Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
de ezek fõleg másolással és összevágással készültek. Most megírtam elsõ olyan ötletemet, ami nem ilyen
volt! 😄 Csináltam egy kockát, aminek a színe a jelenetben való pozíciójától függött (X kitérésre pirosodott, Y-ra kékült, Z-re zöldült 😄 😄. Persze több tengelyen való elmozdulás során keverõdött a szín 😄 Jó, tudom, hogy ez olyan 2 perces munka, de akkor is tök poén 😄
bridge az sztem tökk hazsnos tudd lenni, én szoktam használni kanyar kötéseknél meg ívelésekhez. nagyon szépen szabályosan meg lehet csinálni vele a dolgokat.
Nekem a legtöbb gondok a kijelölés okozza, amikor vmi nagyszámú periódikusan ismétlõdõ részt akarok kijelölni.(pl cilindernél mondjuk minden 3. oldal edget)
Bridge: No ez már hatásosabb tud lenni, bár sosem használtam... csak egy objekten belül mûxik, és csak border edge-ek közt... nevébõl adódóan áthidalásra jó tud lenni, formailag nem azonos, de vertexszámilag azonos csatlakozási pontok esetén (súgóban egy sisaknál mutatták...)
bár hozzá kell tenni, hogy szerintem (amennyire láttam) a profik is csak az alap eszközöket használják, ezt szokták meg, és amennyire eddig tapasztaltam, mindenre elég is az a pár (extrude, append poly, move-scale-rotate...stb)
A lényege, hogy 2 polygont kijelölve ossze lehet oket kötni.Egy objektumon belül müködik, tehár ha 2 obj-ot akarsz akkor elötte ossze kell oket attacholni.
Az egyik a 'bridge' a másik a 'make hole'. Megnéztem helpet de nem sikerült kihá,ozni, hogy kell õket használni mert kattintok ide oda és nemigazán szeretne mûködni, mondjuk az angolom sem a legjobb 😄
oops
Kicsit olyan érzésem volt, mint a Weta-soknak, amikor a renderfarm többtíz órája renderelt egy jelenetet, amikor visszanézték, látszott, hogy Gollam szeme kibukkant a fejébõl, és a haja is égnekállt 😄 Szóval a gépben lakozó ördög 😄
7végén remélem lesz idõm ezzel foglakozni. most vizsgára kell készülnöm estére, aztán meg egy hf-t kell megírnom gyorsan. holnap is 2 vizsga lesz.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Brody szerintem túl pici az autó, én növelnék a méretén. A textúrákon valóban javíthatnál, összekoszolhatnád, ha nem tudod hogy kell, van pár apró trükk, amivel meg lehet oldani, szólj és segítek. Valamint!!! MR-jel rendereljed és használj valamilyen fényszimulációt, still image-eknél szinte kötelezõ. Bár szerintem elég lesz az ambient occlusion is. Ha kell, ebben is tudok segíteni.
Amikor már ráfeküdne mindig ezt írja figyelmeztetésnek:
// Warning: Cycle on 'group2.worldMatrix<0>0>' may not evaluate as expected. (Use 'cycleCheck -e off' to disable this warning.)
the world is mine

the world is mine
csináljatok ûrhajót, 1-2 személyes kis vadászt.
néhány követelmény, törekedjetek hi polyra. Semmi material, semmi textúra, csak a 3d modell. azzal modelleztek amivel akartok, bár mivel ez maya fórum... lehet poly, nurbs, sub-d, amit akartok.
valakinek van kérdése?😄
Minden modositást ugyan azon a modellen.
Pl. egy repülögépet lehetne elkésziteni.
Nem rossz ez a contest gondolat sem sztem olyan kellene ahol az alap fogasok megragadnak.
Pl egy pohar nem nehez polyba meg nurbsbe. Aztan kesobb lehet vele meg szorakozni.
the world is mine
na beszéljük akkor meg, hogy ki milyen jellegû modellezést szeretne, és szavazzuk meg, hogy mi legyen😄
the world is mine
"Részt veszek amiben részt kell venni" stb...
idõre a hátáridõ az jobb lenne sztem, mint hogy mennyi idõ alatt készül el. ezt csak az egyébb elfogláltságok miatt gondolom így. de nem rossz 5let.
Elsõsorban a kezdõknek gondoltam valami modellezési feladatot vagy ilyesmi. Mindenkinek le kellene modelleznie ugyanazt, és nézénk az idõt, minõséget. Mindenkirõl részletes véleményt írnánk és tanácsokkal látnánk el, hogy mit kellene másképp csinálnia.
Ha nem akartok semmi ilyet csinálni, szóljatok, hogy ne törjem magam!
Brody, ha nem mentett volna a maya a tempbe, akkor a régi mentésedbõl ki tudtad volna exportálni a shadereket és a legfrissebbe, amibõl hiányzik, beimportálni, így kb ott tartottál volna, mint amikor a hiba történt.
Ilyen nekem még nem volt, de amúgy megértelek, csinál néha furcsaságokat a maya.
szerencse hogy több mentést csinálok, csak az a másik hátrébb vagyok jócskán már.
Kéne csinálni valami kis contestet nem?
Csak úgy a magunk szórakoztatására, valami oktató jellegû dolgot.
Mit szóltok?
Ezt bevezetem a többi fórumon is, ahol még csevegek 😄
Szerintem nem voltál lehurrogó, de ha valaki annyira nem veszi a fáradságot, hogy utánna nézzen mit nem tud, mi érdekli, hanem egyböl megkérdezi, hogy hamar válaszoljon rá valaki, annak felesleges is elkezdeni bármilyen komplex program tanulását.A maya nak is és más programoknak is nagyon jo a helpje ( F1 :o) ) teljesen jól használható, pl sokkal jobb mint a híres magyar nyelvû maya könyv
hány poly a low ver?
Tutorial jó dolog, lehet belõle tanulni. A bajom az, hogy senki nem veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen a dolgoknak. Maya helpben benne van minden, ami kell. Én az FBIK-t onnan tanultam meg használni. Nem kerestem tutorialt, semmit, mert ott minden le van írva. Ajánlom a ti figyelmetekbe is, és még egy dolog, nem csak a maya miatt, hanem kb minden miatt, angolra szükség van, alapnyelv, tanuljatok!😊
Szerintem a fórum azért van, hogy segítsünk, ha elakadtok, nem azét, hogy mintha iskolában oktatnánk, lépésrõl lépésre fogjuk a kezeteket és helyettetek nyomjuk az egér gombot. Sorry ha nagyon lehurrogó voltam.
én is mutatok egy uj munkát, aki ismer, tudja, hogy real time ban utazom, tehát az egész estés render nem az én mûfajom, nemrég néhány ilyen és hasonló fegyvert, vagy fegyverként használható tárgyat csináltam egy játékba, tetszett a munka, volt most kis idõm így csináltam egyet magamnak is, amit legalább ki tudok majd rakni a portfoliomba, egyenlõre a highpoly van meg és hozzá a normal map es low poly verzio:
http://www.inext.hu/~szala/gun/
valaki volna szives megadni?
[email protected]