Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
x1550 vagy x1650, vagy x550? Az elsõ kettõt nagyon alap belépõszintre teszem, az x550-et meg még lentebb... a 9200-at szerintem elveri mind (bár nem nehéz 😊 ), de ezek közül egyedül az x1650-re mondanám azt, hogy talán megéri elgondolkodni rajta... tudom, a pénz nagy úr, de PCI-E-ben 8600GT-t vennék, vagy olcsóbban HD2600Pro-t... pláne, ha core 2 duo-ról van szó, mert amellé legalább 8600gt dukálna, vagy HD2600XT. ddr2 ramból is 2 gigát javasolnék, pláne, hogy egész olcsó most (már mondjuk drágult, de ahol néztem, ott most is 5k környékén van az 1 gigás)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Es a z ATI Radeon x1550rol mi a velemenyed? jobbak koze tartozik?
Magnificat
nehéz kérdés, passz... sokmindentõl függ... próbáld meg a prohardver használt eszközök fórumoldalán

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ja az elsohoz meg 1 kepernyo!!
ES ezt>
Alaplap>ASUS A7N8X/X, AMD Athlon(tm)XP2500+ kb>1.84ghz
1gb ram ddr1
radeon 9200 64mb
Szerintetek mennyiert lehet eladni(megvenni akarom...) egz ilyen gepet>
Core2duo Intel 2x 2 Ghz,
MSI alaplap(PCI E>EZT irja zarojelbe),
1gb ddr2 RAM,
160GB HDD,
ATI X550 256MB,
IRO,OLvaso,
eger,billentyuzet
??""">ennyit tudok rola...Ja ,hasznalt!!!N em tom hany eves de nem tul sok...
schorby
Este rendereltem egyet. Nemtom animációra mikor lesz idõm
lehet nem érdekel a tanulás hanem belekezdek a tutorba.
Egy nagyobb kép
Magnificat
de tudod, a nem publikus az pont azért nem publikus, mert nem az 😄 nem mutathatom sajna meg (bár nem kell sokat gondolni, hogy mittomén milyen jók 😄. lényeg, hogy csinálom, és gyakorlom a workflow-t (modellezés->mappolás->textúra rajzolás + normal map)

schorby
Kösz, olyan 5 óra körül volt (egy áramszünettel, ami rendesen fel***)
A héten nem lesz idõm sztem de a hétvégén biztos elgezdek egy animation tutort és akkor minenkit lealázok (jó lehet nem mindenkit de jó érzés azt mondani hogy... nem is... nem arészvétel a szándék, hanem a fontas... vagy hogy is van. Na mindegy hajrá mindenkinek 8Csak úgy)
Ja és manificat én nagyon kiváncsi lennék a nem publikusokra is.
Magnificat
nekem grafikai probmémám akkor volt, amikor a triple buffering nem volt bekapcsolva... most sajna valami miatt lassú a viewportom, mondjuk sokat gyorsult, amikor kikapcsoltam az aero-t (hiába no, a maya úgy néz ki nem szereti)
csak kockából azért nem lehet építkezni, mert megnézném azt, hogy hogy textúrázod be 😄
a hidas cölöpépületes kép jó, én is csináltam hasonlót, annyi különbséggel , hogy lassabban haladtam, és kevesebb van kész, mert én mellette textúráztam is (és fõleg a textúra rajzolása elég lassan ment)
(kép1,kép2,kép3,kép4)
ezen a modellen nem túl nagy a textúra mérete, mert elég kicsi lesz majd a végleges képen terveim szerint.
Nekem azért van VIP tagságom, mert befizettem rá (kb egy ezres egy évre)
amúgy én sem használom a tárhelyét, nekem is extra-s tárhelyem van.
egyéb, újabb képet meg én spec azért nem közlök, mert nincs új, publikus munkám... nem publikust meg nem küldök 😊
jah, driver: nekem a legújabb, 169.25 van vista alatt...

tök jó!
mért modellezgetünk, ha megleht cube-ból is csinálni mindent?
Egyébként mennyi idõ volt?

