Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
jó, csak annyit akartam, hogy hozzám szólt-e, vagy még lentebbihez??? 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

lentebb a link XDD

the world is mine

Magnificat
ki? mi?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

repvez
ha te kezdönek hivod magad akkor én mi lennék mert még egy normális tárgyat se tudok modellezni.
Sztem nagyon jo lett.
Ez nem photoshop reszleg <#vigyor>

the world is mine

Szal ezen ehhez keszulne a hajo is de lehet vmi lufisat gyartok ehhez jobban menne.

the world is mine

Nokia6020

Üdv mindenkinek!

Kezdõ maya felhasználó vagyok. Töltöttem fel egy képet (tudom, teli van hibával), holnap rakok még fel egy párat, amiket eddig alkottam.
Véleményeket kérnék.

sziasztok
Kira lett. Az egeszem egyszerre dolgozol vagy a felen? Mert en ugy szokta,m aztan tukrozom kozbe en is dolgozom egy kis projecten csak atom lassan haladok a melo miatt.

the world is mine

polgi
Ok, megpróbálkozom az extra.hu-val. köszi.

Magnificat
ingyenes tárhelyre szoktam videókat tölteni... (extra.hu pl), vagy felteszed valami nagyobb amcsira...

polgi
Ti hova töltenétek fel animációt?

bordy
nem baj, valakinek a mûszakis dolgok mennek jobban valakiknek meg az organikusok. na és valakiknek meg mind 2, útóbbiakból van szerintem kevés. már mint hogy mind 2 jól megy.

NeverI
hello. most egy oylan problémába ütköztem,hogy ha rá rakok egy modellre egy texturát akkor olyan mintha flat shade belenne kapcsolva, pedig nincs és nem tudok vele mit kezdeni.. tud valaki esetleg segeíteni?

Magnificat
no mivel ma meglett az Adatstruktúrák és algoritmusok aláíráspótlóm, így kicsi pihiidõt adtam magamnak a következõ vizsga elõtt, és ügyködtem egy kicsit a low poly karimon.
mariner 1
mariner 2
koncept nincs, igazán még ötlet sem, hogy hogy nézzen ki, menet közben fogalmazódnak meg a formák, de mindig más... szóval felfogható kis doodle-nek is, próbálok így conceptelni magamnak 😄... Célomban áll ha kész van, betenni ZBrush-ba, csinálni róla nagyobb részletességû modellt, az alapján meg normal mappingot gyakorolni, meg úgy kicsit gyakorolni az organikus modellezést, mert szégyen, milyen mélyen vagyok belõle...
a modell eddig ~700 poly, a fej ebbõl 400 körül, irányszám kb 6-8000 poly, ebbõl fej kb 1-1500 max... olyan 1,5 óra munka van benne...
sok hiba van még rajta, de ha szóltok, jobban észreveszem 😊

Telleg nem csinaltam uv mapot meg de eddig ilyenen nem vot gond.
Vmi gonosz megszalta a gepem <#banplz>
Kocc 😊)<#worship>

the world is mine

Magnificat
valószínûleg nincs UV-kiosztás a modellen... Nincs beUV-zva, sõt le van róla törölve az összes UV koordináta... Be kell mappolni...

van vkinek otlete ha a hajo testere akarok tenni file texturat nem csinal semmit az editorban atlatszova valik es hello.
thx

the world is mine

the world is mine

Köszönöm mindkettõtöknek a segítséget, mostmár remélem sikerülni fog, Magnificat a videód nagyon jó, remélem még sok hasonlót láthatunk, mégegyszer köszi!!

Magnificat
a tutorom lehet segítene
MTS 2

Egy kérdés hogy tudom törölni a feltöltött képeimet? mert van egy csomó de már nem kellenek

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

A kerékre a következõt tudom ajánlani: CSinálj egy nagy felosztású hengert törölj ki belõle egy részt csinálj rá egy bordát, majd sokszorozd. Így van egy hengered sok-sok bordával. Ezután elforgathatod a belsõ felosztás mentén hogy V alakú bemetszést kapj. Pár kép:

Sziasztok, próbálok egy kocsit modellezni, de sehol nem találok megfelelõ tutorial, a kerék modellezéséhez kéne, találtam párat, de nekem olyan kéne ahol a gumi bordázata is modelleve van, ilyet meg nem sikerült találnom, a másik gondom hogy ha zoomolok modellezés közbe akkor eltünik a referenciakép, ha meg nem zoomolok akkor nagyon kicsi, lehet ezen állítani, aki tud kérem segítsen.

