Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibor90
hát nem szalad az olyan gyorsan...ha felkapsz egy papucsot meg egy fölsõt!!!! (mert nagyon hideg van) akkor simán megtudod nézni kintrõl, ha nagyon érdekel
valszeg a hideg miatt nincsenek szúnyogok sem...vagy vannak de úgyszint a hideg miatt nem érzek semmit 😄
ja és hogy mért van most ilyen hideg? hát egyértelmû.... mert nem süt a hold mivel eltakarja a föld árnyéka xD

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

lefejeltem az ablakunkat:S
innen nem latni sajna:S rohadt getto😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ibor90
aztaaa! köszi szépen! full tiszta az ég nagyon sok csillag látszik...gyönyörû...és még ráadásul ez is
sztem 343842345641-szor szebb mint a napfogyatkozás! (nem tom hogy mennyire árt a szemnek..végül is mind1 én a teljes napfogyatkozáskor is belenéztem a napba...és semmi baj a látásommal..igaz csak egy pár másodpercre néztem..)na mind1 szval 1000 kösz Magni!!!

Magnificat
mindenki nézzen holdfogyatkozást, akit érdekel 😊 szerintem szép 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

bordy
kis helyre való bepréselés elég ismerõs most nekem. ma beépítettem a kocsim lámpáját.
kb az egész délutánom csak arra ment el. 😄

ugy szokott lenni😄 fejlodik az ember kozben😊
lattam jo par evermotionos cuccok a kepeken? nem volt gond az exportal?
egyebkent mivel renderelted? maya alatt vray? vagy beepitett?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Peetmaya
Hát igen, én sem vagyok elégedett egyikkel sem, de sajnos nagyon sokat kellett renderelni és marhára nem volt idõ rá, szóval le kellett faragni. Meg volt egy ilyen probléma is, hogy a megrendelõ megkapta az elkészült render képet a nappalikról és azt mondta, hogy ja elfelejtette mondani, hogy tv meg asztal kell mindenhova. Szal elég sokat kellett csalni, hogy arra a kis helyre be tudja az ember préselni, de végül csak sikerült valahogy. Amúgy meg mikor nekiálltam ennek a tervnek kb negyed ennyit se tudtam a renderelésrõl, szal ha most renderelném újra az egészet kb fele ennyi idõ alatt meg tudnám csinálni olyan minõségben, amit már el tudok fogadni én is😊 Na, de nem mentegetõzöm (tovább😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Mag: ment privi:

Peet: egesz pofas latvanytervek lettek a belsok: bar egy ket helyen a bump nem az igazi meg szinte az osseses AA-t lehetett volna finomitani😊 meg sotetnek erzem par helyen a latvanyt de nem rossz iparos munka😉

ibor90
semmi xtra, az simán önarckép 😄

Peetmaya
Mag, hát azt hisze nem lesz rossz ez a faq meg rules, azért még stilisztikailag és irodalmilag nézzed át, egy-két helyen volt benne némi fura fogalmazás. Amúgy köszönjük szépen fáradalmaidat, az ötlet nagyon jó, és maximálisan támogatom!

Ibor, az ilyen mûvészek kortárs mûvészek, és be kell valljam, gyakran én sem értem õket. De ha már itt tartunk, szívesen meghallgatom a braniac alakod mögött rejlõ mûvészi mondanivalót😊

Amúgy ezen dolgoztam júl-ban: Toku KFT
a honlapot haver csinálta, én a látványterveket.

