Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
szerintem jobb, a hasa már kifejezetten vállalható, de a mellkasa nekem még mindig olyan, mintha valami kitinpáncél vagy mûanyag lenne, olyan "ropogós" a mellkas 😊 has, láb már tetszik...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90
na akkor javítottam rajta:

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
hát pont mondom, hogy a karosszéria java csak elnagyolt box modelling, csak hogy lássam, hogy hirtelen hol fed mit. Ami már végleges polyszám, az az ajtó, és az ablak (a fal, amin vannak az ablakok, az még nem). Jah, és a szélvédõ, csak majd ha látom, hogy jönnek a formák, majd építek egy A-oszlopot... Lehetõség lesz rá, mert csak a durva vonalak és arányok miatt vannak benn a többoldali nézetû képek, már most is sok minden improvizáció, és még csak több lesz. Most úgy modellezem a törzset, hogy feldobtam durva boxmodellként (életemben elõször, mert nekem nem megy a komplex formák felépítése dobozokból, ezért sem boxmodellezek kocsikat, hanem más módszerrel modellezem), majd ha a forma kb-ra jó, akkor elkezdem külön megcsinálni a részleteket (lásd ablak, ajtó, szélvédõ), és kitörölni a helyüket low polyból, majd ahogy haladok, összeépítgetem a high poly részeket. szóval idõrõl idõre több és apróbb részlet kerül rá, finomodnak a részletek, meg jönnek majd az egyedi kiegészítõk, ami miatt post nuclear lesz (rácsok, láncok, fémerõsítés, hálók, nyitott, kiszakadt darabok, deformálódott panelok). Ezért sem kezdtem még építeni a motort sem, mert nem akarok azzal veszõdni, hogy pontosan modellezzek egy nagy böhöm V8-ast, majd csak annyit, amennyi látszani fog, de az még nincs eldöntve... a leömlõk mindenesetre tuti fognak 😊 Csak bele ne unjak 😊

jah, kérdés... szerintetek a mappolás elõtt vagy után szokták eldeformálni enyhén a modellt, pl elhajlott fémlapok, kerékjárat...
ugye ha mappolás és textúrázás után csinálod, elcsúszhat a textúra (legalábbis persze a drasztikus hajlításnál már elõre kell úgy modellezni), de kisebb hajlásoknál, horpadásoknál nem észrevehetõ a torzulás. ha viszont elõre mappolod, még amíg minden szép sík, akkor egyrészt könnyebb mappolni, minden szépen feléd áll, nem 1-2 fokos eltérésben, amire viszont ha rátennéd a planar projection-t, akkor elveszne ez az apró részlet, elnyomná a textúra... Szóval szerintetek a horpadások és mini hajlások, csak hogy ne nézzen ki újnak a modell (de ne csak a rozsdától), mappolás elõtt vagy után készítendõk? mondjuk szerintem végzek majd teszteket róla 😊
másik: hogy csináltok élethû rozsdás felületet? okés, van rozsdás textúrám, van bumpom is róla, bár ha belefestek a colorba, akkor úgyis abból kell generáltatnom a bumpot. Szóval megcsinálom seamless-re a rozsdás fém color-ját, ebbõl megcsinálom a spec-et és a bump-ot, de hogy állítjátok be, hogy ne csak ragyás legyen a fém, hanem effektíve látszódjon is, hogy ott mélyen van lepattogzott rész... bár ahogy mesélem ezt, rájöttem, hogy valszeg kontrasztosítani kell a bumpot és a spec-et, mégpedig jócskán... na hirtelen ennyi 😛

ibor90
nem rossz..sztem mehetsz azért kicsit majd fejjebb poly számban
kíváncsi leszek milyen lesz (rozsdás, kopott) textúrával 😊
na én megyek alvok

Magnificat
elkezdtem csinálni a busz törzsét, az ablakok már kb high polyk, de látszik, ami eddig elnagyoltan van csak megcsinálva...

mondjuk a render csak egy alap FG és AOC (ez utóbbi render layerbõl), de így ilyenkor már nem volt kedvem többet szórakozni vele...

ibor90
köszi

Magnificat

ibor90
tud vki olyan oldalt ahol jó sok szép HD videó van?

