Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Törölt felhasználó
hol találom azt az opciót h "lattice deformer"?
Magnificat
Right Hemisphere : Deep Exploraton?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
muhaha szélessáv... 😄 mennyivel tágasabb a világ így hirtelen 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Törölt felhasználó
csá all
nagyon megtetszett ez a program és h ilyen király dolgokat lehet bene alkotni, csak h én ugye nem tudom ezt kezelni
de már a program megvan nekem és egy két dolgot énis tudok alkotni(minden ami gagyi)
ha vki tudna segiteni h a tudásom is bõvüljön ebben a körben azt megköszönném...akinek van vmennyi szabadideje h mutasson pár dolgot az irjon pm-et
elõre is köszz
mivel a .max formatum az nem tiszta 3d-s model formatum de a helpjeben irnak rola hogy van valami nugurf cumo.....egyebken 30 napig ingyenes a max es nem fog bedogleni tole a geped ne felj😄 megigerem😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

schorby
Ez a POLYTRANS tud minden formátumot
csak a .max-ot nem
szal adtam egy pofont az encsinek.
Más megoldás?
ibor90
jah igen bocs a link.....csak holnap suli és kivagyok
http://dylancolestudio.com/

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

ibor90
hát ez naggggyon durva....innen mindenképpen lopni fogok 5leteket 😄 de legalábbis ihletet merítek majd

rooney8: állíts be magasabb frame számot , majd jelöld ki a frameket az utolsó kulcskockáig shift+bal klikkel, és az oldalt lévõ kis nyillal tudod méretezni a kulcskockákat méretarányosan
Gondolom particles-el. Lehet hogy írtak hozzá valamit, hogy ha a pali lába a földet ér akkor a részecskék elkezdjenek kiáramlani a földbõl.
ibor90
azt hogy csinálják amikor vmi megy és a lába körül felszáll a por vagy vmi becsapódik és körülötte porfelhõ?
ilyesmire gondolok: http://features.cgsociety.org/story_custom.php?story_id=4496

rooney8
De már megvan az animáció (csak túl gyors) úgyhogy több frame-et nem tudok csinálni 😄 Valaki más?

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

ibor90
de hát több frame=hosszabb animáció
egyébként biztos lehet máshogy is de én nem tudok animálni....

rooney8
Télleg nem lehet?

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

polytrans nevu programot hasznalom szinte mindenbol mindenbe tud konvertalni😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

schorby
Azóta rájöttem hogy kivan szedve belõle ami nem maxos.
szal a kérdés marad... hogy konvertálom mayába?
schorby
Szedtem le netrõl modelleket:
ezt irja:
The completely textured 3D-scenes are provided in multiple file formats: 3DS, 3dsmax (Version 4 and above) Lightwave (Version 6 and above), Maya (Version4 and above), Maxwell Render, OBJ, VRML and Cinema 4D (Version 8.5 and above).
De igazából mindegyik .max formátumba vannak...
mi a módszer, anélkül hogy felraknám a maxot?
rooney8
<#ravasz1>

ibor90
mosmá sehogy <#mf2><#action>

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

rooney8
Aztaroh@tt mekkora ték volt 😄 Nem is vettem észre 😄

Amúgy hogy lehet azt beállítani, hogy az animáció lassab legyen?

Magnificat
én a te grow-shrink selectionodon gondolkodom... lehet beteszem valahova teszt erejéig 😊

ibor90
én akartam a 22222-t <#sir>

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

ibor90
de most hogy nézegetm hogy miket raktál be, egy párat lehet én is berakok közülük amiket hasznosnak találok

ibor90
huhh szerencséd hogy nem 1szerre mert nem írtam volna le még1x <#felkialtas> 😊

ibor90
tehát látom hogy nem soroltad fel mindet 😄

ha már itt járunk akkor én ezeket raktam be +ba:
crtl+alt+c - channels/layers
ctrl+alt+o - outliner
ctrl+alt+h - hypershade
ctrl+y - grow selection
alt+y - shrink selection
ctrl+* - hide UI
ctrl+/ - restore UI

igazából hotkeyként amit használok gyakran az a
qwert, ctrl+z, shift+z, g, a, d, xcv, ctrl+h, ctrl+shif+h, shift+h, crtl+alt+c, ctrl+alt+o, ctrl+alt+h, 1345
a többi a shelfen van, általában a poly shelfet használom, de nem rakom tele minden szeméttel, ami nem poyhoz tartozik de ott van az az UV editor meg talán az align tool

bordy: köszi

Magnificat
parancsolj... 😄 mellesleg kihagytam az y-t a hotkey-ek közül 😛 (ami amúgy a paint selection tool... nagyon fontos, imádom 😄)

