Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jah, a paint effectsre nem is gondoltam...

bordy
jaa, hülye vagyok. ez nem úgy van ahogy én gondoltam 😄

bordy
valakinek sikerült az sp1-et ránymoni? nekem valamiért nem akarja.

Magnificat
de a blizzardos videók (amit nem láttam sajna) az nem a wow-hoz való volt? Mert abban jóhogy alacsony polyszámú karik (2-3k max) voltak, de mondjuk manapság egy gears of war-ban, ahol limitált, hogy hány kari lehet a képernyõn, ott 10-12k polyból áll egy monszta, 15k a fõhõs... A HL2-ben is Alyx 8k poly körül van. Teljesen más megközelítést igényel egy karakter, amit a játékos a játékban tud variálni, és megint más egy fix karakter (ezt a mostani karaktert nem akarom változtathatóra csinálni, majd talán a következõt... 😊 ez csak gyakorlás illetve próba, hogy hogy kell ilyen karit csinálni...) Szóval nem a WoW-os karikkal kell összehasonlítani a modellemet, mert más célra lettek építve, más követelményekkel...
Na mai termés, másik fórumon tanácsolt kisebb anatómiai változtatások után...
http://magnificat.extra.hu/psyarts/knight/wipknight_11.jpg
http://magnificat.extra.hu/psyarts/knight/wipknight_12.jpg
http://magnificat.extra.hu/psyarts/knight/wipknight_13.jpg
http://magnificat.extra.hu/psyarts/knight/wipknight_14.jpg

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

bordy
végre itthon.
paint is jó fára igen, meg van valami xfrog nevû cucc is ha jól emléxem amivel ilyen növény marhaságokat lehet csinálni.

Torold ki nyugodtan amugy a blizzard anno foltett csomo videot amiben mutogatjak a modeleket. Rendszerint minden kinezetet kulon legyartanak, melkasbol osszes variaciot adott fajra also cipo mindent es kesobb ezeket varialja a jatek ahogy epitgeted a karid de altalaban eleg trehanyak ezek a modelek. Szal amit te belinkelsz az mar tul kiraly ami a jatekokhoz van az meg ilyen full szogletes.

the world is mine

Magnificat
maya-ban van paint effects, amit lehet poly-vá konvertálni... nézd meg, mennyi konfigurálhatóságot nyújt

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

nem tud valaki egy plugint, amivel fát lehet generálni?

Magnificat
nem... mivel játékmotorba szánom a modellt, így törekedni kell a low poly-ra. ami a szoknya alatt van, az viszont 150-200 poly, ami nem látszik úgyszem a szoknya miatt... arra lennék kíváncsi, hogy meg kell-e tartanom, vagy egybeépíthetem valahogy a szoknyával, hogy megspóroljam azt a 200 polyt ott, ami úgysem látszik... a test már 4000 poly, és még lenne rajta zárnivaló objekt, ami csak tovább növeli... és most nézem, hol lehetne spórolni ezen a számon... a cipõjén lehet tuti, de le kellene faragni belõle vagy 5-600 polyt... Az animáció során úgysem solvereket kell majd használnom, hanem a csont mozgásához állítom a láncing/páncélok mozgását... szóval dinamika nem kell bele...

Ha jol ertem azt akarod hogy a lancingen mozgas kozbe ne haladjon keresztul a laba?
Mert sztem a legkonyebb ha ruhava alakitod vagy ossze lehet kapcsolni egy hajjal es akkor rangathatod jobra balra a labat meg korbe veszed ( konkretan nem tom most mi a neve de nem engedi hogy azon athaladjon a ruha vagy a haj)
En igy szoktam legalabb is.

the world is mine

Magnificat
az a baj, hogy a HL2-es modelleim közt nincs szoknyás 😊

peet: jó szórakozást

Peetmaya
No sziasztok gyerekek, én most elmentem táborozni, 10 nap múlva jövök😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

bordy
hmm, én passzolom, majd megnézem ha felkeltem a gyûrûk urába a törp mozgását, asszem ilyen szoknyás cucca van. hátha kiderül valami.
sztem azt nem kellene törölni amúgy.

