Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
a modellek kissé egyszerûek, a szar monitoromon mondjuk nem is látszik sokminden a sakktáblából sem, annyi viszont látható, hogy noha a modellek már alakulnak, egy csipetnyi rendertudással messze látványosabbat lehetne kihozni már ebbõl is...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Na akkor hajrá😊
Magnificat
ötletnek persze nem újkeletû, csakhát nagyon drágák ezek a switchek... ha nem tudunk támogatást szerezni, és mellette nem bólint rá a számtechközpont is, akkor nem lesz belõle semmi. Én úgy 10%-ot adnék arra, hogy sikerül...
A switchekrõl csak annyit, hogy a kolik felújítását végzõ cég D-link switcheket tett be, amik olcsók, de legalább nem bírják a tempót...
Valószínûbb lépés az lesz, hogy Linksys SRW248G4-k re lesz lecserélve, 48 portos, 10/100-asok, 81k darabja, és szintenként 1 elég (egy koli 3-4 szintes, van belõle 7, így kijön 25-26db, ennyit kell venni...)
A gigabites pedig 81k/db helyett 180k/db, ami meg már tényleg húzós összeg...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Itt 1 amit pár honapja csináltam.
Talán kicsit sok a tükrözõdés....
Írjatok légyszi rengeteg kritikát!!
H tudjam mi nem jó!
😊
Telleg jó ötlet....
Mivel tesóm is kollegista ,meggyõzöm majd h töltse nekem le, hátha ott is van olyan gyors....😊
Magnificat
én nem vagyok mérvadó 😄 Egyetemista kollégista révén ülök az egyetemi gerinchálózaton 😊 Szóval gyors (eddigi rekordom 10 Megabyte / sec, de azért, mert 100MBit-es switchek vannak a szinteken... amúgy most lehet lesz gigabites switch, és ez azt jelentené, hogy ez tovább nõhetne 😄)

Mármint milyen gyors?

Nem kell.Mûködik.Ja annyi. Arrafelé neked mennyi van?
Magnificat
256kbit? az 32kB/sec?
amúgy megy is a maya? vagy ahhoz kellene a 128 megás kari?

Az-Az. Majd egyenlõre csak próbálkozok amúgy a mayával(már kb 8honapja), ha még 1 évig ugyanígy erdekelni fog akkpor veszek 1 jobb gépet, (idõm van mer csak 15.5 éves vagyok)😊
Probáltam letölteni a tutorialodat(a masodikat: kb600mb-ost),
de sajna errefelé elég drága a gyors internet, nekünk csak valami 256bites van és ezzel rengeteg ideig tartana.😞
Magnificat
az szívás... ha minimum 128 MB kell neki, akkor annyi kell neki, nem férnek el a textúrák és egyéb nyalánkságok 64 megán... Szóval ha épp csak biztonsági okokból lett 128MB megadva a proginál, akkor lehet hogy épp menne, de ez nem szokott így lenni, szóval szerintem bukó...
btw jó régi karid lehet 😊

Helló.
Lehet ,hogy hülyeséget kérdezek, amit már mindenki tud, de mennyire számít ,hogy hány mb-s a videókártyám. pl ha 1 játékhoz minimum 128mbköll, de nekem csak 64 van?
--Amúgy király a szán--

Kösz elõre
Magnificat
nem rosszak... kreatív a szán 😊

ibor90
itt meg az enyém:
Santa's sledge

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

schorby
bocs nem tudtam hogyahoz is regelni kell hogy ott megnézd a képet
szal:
a kép
Magnificat
nem vagyok regelve, szóval nem nézem meg, hacsak nem linkelitek be a képet...

schorby
Nem ártana mert holnap ugye........SULI....ááá.....
szal érted (amugy bocs mindenkitõl a sok offért)
amúgy amirõl már régebben beszéltünk contestre a kép (amire nem kaptunk egy szavazatot se):
Dancing stars

Ibor te is nyomd fel a tied!
Magnificat
javaslom aludjatok egyet...

ibor90
Megvan a nyertesünk.
A nyereményed átvételéhez hívd a lap alján található emeltdíjas telefonszámot ahol regisztrálhatod magad az SMS-ben kapott kédésekre helyesen válaszolva,ráadásul mindenki aki 2006.aug.23 ig regisztrál részt vesz a havi sorsoláson egy üzbég idegenforgalmi túráért.
A hívás díja bruttó 1560Ft + ÁFA + kapcsolási díj. Egy SMS fogadása 960Ft. A válasz SMS pedig a fogadott SMS-ek összegének a Föld és a Hold kerületének a medinánjával alkotott szorzata.

schorby
Örülök neki hogy valaki tudta (Ibor mondta hogy ne irjam be a megfejtést)
Mag. mindig lehet rád számítani. grat
Magnificat
BJ/HJ: ez perverz ide 😄
BD/SM: ez meg még mellé fúúj is 😄

ibor90
nem talált

Boba
Eltevedtel.

ibor90
Nekem meg van egy MACskám. (Csak hogy a témához kapcsolódjak.) Csak a múlt héten megevett egy MACkót és kicsit megnõt és így már MACerás ölbevenni meg a szájából is egyfolytába MACkó szõr paMACsok jönnek ki.
De aztán tegnap óta elkezdett haPCizni egy csomót....