bordy
na mi van itt?
mióta itt vagyok a fórumon sose volt egyik estérõl másnapra 22 új üzenet itt a maya témában nálam 😄

ibor90
Schorby: csak hogy lásd hogy mennyi a különbség és nem csak a vállát egy kicsit összenyomtam és kész

ibor90
ideje volt már xD
majd amúgy gondolkozok még hogy mit lehetne beleírni

Magnificat
manapság már bármi mûvészet? 😛 Na jó, részemrõl abbahagytam 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
nem beszó'ni! 😄 programozáshoz vannak cuccok a gépen (compilerek meg hasonlók), játékok, filmek, maya... stb... de honlapkészítéshez nincs! Ezért készült wordben (nem fogok hajnali kettõkor notepadban html tagokat keresgélni és írogatni... 😊
Talán Frontpage-em még van campusosan... de kb ennyi...
a fekete-fehér is változhat, a maya fekete-vörösébõl indultam ki, de a szöveg nem lehett vörös, sem a háttér... de majd akkor lesz más színû, nekem oly mindegy... a szöveget kell elfogadni, és kiegészíteni ahol kell... még peet véleményét várom...

schorby
javaslatok:
1Obi1: ha az elsõ linked után raksz egy ? -et akkor az is mûködik
Mag: Értemén, de WÖRDben?
Továbbá a feketén fehér se teccett (lényegébe kifolyt a szemem a végére.
Ja és olyan érzésem van hogy ezt csak mi olvassuk végig, senki más...
ibor90
hát igen aki nem ért a mûvészethez annak elmebetegnek tûnhet egy-egy zseni mûvész néhány gondolata, alkotása mert a benne rejlõ mély tartalmat õ nem látja át...de semmi probléma...nem lehet mindenki mûvész, Magni 😉

Magnificat
igaz, az infantilis elmebeteg, vagy lunatic kategória valóban kimaradt, majd pótolom <#alien2><#alien2><#alien><#alien>

Magnificat
lett már próbálva feltuszkolni ingyenes tárhelyekre régebben, sajnos ez nem kellõen megoldható... Nekem benn a koliban egyetemi gerinchálózaton jön a 100 megabites net, és ennyi megát feltölteni ingyenes szolgáltatóra reménytelen dolog (max 300k feltöltési sebességet engedtek, amiket néztem, de annak kevés a tárhelye, vagy nagy tárhely, de 50-100k feltöltési sebesség...). Emellett a helyeknek a szabályrendszereiben áll az, hogy nem lehet ám bármit feltenni, bárhogyan, amikor fel is sikerült napokkal késõbb tenni a videó egyik cd-jét, pár nap múlva bannolták is... A szolgáltatók ugyanis a tárhelyet úgy szeretik kiadni, hogy ne legyen nagy terhelés, ami létrejön, ezért honlapok, képek, php vagy kisebb mysql cuccok a szívesen látottak, nem a 6-700 megás videók 10 megás darabjai...
Nincs mese, a korrekt szolgáltatáshoz, sebességhez, elérhetõséghez és biztonsághoz bizony fizetni kell, az ingyenes tárak nem erre valóak... Ezért volt jó, ameddig a world3d.hu tudta hostolni, de sajnos már nem tudják, ugyanis az elköltözésük óta nincsennek erre fölös gigabytejaik

Itt egy másik link, remélem ez már jó.
Hecker007
jó lett a FAQ meg a rules rész 😉

ha valakinek megvannak a FAQ-ban is említett tutor videók (amiket Magnificat készített) és esetleg van kapacitása feltölteni, akkor csinálni kéne (megcsinálom énis hogyha kell és a belépéshez kellõ dolgokat elküldöm priviben) extra.hu-n vagy egy ingyenes webhoston egy tárhelyet és oda feltornászni, ha kell egy alap oldalt össze tudok hozzá dobni ahol le van írva hogy mi van a tutorban meg 1-2 képet rakok mellé a videóból

Ezt is az alapfejbõl alakítottam át, mondjuk szegény Locke elég..ragyás lett.
ibor90
a szabályzat még hiányos...a vége....én egyik kategóriában sem vagoyk benne...légyszíves majd pótold hogy mi "vérprofik" is otthon érezhessük magunkat xD köszi

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
mi a különbség? az, hogy nem várom ki a 4k-s letöltését 😄

nah, összedobtam a bétás FAQ-ot és szabályrendszert...
FAQ
RULES

akinek valami gondja van vele, az tudassa...
emellett lehet mondani, mi kerüljön még bele, mit hagytam ki. Ha valaki átveszi a webdesigner szerepét, az nyugodtan szóljon, én nem hiszem, hogy ennél lényegesen jobbat összeállítanék a célra (tudásom sem megfelelõ, valamit a stílusérzékem sem a legjobb). Nekem most lényeg a szöveg...

