Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a c2d azért is drága, mert sok tranzisztor (c2d ~290 millió vs 4000+ ~160 millió a régebbieknél, 233 millió az újabbaknál)
az amd-ben 2x512kB, vagy 2x1MB L2 cache van (ami elég drága), míg a c2d-nél legalább 2x2MB, de 6600-as felett 2x4MB (ami õrült nagy), nem is beszélve a Core 2 quad 12MB L2 cache-érõl 😄
az intel már lassan 45nm-en gyártja a procikat, az amd még mindig csak 65-ön, vagy 90-en a nagyobbakat...
szóval az intelben sokkal több az anyag, a tranzisztor, cache, gyorsabbak is, így elkérhetnek több lóvét is érte... persze azt, hogy ki mennyi hasznot pakol rá kérdés, de tekintve, hogy most sebesség terén az intel a vezetõ, így õ megteheti, hogy kérjen többet, mert sok ember megfizeti, megy a szekér... belépõszinten meg az amd kénytelen olcsón adni, de persze itt meg az intel is olcsóbban adja a dolgokat, nehogymár könnyû legyen az amd élete 😄
Az intel Dual Core, és a Core 2 Duo nem ugyanaz a család... Az intel desktop szegmensében jelenleg 3 család létezik, a core, a pentium és a celeron család... Core alatt vannak a Core 2 duo, quad és extreme, pentium alatt a Dual core (így nevezik), a Pentium D, extreme és a régebbi p4-ek, míg celeron alatt értelem szerint a celeron és celeron D-k vannak... ezen kívül van még nekik persze szerver szegmens, noti szegmens, stb... A Pentium és a Core család tagjai teljesen más architektúra, más tervezésû, felépítésû proci... már minden core virtualizációs, tud több processzornak tûnni-dolgozni, 1333-as fsb-jük van, szemben a régebbiek 800-asával, és egyéb új inteles technológiák is vannak benne, pl intel TXT (passz ez mi 😄)
összesítve tehát: árban azért van különbség, mert más piaci területet fognak le a 4000+-os X2-k (amik az intelnél inkább a Pentium Dual Core 2100-asokkal vannak egy csapatban), az intel Core 2 Duo szegmense kicsit ennél komolyabb, magasabb, más technológiákkal dolgozik, egyszerûen szólva technológiailag fejlettebb, mint az X2... Az AMD próbálkozott ringben maradni az X2 gyorsabb változataival (pl 6000+), de hiába... Az AMD mostani válasza a Phenom (vagy legalábbis lesz 😊 ) Szóval ezért drágább a C2D, és ez a különbség a Core 2 Duo, és a Pentium Dual Core proci közt (család, FSB, technológiák, cache, sebesség, tranzisztorszám, felépítés és architektúra...).
az FSB meg a Pentium Dual Core-nál tudtommal 800MHz, míg Core 2 Duonál 1333, nálam meg elvileg 800MHz (ami 4x200, és a proci ezért megy 10.5x200=2100 MHz-en). Amúgy legalább újabb típusú, kisebb fogyasztású, olcsóbb Brisbane magos 65nm-es procim van, ami magával vonta sajna a kevesebb cache-t is...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Egyébként tudom hogy ez Maya topic, de a Maya alá kell valamilyen vas is...
the world is mine
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
a proci volt 14k... 17k-18k-ért volt a 4200+, de erre már nem volt keret (majd talán egyszer, úgyis támogatja felfele az alaplap). Sajna csak a 2x512kB-os cache-es volt, pedig ebbõl a prociból gyártanak 2x1Megásat is...
Alaplap 13-14k, eredetileg Asus-t akartam venni, de utánaolvasva lebeszéltek róla, azt mondták, hogy a maiak, fõleg az M2N-ek nem jók, spórol az alkatrészek minõségén, driver és IDE hibásak... ezért lett ebbõl Gigabyte...
