Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Szóval valami hasonló modellt szeretnék csinálni:
hasonlót
és kis ilyen beütéssel:
kicsit ilyet is
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
the world is mine
De elõbb a "munka" 😄
Nyers:
A Nurbs cylinder optionsában (create->nurbs primitives->nurbs cylinder (kis kocka mellette)) meg lehet adni, hogy befedje-e a hengeredet (caps: none). Ezzel kipróbálva nekem szépen ment a sculpt geometry tool, minden fagyás nélkül. Az össze-vissza konvertálgatással mindig vigyázni kell, nagyon nagy galibákat tud okozni a modell struktúrájában... A S.G. Tool nálam a seamnél (a vágásnál) is mûxik, igaz, én konkrétan 8.5-öt használok... Lehet, hogy a 8.ban van valami bug ezzel kapcsolatban, nem tudom...
Peet: Játszani valszeg nem fogunk tudni együtt, egyrészt messze vagyunk egymástól, másrészt tényleg nem játszottam legalább 5 éve 😄 MAGUS-os karit sosem próbáltam (eddig) lemodellezni, de szórakoztatónak tûnik (csak sajna mostanában jutok megint oda, hogy nekikezdhessek, egész nap mással kellett foglalkoznom...) Én általában Íjászokat játszottam, Ereni erdõjárót (ha jól emlékszem), harcosból kiképzett íjászt, dorani mágust (ez volt a 14-es szintû), tûzvarázslót, Arel papot (másik kedvenc), és barbárt (õt a nagyon de nagyon alacson IQ-jáért, illetve a benne rejlõ szerepjáték lehetõségért imádtam)... de a tolvajon és a boszorkányon kívül szinte mindent kipróbáltam. Mesélésnél kicsit egyben kellett tartanom a többieket, amikor egy Tooma pap (törpe), egy Khál barbár 6-os IQ-val 😄, két kardmûvész, ikerharccal, és olyan chi harccal, amibõl ki se akartak jönni... Szóval korlátozni kellett õket, mert túltápolták magukat gyorsan (de hihetetlen nagyokat játszottunk, röhögtünk állandóan 😄) Rúnám sajna csak vagy kettõ van, nem volt rá soha pénzem, meg nem is szólt sok arról, amit olvasni akartam... MAGUS könyveket felváltva vettünk, csodálatos regényeik vannak (most akarom majd elkérni megint a Véridõt). Mi toltunk MAGUS mellett Star Warsot (mindig én meséltem, mert nekem van hozzá könyvem 😄), Ars Magica-t, MAGUS kártyajátékot, Shadowrunt csak akartunk, sajna sosem volt rá lehetõségünk...
A megoldás az, hogy mindig elõre gondolkozva arra forgatjuk a testet, hogy az eredeztetõ isoparm olyan helyzetbe kerüljün, ami nem nagyon látszik és nem is dolgozunk nagyon ezen a részen. Általában lefelé nézzen és szimmetriasíkkal egybe essen. Így elegánsan kikerültük a problémát 😊 Kár, hogy csak most jutott eszembe.
Bár a Sculpt Tool-os fagyásra ez nem megoldás, ide-oda konvertálással megy csak az.
My Life for Freedom!
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Mi is évekig játszottuk, de idõ és kalandötlet híján csak hétvégenként, de akkor 10-12 órát is egyhuzamban. Viszont a legdurvább karakterem is csak 6. szintû volt. A kedvencem viszont még csak 2. szintû, toroni varázsló, nekiláttam már 3d-ben megcsinálni, de a páncéljánál elakadtam, ki kéne találnom rá valami frankó motívumot. Amúgy könyvek, leírások, runa, stb terén mi is fel vagyunk fegyverkezve druván. Lehet egyszer össze kéne ülnünk játszani?😊😊😊
Régi mayában a nurbs cylinder nem volt befedve, alul-felül nem volt lezárza. Amit most használok (8.0) abban meg ad rá tetõd és alsót is, tehát egy teljesen zárt hengert kapunk. Visszaalakítottam az új cylinder-t, vagyis letöröltem a tetejét és az alját.
A probléma az, hogy Sculpt Geometry Tool-t ha használni akarom erre az objektumra akkor fagy az egész maya. (Fatal Error. Attempting to save in C:/... .ma) Trükközvén, hogy SubD-re konvertálva és utána vissza NURBS-re, akkor megint engedi a Sculpt-toolt. Ilyenkor meg az a gond, hogy annál az erõsebb vonalnál, ahonnan eredezteti a NURBS a hengert, amikor abban a körzetben dolgozom a tool-lal, akkor az a vonal nem marad egyben, szétválik.
Gondolom megbolygattam az objektum lelki világát a törléssel, de lehet-e ezen segíteni, meg lehet-e oldani, hogy ne váljon szét a cucc?
Köszi
My Life for Freedom!
