezhetõen lassabb (mondjuk 25%-ot nem mondok, legalábbis nálam annál a 2-3 játéknál), meg ugye sok ramot eszik... 4Gnél gondolom nem gond 😄
hangkariknál meg az alaplapi AC'97-esekkel van olyan gond, hogy a driver jó, feltelepül, a teszt végig is tudja szólaltatni a hangfalakat, de mégsem használja egy progi sem, csak a front 2 hangfalat (azaz a jetaudio és a powerdvd-n kívül)

Boba
Mar sokszor el lett mondva... SP1-et meg kell varni. Amugy nekem a sebessegen kivul semmi bajom se volt. De 3d-ben vagy 25%al lasabb volt.

Driver gondom nem volt, relative uj a gepem. Szepen felengedtem netre autoupdatet es mindenhez szepen lecsorgott es isntallalodott a driver amihez csak kellett. (hangkari, vga kari, webcam, a scanner es a nyomtato)

hiftu
Ez megelõlegeztem volna Én is. 😄 Legközelebb kérdezz! 😄
Nálam az vált be, hogy megnézem, mikor jött ki a windows azon verziója, amit fel akarok rakni. Ha már 2 évnél öregebb, akkor megpróbálom... 😄
(Érdekes, hogy linuxban meg a legfrissebbet keresem... )