Sziasztok.Köszönöm a segítséget,megtaláltam.(transzformációs manipulátorok nem aktívak)Viszont a "Break Connections,és a Unlock selected is szürke és nem reagál semmire.Sõt ha a hierarhiát fel szeretném bontani(shift+p)akkor a kilyelölt testek eltünnek.Ötlet?

bordy
no, hát ha nincs több észrevétel a képpel kapcsolatosan akkor 7végén megpróbálom befejezni reményeim szerint.

Peetmaya
Schorby nem értem miért kell egy robotnak kígyóbõr, de mind1, ez már a te mûvészi kreativitásod része. Amúgy a shadereléssel kapcsolatban van igazság abban, amit Ibor mond, brushed metal egész jól mutatna rajta, de ettõl függetlenül azért textúrát csinálhatnál, koszolni koszolni, koszolni😄

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Hello!

Zenei videoklipes munkákra (rendszeres) keresek vágót, 3d animációban jártas szakembert (3d + élõ kép + tracking+kompozitálás). A referenciákat a [email protected] címen várom.

Köszi,
dred
ibor90
na mondtam én
de ez nekem se teccik
inkább nézd meg a mia_material súgójába hogy hogy kell a brushed metal-t csinálni és vmi olyan aranyos/ezüstös hatást csinálj...ilyen fehéres arany színre gondolok de mindenképp brushed metal legyen sztem..az elég király lenne...de te érzed
ez a mostani olyan mint egy 70-es évek beli diszkós ruha kb...<#nyes>

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

bordy
hát ez így nekem nem jön be. egyszerû szürkén is jobb volt.

schorby
ibor90
ez nekem leather-nek tûnik..mármint a maya beépített bõr hatású textúrája...rádobva egy blinnre vagy esetleg DGS-re (de azt nem hiszem hogy abba te beletudnád kötni a bumpot 😊

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

schorby
Kb kígyóbõr mintás, rd textúrákból, nincs mapping.
Nekem se teccik, szal madj meglesz a bambúm akkor átviszem rajz teknikába, és ez csak egy segédvonal lesz 😊
Magnificat
Peet: hát igen, jó cucc szerintem is az X64 XP (amióta megvan ez a gépem (január 2.), meg ugye emiatt a 4 giga ramom), azóta van fenn (most amikor hazajöttem tettem újra, tehát összesen 2x tettem fel ezidõ alatt ), és tényleg jó, de aki játszani is akar, annak mindenképp érdemes mellette tartani egy normál 32 bites x86-osat is... nekem is ezért van gyakorlatilag 3 os-em (x64, x84 és linux), de ha sikerül új vinyót vennem, akkor arra megy egy OSX 10.5 Leopard, ha sikerül feleszkábálnom (bár nem egyszerû, és ezt a verziót lehet még nem lehet amd-re tenni, csak a 10.4-et...). Az AOC-kal kapcsolatos ötletet meg köszi, kipróbálom...
Ha jól tudom, az x64 esetén már nincs ilyen korlát... utána kell nézni, nálam 3.5 giga volt a plafon, de ennél többet nem is tud kioszani szerencsétlen gép, merthát ugye kell minden másnak is némi ram... szóval a feladatkezelõben úgyis annyit látsz, hogy megy fel a ramigény 3,4-3,5 gigára, majd csökken mondjuk 2,5-re (lelapozódott a vinyóra 1 giga) , majd megint megy fel 3,5-re, és megint lelapozódik, stb... mindenesetre noha kínlódva, de production minõségû MR-ben is kirenderelte a 30 milla polyt, kis felbontásban (nagyra nem volt se idõm, de helyem a vinyón 😊 ) Annál is inkább nem hiszem, hogy lenne épeszû korlát, mert már ugye maga az, hogy 32 biten 4 gigát tudsz címezni, x64-en meg terrákat, szóval valami hasonló lehet a processz memórialimit is... 1,5 gigáról felmehetett pár száz gigára 😊 De ez csak tipp 😊