Néha teljesen komolyan játszottunk, néha pedig "módosított" szabályrendszerrel (értsd: ami tetszik, csak a hangulat a lényeg 😄)
Legjobb valódi szabályrendszeri karakterem egy 14-es szintû varázsló volt, amit szabályosan vittem fel addig, hónapok alatt 😊
Mondjuk nekem nincs sok könyvem (illetve valahol gépen már van), csak az elsõ törvénykönyv, de haveromnak minden megvan, titkos fóliánstól, új tekercseken át, papok paplovagok kiegészítõkig minden... De mindig inkább a régi szabályok alapján toltuk, az új (a titkos fóliánsos) nem tetszett, a D20-asat meg annyira nem ismerem, nem toltuk...
the world is mine
Annyira kétségbeestem tegnap, h az eszembe se jutott, h tutorialt is kereshetnék a neten 😄 szóval köszi! 😊 végül sikerült megoldanom
screenshot
A modell eddig 928 poly, mellvértestõl, vállpáncélostól, csattostól mindenestõl. cél ismét 6-8k poly maximum... Monduk itt a fejre el fog menni sok gyanítom...
röprender
Itt egy röpke render róla, a közelebbi a low poly verzió, a távolabbi a subD verzió, kb így nézne ki, ha most beimportálnám ZBrush-ba...
Az emberkét nem én csináltam, de az a baj ezzel a lovaggal, hogy ahogy elképzelem, egy teljes low poly arcot kell majd csinálnom hozzá (a sisakját a kezében akarom majd, hogy tartsa, a másikban meg a kardját... vagy valami hasonló). Az elõzõ mariner-es próbálkozásban az volt a jó, hogy legalább csak az arc felét kellett modellezni, a szeme a sisaktól úgysem látszott volna... De most tökre élvezem ezt a lovagot, és legalább már tudom, hogy mit fogok rajta csinálni, és hogy mihez használok majd ZBrusht... (meg van referenciaképem, továbbá szinte concept artom is (MAGUS Elsõ törvénykönyv, 39. oldal, Lovag , bár a 61. oldal Ranagol Paplovagja is majd rajta lesz egy kicsit )
Kijelölöm az objektumot.
(Rendering): Texturing/Create PSD network
csinál egy PS fájlt, ami igen fura, egészen konkrétan van rajta pár csík keresztbe kasul.
tesztnek rajzoltam egy piros bumszlit a PSD fájlra, majd visszatöltöttem textúraként és ez lett...
Namost nem értem, h mér rakta kb az összes face-re azt a piros kis pöttyöt... én azt akartam volna, h 1 piros pötty legyen az egész objektumon... máshol így csinálta. azér problémázik velem mer túl bonyolult az objektum? mit tudtok tanácsolni, h egy normális wireframes PSD fájlt kapjak, amit tudok textúrázni?
A probléma:

hogy tudok photoshopba átvinni 1 olyan képet, ami az adott testem kiterített verziója? szóval egy nagy wire-rács
mivel az SL L$ es az USA $ szabadon valthato (most valahol 1USD=265L$-on van az arfolyam), ezert megfeleloen kapitalista is az egesz, a foldtulajok, top tervezok szepen keresnek vele.
emellett azt csinalsz benne, amit akarsz. 😊
Endure, in enduring grows strong...
DAVID laserscanner
elvileg OBJ az output.
SL-ben ez uj feature, eddig valoban... kocka, gomb, stb. un. primitive-ek v. prim-ek voltak az epitoelemek, igazabol 3rd party sw-vel nem is lehetett nagyon modellezni benne. (Blenderhez volt exportere.)
de a sculptie-k, amik tkp. egy gombre rahuzott displacement mappel biro prim-ek mindent megvaltoztatnak, hiszen nem (akar (az SL limitalt eszkozkeszletevel) agyon-tweakelt) alapelemekbol epitkezhetnek az emberek, hanem szinte barmit eloallithatnak pl. Mayaban, stb.-ben.
igazabol a legjobb az lett volna, ha ez a "fejbeviteles" projekt automatizalhato, szerintem egy L$1000-2000 siman elkerheto lett volna egy ilyenert. na mindegy. :-)
De ha ismered az mb file folepiteset mar gyerek jatek modelt varazsolni belole 😊)
the world is mine
Amúgy a second life nurbs alapú modellt használ? nem poly alapút?
vannak normalis emberkek, normalis fejjel, irl. ezeket beszkennelni, amit neztem cuccot, az tud Maya-be, 3DS-be exportalni.
a fejet pedig Mayaban fel kene texturazni az ipse rendes arc texturajaval, majd az egeszet visszabutitani olyan formatumra, amit a Second Life meg tud erteni. Ezek pedig az SL sculptie-k lennenek, amik ha jol tudom max 64 vagy 128 slice-os NURBS gombokbol (meg talan egyeb testekbol) allhatnak.
de valoszinuleg ez a referenciakent hasznalat lesz a megoldas, koszi az otletekert, ui. nem latok eselyt arra, hogy valaki ilyen konvertert leprogramozzon. :/
A 3d scanner nem tudom pontosan milyen outputot ad, valoszinuleg allithato, de biztos hogy mayaba kozvetlenul importalhato. Attol fuggoen milyen a scanner vagy egy rendezetlen halot kapsz (ami persze formailag teljesen jo) vagy egy szebbet, ha te jelolod ki a vertexeket scribe toolal. Barmelyiket is hasznalod, utana a felszinre rajzolhatsz nurbs patcheket (make live utan) vagy ha jol tudom konvertalni is lehet automatikusan, de ez valoszinuleg Neked nem jo. A lenyeg hogy csak referenciakent szolgal a bescannelt modell, nyilvan anelkul is modellezheted.
