Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeah! Kösz a segítséget, meg a tutorialt! Naggyon állat!:D
bordy
gondoltam hogy szubjektíven nem tetszik, nem pedig úgy hogy szarul van megcsinálva. :) csináltam egy közelit a kerékrõl hogy látszódjon is valami belõle. wire_rim

Kösz
Magnificat
nagyon szép a topológia (már ahol nem annyira high poly, hogy ne látszódjon :D), gratz... mindig gondolkodtam, hogy csinálják lowabb polyban ezeket a töréseket benne, akkor bevellel :)

sajna ahhoz hozzá kell(ett) szoknotok, hogy mindig megmondom, ha valamilyen dolog nem tetszik pl formailag, ezt csak úgy kell tekinteni, hogy egyéni vélemény, persze neked tetszhet, sõt a világ összes másik emberének is, ez nem hiba, csak megjegyzés... szóval mindekitõl elnézést, aki úgy értelmezi, hogy hibás a modellje ettõl (mellesleg aki úgy veszi, az behódol, nem nekem kell tetszenie, hanem neki :D) na ez most értelmetlen volt, mindegy, elnézést ezért is :D igény szerint kifejtem értelmesebben :)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

bordy
persze.
sajna smootholva maradtak azok ott mikor töröltem egy historit mikor rendet tettem a jelenetben. vagy pont a felnire lennél kivi? közelrõl még ki lehet venni, de lehet meg van még a 2db fél ága :D <#fejvakaras>
nekem viszont bejön. tesóm hozott egy külföldi tuning alkatrészes katalógust és abban van benne a kocsi, szal azt csinálom meg és azon ilyen felni van.
wire

jaja a constrain lesz az, itt egy jó kis tutor: http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/creating_hydrolics/hydrolics.asp
Magnificat
ibor: nekem valahogy igazán csak a kóla és a föld találkozása, itt is legfõképp a föld megvalósítása tetszik :) az ötlet amúgy jó...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
nem... csak olyanról tudok tutort csinálni, amihez effektíve értek is valamennyire. ezért nem csináltam másból, mert a tudásom stabil része az alapok, a modellezés és a mappolás.
a dugattyús dologra meg elsõre constrain-ek jutnak az eszembe, azzal lehet meg lehetne csinálni, de így vakoncsakutánagondolással ez jutott az eszembe

ibor90
nagyon apró módosítás a képen..az alumínium csiszolása mostmár követi az ívet
ja a lenti képet cseréltem ki nem rakok újat ;)

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Helló! Huhm nekem baromira tetszik ez a cola hard!:)
Ja, Magni! Ez az állati jómappolásos, modellezéses tutorial után nem akarsz csinálni valamianimációs (csontozás, riggelés) tutorialt?:D Király lenne!
Ja, és nem tom leírni pont hogy mit akarok, de hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha egy tárgyat elhúzok, akkor nyúlik valami csõ amivel össze van kötve mással....ööö...értitek?:D
mint mikor a kocsi hátsó ajtaját fölnyitod akkor ott is van valami dugattyú ami fönttartja, hogy ne essen vissza...
ibor90
kevesebb helyen van a foltos cuccból

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
bordy: szépen alakul, bár nekem spec a felni formája nem jön be (olyan, mint anno az üveggolyók belsejében lévõ csavart minta), de ennek ellenére a kivitelezés szép... wire-t küldessz?