emellett eszembe jutott pl az, hogy a nevek/tagok bemutatása mehetne úgy, hogy az avatar-ok legyenek felsorolva, arra kattintva jönne be az adatlap, amin lehetne akár kis galéria is a munkákból, mellette persze az ízlés szerinti jellemzés és adatok, elérhetõségek megadása... Azért hogy legyen valami formája, majd dobok valami kis példát, hogy én mire gondoltam... de majd csak alvás után! 😄

UI: Peet, nem mondtam hülyeséget szerencsére, Danny Trejo (Machete) tényleg ült börtönben 😄 44-ben született, gyerekkorában masszív drogfüggõ volt, 11 évet töltött börtönben (ebbõl '63-'65: Tracy, '65-'68 San Quentin, '68-'69 Soledad) San Quentin-i tartózkodása során könnyûsúlyú boxbajnok lett... Pl a az elsõ filmszerepét úgy kapta meg 85-ben, hogy megismerkedett egy fickóval, aki késõbb segítséget kért tõle, õ elment segíteni oda, ami mint kiderült a Runaway Train díszlete volt 😊 Egy másik szerepet akkor kapott, amikor egy olyan fickó írta bele a forgatókönyvébe, akivel együtt töltött börtönéveket a San Quentinben... Szóval sosem szabad feladni, és sosem lehet tudni, hol ismerkedünk meg olyanokkal, akik késõbb hasznosak lesznek! 😄

ibor90
én meg egy ilyet csináltam ma ZB-ben, az alap (default) benne lévõ fejbõl indultam ki

és hogy érezzétek hogy mi a különbség az 1k és a 4k között, tessék ittvan 4096x4096-os méretben is 😉
brainiac

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
értettük!!!

Peetmaya
Amúgy érdemes elolvasni a maya helpben az ilyen filterekre, render samplingre meg ilyesmikre vonatkozó részletet. Elég ha az mr render globals részletezésén átrágjátok magatokat, marha sokat lehet tanulni belõle.

Magnificat
ebben meg Peet-nek kell igazat adnom... emellett megjegyzés: nem tudok a rendermotor fejével gondolkodni, de most egy pillanatra sikerült, utána a falra pillantva egybõl tesszeláltam, és fejben subd approximáltam az egészet... lõjjetek le 😄

Peetmaya
Mag jók az ötleteid. Amúgy a warez álló nekem is azt jelentette, hogy a warez itt nem kedvelt, de valóban félreérthetõ. Így jobb.

Gyerekek, tanuljunk már meg linkelni a fórumban pls, annyira egyszerû, csak használjátok az url beszúrása gombot.

kbencee: szépen haladsz vele, nagyon tetszik a topológia, alakulnak az izomzatok, egész félelmetes arca is van. Várjuk a további részleteket.

Namost a minõségjavulással kapcsolatban. Ok abban igazatok van, hogy 16x annyi pixelt és helyet foglal le a 4k-s textúra mint az 1k-s textúra, de minõségjavulásban ez bizony csak 4x-es. Gondolkodjatok picit a render engine fejével. Ha 1k-s textúrából veszel mintát az adott pixelre vonatkozóan, akkor az egyszerûség kedvéért (és minden filtert kihagyva) 1 pixelnyi adatot fog felhasználni. Ha 4k-s textúrát használsz, azon az 1 pixelnyi területen ugyan 16 pixelbõl tud adatot venni, de mivel itt az engine 2d síkban dolgozik, így az adott pixelen a mintát fentrõl, lentrõl, jobbról és balról is fogja venni. Képzeljétek el úgy a dolgot, mint egy kör az adott ponton. Amúgy meg általános szabály, hogy úgy textúrázunk, hogy egy renderképpixelre esõ textúra legalább 2x2 pixel méretû kell hogy legyen.
Szóval összességében annyi a helyzet, hogy a textúra növekedésével nem exponenciálisan, hanem lineárisan arányos a minõség javulás. Ha 1k-s textúráról 4k-sra váltasz, akkor 4/1=4x-es javulást fogsz elérni.

