Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
ez nem ennyire egyszerû kérdés, hogy ahány mag, annyira drága, legalábbis olyan szinten, hogy:
a c2d azért is drága, mert sok tranzisztor (c2d ~290 millió vs 4000+ ~160 millió a régebbieknél, 233 millió az újabbaknál)

az amd-ben 2x512kB, vagy 2x1MB L2 cache van (ami elég drága), míg a c2d-nél legalább 2x2MB, de 6600-as felett 2x4MB (ami õrült nagy), nem is beszélve a Core 2 quad 12MB L2 cache-érõl 😄

az intel már lassan 45nm-en gyártja a procikat, az amd még mindig csak 65-ön, vagy 90-en a nagyobbakat...

szóval az intelben sokkal több az anyag, a tranzisztor, cache, gyorsabbak is, így elkérhetnek több lóvét is érte... persze azt, hogy ki mennyi hasznot pakol rá kérdés, de tekintve, hogy most sebesség terén az intel a vezetõ, így õ megteheti, hogy kérjen többet, mert sok ember megfizeti, megy a szekér... belépõszinten meg az amd kénytelen olcsón adni, de persze itt meg az intel is olcsóbban adja a dolgokat, nehogymár könnyû legyen az amd élete 😄
Az intel Dual Core, és a Core 2 Duo nem ugyanaz a család... Az intel desktop szegmensében jelenleg 3 család létezik, a core, a pentium és a celeron család... Core alatt vannak a Core 2 duo, quad és extreme, pentium alatt a Dual core (így nevezik), a Pentium D, extreme és a régebbi p4-ek, míg celeron alatt értelem szerint a celeron és celeron D-k vannak... ezen kívül van még nekik persze szerver szegmens, noti szegmens, stb... A Pentium és a Core család tagjai teljesen más architektúra, más tervezésû, felépítésû proci... már minden core virtualizációs, tud több processzornak tûnni-dolgozni, 1333-as fsb-jük van, szemben a régebbiek 800-asával, és egyéb új inteles technológiák is vannak benne, pl intel TXT (passz ez mi 😄)

összesítve tehát: árban azért van különbség, mert más piaci területet fognak le a 4000+-os X2-k (amik az intelnél inkább a Pentium Dual Core 2100-asokkal vannak egy csapatban), az intel Core 2 Duo szegmense kicsit ennél komolyabb, magasabb, más technológiákkal dolgozik, egyszerûen szólva technológiailag fejlettebb, mint az X2... Az AMD próbálkozott ringben maradni az X2 gyorsabb változataival (pl 6000+), de hiába... Az AMD mostani válasza a Phenom (vagy legalábbis lesz 😊 ) Szóval ezért drágább a C2D, és ez a különbség a Core 2 Duo, és a Pentium Dual Core proci közt (család, FSB, technológiák, cache, sebesség, tranzisztorszám, felépítés és architektúra...).

az FSB meg a Pentium Dual Core-nál tudtommal 800MHz, míg Core 2 Duonál 1333, nálam meg elvileg 800MHz (ami 4x200, és a proci ezért megy 10.5x200=2100 MHz-en). Amúgy legalább újabb típusú, kisebb fogyasztású, olcsóbb Brisbane magos 65nm-es procim van, ami magával vonta sajna a kevesebb cache-t is...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

vagy az FSB-ben van különbség? mert mostanába már c2d-bõl már sok 1333mhz-s van...

na akkor mégegy kérdés: miért van árbelileg akkora különbség egy X2 és egy C2D között? Vagy még a DualCore-k is kétmagosak (a nevük nagyon arra utal, de elég olcsóak...) ? És a Core Duo-k?

Egyébként tudom hogy ez Maya topic, de a Maya alá kell valamilyen vas is...

Komolyan mondod magamtol sose jovok ra <#idiota>

the world is mine

Magnificat
a 4000+-os X2-es azért X2-es, mert kétmagos... C2D meg ennél feljebb kezdõdik... amúgy a 4000+ is csak 2100MHz-en megy... C2D amúgy itt csak magasabb órajelû és drágább volt kapható...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

jah, most hogy jobban megnéztem, 14-ért vetted. hát annyiért csal 1.6-os van core2duo ba.

egy kérdés: miért nem kétmagosat vettél? 3d-hez jobb egy erõs egymagos mint egy fele olyan magas órajelû kétmagos?