Magnificat
no mára végeztem. A lábat is egybeépítettem, tehát már egy zárt mesh az egész, minden, ami a lábon van.
http://magnificat.extra.hu/psyarts/knight/wipknight_10.jpg

Viszont lenne egy kérdésem, hátha tud valaki rá válaszolni
Szóval adva van a modellem csípõtájéka:
http://magnificat.extra.hu/psyarts/knight/kerdes1.jpg

Mint látható, ez áll az egész altestbõl + a láncingszoknyából (a többi darabot beépítettem a lábba, remélem nem követtem el vele nagy hibát)
Szóval a kérdés az lenne, hogy a szoknya eltakar mindent, ami alatta van... Azoktól nem lehet valahogy megszabadulni? Ha az egészet törölném, mindent, amit takar, akkor a deformálással (járás közben) tolnék ki mi? Ilyenkor meg kell tartani azt a részt is? ilyenkor viszont a láncingszoknyának kell térbeli kiterjedést is adni? mert ez eddig egy plane. Hogy szokták ezt megoldani?
Thx elõre is...

Törölt felhasználó
Köszi az észrevételt, ez az elsõ kocsi amit csináltam, szóval vannak benne hibák, amiket írtál megpróbálom kijavítani. A felni tényleg gyenge, lehet hogy majd készítek egy másikat.
Magnificat
javítsak = ts, nem tcs...
csini munka, bár a felni szerintem "nem méltó" a modell többi részéhez, nekem a szélvédõ is kicsit "gyanús", fõleg, hogy a távolabbi helyen ennyire buborékszerû... az ajtó zárszerkezete szerintem kicsit lapos. a lökhárítón az a vágás szándékos? Talán a fényezésen is lehetne valamit alkotni, de ehhez már tényleg nem értek...
Ennyit találtam hirtelen, kívánom a legjobbakat, és reméljük mások többet tudnak segíteni...

Törölt felhasználó
Nemrég elkezdtem dolgozni egy BMW S3-ason. Még nincs kész, de kiváncsi vagyok a véleményetekre (pl.: mit javítcsak ...stb.).
BMW_S3-ról_kép
Magnificat
hajrá... drukkolunk... eddig úgy néz ki vezetsz a "versenyben"

bordy
hmm, lehet megprobálok valami animot csinálni vele majd. egész pofás lesz szerintem <#alien>

Magnificat
csak arra céloztam az unclean-nal, hogy sok helyen még vannak olyan polyk, amiket lehet törölni, mert mondjuk van, ami felette van (ilyen volt pl az alkar és az alkarvédõ... Az alkar is ki lett modellezve, eköré alakítottam az alkarvédõt, de mindkettõre nincs szükség, így le lehetett törölni az alsó réteget... pl a lábon még sok az a poly, ami felett még van másik, tehát az a 6k poly kevesebb valójában...

Peetmaya
Egyedül csak Bordy foglalkozik a spaceship contest-tel? szégyen és gyalázat srácok. Bordy, rád büszke vagyok😊
Mag mit jelent az uncleand poly? (tudom van a polygon menüben egy ilyen cucc, de az sokmindenbõl áll😊

Magnificat
helyes... no küldök én is még egy képet, kicsit alakítgattam rajta, és elkezdtem összevonni azokat a face-eket, amik úgysem látszanak (még csak a kezén ilyen, így még elég sok poly...
http://magnificat.extra.hu/psyarts/knight/wipknight_9.jpg
mindjárt folytatom is, csak szusszanok egyet...

bordy
melepõen jól haladok a spaceshipemmel 😄
low poly verzió már meg is van kb. már csak fel kell túrboznom.

Énis így vagyok vele..eredetileg én maxel kezdtem 3 hónap alatt nem bírtam semmit összegyúrni...áttértem mayára majd 3 hónap után megszületett a ju-87 -em amit az oldalamon is láthattok....szal nálam gigakülönbség van.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Magnificat
no villámgyorsan dobtam némi textúrát a modellre, csak hogy lehessen látni (nektek és nekem), hogy hol milyen anyag lesz... A combra még ki akarok találni valamit, mert az ott nagyon natúr, az alkaron szerintem a láncing alatt fehér textilfelsõ lesz, meg talán egy bõrkesztyû a kezén. Persze nem ilyen anyagok lesznek rajta (kivéve a láncing anyag, az egész jó textúrának néz ki), nem akarom majd rozsdásra, de ilyen textúrát találtam hirtelen 😊
http://magnificat.extra.hu/psyarts/knight/gyorstex1.jpg
http://magnificat.extra.hu/psyarts/knight/gyorstex2.jpg

Magnificat
amúgy ha meg is tennék, akkor a kezelést is átvennék... meg lehet figyelni, mennyien használnak csak azért mudbox-ot is, mert annak a kezelése egy az egyben választható, hogy MAX, Maya vagy XSI legyen... A ZBrush-t meg tanulnia kell annak is, aki ismeri az elõzõek közül valamelyiket... De szerintem kizárt, hogy beolvasszák (legalábbis remélem 😄)