Magnificat
alakul, csak így tovább... az anatómiára vigyázni kell nagyon...

nah itt tartok:

http://www.thelegacy.extra.hu/wolfman_wip3.jpg

ez még csak a 4. szint 😊😊
Magnificat
Lecserélve...
A Maya színvilágát az eddigi alakításba (szövegdobozhátsógif 😄) nem lehetett tudtam behozni, legalábbis oly módon nem, hogy ne legyen zavaró... Azok az oldalak viszont, amik majd elérhetõek lesznek így, lehetnének fekete-vörösek...

schorby
Simánkirály.
ibor90
nekem bejön sztem király lenne

Magnificat
most hogy mondjátok, végülis jelentheti ezt is, de én úgy gondolkodtam, hogy olyan, mint a golyóálló, ergo nem tûr el warezt... De igazatok van, nem egyértelmû, átírom... Lehet mondjuk warezmentesen tartandó terület 😄 Emellett épp írom a FAQ-t, amit végleges kitétel elõtt még közreadok véleményezésre. Ezenkívül én javaslom, legyen egy menüpont, amiben az állandó tagokról, vagy topiclakókról lehet egysmást megtudni (pl kik az állandó tagok, kik miben jók elsõsorban, esetleg magukról írhatnak az emberek amit akarnak). Lehet felesleges, de szerintem jó poén és jó dolog lenne 😊 Állandó tagokat hirtelen Peet, Ibor, Bordy Schorby, Imp és magam személyében látom, de lehet folymatosan felkerülni is, vagy ha senkinek sem tetszik az ötlet, természetesen elvethetõ...)

bordy
ezen agyaltam én is 😄

ibor90
én már kezdm is egy javaslattal (telespammelem a fórumot mert én megtehetem 😄): szval ez a "Warez álló felület!" nekem azt is jelenti hogy a warezt eltûri, tehát pl ha vmi vízálló akkor az bírja a vizet...sztem átkellene fogalmazni..ez olyan mint neked hogy ha lehagyom a toldelékat 😄 semmi xtra csak zavar

Magnificat
pontosan nem tudtam lehet megfogalmazni, miket lehet és miket nem, összességében bármirõl szoktam engedni (végülis csak nekem van jogom moderálni vagy mi a szösz 😄), sõt örömmel veszem, ha az emberek társalognak, én olyan 90%-ban szakmai, 10%-ban egyéb témákat tartanék ideálisnak, és sosem szoktam hsz-eket törölni, csak ha politikai, etnikai, vallási vicc vagy hasonló érzékenységû dolog jön föl (mégha az illetõ nem is így gondolta), vagy warez... szóval szabadság van, szerelem (persze nem közöttünk 😄) meg hasonlók ... peace 😊

ui: jah, lehet ötleteket szállítani a faq-ba és a rendszabályokhoz, szeretnék valami hasonlót felállítani, csak hogy mindenki tudja, mire vállalkozik, amikor belép 😄 semmi komoly, csak mégis... de demokrácia is van, ha valaki ezzel nem ért egyet, meghallgatom (mert diktatúra is van 😄) Ötleteket privátban várom, ne spammeljük tönkre a fórumot...

Magnificat
Ebben davidka-nak kell igazat adnom, a 2048x2048-as felbontású kép, az 4 db 1k-s, a 4096x4096 az pedig 4 széltében, 4 mélységében, tehát 16x... Minõségjavulás viszont nem mindig jár együtt a felbontásnövekedéssel, ha valami nem látszik, vagy csak nem érvényesül, akkor nem nõ a minõség... szóval a textúra részletessége 16x-osára nõtt, de a modell minõsége ettõl még nem feltétlen 😊