Magnificat
hát nincs 😄

Boba
Igen, ez bosszant engem is. Plusz az, hogy cgtalkon utanaolvasgatva siman birnia kellene ilyen gepnek 2-3 millio poligont. Nem ertem mi lehet a baja... a fene egye meg, hogy nekem ZB3 nemigazan jon be.😞 Ott ilyen gond nincs.

Magnificat
nekem is hasonló mennyiséggel (500k poly fej)... amúgy a mudbox 3d kari függõ, de én is láttam a tesztvideót, amin egy olyan géppel mint a tiéd, tolták a millió polykat... nem tudom, nálunk miért nem jó...

Boba
1.0.7

Koszi szepen! Nalam a basic head fel millaval mar szinte hasznalhatatlan.😞

Magnificat
hát amúgy:
a proci volt 14k... 17k-18k-ért volt a 4200+, de erre már nem volt keret (majd talán egyszer, úgyis támogatja felfele az alaplap). Sajna csak a 2x512kB-os cache-es volt, pedig ebbõl a prociból gyártanak 2x1Megásat is...

Alaplap 13-14k, eredetileg Asus-t akartam venni, de utánaolvasva lebeszéltek róla, azt mondták, hogy a maiak, fõleg az M2N-ek nem jók, spórol az alkatrészek minõségén, driver és IDE hibásak... ezért lett ebbõl Gigabyte...

Ram: na ez az, amibõl nem éri meg most spórolni, mikor 4500 Ft 1 giga DDR2 800-as modul... A boltban amikor mondtam a srácnak, hogy ennyi ram kell, a mögöttem lévõ család hüledezni kezdett 😄 fõleg akkor, amikor a boltos kérdezte, hogy 4x1 gigára vagy 2x2 gigára gondoltam-e 😄 Amúgy 4x1 giga lett benne (hosszabb távon persze a 2x2 giga lehet jobb lett volna, mert így marad két slotom, de egyrészt így a dual channel gyakorlatilag 2x2 sloton megy, nem csak 1x2 sloton, másrészt pedig dögöljön meg az a progi, aminek nem lesz elég 4 giga ram az elkövetkezendõ 1-2 évben 😄) amúgy folyamatosan 25-30%-os ramterheltségen vagyok vista alatt (most nem bohóckodtam azzal, hogy leszorítsam a ramigényét, mehet amit gondol, sõt a lehetõ legtöbb dolgot felcache-eltetten a ramba, ezért eszik 800 mega körül). Ja és nincs swap file 😄

Videókari meg szintén asus akart lenni, EN8600GT silent DDR3. Atiban is gondolkodtam... A 8600GT-bõl gyártanak referenciaórajelû silent (passzív) karikat, és ventis OC (gyári tuningosakat). A referencia lassabb, mint a HD2600XT, ilyen van nekem, de a tuningos gyorsabb... A HD2600-at meg annyira tudtommal nem lehet húzni, mert elég magas órajeleken jár így is... A hd3850 meg 50k lett volna, ha lett volna egyáltalán, szóval az meg túl drága, maradtam a 2600xt és a 3850 közé pozícionált árban lévõ passzív gainward-nál, ami ugyan lassabb, mint a 2600XT, de tuningoltam (teljesen kényelmesen felment egy ventivel az OC változatok sebességére, és mégcsak nem is meleg, 55 fok terhelve), szóval most jobb, mint egy alap HD2600XT...

Magnificat
milyen mudboxod van? mert akkor megnézem én is azzal a verzióval

Boba
Magnificat, nincs veletlenul mudbox a gepeden? Azon is megnezned, hogy meg laggolas nelkul hany polival tudsz dolgozni? Nalam asszem valami gebasz lehet, mert pl fel millio poli felett hatarozottan necces a dolog... pedig eleg hasonlo gepem van mint Neked. (x2 2.5 ghz-n, 7800gt)

repvez
Én is ezen szörnyülködök nekem is ilyen gépem van csak a VGA és 2gb mem nem stimmel és én még 180 ért vettem 1 éve 😞
Peetmaya
Mag azta...😄 80-ba van egy olyan gép? Asszem ideje lesz beújítanom😄 Nekem olyan borzalmasan lassú a gépem, 1,5 millánál már akad mint a szemét, a felett meg folyton compactolja a memóriát, úgyhogy 1 undo-zás kb fél percet vesz igénybe...