Peetmaya
olvasszák be a maxot a maya-ba😊

bordy
a max-nak a menüje nekem teljesen káósz a lenyíló menüvel. lehet idõ után az is menne, de valahogy nekem az olyan ömlesztett. suliban felvettem a 3d grafikát mint tantárgyat és max-ozni kellet ott.
örülök hogy végre tudom normálisan kezelni és értem a történéseit. nagyon nem örülnék neki én se. remélhetõleg ezt az 5letett rég elvetették akkor már.

Peetmaya
Hát nagyon remélem, mert a max nekem nagyon nem áll kézre. Ha ez történne, akkor sokáig megmaradok a maya 9nél, vagy áttérek xsi-re. Szerintem a mayas társadalom 80%-a inkább XSI-zne, mint maxozna...

Magnificat
amikor az autodesk megvette az alias-t, sokan vetették fel ezt az ötletet, de az autodeskesek megmondták, mivel a két progi nem ugyanazt a területet fedi le a szakmában, így életképes mindkettõ külön külön, sõt nagyon sok lóvét hoznak így... Szóval a két progi átvesz egymástól dolgokat, de nem fogják egybeolvasztani õket (legalábbis tudtommal)

bordy
ti arról tudtok valamit hogy a mayát 9-ig viszik el és utána a max-ba gyurják bele? nem tudom mi igaz ebbõl.

Magnificat
amúgy a bal oldali alt+shift vált alapértelmezés szerint nyelvezetet... próbálhatod kiiktatni a billkombót is... (én az angolt meg szoktam tartani, vannak olyan betûk, amiket a programok használnak, de nem akkor, ha az altgr+betût nyomod... (pl @)... azaz vannak olyan progik, amik nem veszik észre ezeket a betûket, ha altgr-rel hozod elõ... Nem mintha használnék ilyen kombókat, de mindegy. 😄 no ez jó értelmetlen lett 😄

Peetmaya
mitlageri távolítsd el az angol karakterkészletet, hisz a magyar tartalmaz mindent, amit az angol is, úgyhogy kb felesleges hogy fenn legyen. Ezután már fennakadás nélkül fogod tudni használni a maya-t.

Peetmaya
mfhurkas mi itt nem warezolunk, sorry.

Van egy apró problémám, ami már kezd idegesíteni. Szóval ha fut a Maya, a tálcán lévõ HU átvált EN-re, tehát a szövegbevitel angol billentyûzetkiosztásra vált át. Nem tudom miért csinálja, de szar hogy álandóan nyomkodom a ctrl+z -t, és nem csinál semmit, csak ctrl+y nal. Csak nálam van ilyen probléma?

Sziasztok!kéne 1 kis segítség azügyben hogy hogy indítsam el a maya 8.5-öt.Tudom csúnya dolog a letöltés de megvolt eredetiben a personal learning edition 4.5 de már évekkel ezelött elveszett de a hozzá lévõ 500 oldalas magyar nyelvû oktató könyv megvan és szeretném komolyan elkezdeni az animációkészítés szal pls segítsetek.A problem: kér 1 kódot ami Mu val vagy MC vel kezdõdik és ezt még nagy nehezen be is tudtam szerezni de utána egy oldalra visz fel és ott regizni kell, ok megteszem erre vami problémát észlel a kóddal de nem azt hogy invalid hanem😞"Error: There is no record of the serial number 'MUK070-E-4833-4283-4283-4283-4383' being issued.Please check the number or contact Autodesk Support.
") . pls segítsetek msn:[email protected] e-mail:[email protected] (de erre a fórumra is fel fogok jönni minden nap ugyhogy ide is beirhatnátok )
elõre is thx:milán
bordy
vagy még a latticel is ügyeskedhetsz.

Magnificat
én megpróbálnám az Escalante féle locator parenting módszerrel.
Csinálsz egy biztonsági mentést
csinálsz egy locator-t, elforgatod úgy, hogy megegyezzen az iránya a felülettel, amin scale-elni akarsz, utána összeparenteled a korit a locatorral. Ha helyes sorrendben csináltad (a locator lesz a szülõje a korinak), akkor a gyerek örökli a szülõ pivotirányát vagy mit (lényeg az, hogy ha a modellt scale-elni, move-olni, rotate-elni akarod innentõl, akkor akkor olyan lesz a manipulátor iránya, mint a locator-é volt... Nem tudom, hogy erre van-e szükséged, de lehet, hogy segít. Jah, lehet, hogy a parenting elõtt freeze transformationt kell nyomni a korira.
Vagy próbáld meg esetleg az edit mesh->transform component eszközzel

Mert a négyzeteket majd be szeretném extrudálni, csak elötte a vertexeket a helyére rakom h szabályos íves formát képezzenek.