Sajoati: Isten látja lelkemet, meg akartalak érteni, de nem sikerült 😄
"Tegyuk fel, hogy az osszes eszkoz hw, sw formajaban rendelkezesemre all a lenti problema megoldasahoz"
Gondolom ezzel csak annyit akartál mondani, hogy elméleti síkon vagy kíváncsi az egészre, hogy hogy menne ez a 3D scannelés + sw utómunka... Lényegében passzolom, de szerintem komoly munkához ez esetben még neked kellene megírni/megíratni a szoftvert, ami átkonvertálja a 3D scanner által készített képet valami maya által ehetõ formátumba. A gömbös slice-os, meg a textúrás kérdésedet egyáltalán nem értettem :S Arcból textúrát lehet csinálni, Photoshop tutorok is szólnak róla, hogy kb hogy kell kinéznie a végeredménynek. Itt elsõnek bemappolod a fejet, és annak a UV layout-jára ráigazítod, rámontírozod a fotót...
Pár hete kezdtem foglalkozni a Mayaval, és egy video tutorial után nekiláttam elsõ önálló munkámnak, ami szerintem egész jó lett így elsõre.
OFF ott nem nehéz fast lapot összehozni 😛
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
/OFF egyebkent meg nekem is volt degaban egy fastest lapom, sot egyetlen gyozelmem is ott. 😊 csak eszembe jutott a szignodrol 😊)
a 3d szkennert vagy hazilag gyartom le (lehet ilyen primkot gyartani 😊 ), vagy egy kinti "kollega" megveszi.
Szoval. Tegyuk fel, hogy az osszes eszkoz hw, sw formajaban rendelkezesemre all a lenti problema megoldasahoz. Milyen eszkozok kellenenek sw tekinteteben (hw-t nem kell irni).
Emberi arc beszkennelese 3D-s scannerrel, majd ennek beimportalasa Mayaba, illetve a modell feldarabolasa meghatarozott egysegnyi slice-bol allo NURBS gombszarmazekra. (Talan lehet mas is, mint gomb, ez egyelore nem tiszta.)
Tudom, hogy a vege valami butan kinezo verzio lenne (ami nem is baj), de erdekelne, hogy milyen lepessor vezetne el idaig.
A 3D scannerrol jelenleg nemtom, milyen outputot ad, de lehet, hogy valamelyikotok kapasbol vagja ezt a temat is.
Ha viszont nem jarhato ez az ut, egy fej modellt kellene gyartani gondolom, es arra rafesziteni a texturat... Szoval egy masik kerdes, hogy egy valos emberi arc-bol Maya modellre feszitheto textura kb. milyen eszkozzel hozhato letre.
Ha mondjuk PS vagy PSP, akkor azon belul? Illetve nem tudom, kepes-e a Maya a rafeszitett texturat mappolni, de gondolom nem, mert csak material adhato meg az objektumoknak. (?)
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
no postolok már valami képet is, hogy mivel szórakozok mostanában... az utóbbi 2-3 éjjel termése (max 4-5 óra munka összesen)
Mariner
Ez eddig csak a blokkolt modell, még semmi részletet nem tettem rá...
A kézfejet holnap átdolgozom, nagyon nem vagyok vele elégedett, bár beriggeltem, és ahogy néztem, a topológia jó lenne, csak majd dobok rá kicsit több részletet... A sisak egyenlõre okés, az arc is megfelel egyenlõre, páncél még tervezés alatt, a gatya topológiája sem rossz, csak nem illik a páncélhoz, ergo holnap azt is áttervezem... Sajna még magam sem tudom pontosan, mit szeretnék... Eddig olyan 2500-3000 poly körül van, a végleges low polyt olyan 6-8k-ra tervezem... erre jönne majd rá a displacement, diffuse, spec map, riggelném, és kipróbálnám majd a motorunkban... de elõtte még soksok meló lesz a modellel.
ja, mentségemre szóljon, elsõ teljes low poly kari próbálkozásom
Köv 1M Dolláros kérdésem: Most megvan a cipõfûzõm és hogyan lehet csavarni az egyes curve pontokat mert így nem fekszik fel a nyelv-re a fûzõ kicsit hülyén néz ki. Maya 7ben volt rá vmi tool de itt ugye ez sincs 😄
köszi..