Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
valszeg a hideg miatt nincsenek szúnyogok sem...vagy vannak de úgyszint a hideg miatt nem érzek semmit 😄
ja és hogy mért van most ilyen hideg? hát egyértelmû.... mert nem süt a hold mivel eltakarja a föld árnyéka xD
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
innen nem latni sajna:S rohadt getto😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
sztem 343842345641-szor szebb mint a napfogyatkozás! (nem tom hogy mennyire árt a szemnek..végül is mind1 én a teljes napfogyatkozáskor is belenéztem a napba...és semmi baj a látásommal..igaz csak egy pár másodpercre néztem..)na mind1 szval 1000 kösz Magni!!!
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
kb az egész délutánom csak arra ment el. 😄
lattam jo par evermotionos cuccok a kepeken? nem volt gond az exportal?
egyebkent mivel renderelted? maya alatt vray? vagy beepitett?
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Peet: egesz pofas latvanytervek lettek a belsok: bar egy ket helyen a bump nem az igazi meg szinte az osseses AA-t lehetett volna finomitani😊 meg sotetnek erzem par helyen a latvanyt de nem rossz iparos munka😉
Ibor, az ilyen mûvészek kortárs mûvészek, és be kell valljam, gyakran én sem értem õket. De ha már itt tartunk, szívesen meghallgatom a braniac alakod mögött rejlõ mûvészi mondanivalót😊
Amúgy ezen dolgoztam júl-ban: Toku KFT
a honlapot haver csinálta, én a látványterveket.
mióta itt vagyok a fórumon sose volt egyik estérõl másnapra 22 új üzenet itt a maya témában nálam 😄

majd amúgy gondolkozok még hogy mit lehetne beleírni
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Talán Frontpage-em még van campusosan... de kb ennyi...
a fekete-fehér is változhat, a maya fekete-vörösébõl indultam ki, de a szöveg nem lehett vörös, sem a háttér... de majd akkor lesz más színû, nekem oly mindegy... a szöveget kell elfogadni, és kiegészíteni ahol kell... még peet véleményét várom...
1Obi1: ha az elsõ linked után raksz egy ? -et akkor az is mûködik
Mag: Értemén, de WÖRDben?
Továbbá a feketén fehér se teccett (lényegébe kifolyt a szemem a végére.
Ja és olyan érzésem van hogy ezt csak mi olvassuk végig, senki más...
Nincs mese, a korrekt szolgáltatáshoz, sebességhez, elérhetõséghez és biztonsághoz bizony fizetni kell, az ingyenes tárak nem erre valóak... Ezért volt jó, ameddig a world3d.hu tudta hostolni, de sajnos már nem tudják, ugyanis az elköltözésük óta nincsennek erre fölös gigabytejaik
ha valakinek megvannak a FAQ-ban is említett tutor videók (amiket Magnificat készített) és esetleg van kapacitása feltölteni, akkor csinálni kéne (megcsinálom énis hogyha kell és a belépéshez kellõ dolgokat elküldöm priviben) extra.hu-n vagy egy ingyenes webhoston egy tárhelyet és oda feltornászni, ha kell egy alap oldalt össze tudok hozzá dobni ahol le van írva hogy mi van a tutorban meg 1-2 képet rakok mellé a videóból
nah, összedobtam a bétás FAQ-ot és szabályrendszert...
FAQ
RULES
akinek valami gondja van vele, az tudassa...
emellett lehet mondani, mi kerüljön még bele, mit hagytam ki. Ha valaki átveszi a webdesigner szerepét, az nyugodtan szóljon, én nem hiszem, hogy ennél lényegesen jobbat összeállítanék a célra (tudásom sem megfelelõ, valamit a stílusérzékem sem a legjobb). Nekem most lényeg a szöveg...
emellett eszembe jutott pl az, hogy a nevek/tagok bemutatása mehetne úgy, hogy az avatar-ok legyenek felsorolva, arra kattintva jönne be az adatlap, amin lehetne akár kis galéria is a munkákból, mellette persze az ízlés szerinti jellemzés és adatok, elérhetõségek megadása... Azért hogy legyen valami formája, majd dobok valami kis példát, hogy én mire gondoltam... de majd csak alvás után! 😄
UI: Peet, nem mondtam hülyeséget szerencsére, Danny Trejo (Machete) tényleg ült börtönben 😄 44-ben született, gyerekkorában masszív drogfüggõ volt, 11 évet töltött börtönben (ebbõl '63-'65: Tracy, '65-'68 San Quentin, '68-'69 Soledad) San Quentin-i tartózkodása során könnyûsúlyú boxbajnok lett... Pl a az elsõ filmszerepét úgy kapta meg 85-ben, hogy megismerkedett egy fickóval, aki késõbb segítséget kért tõle, õ elment segíteni oda, ami mint kiderült a Runaway Train díszlete volt 😊 Egy másik szerepet akkor kapott, amikor egy olyan fickó írta bele a forgatókönyvébe, akivel együtt töltött börtönéveket a San Quentinben... Szóval sosem szabad feladni, és sosem lehet tudni, hol ismerkedünk meg olyanokkal, akik késõbb hasznosak lesznek! 😄
és hogy érezzétek hogy mi a különbség az 1k és a 4k között, tessék ittvan 4096x4096-os méretben is 😉
brainiac
Gyerekek, tanuljunk már meg linkelni a fórumban pls, annyira egyszerû, csak használjátok az url beszúrása gombot.
kbencee: szépen haladsz vele, nagyon tetszik a topológia, alakulnak az izomzatok, egész félelmetes arca is van. Várjuk a további részleteket.