Ibor: rendkívül kedves tõled :) (bár megemlítem, hogy nálam nagyra van állítva az internet cache, így ha valamit leszed, jó eséllyel megmarad a következõ oldalbetöltés esetén is, de komolyan tudom értékelni ezt a gesztust, így, modemes nettel... :D) mellesleg mi a difi az elõzõ képpel szemben?

bordy
hát huh de elfáradtam. köv. wip picture.
összeírtam a javítási listát is most még hogy ne felejtsem el õket. nem fogok unatkozni, lett egy pár soros felsorolás.

ibor90
nah néhány helyen kimaszkoltam azt a foltos cuccot és így szerintem jó lett
(kiszedtem a régi képeket hogy ne tartson olyan sokáig betölteni az oldalt azoknak akinek lassú a netje)

bordy
hát én maxoztam az elmúlt pár napban, így nem volt mit írnom vagy linkelnem. de most folytatom a kocsit. mikor már az apró szarságokkal kell foglalkozni egész lelassul az ember.
betéve egész megtetszett hogy ráerõszakoltam magam. nem egy bonyolult lélek. valszeg a 4.5-ben vagy hanyas maxban való sikertelenségem volt az oka az eddigi hozzá állásom alapja. amelyikhez megjelent elõször könyv itthon. egyedül az zavar igazán benne hogy el lehet fordulni az orto nézetekben is, és akkor valami user viewportra vált.

Magnificat
nah, tegnap is és ma is heggesztettem kicsit a buszt...
kép 1
kép 2

változások: oldalcsíkok (rengeteg iskolabuszon megtalálhatóak), motorháztetõ leválasztása, alá majd megy egy motor, csak még nem tudom mennyi fog belõle látszani, így nem tudom, mennyit modellezzek ki belõle. Amúgy valami lecserélt, nagy vad sokliteres motor lesz benne (nem buszmotor), kiálló leömlõkkel. a karosszéria jókora darabjai vannak már összeépítve, a túloldalon, az ajtóval szemben lévõ oldali fal is meg lett csinálva, lett odatéve egy ablak, hátul a kipufogócsõ helye ki lett vágva (szó szerint kiheggesztve, ezért ilyen egyenetlen). Az idõigényes dolog az volt, hogy a cleanuppal megkeressem az esetleges geometria problémákat, és elvarrjam õket... egyenlõre megint tiszta a modell a hibáktól...

ibor90
kösz
igen az külön van, ha megnézed az elõzõkön, látszik egyébként hogy elég mosott a türözõdés a flakon(on) :) ..azon nem változtattam
a föld maya-ban kapta meg a textúrákat
a doboz viszont PS-ben
nekem is fura kicsit azoktól a pöttyöktõl, de ha meg leveszem akkor meg hiányzik onnan vmi, és ha az átlátszóságot csökkentem attól meg csak még inkább fura lesz
még majd próbálgatom úgyis hiába írom hogy végleges :) ha kijön vmi jobb akkor berakom

Magnificat
iszonyat sokat dobott rajta a padló... eddig nem tetszett, de így már nem tûnik amatõr munkának! gratz
bár a flakonon ezek a foltok, nem odaillõek szerintem (egy ilyen doboz alu, ami a képeden jó, csiszolt alu, pöpec, de azok a foltok nekem furák rajta...) ugye a flakon bevonata nem a föld 100%-os tükrözõdése, hanem egy külön textúra? meg a föld is másik?

ibor90
nah ez már tényleg a végleges :)
jobb lett?

ibor90
köszi
mond nyugodtan hogy mit változtatnál mert lehet hogy nekem is teccik az ötlet és akkor megcsinálom
az a baj hogy nem tudom hogy kellene pontosan az ilyen studio rendereket csinálni hogy az olyan legyem mint amit a prok nyomnak

A kornyezeten valtoztatnek, 1ebkent tetszik. Gratula!
ibor90
nagy a pangás, rakok egy képet :)
kapott egy DOF-t meg egy kis módosítást PS ben

Jaj, csak poén volt a testtartások miatt :)

bordy
nem értem. ha fehér anyagot akarok renderelni, az úgy beég vagy bevilágít vagy mi az istent csinál hogy alig látni valamit tõle. ha lágyítom a fényt akkor meg szürke lesz.