Peetmaya
ha egy sík az egész, minek van ennyi részre felosztva?

Nah egy technikai jellegû kérdésem van:
A következõ képen ti hogyan igazítanátok a vertexeket? mert ugye ha oldalnézetbõl mozdítom el akkor a ferde felület megtörik. Scale tollal szoktam ügyeskedni de iszonyú sok idõt vesz el néha. Szóval tömören az a gondom ha a vertexek síkot alkotnak de ez a sík nem esik egybe a z,x,y síkkal.

Sztem fejezd be es utanna kezdj rajta reszletesen dolgozni.

the world is mine

Magnificat
No ma is haladtam egy keveset:
http://magnificat.extra.hu/psyarts/knight/wipknight_7.jpg
http://magnificat.extra.hu/psyarts/knight/wipknight_8.jpg

Kb beblokkoltam a lábat, holnap elsõ lesz alakítani a csizmáján, hogy csizmásabb legyen, mostmár tényleg kijavítom a kezét azon az 1-2 helyen, ahol még szerintem mindenképp kell, kitalálom, hogy a lábszárvédõ fölött hogy legyen a páncél, illetve hogy milyen páncél legyen ott... Aztán ha ezekkel készleszek, lehet elkezdem kicsit részletezni is... Vagy elkezdem a fejét...

Sziasztok!kéne 1 kis segítség azügyben hogy hogy indítsam el a maya 8.5-öt.Tudom csúnya dolog a letöltés de megvolt eredetiben a personal learning edition 4.5 de már évekkel ezelött elveszett de a hozzá lévõ 500 oldalas magyar nyelvû oktató könyv megvan és szeretném komolyan elkezdeni az animációkészítés szal pls segítsetek.A problem: kér 1 kódot ami Mu val vagy MC vel kezdõdik és ezt még nagy nehezen be is tudtam szerezni de utána egy oldalra visz fel és ott regizni kell, ok megteszem erre vami problémát észlel a kóddal de nem azt hogy invalid hanem😞"Error: There is no record of the serial number 'MUK070-E-4833-4283-4283-4283-4383' being issued.Please check the number or contact Autodesk Support.
") . pls segítsetek msn:[email protected] e-mail:[email protected] (de erre a fórumra is fel fogok jönni minden nap ugyhogy ide is beirhatnátok )
elõre is thx:milán
Magnificat
ambient occ-ot generálni kell, ez egyfajta bake-elt árnyék... a transfer map-nál lehet generálni (rendering menüsor)

aoc mapot h kell megfesteni mármint a színek ott mit modósítanak és hogyan?

Magnificat
hát ez szerintem úgy lesz, hogy megcsinálom low polyban, majd az eredményt kicsit felturbózom egy mid-poly-ra, amit átpakolok zbrush-ba, és létrehozom a maradék díszítést rajta... a high poly vissza maya-ba, bemappolom a low poly-t, és csinálok róluk egy normal map-ot, occlusiont, height mapot meg hasonló finomságokat... Aztán megy a textúra a PS-be festésre... aztán a riggelés 😊

Peetmaya
Mag remélem ebbõl fogsz hipolyt is csinálni. Szerintem megérdemelné 😊

Magnificat
No dolgozgattam a lovagomon megint egy kicsit, jelenleg fõként a kézfején... holnap még lesz vele meló, kicsit könnyíteni kellene rajta, mert 350 poly, nomeg formázni, mert még nem az igazi, de majd kifolyik a szemem, szóval most nem 😄 Bár szerintem azért nem lett rossz 😄
wire
render low poly vs subdiv
eddig már 2500 polynál járok... el kell kezdeni spórolni, a fejre olyan 1500-2000 körül szánok, akkor marad 4-5000 a testre... Mondjuk majd még törlök éleket, ha kell...

köszönöm.....bár sajnos nemüxik ígyse azt írja ki a modul nem található pedig ott van...itt vmi registry keveredés lesz vagy nemtudom mi....asszem ebbõl egy reinstall lesz...ha ígyse akkor kezdhetek gondolkodni..