Ram: na ez az, amibõl nem éri meg most spórolni, mikor 4500 Ft 1 giga DDR2 800-as modul... A boltban amikor mondtam a srácnak, hogy ennyi ram kell, a mögöttem lévõ család hüledezni kezdett 😄 fõleg akkor, amikor a boltos kérdezte, hogy 4x1 gigára vagy 2x2 gigára gondoltam-e 😄 Amúgy 4x1 giga lett benne (hosszabb távon persze a 2x2 giga lehet jobb lett volna, mert így marad két slotom, de egyrészt így a dual channel gyakorlatilag 2x2 sloton megy, nem csak 1x2 sloton, másrészt pedig dögöljön meg az a progi, aminek nem lesz elég 4 giga ram az elkövetkezendõ 1-2 évben 😄) amúgy folyamatosan 25-30%-os ramterheltségen vagyok vista alatt (most nem bohóckodtam azzal, hogy leszorítsam a ramigényét, mehet amit gondol, sõt a lehetõ legtöbb dolgot felcache-eltetten a ramba, ezért eszik 800 mega körül). Ja és nincs swap file 😄
Videókari meg szintén asus akart lenni, EN8600GT silent DDR3. Atiban is gondolkodtam... A 8600GT-bõl gyártanak referenciaórajelû silent (passzív) karikat, és ventis OC (gyári tuningosakat). A referencia lassabb, mint a HD2600XT, ilyen van nekem, de a tuningos gyorsabb... A HD2600-at meg annyira tudtommal nem lehet húzni, mert elég magas órajeleken jár így is... A hd3850 meg 50k lett volna, ha lett volna egyáltalán, szóval az meg túl drága, maradtam a 2600xt és a 3850 közé pozícionált árban lévõ passzív gainward-nál, ami ugyan lassabb, mint a 2600XT, de tuningoltam (teljesen kényelmesen felment egy ventivel az OC változatok sebességére, és mégcsak nem is meleg, 55 fok terhelve), szóval most jobb, mint egy alap HD2600XT...
Midas, az hogy mennyi ideig renderelsz, sok mindentõl függ, nem csak attól, hogy maya softtal, mr-rel vagy gelato-val húzod le a jelenetet...
ja igen, és RENDERMAN FOR MAYA 2 4EVER!😄
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
mindegy, jó lesz az a maradék ram, ha megy mondjuk mellette valami maya vagy ps 😄
majd még gyorsan kipróbálom, milyen a hardware rendering maya alatt... alig várom 😄
the world is mine
külön motor mint pl. a rederman
Úgyértem továbbra is mr-rel fogsz renderelni, de ez a gelato segíti a renderelést a gpu támogatással?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
the world is mine
majd ha meglesz a gép, csinálok egy sokmillás zb modellt, és lerenderelem... 😄
Ott, ahol ez a gelato mar reg meghalt, MR meg huzza az igat.
Monjuk a használati útmutató kicsit hiácsos, és pl mire sikerült bekapcsolni már a szervízzel is beszéltünk hogy másnap küldjék a futárt ami beviszi hogy megjavítsák mert nem akar bekapcsolni. 😄
Meg még egy pár dolog volt amire csak a nap végére sikerült kitapasztalni, de mostmár mindent tudok és így már zsír.
btw az nv-nél láttam olyan renderfarmot eladót, ami nem azért volt erõs, mert 8magos proci volt benne, hanem azért, mert 4 db 8800gtx 😄 azzal gondolhatod mennyire gyors ez a render 😄
viszont gyanítom azért nem tud annyit, mint az MR (bár még nem láttam, és amúgysem értek a renderhez), de amennyi a mezei embernek kell, azt tudja 😄
maya softal néztem meg most gyorsban a télapós képpel product qualityben mind2-t. valóban gyórsabb. fényes tükrözödõ felület azért softban szebb szerintem. lehet csak beállitások kérdése. csak ráereszetettem...
majd jobban megnézegetem késõbb még.
Egyébként én egy olyan scene-vel próbáltam ki, amit a mental ray 1:10 alatt renderelt le, a gelato megcsonálya 14 mp alatt... és több anti alising van rajta, meg valahogy jobban néz ki az egész.
Amúgy nálam csak egy 6600GT van.
Szerintem jó ez a cucc olyan helyekre, ahol nincs komplett renderfarm 😊
beta 3-at probáltam mert az nem kérdez verziót de hát nem akarja még sajna. majd legközöelebb :_(
amúgy meg nem karácsonyra kapom, a fizetésembõl veszem 😄
nem árulom el, hogy mi van benne, majd az aláírásomban meglátjátok (nem ûberbrutál gép lesz, csak jobb, mint ami most van... 80-ért újítom, videókari, ram, alaplap, proci, ergo nem jut sok lóvé minden egyes darabra)
és mik lesznek benne amúgy?
the world is mine
Ja és kösz a lehetõséget. (Ez nem jöhetett volna létre családom, szüleim, tanáraim, valamint barátaim Tibi és Józsi közremûködése nélkül.)
the world is mine
the world is mine
Töltsük le az internetet!
amúgy meg még jó hogy ez a maya-s fórum 😄
Kivártam a mai napot ezzel:
Kívánok mindenkinek békés, boldog Karácsonyt!
Töltsétek a családdal, érezzétek jól magatok!
És ne feledjétek, jobb kapni mint nem!