Magnificat
Eli jah: semminemû politikai célzatú dolgot nem látok szívesen a fórumban.
A hasznos linkjeid:
arány, amelyik szimpi:

http://www.upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/17/Vitruvian.jpg

http://www.zbrushcentral.com/zbc/attachment.php?attachmentid=76078

http://www.emeraldinsight.com/fig/0580180102015.png

schorby
nekem azzal nem volt bajom
de legalább a POV miatt újracsinálom majd
terv volt elõször:
egy térdelõ dárdás ilyedten nyúl ki a peremrõl
2. egy koma nekifutés elugrik elõredõlve egy tõrrel a kezében és repül rá a sárkányra...magamtõl nem bírtam emgrajzolni az arányokat (itt kérnék egy fasza linket amin megvan hogy a test az 10 fej pl..)
aztán jött a gugli
ibor90

ibor90
jahj..most látom hogy ott az az ember is..hát az nagyon nem teccik...az ott még most fogja eldobni a gerelyt tehát még utána biztos hogy kell neki hely hogy megálljon
én atlétikáztam egy idejig (ezt te tudod) de gondolom te is láttál már pár gerely hajítást hogy ott azért van lendület és nem szaladgálnál így ott az állány szélén fõleg hogy elõtte lépcsõ van...
inkább vmi egyhelyben álló pózba raknám

Talán hiányzik a sportolóból a félelem, a "görcs". Az emberben egy ilyan helyzetben azért lenne egy kis védekezõmechanizmus... Ha a felsõ karja egy kicsit be lenne hajlítva(mintegy tartva vmi képzeletbeli pajzsot(ilyen az ember)) , és egy kissé "be lenne húzva a nyaka" hihetelen életszerûvé válna. Sztem. :) Tök jó lett :)

ibor90
hát nem lett egy vadállat, de szórakozásnak jó volt
kérdés: hogy lehet kimenteni az alfáját az árnyéknak ha van FG? mert hiába rakok backgroung shadert az FG miatt az egész plane-nek lesz alfája
nah és itt a kép..nyissátok mert mert szép nagyba rendereltem ;)

schorby
eddig 7 óra.
az ember arányait loptam: innen
Magnificat
az én nézetem szerint, minden, amit megtudsz, megtanulsz, olvasol, hallassz, látsz, többé és gazdagabbá tesz. emellett szerintem egy társadalomban igenis számít, és számítania is kell, hogy mit gondolnak rólad mások. szerintem azoknak is számít, akik kötik az ebet a karóhoz, és azt állítják notóriusan, hogy nem számít. Általában annyit kell tudni mindenrõl, hogy tudd kb mi az, és hol találhatsz róla több infót, ha nagyon kell, emellett vannak tényleg dolgok, amiket illik tudni.

Eli Jah: gratz hozzá, én sosem voltam irodalmár, nem szeretem a költeményeket, és a komoly irodalmat, de pl imádom a filmmûvészetet, a fantasy és sci-fi irodalmat, és mindennemû ismeretterjesztõ és "okosító" könyvet, mûsort (külön öröm, hogy bekötötték a Discovery és a National Geographics mellé a Discovery Science-t, a Discovery World-öt, és a DoQ-t...)
Az évek során minél többször hallassz valamit, annál jobban fogsz rá emlékezni, így lesz ez a törivel is szerintem, ha többször hallod az évszámokat az évek során (felmerül baráti körben, mûsorokban, kvízekben, stb...) Emellett hihetetlen, hogy mennyi vonatkozást le lehet venni a filmekben és animékban is, ha ismeri az ember valamilyen szinten a történelmet, irodalmat, filmeket, zenemûveket. Látod és érted ezek nélkül is a filmeket, de pár filmnél igenis többet nyújt, ha érted ezeket a kis nüansznyi utalásokat is... És ez általános mûveltség kérdése (mindamellett, hogy persze senki se tud mindent, és mindenkinek az marad meg a fejében, ami érdekli, ezzel csak arra akartam mindösszesen utalni, hogy sosem lehet tudni, minek látjuk majd késõbb hasznát. Így igyekszem mindent asszimilálni, ami megmarad a fejemben :D)