Magnificat
uhh... hát én szerintem fel sem sorolom mindet 😄
a move-rotate-scale tool át lett téve "w"-"e"-"r"-rõl "q"-"w"-"e"-re
r: split poly tool
t: cut faces tool
s: extrude face
d: append poly tool
f: frame selected
g: grid
k: outliner
o: hypershade
i: hypergraph
u: uv texture editor
-: select UV shell
+: combine
.: merge vertex
,: center pivot
ctrl+q: tool options
ctrl+a: attribute editor
ctrl+y: channel/layer editor
ctrl+e: 55%-ban áttetszõvé alakítani a lambert1-et
ctrl+r: 0%-ban áttetszõvé tenni a lambert1-et
ctrl+t: 98%-ban átteetszõvé tenni a lambert1-et
ctrl+f: hard edge
ctrl+g: soft edge
ctrl+x: poly border ON, amíg nyomvatartom, OFF ha felengedem
ctrl+c: wireframe on shaded ON amíg nyomom, OFF ha felengedem
ctrl+v: Normalvektorok mutatása ON, amíg nyomom, OFF ha felengedem
ctrl+b: reverse normals
ctrl+n: move and saw
alt+q: select edge loop
alt+w: insert edge loop
alt+c: texture border ON amíg nyomom, off amikor felengedem

Ezek csak azok, amiket kézzel átállítottam, illetve azok, amiket rendszeresen használok... emellett persze használom a maya alap hotkeyeit, ami nem változott (snap-ek, undo, stb...). Minden egyéb, amire ritkábban van szükség, az marking menüben van (pl van egy marking menüm a poly primitívekre, legalábbis a gömb-kocka-henger-plane-create poly tool kombóra, van egy másik az X-Y-Z tengely mentén való tükrözésre, és van egy harmadik, amiben van Delete edge, delete history, render, BigMerge (nagy távolságokra való merge, Cleanup és Custom Poly Display)... 😄
Na ezért nem használok shelfet 😄 bármi más kell, azt elõkeresem menübõl (általában még a freeze transformationt használom, de azt mindig menübõl 😊

Amúgy tényleg érdekes olvasni, hogy ti mit használtok gyakran... tanulságos 😊

ibor90
és a föld?

bordy
semmit extra. van a dt-nek az a concept autós része, amit linkeltél is ide. annak a hdr cuccát tettem egy surface shaderbe amit egy gömbre rá nyomtam. semmi más nincs. ezeket mindig kiszedegetem a dt-s anyagokból. 😊

bordy
jól emlékszel 😊 kb mondtad hogy tegyek rá aoc-ot, én meg megkérdeztem hogy mi az, mit, hogyan. 😄
jaja, vannak problémák ott elõl. a kis panel kivágásnak köszönhetõ. azokra értettem hogy helyükre kell még ütögetni a vertexeket majd.

van egy elefántom mint organikus. ilyen fél kész izé mizé. displacet próbálgattam rajta, azt úgy elfelejtõdött.

maya az nálam úgy nézz ki hogy minden be van csukva általában a channel box és status line kivételével, ja meg a command line hogy ha valami hiba lenne akkor lássam hogy ír valamit. alt+o az outliner és ennyi. shelf néha nyitva van még. bill-t használom meg a marking menüt leginkább.

ibor90
ezt a studio rendert hogy?
mámint hova és mit raktál? 😄
csak mert eddig hiába kérdeztem, nem kaptam választ, hátha majd tõled....

Peetmaya
na ez a hotkey dolog érdekes, én csak 1-2 dolgot állítottam be. Pl a freeze transformation nálam Crtl+f, a hypershade az S, center pivot az p (outliner mindig nyitva van, én ott groupolok, azt átlátom faszán), Ctrl+c component editor és T pedig a UVTexture editor
asszem ennyi, a többi funció fenn van a shelfen, viewports presets, modellezési funkciók meg néhány egyéb dolog, amire aktuálisan sokszor van szükségem. Pl ha mondjuk valamit szimulálnék, akkor a clear cache meg run simulation ott lenne.