Schorby: szokj hozzá, hogy bizony ha marha részletes modellt csinálsz, akkor arról vagy közeli rendert csinálsz, hogy látszódjanak a részletek, vagy marha nagy képet renderelsz... ilyen az élet, ha egy csavar csak 1 pixel, akkor az csak 1 pixel lesz 😊 Vagy nem erre gondoltál?
Amúgy az angyalról: ez milyen bevonat? mibõl készült a robot? ezt az anyagi hatást nem tudom beazonosítani (és ez nem dícséret) És milyen projekció?

schorby
Szal az van hogy kirendereltem nagyban Az angyal-t.
De kicsiben nézve elveszik minden részlet és szar. mostakkormiez?
Peetmaya
Magni nagyon jó a modell. Az occ bakelésnél meg azért lett fekete a cucc szerintem mert játszanod kell az occ falloffal. Elméletileg az határozza meg, hogy milyen távolról vegyen mintákat. Minél távolabbról, annál sötétebb lesz. Nyilván a környezetben lévõ modellektõl is függ, hogy hogy fog kinézni az occ map.

Amúgy, ajánlom mindenki figyelmébe az x64 XP-t, maya nagyon faszán fut alatta, eddig egyszer se fagyott, a renderelés pedig kb 20%-kal gyorsult fel. Az pedig ugye természetes, hogy a memóriámból mostmár látja mind a 4gb-ot, szal elkezdhetek gondolkodni azon a 8gb-on😊
Magni x64-es OP-ok egy taskra mekkora memória limitet szabnak ki? Ha jól tudom a 32bites XP-nél ez 1,5GB

Magnificat
helyre jött az extrám...

schorby
nekem egy hete nem megy az extra
ezen az oldalon a ?es dolog mindig mûködik?
Amúgy jó a modell.
ibor90
kösz

bordy
nekem elsõre bejött meg 2. és 3.-ra is.
exrám is jó.
minden jó.

KILLER2
Írj utána egy kérdõjelet

Töltsük le az internetet!

ibor90
nekem 15-re se hozza be..

Magnificat
értem, ty... elvileg én is így állítottam be, amikor próbálkoztam vele, de nekem az egész fekete lett, kivéve a sarokban némi fehér pacát... ezért gondoltam, hogy valami mást kell beállítani... azért majd kipróbálom mégegyszer õket...
úgy néz ki megint beszart az extra.hu-s tárhelyem, úgyhogy nézni fogok egy másikat, mert ez már vagy 3x-orra bukik be, most ahogy nézem bukok minden rajta lévõ cuccot is (bár van róla biztonsági másolatom elvileg a multkori bukás óta 😊 ). Nem bannoltak, mert belépni be tudok, csak üres az egész hely... lehet hogy csak karbantartanak mondjuk... mindegy, a mostani kép megy fel imageshack-re, belinkelem onnan... mondjuk 1,3 megás jpg (2560x3072)
Nah, fel is ért:

Post-Nuclear Runaway Bus alváz concept

kb 1-2 óra munkám van benne... Ha elsõre nem jön be, próbálkozzatok, nekem kb 4-edszerre nyitotta meg...

bordy
hmm, hogy miért nem így használtam eddig...
vga driverben átnyomtam perfomancról quatityra és most a mayában is élsimi van. tökk jó hogy nem recés semmi se. wire is jobban látszódik alapból.

bake az az hogy beégeti a texturába a dolgokat ilyenkor. jelen esetben az árnyékot és akkor az mindig ott lesz. tömören így valahogy.
tanár biztos nem lesz belõlem 😄

ibor90
mi az a bake? <#pias>

bordy
így állítottam be. occ rays 256-on már nem szemcséz, lehet sok is.
ha benyomod akkor nem kell beparázni, elszarakodik egy darabig vele aztán kész lesz. nem tudom hogy számít e valamit én lambertet tettem rá.