Baromira tetszik a rajzod, gratula. Hány órát fektettél bele?
Az egyetlen dolog ami fura a képen az a pali méretaránya, a lába nagyon hosszú, és a lábfeje is kétszer akkora mint a feje.
Országos mûvészeti fesztin különdíjat nyertem pár versemmel. A SOTE adott 16 évesen pecsétes oklevelet, h bárhol az országban oktathatok az egészségrõl(drog, Aids, alkohol, stb) fiataloknak, nyelvtanból versenyre akartak küldeni párszor. Nyertem esszéíróversenyt is, de a töri az nem ment, a saját azületésnapom is gond, a másoké már komoly probléma, a régiek meg VÁááÁÁÁÁÁÁÁÁáááÁÁáÁáÁ!!!!
A matek, fizika is szuperül megy, de a töri...........

schorby
Még annyit fûzök hozzá, hogy mit gondolnak rólam lesörnyitom, ha kell simán tudok úgy beszélni mint egy költõ, akár verset is írok, (volt rá példa de csak céllal).
A töritõl megváltozna a világképem, de hiába ha nem marad meg.
Friss példa: évvégén tanultuk az elsõ vh-t... a nyáron(fél hónapja) elolvastam újra a tankönyv részt mert érdekelt, de rendesen értelmezve olvastam, meg ugye már egyszer megtanultam. Ma felmerült a kérdés hogy mikor voltak a vh-k... a 45 az megvolt, meghogy az a második. de akkor mikor volt az elsõ, meg hogy arról amit átnéztem arra se emlékeztem hogy meik volt meg mi volt, az egyetlen ami beugrott: szarajevó, antant, meg háromcsászárszövettsége. Tehát ennyit arról hogy mi marad meg.
De azt hozzá kell fûzni hogy az apróbetõsben a mark4 es tank hengerûrtartalmát meg fogyasztását reflekszbõl vágom..
nade hgaggyuk már na (azért válaszoljatok)

a kép meg: eddig a sárkány meg az ember van majdnem véglegesre kidolgozva.
a többi csak vázlat, a móló az sokszöglasszó kijelölés és belerajzolással van, a háttérben vízesés lesz, és színesre hozom majd ki a végén.
Ja és kösz
ibor90
nah felfedem a leplet hogy mi volt a tegnapi ihlet
most kedvem volt megcsinálni és elég jól haladtam is vele
az a lényeg hogy ha van Cola Light akkor mér ne lehetne Cola Hard is

ibor90
nem, pen toolal kijelölgette és aztán átfestegette egy kréta szerû ecsettel
nekem csak az a rész ami még nem teccik, az eléggé kilóg, de ha majd egyszer átrajzolja az éleket kézzel akkor jó lesz az

Magnificat
ez a kép kegyetlen jó :) legalábbis az én szintemhez képest. az oldalsó platform renderelve van, és az átrajzolva?

Magnificat
hát csak annyit mondok, sajnos tanulni kell... meg meg kell tanulni tanulni... Nekem sajna egyetemen kellett megtanulnom, és mit ne mondjak, 2-3 rossz félévembe került...
és tetszik-nem, meg kell ezeket tanulni (és késõbb fogtok úgyis rájönni, mi mire jó. pl nem mondanám, hogy a töri és irodalom haszontalan humbug, sokat alakít a rólatok alkotott képen, arról nem is beszélve, hogy mi a haszna? már az haszon, hogy szép/csúnya dolgot olvastok/láttok/hallgattok)
Amióta átestem ezeken, azóta tudom értékelni az igazán jó irodalmat :)

ibor90
én meg csináltam apámmal meg pár ismerõssel reggel óta egy stéget a Holt-Tiszán...mondjuk már tavaly nyáron kész volt a cucc, csak kikellett vinni és ott összerakni
elég masszív szerkezet lett...apám mindent durván kigondolt elõre

olyan nekem is van hogy a következõ szót írom mert épp mondom magamban amit írok és aszthiszem hogy le is írtam amit gondolok, pedig a monitort nézem gépelés közben, csak az agyam nem fogja fel vhogy xD