Midas, az hogy mennyi ideig renderelsz, sok mindentõl függ, nem csak attól, hogy maya softtal, mr-rel vagy gelato-val húzod le a jelenetet...

ja igen, és RENDERMAN FOR MAYA 2 4EVER!😄

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
csak egy villámgyors zbrush teszt (nem alkottam semmit, az alap embert subdivide-oltam)... gyönyörûen megy akadásmentesen 10 milla polyval 😄 tovább nem tudtam menni, mert ugyan még volt egy giga ramom szabadon, de a köv subd levelhez 1600 MB ram kellett volna 😄 😄 😄
mindegy, jó lesz az a maradék ram, ha megy mondjuk mellette valami maya vagy ps 😄
majd még gyorsan kipróbálom, milyen a hardware rendering maya alatt... alig várom 😄

Hat nem tom en anno mindent ejszaka rendereltem moviet reggelre alt befejezte, a kepet renderelni mayaval meg nem tul hosszu ido.

the world is mine

bordy
én kb max elõrdnderelésre fogom használni ezt, arra jó mert gyors tudd lenni, annyira nem gyõzõtt meg. maradok mr-nél már csak az mr-es shaderek miatt is.
külön motor mint pl. a rederman

Magnificat
tudtommal külön motor...

Peetmaya
ez egy külön renderelõ, vagy valami segéd cucc maya-hoz, hogy bevonja a gpu-t is a melóba?
Úgyértem továbbra is mr-rel fogsz renderelni, de ez a gelato segíti a renderelést a gpu támogatással?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
az nvidia csinált egy gelato kódnevû render programot, ami lehetõvé teszi, hogy ne a procid rendereljen, hanem az NVidia kártyád (csak azzal megy). Tehát rendermotor, mint az MR, csak ez a videókaridat dolgoztatja, nem a procit (legalábbis persze nem annyira, de dolgozik...)

ibor90
az elejétõl kezdve nem értettem hogy mirõl beszéltetek, de most ettõl a hsz-edtõl kicsit megvilágosodtam. Szval mirõl van szó? Hogy tudok én gyorsabban renderelni?

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
nem is azt mondták, hogy ugyanazt nem lehet elérni maya-ban, hanem azt, hogy a GPU-t felhasználni renderelésre elég jó ötlet, mert nagyon gyors...

En sosem hasznaltam ilyen kulso progikat renderelni es megis szepek lettek a kepek mayaban is van kismillio lehetoseg 😊)

the world is mine

Magnificat
hehe 😊

Magnificat
ezért mondom, hogy nem mindenre jó... az mr arra jó, hogy mindent lerendereljen, elég nehéz kiakasztani úgy, hogy nem te hibázol.
majd ha meglesz a gép, csinálok egy sokmillás zb modellt, és lerenderelem... 😄

Boba
Aztan kerdem en... ezt a Gelatot probaltatok mar komolyabb jelenettel is, vagy csak bedobtatok egy lowpoly targyat raytracelve oszt haccoljon. Az 1 perces render idobol erre gondolok.

Ott, ahol ez a gelato mar reg meghalt, MR meg huzza az igat.

ibor90
hát ja azon kívül hogy a márkája számomra ismeretlen volt, prohardveren is ajánlották egy cikkben, meg fórumokon is jókat írtak róla és szerintem is elég minõségi cucc. Szval jó vétel volt.
Monjuk a használati útmutató kicsit hiácsos, és pl mire sikerült bekapcsolni már a szervízzel is beszéltünk hogy másnap küldjék a futárt ami beviszi hogy megjavítsák mert nem akar bekapcsolni. 😄
Meg még egy pár dolog volt amire csak a nap végére sikerült kitapasztalni, de mostmár mindent tudok és így már zsír.

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
pontosan nem tudom, hogy mûködik, de figyelembevéve, hogy a videókarimban ebben a pillanatban kb 2x annyi tranzisztor van mint a procimban, és mind számolásra kialakítva, nem csoda, hogy gyorsan renderel...

btw az nv-nél láttam olyan renderfarmot eladót, ami nem azért volt erõs, mert 8magos proci volt benne, hanem azért, mert 4 db 8800gtx 😄 azzal gondolhatod mennyire gyors ez a render 😄
viszont gyanítom azért nem tud annyit, mint az MR (bár még nem láttam, és amúgysem értek a renderhez), de amennyi a mezei embernek kell, azt tudja 😄

bordy
faszántos, thx
maya softal néztem meg most gyorsban a télapós képpel product qualityben mind2-t. valóban gyórsabb. fényes tükrözödõ felület azért softban szebb szerintem. lehet csak beállitások kérdése. csak ráereszetettem...
majd jobban megnézegetem késõbb még.

