Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egyébként ha jól sikerül a végkép lehet összedobok róla egy szösszenetet hogyan készült mivel sok képet mentettem ki menetközben

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

jeee nem is tudtam hogy a bauer jegkorit is gyart haveromnak volt gorkorija 😊)

the world is mine

Magnificat
Életem második világvége-hangulatán estem túl... Olyan vihar volt itt, hogy másodpercenként (!!!!!) villámlott... Ilyet régebben nem láttam, hasonlót viszont már kétszer is mostanság... Nem lesz ez így jó... Egy villám közel csapódott be, hatalmas (HATALMAS) csattanással, a környéken minden riasztós autónak bekapcsolt a riasztója... Épp kinéztem, mikor belecsapott az elõttünk lévõ panellakásba, hatalmas szikraesõt hányva, és olyan hangosan, hogy összecsuklott a lábam :S Soha nem ijedtem még meg ennyire életemben...

IMP: küldöm

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

sorry h ennyire darabosan írok nah vki el tudná nekem ezt a fájlt ide küldeni:
mi_openexr.dll
[email protected]

Ezt nem tudja beolvasni, ezért nemüxik MR

jah közben meg kitalálta mmire gnodolsz gondolom ambient occlusion....

jah egyébként még mindig nincs mental ray-em 😄 szal ami azzal müxik nemmüxik 😄 vmiért hiányol egy fájlt vagy nemtudom

ezt az aoc-ot soha nem használtam

Magnificat
amúgy a nagy textúra nem minden... 😄 Amúgy nagyon szép modell...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
csinálnál egy olyan rendert is, ahol elõnyösebb a megvilágítás?
nyomj egy sima rendert def lightal és csinálj hozzá egy aoc shadert, azzal psben kompozitálva tedd be ide a képet.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Nah addig is egy ujabb render, textúr próba..egy két helyen megcsúszott, majd igazítok rajta. Sajna Mr-em még mindig nem hajlandó mûködni addig maya vectorral renderelek. sebaj azért ez is tud szép dolgokat, a célnak megfelel 😄. Végül egy elég nagy 4k-s textúrát raktam rá és pont jó lett mert a nagyméretû fotókat nem kellett zsugorítanom egybe nyomhattam rá.
Majd ha teljesen kész lesz az UV-ról is nyomok fel képet.

bordy
dehogynem, sokkal kisebb volt növeltem is, úgynézz ki nem eléggé akkor.
mondasz valamit Krik. ez pl eszembe se jutott.
freenel, freshnel, mind1, 1ikre sincs találtat a helpben. 😊

Bordy, a technikai jellegû javításokon túl még egy apróságon változtathatsz. Ami nekem zavaró, az a mélységélesség. Nincs szinkronban a háttér és a parkoló korlátjai hátul. A hátteret szerintem nem kellene ilyen élesben berakni...
Peetmaya
amúgy a méretarányt már mondtam én is neked Bordy, de rám nem nagyon akarsz hallgatni😊

Peetmaya
nem freenel, hanem freshnel
arról szól a dolog, hogy a felület tükrözõ tulajdonság a visszavert fény beesési szögétõl függ. Minél élesebben esik rá a fénysugár, annál erõsebb a tükörkép. Pl kocsi ugye, ha szembõl nézed a felszínét, akkor alig tükrözõdik, de ha mellette állsz, és nézed az autó tetejét mondjuk, ott nagyon erõsen tükrözõdik minden. Lényegében kb ennyi.

bordy
megnézegettem az ágyúgolyófutamba most. pici scale ráfér valóban. aztem kisebb ez a kocsi egy átlag kocsinál. annyira még se.

bordy
pedig car paint shader van rajta, kerekeken van bump minta csak setét és nem látszik, de jó hogy felhívtad a figyelmem rá, világosabb volt és úgy látszódott. ez a freenel meg homály, most hallok elöszõr róla 😊 help se mond sokat róla. nem egy nagy kocsi ez az életben se,

jelentem a hajóra már van elképzelésem, lassan el is kezdem, még a 7en.