nekem csak az angol megy :D
matekból nagyon jó voltam régen, de már sokmindent nem értek amiket veszünk...meg itt már tanulni is kellene a képleteket és azt meg már nem szeressem
meg elvileg emelt fizikát kellene rakjak de a mechanikán kívül a többit nem értem, a mechanikát is csak egy bizonyos szintig
tehát mikor már olyan hogy egy vazsgolyót nekidob egy kiskutya az azbeszt falnak 3m rõl és számoljuk ki hogy mennyivel melegedett fel a vazsgolyó a kezdeti állapothoz képes és milyen messze esik a faltól és stb..olyankor mosolygok egyet és hátradõlök :)
töri = halál
irodalom = -//-
fogalmam sincs melyik szerencsétlen hol született melyiknek ki volt a felesége hol élt hány évig és melyik kötetében van akármelyik verse és elemezni sem tudok mert ami nekem kellemes és vidám hangulatú vers az mindenki másnak szomorú meg morbid, ez attól lehet hogy õk a szöveget figyelik én meg mikor elkezdi vki olvasni a verset akkor teljesen kikapcsolok, elhomályosul minden és csak néhány hangot hallok, és ez alatt amilyen érzések jönnek nekem olyan a vers...de õk átlag emberek sosem érthetnek meg egy ilyen mûvészt..tehát hiába nem úgy van ahogy õk gondolják mégis úgy van és csak az a jó

bordy
a rohadt életbe. vagy 4x kezdtem neki a felninek mire sikerült azt a formát megcsinálnom amit akarok, erre fatalozik mikor épp sikerült.
grrr.

schorby
Ja és ott a baj hogy a BME a cél...
schorby
Szerintem a verselemzést haggyuk!
szerencséra a matekkal(emelt) angollal fizikával nincs bajom.
de ezek a szar humánok, aminek 0,00000 hasznát veszed és amúgy is neten megtalálod ha kell. semmi értelme....
amúgy most rajzolgatok kicsit mayálás helyett ha már off:
EZT
Magnificat
azért ha valaki jó érettségiátlagot szeretne, vagy csak egyszerûen nem kettessel átvergõdni, akkor azért tanulni kell bõven. Nem tudom a mai tananyagot és követelményeket (csak a mint említett normálszintû matek érettségi sort, de az szerintem csak véletlen volt, hogy ilyen lett), de anno ahhoz, hogy 4,2 legyen az érettségi átlagom (5-ös infó és angol, minden más négyes) azért tanulnom kellett becsülettel pár hetet. Nem iszonyat kemény egy dolog az érettségi, de komolyan kell venni, nincs mese, mert túlságosan sok múlhat rajta.

Bordy: te meg tegyél fel help addont :D

Eli Jah: én erre nem lennék olyan büszke... meg ez helyfüggõ is... nálunk megvágtak vagy 5 embert (mondjuk azok buták is voltak nagyon)

Az érettségi miatt nem kelle aggódni. Én azt mondtam, h a honfoglalás többszáz évig tartott, egy arc meg a Dunát nézte autópályának, azt mégis sikerült...

bordy
gondoltam egyszerûbb megkérdezni, ha már nincs fent a help add-on. :D
lusta voltam feltenni. azért köszi, tiszta és világos most már ez is.