Bordy, gratula, nagyon szép, igényes munka. Vannak apróbb felületi hibák, de attól eltekintve le a kalappal. Emlékszem még kb fél-3/4ed éve asszem neked segítettem azt a versenyautót renderelni. Ha jól emlékszem aoc-kal próbálkoztál. Hát ahhoz a szinthez képest ez az ugrás amit most mutattál nagyon jó, tényleg, marha jól fejlõdsz. Kíváncsi vagyok, hogy más téren hogyan állnád meg a helyedet. Mondjuk fantasy objectek modellezése, vagy kicsit organikus cuccok (nem feltétlenül ember vagy szörny). Akár egy sima faragott elefánt, vagy plüssdínó😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

schorby
Én csak a ctrl+z, x, c, v-t használom😊
minden más ikonnal
meg persze a nézethez az egérrel kombinálósakat meg az f-et...
ibor90
mi az csak nem aggódni kezdtél hogy jön az új generáció akinek már belekódolták a DNS-ébe is hogy hogyan kell 3D-zni? 😄
ok felveszlek megin
szerintem inkább csak elkezdett fantáziálni hogy ki lehet az a maya és féltékenységbõl üvöltött úgy mint egy anyaoroszlán

nem az a durva hogy hogyan hanem hogy 20 eves a kolyok..ehh..😄
vannak meg a videoi kozt szellemesek pl a hajo😊

ps: ibor ha akarsz meg komunikalni akkor probalj meg felvenni megint msn mert khm mint irtam nem sikerult acceptalni a dolgot csak arra az idore😊

ps2: vazz irok most idejon a felesegem ranez a kepernyore majd: MAYAAAAAA??!!!! olyan hangsulyal mint ha epp most elesitettem volna egy atombombat..nah latszik van izlese a 3d-s programokhoz😊)

ibor90
azt ezeket hogy a ******ba? transformer vonat

Én 3-3 éve Mayázok és Photoshoppolok, de sose kevertem még a hotkeyeket. Mondjuk a többi 3D-s programokban mindig a Maya hotkeyeit akarom használni
rooney8
Na jó, azért annyi nincs 😄 Max 1 éve 😊

rooney8
Köbö 1 - 1,5 éve ps-ezek... Csak bennem marad 😊

Magnificat
ha elég sokat PS-eztél régebben, akkor nem fogod... 😊 nekem volt, hogy 2-3 hónapig maya-t sem láttam, de ennek ellenére, a firefox-ban is nyomtam az alt + jobklikket, hogy zoomoljak, meg alt + középsõgombot, hogy mozogjak 😄 😊

rooney8
Csak én photoshop-ozok is és félek, hogy el fogok felejteni photoshopozni 😄 Elfelejtetm a hotkey-eket, meg minden féle trükköt 😄

Megy az majd !Csak pár száz álmatlan éjszaka ,vörös szemek,jónéhány dühítõ újrakezdés,görcsös várakozás a gép elõtt...stb...stb (nem ígérek mást csak (vért és ) szenvedést :-D

Magnificat
nem semmi bordy, elismerésem... 😊 csak az a felni... 😛 😛 .P 😛 .P

rooney8
Teccik... bárcsak én is már itt tartanék<#eljen> 😊

rooney8
Értem...

bordy
no, a sok döglõdés után elõvettem a progit és befejeztem az elsõ lámpáimat.
még kell kilincs, ablaknak a sötét kerete, hátsó lámpákat is shaderelni kellene és kis logó meg jelzések kellenek még. meg még a vertexeket a helyükre kell ütni egy-két helyen. bele nem hiszem hogy lesz.

Magnificat
'98-ban jelent meg a maya 1.0, amit még nem ismertem, én elsõnek az 5-ös maya-t használtam (2003-ban adták ki...)., és azóta elsõsorban olyan eszközök jelentek meg, amik könnyítik a munkát, de szerintem sok dolgot meg lehetett abban is csinálni... ami miatt szerintem nem lenne alkalmas mai, next gen modelleket csinálni, az az, hogy valószínûleg akkor (2003-ban) még nem tudott még normal map-ot elõállítani... enélkül meg nem lehet mai minõségû játékmodellt készíteni... emellett valószínûleg lehetett gondja akkora polyszámú modellel is, amibõl manapság a normal mapot visszaszámolják a low-ra, ami manapság lazán van néha 3-5 millió poly is... de elsõsorban szerintem a normal map generálás hiánya miatt nem lehet mai minõséget elõállítani benne... az alap eszközök akkor is megvoltak (extrude, vertextologatás, új él beszúrása, stb...), ebben inkább a kényelem javult azóta, pl pont középen beszúrni komplett loopokat, normal vektor mellett mozgatni éleket, ecsettel szobrászodni a felületeket, objektek közti textúrainformációkat átadni, stb...

rooney8
Amúgy lenne egy hülye kérdésem 😄
Tegyük fel, hogy a Maya megjelent 2001-ben (lehet hülyeséget mondok, de most nem ez a lényeg 😊 )
Na szval ezzel a 2001-es Mayával is lehetett volna ilyen modelleket csinálni mint manapság (csak a gép nem bírta volna el), vagy akkor még teljesen máshogy voltak ezek? 😊

rooney8
Kár... :/ És esetleg nem tudod eljuttatni grafit-hoz és õ meg föpakolja netre?<#whatever>