Király..!
schorby
Itt járok.
és úgy nézzétek hogy csak téglalapokból
ja és véleményt várok
megpróbáltam animálni de rájöttem ehhez nem értek (úgy csináltam hogy mozgatható, csak a keyeléshez nem értek)
1.kép
2.kép
schorby
Iborral mostanában olyat csinálunk hogy robot amihez csak kockát lehet használni (scalelni lehet szal inkább téglalapot).
ha gondoljátok és nem jön jobb ihlet akkor ti is csináljatok ilyet, legyen pár király kép a fórumban, ha netán ide téved egy idegen az lássa hogy itt aztán nem semmi emberek vannak (és ezt jó értelembe)
szal hajrá, modellezésre fel
Garou
Tehát videokari driver.

Akkor hosszú estém lesz, azt hiszem, megpróbálom a gyári cd-t, mert én is frissítettem, meg a 169.21-est is.

Köszi a segítséget!

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

bordy
nálam nincsenek ilyen jelenségek, 169.21 van fent.

Boba
Orujjunk az uj NV drivernek. En amiota lecsereltem egy jatek miatt a 84.21es nvidia drivert 16x.x-re azota nalam is csinalja neha ez a maya. Ujrainditom aztan egy ideig megen jo.😄

Garou
Na srácok:

HELP HELP!<#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help>

Elfüstölt a gépem, újat vettem gyorsan: Core2, meg dualos mem, Gef7300GT, örülünk, olcsó volt, DE.

Mondjuk persp nézetben vagyok, és a nézõkét elforgatom, nem az ojjektumot, vagy mondjuk zoomolok. A gép hirtelen elkezdi egyszerre mutatni a zoomolás utáni, és elõtti nézetet a persp ablakban, tizedmásodpercenként váltogatva. Ezt bármely más nézetnél is eljátssza pár perc Maya után. Ha átváltok kisképernyõre, akkor elmúlik, majd egy perc után újra kezdi. Visszaváltok nagyképernyõre, megint elmúlik. Pár ilyen után elfeketül a nézetablak, és újra kell indítanom a Maya-t. Tehát mintha nem tudná normálisan frissíteni a megjelenítést, kiakad a nézetváltásoktól, vagy ha mozgatom a nézetet, vagy zoomolok.

A monitorom a régi, a Maya az 2008-as. Sima Win XP SP2 32 bit, a szokásos szoftverek. Ja, és játékoknál SEMMI gondja nincs, most tolom az új Unreal Tournamentet pl, és pöccre megy. Csak a maya szopat.

Ötlet valakinél?<#nemtudom>

ja, hát nekem van extra-s tárhelyem is...
elfelejtettem

KILLER2
Csinálj egy tárhelyet (pl extra.hu, ott 2 GB-t kapsz ingyen) és ota tedd fel a képeidet, aztán onnan tedd be. Én is azt csinálom, oda minden felfér, nem úgy, mint ide az SGre.

Töltsük le az internetet!

Boba
Tetszik, otletes.😊

hogy lehet sg-n ilyen VIP tagságot szerezni? mert imádom hogy fel akarok vmit tölteni, de csak 20kb-ig engedi, a kép meg persze hogy huszonvalahány kb.
na mind1, linkelek:
link