Magnificat
Jól van Ibor, túl van tárgyalva a dolog :). Beszédben, ritkán írásban nekem is van, hogy lemaradnak dolgok (nálam szavak), mert mindig azt hiszem, hogy vagy mondtam már, vagy evidens, és nem kell mondani, esetleg mindenki gondolatolvasó :) Saját érzés szerint van egy pici diszgráfiám (nem tudom pontosan hogy írják, de lényegében, ha nem figyelek, már a következõ szó betûit írom néha, pedig még nem fejeztem be az elõzõt), az egyetemen alakult ki :) De mondom, pici odafigyeléssel megoldható, így konzultálva tesómmal (aki ilyen gyerekeket tud kigyógyítani ebbõl), nem kell fejlesztés, csak figyelem.
Emellett sajna amióta nem nézik, és ellenõrzik rendszeresen a helyesírásomat, butulok abból is (nem használok azért helyesírás ellenõrzést, de lehet rászokok :) ), néha már elbizonytalanodok, mit hogy kell írni (pedig anno jó voltam belõle). Nekem bizonyos idõközönként, ha elrontom, el kell mondani, hogy nem jó, ezt nem így írják, akkor elszégyellem magam, és megtanulom újabb egy-két évre :) (Ebben nagy segítség testvérem, aki magyartanárként végzett :D)
Mellesleg tényleg szégyen, hogy nem tudod a legfontosabb évszámokat, de sajnos ebben a szégyenben nekem is osztoznom kell veled. Sosem tudtam megtanulni egy évszámot tartósan, hihetetlen erõfeszítésre volt szükség az érettségire is (kimásoltam mindent papírra, és 3 napon át óránként felmondtam mindet...) Viszont az érettséginek is már vagy 6 éve :S Amit meg tudnék máig csinálni az érettségimbõl, az a matek (azt rendszeresen használom), pláne a mostani nem emelt (az egy vicc volt), az infó és az angol (ezekre akkor sem tanultam, bíztam az addigi tudásomban, hogy elég lesz, és elég is volt bõven). Magyarból talán a verselemzéseket tudnám még (ezeket szerettem, ugyanis megtanultam jó alaposan verset elemezni, a tanárunk meg szerette a saját gondolatokat, ezért amit nem tudtam, azt saját dolgokkal egészítettem ki, így le is lehetett tudni az akkori tételek felét). Törivel én is bajlódtam sokat. Na de régen volt már ez :) Az egyetemen sok tantárgy zh-ja is felér egy érettségi tantárggyal, és akkor még vizsgáról nem is beszéltem.
Na de részemrõl off az off :)

Vertex normál-t csak a soften-hardennel állítok, border edge-re meg low poly játékmodellezésnél szoktam rá, nem biztos, hogy még ma is, de nemrég még tiltott volt a nyílt modell, de tudtommal máig is, mert a modelleket általában nem kétoldalúra csinálják (jó példa, ha régebbi TPS-el játszol, és úgy scrollozol, hogy a kamera belemenjen a fõhõsbe, látszik, hogy természetesen erõforrásspórolás céljából van backface culling (amilyen face normálvektora 90 foknál többet zár be a kamerával, nem jelenítjük meg), ergo benn nem látni a karakter külsõ felületét belülrõl...))

Bordy: ha ritkán kérdezel, az vagy azt jelenti, hogy ügyesedsz (remélem, illetve természetesen látszik is, hogy már igen jó vagy :) ), vagy azt, hogy egyhelyben pörög a tudásod, és mindig ugyanazt csinálod, amit már nagyon tudsz :) (mindezek ellenére ez is lehetséges az elõzõvel egyidõben :D)
Amúgy a súgó jól elmagyarázza, hogy mi mi, de azért megpróbálom én is:

Lamina face: olyan face-ek, amik minden élükben osztoznak (ergo egy face-en van egy ugyanolyan). Ezt egyébként a vertex merge már szerintem leszedi teljesen (rémlik, mintha régen nem tette volna, vagy csak akkor még buta voltam merge-elni, jó kérdés). A súgó azt írja példának, hogy kijelölsz egy face-t, és arra nyomsz egy duplicate face-t, de a "separate duplicate face" opciót nem kapcsolod be. Ekkor lesz egymás felett két ugyanolyan face, amit ha késõbb merge-elsz, akkor minden élben azonosak lesznek (de ezekszerint mégsem szedi le mindig a merge, szóval jó, hogy benntartom a cleanup-ban :) )