Namost a minõségjavulással kapcsolatban. Ok abban igazatok van, hogy 16x annyi pixelt és helyet foglal le a 4k-s textúra mint az 1k-s textúra, de minõségjavulásban ez bizony csak 4x-es. Gondolkodjatok picit a render engine fejével. Ha 1k-s textúrából veszel mintát az adott pixelre vonatkozóan, akkor az egyszerûség kedvéért (és minden filtert kihagyva) 1 pixelnyi adatot fog felhasználni. Ha 4k-s textúrát használsz, azon az 1 pixelnyi területen ugyan 16 pixelbõl tud adatot venni, de mivel itt az engine 2d síkban dolgozik, így az adott pixelen a mintát fentrõl, lentrõl, jobbról és balról is fogja venni. Képzeljétek el úgy a dolgot, mint egy kör az adott ponton. Amúgy meg általános szabály, hogy úgy textúrázunk, hogy egy renderképpixelre esõ textúra legalább 2x2 pixel méretû kell hogy legyen.
Szóval összességében annyi a helyzet, hogy a textúra növekedésével nem exponenciálisan, hanem lineárisan arányos a minõség javulás. Ha 1k-s textúráról 4k-sra váltasz, akkor 4/1=4x-es javulást fogsz elérni.
http://www.thelegacy.extra.hu/wolfman_wip3.jpg
ez még csak a 4. szint 😊😊
A Maya színvilágát az eddigi alakításba (szövegdobozhátsógif 😄) nem lehetett tudtam behozni, legalábbis oly módon nem, hogy ne legyen zavaró... Azok az oldalak viszont, amik majd elérhetõek lesznek így, lehetnének fekete-vörösek...
ui: jah, lehet ötleteket szállítani a faq-ba és a rendszabályokhoz, szeretnék valami hasonlót felállítani, csak hogy mindenki tudja, mire vállalkozik, amikor belép 😄 semmi komoly, csak mégis... de demokrácia is van, ha valaki ezzel nem ért egyet, meghallgatom (mert diktatúra is van 😄) Ötleteket privátban várom, ne spammeljük tönkre a fórumot...
Peet: hát elég sok dolgot meg lehet csinálni, de én sem értek különösebben hozzá, így írjatok ötleteket, én pedig megpróbálom megoldani szabadidõmben... ami most tervbe van véve, a fenti banner meghosszabbítása lefele egy picit, ahova kerülne pár szöveg, a leggyakrabban feltett kérdésekkel kapcsolatban, úgymint tutor, melyik a jobb, stb... 😊
köszi, igyekszem 😊
Davidka nem tudom hogy számoltad ki azt a 16x-os minõségjavulást, de az valójában csak 4x-es... amúgy szép munka, jól haladsz vele
Beszéljük csak a képekrõl, amit csinálunk, amiket tapasztaltunk, illetve bármilyen egyéb dolog is jóhet persze, pl én is beírom, ha sikerül egy vizsgám, vagy milyen játékot toltam, ami miatt nem tudtam maya-zni, végtére is egy baráti társaság van itt, társalgás megy, persze erõs vezérfonállal) Szóval elsõsorban a téma a maya, de fel lehet vetni idõnként 1-2 mást is, amirõl elmegy 1-2 hsz 😄
ui: ezt természetesen magam miatt is írtam, nehogy kizárjam magam az olyanok miatt, mint amikor beírok valami nem teljesen maya témát 😄
pett: köszi, igazán nem egy bonyesz dolog, a multkor csak azért nem sikerült, mert lehagytam a css tag-ot... meg persze aldaryn segítségének felajánlása, amire szerencsére nem szorultam perpill...
Egyéb külalakváltozásokat is lehet benyújtani, aztán ha sikerül megcsinálnom /más megcsinálja, én meg csak bedobom, akkor betehetõ, ha nem zavar senkit...
és egyet akkor már arról, h mi van most 😊 textúrázok ezerrel... egyszer talán még jól is fog menni... eddig csak a halacskát csináltam meg..
Magni jó lett a cucc!😄 gratu
Davidka, muti a friss rendert😄
rem azért az nem akadály hogy én nem legális mayát használok és nem leszek emiatt kiutálva a topikból