Peetmaya
Illetve próbáld ki a mental ray mia shaderét, ez ilyen általános architectural shader cucc, abban van freenel ami valójában freshnel 😊, beépített aoc, specularity based reflection, szóval minden ami nem sub surface scattering... (fától betonon át a fémeken keresztül az üveg, mûanyagok mindenféle fajta változata megoldható vele). Bele vannak építve a photon shaderek is, úgyhogy GI-al is együttmûködik. Bár ha jól tudom te aoc-ot használsz a jelenetben, szóval most azzal nem kell törõdnöd.

Peetmaya
Hogy haladtok az ûrhajó kreálással?
Sejtem, hogy a kérdés elég naív...

Nah pár javaslat a kocsihoz:
Próbálkozz freenel tükrözõdéssel az elég reál shadert ad a kocsinak. Van a mayában külön carpaint shader azzal is érdemes játszadozni, szép dolgokat lehet vele kihozni. Ami még kicsit nekem furcsa az az arány, vhogy nem tûnik arányosnak. Amivel lehetne ezt az érzést csökkenteni hozd lejebb a kamerát, kicsit magasan van, illetve egy picit scale tool-al picit növeld meg. Sztem ennyi korrekció után sokat fog változni a helyzet. A gumira meg javaslom tegyél egy pici bumpot sok apró lyukacskák legyenek benne, igaz nem lesz nagyon szembetûnõ majd a különbség ade a hiánya feltûnik. Várom a köv képet!

bordy
lecseréltem a kerék anyagát, probáltam nem krómra törekedni most is. az ablakokon meg fejebb nyomtam a reflectivity-t.

lambocountmég1x

bordy
ja, én már szenvedtem vele. 0,1 az alapértelmezett. aztán az uv sanpshotban lehet állítgatni hogy melyik területett mentse le. akár mind a 4-et együtt, de mindig csak a 0,1-bõl olvssa a texturát. én így vettem észre eddig a dolgot, mert csináltam egy olyat hogy mind a 4-et mentettem 1-be és csak a 0,1-en lévõt ismételte mindehova.

sajna az UV-on belül a seteket lövésem sincs h kell kezelni. Nem ugy van h 0-1 között van egy set, aztán 1-2 között...stb? Én eddig mindig csináltam egy darab uvmapot és kész és próbáltam bezsúfolni mindent egybe.

Magnificat
tehát 2k-s textúra kerül a korira? Így érted,
Amúgy alkalmazhatsz rajta több textúrát is, de nem csak azon múlik...

neeem...textúrát csak...hát lehet egy 2000X2000-essel bepróbálkozok
sztem az elég lesz egy 1024-es képhez és akkor még nagyobb res-t is tudok csinálni. Mondjuk mivel fotóreál lesz nagyrésze kb 90% fotóból lesz összevágva

Magnificat
passzolom... textúrát akarsz rátenni, amit rárenderelsz, vagy rá akarod modellezni a szöveget?

Magnificat
passzolom... textúrát akarsz rátenni, amit rárenderelsz, vagy rá akarod modellezni a szöveget?

bordy
igen, az anyagok nem a legjobbak sajna. azt még tanulom kell erõsen. azért nem lett króm mert ilyen matton fénylõ ezüst színû felni. nem is sikerült összehozni, világosabbnak kellen lennie sokkal, króm az túl 1xerû lett volna 😄
lehet azt kijavítom még majd. zavarja a lelkivilágom 😊

Kellene egy kis help textúra méretben, sajna még elég kevésszer csináltam:
Amit lentebb belinkeltem kori arra mekkora textúra kellene ha fotóreál képet szeretnék kb ebben a kamerapózban egy 1024X768-as képet. Mekkora legyen rá a text?

Magnificat
Ha profi munkára kell, és sok a lóvéd, akkor Quadro vagy FireGL, kedvtelésre, illetve kevesebb a lóvéd, akkor bármi más... Persze minnél jobb, annál gyorsabb lesz a viewportod, és annál több mindent tud majd megjeleníteni... Renderelésnél a proci és ram számít...

repvez
Pedig egy crom felnit el tudnék még viselni rajta meg egy kicsit jobb fényszoro és üveg anyagot, de amugy nagyon jo, bárcsak én tudnék már ilyet.
bordy
no, mostmár télleg ennyi. télleg valami újba kezedek. ebbõl ennyit sikerült kihozni. olyan amilyen.