Peet: hát elég sok dolgot meg lehet csinálni, de én sem értek különösebben hozzá, így írjatok ötleteket, én pedig megpróbálom megoldani szabadidõmben... ami most tervbe van véve, a fenti banner meghosszabbítása lefele egy picit, ahova kerülne pár szöveg, a leggyakrabban feltett kérdésekkel kapcsolatban, úgymint tutor, melyik a jobb, stb... 😊

Hecker007
értettem, mostantól korlátozódok a hszekben a képekhez, vagy ha esetleg más témához hozzá tudok szólni akkor ahoz

Davidka
hát, van 1 négyzet, ha azt elmetszem és négy négy szakasz lesz két oldalán, akkor összesen 16 kis négyzetet kapok, nem? 1024*1024 volt és 4096*4096 lett (1*1-bõl 4*4)... sztem ez 16... de lehet már rég volt az érettségi 😄
köszi, igyekszem 😊

Peetmaya
Mag én nem nagyon értek ehhez a css-hez, milyen lehetõségeink vannak külalakot illetõen?

Davidka nem tudom hogy számoltad ki azt a 16x-os minõségjavulást, de az valójában csak 4x-es... amúgy szép munka, jól haladsz vele

Magnificat
szép munka, gratz... nekem eléggé bejön...

Magnificat
attól mellõzheted annak kinyílvánítását, hogy nem jogtiszta szoftverrel dolgozol... Ez ugyanis, mégha nem is arról szól a hozzászólás, hogy hogy kell törni a progit, mellõzendõ...
Beszéljük csak a képekrõl, amit csinálunk, amiket tapasztaltunk, illetve bármilyen egyéb dolog is jóhet persze, pl én is beírom, ha sikerül egy vizsgám, vagy milyen játékot toltam, ami miatt nem tudtam maya-zni, végtére is egy baráti társaság van itt, társalgás megy, persze erõs vezérfonállal) Szóval elsõsorban a téma a maya, de fel lehet vetni idõnként 1-2 mást is, amirõl elmegy 1-2 hsz 😄

ui: ezt természetesen magam miatt is írtam, nehogy kizárjam magam az olyanok miatt, mint amikor beírok valami nem teljesen maya témát 😄

pett: köszi, igazán nem egy bonyesz dolog, a multkor csak azért nem sikerült, mert lehagytam a css tag-ot... meg persze aldaryn segítségének felajánlása, amire szerencsére nem szorultam perpill...

Egyéb külalakváltozásokat is lehet benyújtani, aztán ha sikerül megcsinálnom /más megcsinálja, én meg csak bedobom, akkor betehetõ, ha nem zavar senkit...

Hecker007
ezt értem, amúgy 17 évesen sajna nincs annyi pénzem hogy megvegyek egy ilyen programot, mert gondolom nem jönne ki még egy évi zsebpénzembõl se :S

Davidka
Végülis ennyit tett, hogy nagyobb felbontású mapot raktam alá... (sztem azér kemény... mondjuk belegondolva 1024rõl 4096ra, az 16szoros javulás a részletesség szempontjából....)

és egyet akkor már arról, h mi van most 😊 textúrázok ezerrel... egyszer talán még jól is fog menni... eddig csak a halacskát csináltam meg..

Peetmaya
én mondjuk ezzel nem büszkélkednék, de te dolgod😊

Magni jó lett a cucc!😄 gratu

Davidka, muti a friss rendert😄

Magnificat
kiutálva nem, de csak tudja mindenki, hogy áll a helyzet...

Hecker007
igazából legálisan egyik sincs meg, de nem fogok hülye warez kérdéseket feltenni... nekem a program használatával kapcsolotos kérdéseim lesznek 😊
rem azért az nem akadály hogy én nem legális mayát használok és nem leszek emiatt kiutálva a topikból

Magnificat
okés, a formázás kézbentartható, sikerült megoldanom... mivel nem akarom pontosan azokat használni, amiket õk (pl azt a gif-et, amik náluk a box-ban vannak), ezért összeütök majd egyet, lényeg, hogy engedélyt kértem és kaptam persze rá, és így bitorolhatjuk 😄