és ezt kaptam
persze hibák elõfordulhatnak 😊

Magnificat
a szürke a lock-ot jelöli... ahogy Ibor mondta, a channel/layer editorban kell kijelölni azokat a csatornákat, amik szürkék, és jobbklikk->unlock

ibor90
megcsintod a channels/layers tabot és ott az összeset ami szürke azt kijelölöd és jobb klikk break connections...elvileg jó kellene utána legyen

Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem .Rajzolok egy robotot,és azt vettem észre,hogy a transzformációs manipulátor-ok szürkére váltottak,és nem tudok:eltolást,forgatást stb csinálni.Kezdõ vagyok!!!Mit tegyek?

Magnificat
na akkor dobj te valamit, hogy hogy kell normális aoc-ot textúrába renderelni...

ibor90
köszi

a kép nem rossz, de én a color baace-al játszanék egy kicsit a helyedben

bordy
lanczos filtert kell beállítani mr rendernél és akkor éles lesz a normal mapos render. 8x8-as filterrel egész klassz.
gondoltam megosztom örömömbe 😊

bordy
valóban. rászántam egy kis idõt. már csak azt kellene elérni hogy ne legyen szemcsés. majd este...

bordy
hehe 😄 jó van naaa...

ITT

schorby
nekem teccik
bordy
részvétem.<#sir>
enyém is közel jár hozzá már nagyon ehhez szegénykém.

addig is egy kis fikázni való. ez még egyenlõre ilyen elõrendelt próba kép. elõvettem én is egy régebbi modellem. ezzel csesztem el az estém.
beállítottam a layer passokat utána ps-ben is szépen megcsináltam a dolgokat. úgy hogy csak a render képet kell kicserélnem jó formán majd ps-ben. sötétebb helyek majd ki lesznek világosítva meg a lámpát is meg kell normálisabban csinálnom, szóval ezeket tudom. inkább a színre vagyok kivi hogy sok, kevés, kontrasztos, fényes, világos stb stb.
még a hátteret is meg kell kicsit dolgoznom, meg valami normálisabb dofot tenni rá.

ibor90
háátõõ most nem igazán van már kedvem se hozzá mert ma eloltattuk a kutyánkat aztán meg eltemettük és most eléggé kivagyok..szval az a vasfa úgymarad

bordy
majd segget csókol mint a filmen 😄

fuu de morcos leszel majd amikor az elso megrendelod visszadobja az anyagot hogy ez megis micsoda...😊)(ilyen mindenkivel megesik)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ibor90
na kész..az marad a végleges a metal tree bõl..próbálkoztam vele az elõbb de nem sikerül még olyanra se megcsinálnom mint a mostani...az nekem teccik..ha vki olyan csinálta volna aki má 8768 éva 3D-zik és mindenki tudja hogy atom profi akkor ez a kép már megállná a helyét és mondanák rá hogy király..tehát nekem is megfelel

Magnificat
de aztán mégis sikerült 😄

schorby
Azt néztem hogy milyen régen írtam ide.
De azt gondoltam hogy nem fogok csak úgy írni valamit.
Magnificat
warez témára nem válaszolunk!

Sziasztok lenne egy problémám. Nem tudom föl tenni a maya 6 mert bár veszödök az aw.dat-al Serialt kér. Az meg nincsen. Szeretném ha valaki megadná elõre is köszi.
Peetmaya
fuhh, holnap leírom részletesebben Ibor.
AOC textúrába égetést sose csináltam, mint mondtam, engem a játékfejlesztés nem érdekelt sose, animációnál meg max a környezetben lévõ állandó tárgyakba lehetne égetni dolgokat, de mivel én vizualizációval foglalkozom (látványtev() így nekem eleve csak állóképeim vannak, és ott is GI+FG-t használok, szóval bocsi, de passz.

Most viszont felmerült egy problémám. Nem tudom hogy lehet egyszerre két lens shadert bekötni egy camerába. Egy mia_exposure_simple-t és egy mia_bokeh lens shadert szeretnék bekötni. A bokeh (ha valaki nem tudná) egy olyan shader, mint a physical_dof csak sokkal gyorsabb eredményt ad és a samplingje is jobban kontrollálható. Az eredmény pedig szinte tökéletesen ugyan az, persze némi differencia van, de azt már csak a vér profik veszik észre, én nem😊
nah szal ha erre valaki talál valahol valami megoldást, azt köszönném. Tudom gugli jóbarát...😊