LamboCountach

Davidka
sziasztok,
milyen videokártyát ajánlanátok a mayához?

találtam egyet itt

Tud valaki olyan plugint amivel autót lehet animálni? Én csak a Vehicle Studio-t és a Drive!-ot találtam, de ez egyik sincs Mayához...

bordy
hehe, megnéztem az oldalát a srácank, pont az õ nevét szurtam ki. 😄

Met
Én szerdán nézem meg, szerintem az idei leg látványosabb film, történet szerintem is nulla de a látvány kárpótol, meg a hangzás (várom a hd dts release-t 😉

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Magnificat
Hát igen, van egy srác az Artistpub-on is, aki mesélte, hogy épp dolgozik rajta (tán Piktor)
Én még sajna nem láttam, de moziban érdemes lenne... Tudtommal is egész jó film, igaz, a történet gyakorlatilag nulla, de látványos 😄

No ma nem kaptok képet, mert amihez csak hozzákezdtem a lovagon, az csapnivalóan sikerült 😞 majd holnap tiszta fejjel 😊

bordy
megnéztem a transformerst ma, hát ûûûû. nekem nagyon bejött ez. baromira megnéznék egy how made-et róla. nem bántam meg hogy moziba lestem meg.
erõs késztetést érezek most hogy megtanuljam hogy kell ezt csinálni így 😄
1-2 magyar nevet sikerült kiszurnom a listán a végén azért. 😊

Magnificat
MAX-ból vették át... Mivel egy cég alá került mindkettõ, így érthetõ, hogy cseréltek (btw én sem használom 😄)

jaja, olyan zavaró, hogy ha már van egy pár dolog a griden, akkor csak úgy vaktába húzok, és a végére jó nagy lesz...

Peetmaya
ugye hogy ez az interaktív create milyen butaság😊 engem is tökre zavart.

Magnificat
Na ma volt megint egy órám, hogy foglalkozzak a modellel:
wire
Renderelt : poly vs subD

Magnificat
Közben kiderült, hogy ha szétszedem a fényképezõgépet, leszedem a burkolatát, és csak a panel van a kezemben, akkor normálisan tud képet csinálni :S
Lovag referencia

Magnificat
a create-> poly vagy nurbs primitives-en belül van egy-egy interactive creation, ebbõl vedd le a pipát...

Hol tudom beállítani, hogy ha csinálni akarok pl egy kockát, akkor egybõl tegye le a grid közepére, és ne én csináljam kézileg húzogatással?

darton paplovag ? 😊)
Ha nem kell hasonlitson semmire mint pl az en elfjeim akkor fox egy poli kockat es 2 perc alatt megvan az alapod. Amit multkor belinkeltem elf csajt fickot meg azt a csontvazas mobot egy egy nap volt kb.
Foleg ha nem felejtem el ossze combinolni es nem kell teged hajkuraszni <#nyes>
Meg en mindig a felen dolgozok csak es azt tukrozgetem szal lehet vele haladni esznelkul 😊)

the world is mine

Peetmaya
Magusnak a világa az ami nagyon kidolgozott. Nem olvastam a gyûrûk urát 😞 de szerintem a Magus világa sokkal komplexebb, nagyobb és részletesebb. Rengeteg regény van, és nagyon sok jó van köztük. Sogron lángjai a kedvencem😊 az zsírkirály

bordy
nah, nem is tünde(+tévesztett a ruhája) hamem sima csaj, és a D&D-bõl van amit kinéztem.

Magnificat
hát nekem nem 😊... Nekem a MAGUS tetszett a legjobban, majd az AD&D, majd az Ars Magica

Boba
Nekem osztalytarsnom adott egy eredeti peldanyt, ami aztan a magus 3ik torvenykonyvebe kerult.😊

Volt amugy mar ilyen magusos elkepzeles azthiszem... magyar mmo-t akart egy csapat, de mar abszolut nem emlekszem se a cimre se a fejleszto csapatra. De tutira jo volna... (Halkan jegyzem meg, nekem AD&D valahogy jobban bejon...😊 )