Nonmanifold geometry: Ha ezeket nem írtod le, akkor tuti nem lehet belõle subd-t csinálni (legalábbis nekem nem sikerült, mindig kiírta, hogy csinálj cleanupot elõtte erre...)
Lényegében arról szól, hogy nem lehet az adott területet úgy kiteríteni, hogy folyamatos, összefüggõ, síkbeli darabot kapjunk.
Ilyen adódik akkor, ha:

-ha van két face, ami ugye egy élben közös, és ebbõl az élbõl még lefele extrudálunk egy harmadik face-t is. Tehát egy él csak két face között lehet, ne legyen három vagy több között... Értelemszerûen ekkor kiterítve ütköznének.

-Ha két face csak egy vertexben közös (csak az egyik csúcsuk közös). Ekkor kiterítve nem lennének összefüggõek (nincs közös élük)

-Két face, egymással egy élt osztanak, de a face-ek normálvektora ellentétes irányba mutat. Ekkor a vertexsorrendje a face-eknek más, így kiterítésnél csavar keletkez(het?).

Extrude, Normal reverse, merge, delete és merge to center parancsok eredményezhetnek nonmanifold geometry-t.

schorby
Offhoz csatlakozás:
én a mohácsot se tudom
számmal se
pedig durva gimibe járunk
nekem ezek nem maradnak meg
én ha egyszer elolvasok valamit megmarad 1 napig
ha nagyon megtanulom akkor 1 hétig
gondolhatjátok meiket választom...
ibor90
ok azért túloztam a törivel, persze nagyjából tudom de (sõt azt is hogy mi volt moháncsnál) de nem olyan részletesen ahogy azt kérik
a lényeg hogy eddig nagy terveim voltak hogy egyetem meg minden meg kedvem volt oda menni de már jól elba*szták, már 0 kedvem van még ezt csinálni évekig, de muszály leszek valószínûleg :S
--OFF END--

ibor90
ok értelek és akkor bocsánat kérek hogy lerohantalak :D
jaja ahogy schorby mondja beszédben fordul elõ inkább az hogy nem tûnik fel hogy mondtam egy ilyet, de azér nem olyan gyakori az, általában ha így akarok beszélni (fõleg akkor ha schorbyvel beszélek épp) akkor miközben beszélek az agyam 2-es fokozatba kapcsol és pörög mint a gép és ahol van lehetõség ott tudom úgy mondani, na ilyenkor van hogy már nem figyelem és nem akarok így beszélni és mégis feltûnés nélkül lemarad vmi

ja a normal irányt azt ismertem használom is gyakran, azthittem hogy úgy a vetrexeknek állítod be egyesével.
a border edget viszont nem szoktam de majd kipróbálom

jaja idén jön az érettségi, hát örülnék ha ez lenne a legnagyobb problémám hogy odafigyeljek hogy ne maradjon le egy toldalék, mivel nem vagyok azért fogyatékos, tehát írtam hogy mikor fordul elõ így azért tudok még beszélni :)
én jobban félek attól hogy kb 0-5 db évszámot tudok történelembõl és azokat is csak annyira hogy má nem tudnám megmondani hogy pl a mohácsi csata mitõl volt vagy ki nyert (ez lehet égõ de ez van, egyszerûen elfelejtem mert mindig az épp aktuális dologra kell kihasználjam az agyam és hát nem tudom máshogy mondani,...kiszorítja xD
de ezért van mostmár az internet hogy ezt ne kelljen mindet észbetartsa senki hanem ha épp szüksége van rá megnézhesse, de õk (tanárok) biztos jobban tudják hogy nekem mért van szükségem arra hogy tudjam olyan részletességgel pl a történelmet, gondolom ti is voltatok gimnáziumban és tudjátok mirõl beszéle de ha kell mondok példákat hogy mire gondolok
vagy miért kellett 2 évig kémiát tanulni olyan szinten hogy má csak a névelõk voltak az egyetlen értelmes szók egy mondatban..na mind1, nem idegesítem magam