Látom tudtok mondani olyan rövidítéseket amiket még nem ismerek, de akkor mondok én is lássuk ki mondja meg elõbb hogy mit jelentenek.
BJ/HJ BD/SM elsõre ennyi 😄

Boba
Nekem csak azzal van bajom, hogy valaki szerint a Mac isten, minden mas fujfuj... de mostmar a Mac-et csak OSX teszi vonzova. (A csumpi cuccokkal nem kell jonni, lehet venni Dell, HP, Alienware meg Boxx gepeket...) Az OSX pedig mi is? Egy szep, dizajnos BSD. (Ami spec egy kis hackel mar megy a megfelelo alkatreszekbol osszerakott markatlan csumpi gepen is.)

Olyat direkt nem mondok mar, hogy MAC vs PC, hiszen ofkorsz a mac is pc.😊

Ugyanazokat a muveleteket el tudja vegezni mindketto, most ha nagyon kukacoskodni akarsz akkor az amd es az intel kozott is van kulonbseg az alaplapok kozott, stb.....
Attol fuggetlen hogy mostmar mezei alkatreszeket hasznalnak a te szemedben, ugyanolyan jo kis gepek.

the world is mine

Magnificat
szegény 😄

Boba
Jajj... ne jojjon mar itt is elo ez a vita. Mar igy is elegem van a macbol, szombaton kell 24 8magos Macprot beuzemelni meg 80 imacet meg vagy mittomen mennyi macminit, macbook pro-k szerencsere menetkeszen jonnek, azokat csak bootcampelni kell es XP-t rakni ra.

repvez
Egy kis jo tanács jol jönne.Sikerült egy egész jo alapformát kihozni és most akarok nekiálni a részleteknek.Tudnátok mondani pár tippet , hogy hogyan vágjam ki a különálló részeket, hogy 4 szögü polygonok maradjanak mindenhol.
Egy másik gondom,hogy a 3 nézeti rajzon nem látható részeket, hogyan lehet lemodellezni,hogy megfelelõ méret és alakhüsége legyen ha csak fényképek vannak róla és nem éppen a legjobb pozicioból?
Probáltam érdeklõdni külföldi forumokon is,de ott azt mondták ,hogy az ilyen irányu trükköket nem szivesen adják ki mert ez a "névjegye" a legtöbb embernek.
Itt van a kép amiröl mondhatnátok egy kis kritikát és ehhez kellene a fenti kérdések nagy része:
Igaz ez maxba van,de az alapelv hasonlo:
kép
Magnificat
azért ennyire ne egyszerûsítsük le... régebben ég és föld volt felépítésileg is a mac és a pc, köszönhetõen a mac PPC procijainak (a mac-ek régebben RISC-esek voltak, míg a PC-k CISC-esek, és ez a kettõ ég és föld... ) ez azért messze nem mûvelet-végzés hasonlat... A konzolokon meg mondjuk a proci mellé integrált soktíz gigabyte per sec-es sínre ÉPÍTETT memória sem szabványos DDR2, ami a pc-ben van, szintén nem találsz PC-ben olyan videókarit sem... Szóval ne mondd már, hogy egykutya, messze nem ilyen általánosságban beszéltem. Én azt mondtam, hogy PC-s alkatrészekbõl van a MAC 85-90%-ban felépítve legalább, ami nem igaz sem a konzolokra, sem a többi, általad említett dologra...

Figyelj csak ezek mind muveleteket vegeznek tehat egykutya.
A mi ibm-ink amiket sok sok penzert berlunk is azokat a progikat futatjak amiket megirunk pcn.
A play station is pc valahol. En nem azt mondtam hogy a macnek mas a mukodesi elve hanem hogy tobbet bir es kevesebb vele a baj.
Mondjuk az a baj hogy ezt neked hiaba magyarazom mert pont ugy kozelited meg mint mas videokartya alaplap stb.
De nagyon sok elonyel rendelkeznek meg ha bekerulsz egyszer egy nagyobb ceghez majd latod mondjuk nem otthon.
Raadasul egy nagyobb munkanal mondjuk ha modelezni fogsz akkor nem egy 2 ibm melett ulsz amiben 80 proci van meg 20 videkari rengeteg gep van halozatban es egy server osztja a gepidot attol fuggoen mit csinalsz epp minden a penzrol szoll minnel olcsob annal jobb es lehetoleg ne keljen minden heten cserelni a darabjait.

the world is mine

Magnificat
és mégegyszer: nem a mac érdemeit akarom elvitatni, nagyon bírom õket, havernak is van egy régi g4-es macbook-ja, és iszonyat gyors és jól bírja még máig, én anno g4-es eMac-eken vágtam videót, röhej de 512 rammal, és ami mégnagyobb röhej, hogy a 10 gigányi RAW videóban úgy tekert, hogy bexarás... Csak amióta a proci már nem PPC, hanem szimpla Xeon/c2d, már csak egy hajszálra van a hardver része az általunk is ismert PC-ktõl...