schorby
Hát én 17 éves vok, geforceFX 5200 128 mega, és már többbb éve csinálom.
Kösz a lehetõséget.
neten találtam 1 éve kb. csak akkor még nem volt energiám belekzdeni meg annyi kedvem se, ha érdekel vegyél fel msnre: [email protected]
Van MSN-ed? Ott gyorsabban meg tudnánk beszélni ,hogy mit hogy ke
ll.
He-He
Én nem nagyon ismerem ,hogy melyik részét ,hogy nevezik....
Szép a modell?😊
Maya 8.0
Honnan van? Én mikor voltam Magyarországon vagy 1000 boltba megnéztem és mindenhol mondták, hogy már kifogyott, hogy antikváriumba nézzem, stb.. Azt hittem megõrülök!😊
megvan
nem a channel boxban hanem az atributum editorban kellett volna nézzem 😊
Ugyan az másfelöl...
sajátot még nem, egyenlöre tutorialt csinálok. van a Maya a 3d világa cimü könyv. nah az nekem megvan pdf ben meg megvan hozzá a cd melléklet vidokkal feladatokkal. egyenlöre a könyv 2/3ánál tartok.
neked melyik verzioju maya van? ott kerestem ahol te irtad, a channel boxban be is hozta a tulajdonságokat de 5x megnéztem nincs ott ilyen h ENVIRIOMENT 😞 nem vágom :S
Itt egy ,szinek meg minden nélkül csak a modell....milyen?
csináltál már valami érdekeset? Én egyenlõre szinte csak ami lent van...
ahol nézed a testet, balrol fönt: view: select camera....jobbrol megjelennek a kamerabeállítások, ott az egyik hogy ENVIRIOMENT....😊

Végre én is tudok mayaba segíteni valakinek!!😊
én is most leszek 17 és nagyon megfogott az egész 3d. 1 honapja kezdtem kb. Amugy visszatérve: hol talolom pontosan ezt az Environment-et? köff
Lehet...
Boba
A maya csak egy program. Nem a programismeret a donto. Sokkal inkabb a muveszeti hatter, rajzolni tudas, anatomia ismeret, muveszettortenet, szintan es kompozicioismeret es hasonlok.

Ez pedig 12 evesen nemhiszem, hogy meglesz.😊 Ameddig pedig ezek nincsenek meg, csak nyuglodik az ember. Tudom, tapasztalatbol beszelek. Akik a fenti tudasnak a birtokaban vannak azok pikkpakk nagyon jo dolgokat tudnak alkotni. Akiknel pedig az alapok nincsenek meg, az csak szenvedes lesz.

Minnél korábban!😊 Tesóm 8 éves, 12évesen majd belevezetem, hogy csinálja! Na végre: Mennyi "blueprints"!
egyébként én 16 vagyok, és mégis úgy érzem, hogy lehetett volna hamarabb elkezdeni a mayával foglalkozni

nekem csak 1 ksi ati radeon 9200asom van. egyenlore az is megteszi....
sztem tanulásnak még elég egy 64megás videókari, nekem sokáig egy geforce mx440-em volt, azzal toltam a 3ds max-ot, és a maya-t is... igaz akkor még nagyon semmit nem csináltam, ami fogta volna a gépet...

hol találom pontosan ezt az Environment-et?
Magnificat
én anno 128 megás karival kezdtem 3d-zni (9200SE)

Garou
aqa

A kameránál, amivel renderelsz, van egy olyan opció, hogy "Environment". Ott tudod állítani a színt, de akár képet is berakhatsz, ha image plane-re kapcsolsz. Hasznos lehet még ha a persp nézetet camerára kapcsolod, és a wiew fülön a nézetablaknál a camera settingsnél bekapcsolod a resolution gate-et.

Én sokáig Nvidia gef440-el toltam a 6-os Maya-t, ment simán.

király!!
kössz
Hogy birom megváltoztatni az alap fekete háttérszint a renderelésnél pl fehérre?
repvez
blueprints
Jo válogatást hozzá.(ha máshol is keresnél akkor blueprint a kulcsszó)
Majd akkor mostanában probálkozok a renderelésekkel.....
Tudjátok e honnan lehetne leszedni olyan képeket ,hogy pl 1 autó oldalrol föntröl szemböl?
Magnificat
kezd alakulni a ramfogyasztásom ha dolgozom...
kép
72% foglalt, ami ~2900 mega 😊