hát nem is tudom....talán ide

ok.de csak hétfõn vagy kedden leszek ténylegesen net közelében.és hova linkelhetem?
polgi
ok, linkeld....

polgi:szívesen mutatok pár képet ha gondolod
Magnificat
nem támadásként mondom, de résztvettem már anno pár ilyenben, és soha sem alakult semerre (mondjuk nem is vagyok debreceni, de ez már más tészta 😄)

polgi
Lehet, hogy az én hibám, de ilyenkor úgy szeretném látni azt a "pár polygont". Nem kötekvésképp, csak szereti az ember a másik képeit megnézni, meg néha még kíváncsi is...

na azért összedobtam már pár polygont.
Magnificat
hát ezért kell elsõnek kicsit alkotni, fõleg, ha kezdõ vagy...

sziasztok.én is kezdõ lennék a témában.valaki,aki debreceni nem lenne kedve esetleg közös projekteket gyártani?egyedül elég nehéz "nagyot" alkotni.Ricsárd voltam,írjatok bátran.
Nagyon szép.
bordy
mint a Kelly Bundy-nál?
'Bud: Apa Kelly agya meg tudd telni.' <#vigyor>

bordy
köcce

Magnificat

egyébként köszi

Télleg google....erre nem gondoltam......
Vizsgaidõszak közepén az ember leamortizálódik kreativitás terén....egy infó be egy infó ki 😄

bordy
csak nem bírom megállni hehe, csak nehogy elkaszáljanak a végén. na mind1.

a tárgyat hogy lehet beilleszteni a terepbe? jelen esetben a kocsit akarom valahogy. láttam képeket amiken real környezetbe van téve. mint pl a #17192 hsz-ben oryon asotonja. õszénténszólva nem is tudom milyen szó alatt kellen ezt keresni.

Magnificat
MAX-al anno rendereltem hálóban 😄... Maya-ban nincs hozzá tapasztalatom 😞

amúgy:
network rendering (google a barátod 😄)
másik
úgy ahogy van a googleben

Vkinek van vmilyen leírása, hogyan kell hálózatban renderelni?
Konkrétan mayával...

Boba
Arghhhhh... nem mennek a linkek. Felraktam mashova.

Boba
Nem megy a link... esetleg ez:
http://img513.imageshack.us/my.php?image=templomxm4.jpg

Boba
Itten van egy templom.
Nah, itten van a vegleges kep. Lezartnak tekintem, igy is tul sokat tokoltem el vele. (Szombat este kezdtem) Bocsi a kicsi felbontasert de ezzel is tobb mint 3 orat szamolt a gepem.

bordy
lassan kész az elsõ verdám csak most másra kell 2 hétig erõsen koncentrálnom így nem lesz idõm befejezni mostanában sajna.
összecsapott rendert azért csináltam róla.

tütü

youth
Szinte csak annyit tudsz beállítani, hogy milyenek legyenek a shaderek és mennyi legyen a renderidõ. Minnél tovább hagyod számolni, annál szebb lesz a kép és kevésbé zajos. Géptõl függ, de nekem a 6 órás kép is még pöttyet zajos volt, persze kinyomtatva ez annyira nem szembetûnõ.
Én is próbálkoztam vele, de nem éri meg az a 10-20 óra, amikor fél óra alatt is hasonlót érsz el. Fõleg ha idõre kell produkálni sok képet.
Azért érdemes nézegetni a galériát, szép képek vannak, meg kell hagyni: maxwellrender.com

Youth

Boba
En szopattam magam mar tobbszor is... a gyufas kepem ezzel vegig csinaltam, az belefer. De semmi nagyobbat vagy bonyolultabbat ne akarjon az ember.

En vegul visszatertem MR-hez.
WIP
A nappali keppel meg ugyahogy elboldogult volna maxwell de a 300 gyertya az mar betett neki sajna. Igy maradt MR. A fenti kepet is 2 oraig szamolta egy 3800+ X2.

hiftu
Akkor érdemes lemodellezni magad, aztán mikor már meghaltál, legalább lesz egy szép kép rólad... 😄

Peetmaya
marhajó, tökéletesen élethû, de egy élet is kevés a render kivárásához.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Maxwell renderrõl vki tudna vmi infót mondani?