Magnificat
okés, utánanézve, az alaplap valóban nem szabványos PC-s alaplap... tehát összegezve (csakhogy akkor is nekem legyen igazam 😄)
Amit mondtam:
A MAC manapság már szinte 100%-ban PC-k, csak az OS-ük az, ami többé teszi.
Amire jutottam: A Mac-ek procija manapság teljesen szabvány PC-s Xeon vagy Core 2 Duo, teljesen szabvány ECC DDR2 (ált 667-es) ram hajtja, teljesen szabvány PCI-E-s videókarival. proci, ram, videókari, meghajtók, mindmind olyan, amit PC-be is be lehet építeni. az alaplap speciál, olyat nem találni PC-ben, és nem is tudnánk használni. hiba a gondolatmenetemben?
Ezekszerint tényleg majdnem (alaplapot leszámítva) PC-rõl beszélhetünk, kivéve az OS-t 😄

Magnificat
2 db 4 magos proci -> nem azt mondtam, hogy szerver alaplapjuk van? azokban gyakori a két procihely, ettõl még nem lesz kevésbé PC 😄
Nem szedtem még szét új mac pro-t, de a fejemet tenném rá, hogy egy szimpla szabványos Supermicro vagy Tyan alaplap dobog benne (ami persze nem lenne véletlen, hisz csúcskategóriák). Szóval még mindig nem gyõztél meg, hogy szinte 100%-ban ne PC-rõl lenne szó, az OS-t leszámítva...

Mondjuk hogy van bennuk ket 4 magos proci. Raadasul itt az egesz rendszer optimalizalt.
Regebben en is magam raktam ossze a gepeim es nem volt rossz, de most legutobb vettem egy compaq-t es teljesen jol megy raadasul sokkal kisebb es csendesebb mint egy atlag epitett gep mert vmi spec alaplapot gyartanak hozza.
Mondju ami a lenyeg hogy megjon elinditod es fut egy cegnel ez nem hatrany olyan mint egy igas lo.

the world is mine

Magnificat
skin->edit smooth/rigid (amit használtál) skin-> paint skin weight tool

hol lehet módosítani hogy a csontok melyik területet "birtokolják"?

Magnificat
használtam már mac-et, még a G4-es érában, és tudom milyen brutálisan jó... és azt is tudom, hogy a C2D-s procikkal szereltek is mennyivel gyorsabbak, mint a G5-ök voltak, pedig az sem volt piskóta... de azért mondtam, hogy már majdnem, mert tudtommal a C2D/Xeon procijuk ugyanolyan, mint ami PC-be is kerül, a memória már ugyanaz volt anno is, a videókari szabványos 16xPCI-E-s (7300GT, x1900, stb...), hdd is szabványos, az alaplapról nem tudok semmit, de gyanítom, ha minden más ennyire PC-s, akkor valszeg az alaplap sem egy kirívó darab (szerintem egy jó szerveralap). Nem látok olyan alkatrészt, ami szerintem ne lenne gond nélkül átpakolható egy hétköznapi PC-be. Viszont akkor mi a különbség? én még mindig azt mondom, hogy az OSX. pélra erre, hogy ugyan kis hack-kel, de fel lehet tenni OSX-et már PC-re is...

Hat ez igy nem egeszen igaz 😊)
De majd probald ki, meglatod a kulonbseget.

the world is mine

ibor90
Boldog új évet kívánok nektek!

Magnificat
na buék mindenkinek, megyek ünnepelni 😄

Magnificat
már annyira nem más szerintem, mióta intel alaplapban van intel proci, és rendes pc-s videókari 😄

Az egesz folepitese mas csak igy megjegyeztem 😊) nallunk a cegnel is csak mi dolgozunk win alatt mindenki mas macen.

Boldog uj evet mindenkinek 😊

the world is mine

bordy
csak úgy mint eddig is

Modellekbenben és animációkban gazdag új évet nektek.
B.U.É.K.

Magnificat
te csak hiszed... én sem vagyok képben 😄

huhh nagyon kössz ezt a mindenre kiterjedõ írást. most egy ideig képben leszek ezzel a processzorok terén... THX

Magnificat
de ott ugye az OS is más 😊 nem kicsit jobb, mint a windows

Nem tom nekem csalodas volt, mikor meglett a core duo nem volt eg es fold a kulonbseg.
Viszont macin mar annal inkabb jol fut.

the world is mine

Magnificat
és végre van High quality rendering opcióm!!!! 😄 végre láthatom a modellemet a viewportban normal mappal együtt, nem kell lerenderelnem hozzá 😄 meg van hardware render 😄
viszont a megjelenítéssel vannak gondok, kicsit lassúnak tûnik, nem tudom miért, majd megnézem 😄