Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
De még mindig érdekel hogy milyen módszerrel modelleznél lyukakat vmi-re?
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
És akkor hogy oldanád meg? Addig splitteled amíg lesz rajta 20 lyuk ha mondjuk annyit kell? Vagy hogy érted a "kimodellezni egy lyukat". Szóval te mivel oldanád meg?
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
én booleanokat csak ott használok, ahol nem kell már semmit sem alakítani a modellen (pl tárcsaféknél a tárcsára a lyukakra megfelel a boolean, mivel arra a hengerre nem kerül már rá semmi). Boolean-nal modellezni effektíven nem lehet (legalábbis szerintem kizárt, annyira kusza topológiát csinál)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Épp ez a fura... Hogy egy ablakban mindig mûködik, csa a többiben nem... Nagyon nem tudom felfogni, hogy mitõl van... Se lock, se semmi, frissen telepített maya és ezt csinája... Valami a gépemmel van? Nem hinném hogy az kihatna erre...
nagyon nagy problémám van.
egy maya-s animációt szeretnék x file formátumba konvertálni, de sehogy sem jön össze. próbáltam már egy csomó XExporter stb progit, de vhogy egyik se müködött. tud vki nekem ebben segíteni?? nem találok egy használható megoldást sem, pedig már régóta keresem a megoldást.
létezik egyáltalán????
thx a válaszokat elõre is.
Miután volt egy windows újratelepítésem, újra felnyomtam a mayát, de nem volt olyan, mint régen (a 6.5ös). Azt csinálta, hogy ha a 3D-s nézetben megnyomtam, hogy nagyítsam az adott tárgyat, akkor nem engedte a tárgyat nagyítani, vagy forgatni a többi, felül oldal, stb nézetben... szürke volt a pivot. letöltöttem egy másik mayát, a 8.5öst és ennél is ugyanaz volt a probléma. nem tudok rájönni, hogy miért csinálja ezt, de nagyon kényelmetlen így modellezni. tudtok segíteni?
válasz Bordy üzenetére
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Nem tudtam, hogy fennt baloldalt kell bemenni a polygonsba és amikor véletlenül rákattintottam, akkor beadta a mesh-t és aztán már megtaláltam a create poly. tool-t is. 😊
Amúgy igen, az iparmûvészetihez kell...
nekem az elsõ egy simplymayás star wars zûrhjó volt. hozzá teszem hogy lövésem nem volt hogy mitörténik, még a vertex pontokat is úgy probáltam elhelyezni ahogy az emberke, arrébb tette akkor stop és én is aztán play <#vigyor>#vigyor>
Jah! Télleg! Oryon, mi van veled? <#vigyor3>#vigyor3>
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
-amúgy engem is érdekel, mihez kellhet a maya felvételiként... iparmûvészetire? 😄
-szerintem ha valaki a kezdet kezdetén fejjel kezdi a modeller karrierét, az hamar belefásul és feladja... a folymatosság híve vagyok (én pl autóval kezdtem 😄 😛 😄) elsõ autóm
bár ekkor már volt némi tapasztalatom MAX-ban (pár hónap, és nagyon alap)
Nahmeg elõbb cigisdoboz, wire-nézegetés, lámpabúra meg hasonló dolgok....
Bár én ezt személy szerint kihagytam én beleugrottam a közepébe de ezt embere válogatja 😛
A tutor ami ígértem el fog készülni csak per pillanat 1 hónapja leállt a gyártási folyamat 😛 vizsgaidõszak idõhiány miatt de ígérem elõbb utóbb (inkább utóbb), de meg lesz 😛
the world is mine
csak kivácsiságból, milyen felvételihez kell a maya?
Szóval olyan problémám lenne, hogy megpróbáltam csinálni egy fejet, de sehogy sem jön össze. Megnéztem tutorialokat, és mindegyiken úgy van, hogy csinálnak egy elöl és egy oldalnézetes rajzot és azt rakják be vhogy... Na én már itt elakadtam. Aztán nincs is olyanom, hogy "create polygon tool" - az lehetséges? Remélem tud vki segíteni! 😊
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
mind spriteokkal szoktak kiirni, csak ezekre ortogonalis projekciot kell hasznalni. Doom2-ben nem tudom hogy volt, de ugy remlik md2 kiterjesztesu "valodi" 3d-s modelleket hasznalt.
Töltsük le az internetet!
se se tunik laposnak, de ezt billboardnak hivjak. (vagy egy kepet, es azt mindig lapjaval a mozgo kamera fele forditjak, ez is 3d-nek tunik messzirol).
the world is mine
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
A world3d-n olvastam, hogy az egyik arcot lebeszélték a Mental Ray-ról, helyette A V-ray-t ajánlották neki. Ez most a szokásos "minden szentnek maga felé húz"-effekt, vagy tényleg jobb? Ott fõ érvként a gépigényt is felhozták, ez mondjuk nekem is számítana, mert eléggé oldtimer a masinám.
Próbálta már valaki mindkettõt? Tényleg jobb (egyszerûbb, könnyebb, gyorsabb) a V-ray? Ha igen, akkor mondjuk a 6.0-ás Maya alá is felmegy? Értem ezalatt, hogy letö... megveszem, és plug-in-ként meg simán berakom, oszt' kész?
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
nekem amúgy lejött csak még régebben és nem innét ez a csomag.
na senki se tudd a problémámra megoldást? maya csak az 1-1 részre olvas texturát uv-ban?
Mindegy, bennhagyom holnap reggelig...
amúgy a bajoddal meg passz, néha én is így járok, sõt... de szerintem ez opengl/DX probléma...