de 2008 alatt próbáltam. A gelato mappájában van egy mango mappa, abban van a 2008-hoz is a pléugin. Ez a mango valami "hozza össze" a gelatot a mayával.
Egyébként én egy olyan scene-vel próbáltam ki, amit a mental ray 1:10 alatt renderelt le, a gelato megcsonálya 14 mp alatt... és több anti alising van rajta, meg valahogy jobban néz ki az egész.
Amúgy nálam csak egy 6600GT van.
Szerintem jó ez a cucc olyan helyekre, ahol nincs komplett renderfarm 😊

bordy
felteszem nem 2008 alatt probáltad a gelatot XD
beta 3-at probáltam mert az nem kérdez verziót de hát nem akarja még sajna. majd legközöelebb :_(

Magnificat
a nevét leszámítva ez korrekt kis kütyünek tûnik ibor... 😄
amúgy meg nem karácsonyra kapom, a fizetésembõl veszem 😄
nem árulom el, hogy mi van benne, majd az aláírásomban meglátjátok (nem ûberbrutál gép lesz, csak jobb, mint ami most van... 80-ért újítom, videókari, ram, alaplap, proci, ergo nem jut sok lóvé minden egyes darabra)

bordy
poén, miket ismerek meg én itten. most fel is zuzom és délután megsasantom.

ibor90
persze, ez nem ér! én csak egy ilyet kaptam Karácsonyra: Alcor Nun
és mik lesznek benne amúgy?

Magnificat
nem, majd ha meglessz a geforce-om ma vagy holnap (szemeztem a gelato-val, de csak nv-n megy tudtommal)

Haszálta már valaki a Gelato-t? Most próbáltam ki, és szerintem hihetetlen, hogy mennyivel hamarabb renderel le ugyan olyan (sõt egy kicsit jobb)minõségû képet mint a Mental Ray. Csak valamiért nem tudom lerendereltetni vele, az egész timeline-t...

Magnificat
lehet 😄

repvez
IMP99 hova tünhetett?Lehet hogy most csinálja a repülös tutorialt 😊
Magnificat
hehe, szombatra jön meg az új gépem 😄

alakul alakul 😊 eddig nem rossz

the world is mine

ibor90
Na kezd alakot ölteni a honlapom. Még nincs kész, csak gondoltam mutatom hogy áll.

schorby
Én is kellemes, boldog és kellemes meg talán kicsit boldog vagy annál jobban vagy kicsit vagy közepesen jobban, vagy nagyon kicsit, vagy nagyon közepesen vagy még jobban vagy talán pont akkora, vagy kicsitt kisebb, vagy a fenetuggya már milyen szinten. Szal ilyen karácsonyi ünnepeket kívánok, büszke, 3D világának langyos tengerében mártózó, Mayás barátaimnak itt az SG-n és mindenhol máshol világszerte.
Ja és kösz a lehetõséget. (Ez nem jöhetett volna létre családom, szüleim, tanáraim, valamint barátaim Tibi és Józsi közremûködése nélkül.)
Boldog karácsonyt, és happy new yeart mindenkinek!

jah igen es kellemes unepeket mindenkinek 😊)

the world is mine

insert media flash button ott meg tudod adni a cimet, vagy ha te csinalod a flash gombot akkor ugy is bele epited alapbol mar, a rollover imaget akarsz akkor van kozepen egy kis ikon font melette egy lefele mutato nyil ott kivalaszthatod rollover image berakhatod a ket kepet es megadhatsz cimet is.

the world is mine

KILLER2
Mé, hol beszéljük ezt meg? Csak nem a Dreamweaver topicban? Ne röhögtess már... xD De tényelg elég az OFFból, Maya-zunk inkább. Lassanként meg kéne szereznem a 2008 64 bites verzióját, mert 32 bitest 64es rendszerre nem akarom feltenni.

Töltsük le az internetet!

ibor90
megtaláltam, köszi!
amúgy meg még jó hogy ez a maya-s fórum 😄

Kivártam a mai napot ezzel:

Kívánok mindenkinek békés, boldog Karácsonyt!
Töltsétek a családdal, érezzétek jól magatok!
És ne feledjétek, jobb kapni mint nem!

KILLER2
A gombos kérdésedre: Persze, hogy emgoldható. Van valahol egy ilyen menu bars gomb (szinte biztos, hogy más a neve) és abban szépen minden gombnak meg lehet adni minden képét és szinte 100%, hogy ilyen egerérfelettelévõs dolog is van benne.

Töltsük le az internetet!