Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
nah, nagyon nem tetszett a vista tempója most (pedig régebben gyorsabbnak tûnt, amikor egy hónapig használtam (tudom, indexelés, de akkor is..))
szóval mivel szobatárs hazament, így van egy fölös gép, amin netezhetek, mialatt települ az enyémre megint az x64 xp... remélem most meg tudom oldani a hálókari problémát...

jah, de mivel haver hazavitte az egerét ettõl a géptõl, így most jól jön, hogy van tabletem is 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

bordy
1. import
2. mesh - transfer attributes, component módban jó lesz elvileg. ha nem próbálgasd a többit.

schorby
Kérdés:
van ugye az animált robotom (meg nem teljesen jól animált)
szóval azt egy másik scenében kiúvéztam és shadereltem
hogy tudnám abbol a scenébõl áthozni ebbe és rárakni az animált karakterre (ugyanaz a topológia)
??
húúú de pöpec ez a headus uv layout (((: alex alvarez is ezzel nyomja 😄
rooney8
Hát az úgy volt... 😄 Renderelésnél elmentettem a képet és tökre úgy emlékesztem rá, hogy magát a scene-t mentettem el... Aztán mikor észbekaptam már késõ volt 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Peetmaya
olyat már láttam, hogy lefagyott és nem mentettem, elég sûrûn, de hogy mentés nélkül kilépni😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
ebbõl is tanul az ember 😄 bár hogy hogy lehet kilépni mentés nélkül... 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

rooney8
Hát lehet... 😊 De véletlenül kiléptem mentés nélkül, úgyhogy ennek már annyi :/ 😄

Peetmaya: Köszi

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Peetmaya
Rooney ahhoz képest, hogy kezdõ vagy és nem akarsz 3d-zni, nagyon szorgalmas vagy és meglepõen jól kezded. Csak így tovább.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Nagyon sötét a kép, 1-2 világítás feldobná.
Magnificat
windows->settings/preferences->preferences,, itt interface-en belül viewcube

rooney8
Kész van a lámpám is 😄

Davidka
lenne egy láma kérdésem, mindig eltûntetem véletlenül valahogy a jobb felsõ sarokban levõ kis kockát, a perp. view-ban, amivel ide oda tudok menni, úgy, h mégsem ortografikusan nézem, de pont felülrõl...
ezt hol tudom visszakapcsolni?

Magnificat
hát szégyen, nem szégyen, mivel nem tudom miért nem mûködik az xp x64-em, így most jelenleg kénytelen vagyok a Campus-os Vista Home Premium x64-et használnom...

Magnificat
hííí gyerekek, iszonyat összeomlott a gépem, így passz mikor leszek és hogy, mert heggesztem, de nem akar jó lenni... :S

Magnificat
FAQ

ibor90
magni FAQ-ba berakhatnánk szerintem a linket a könyvrõl
mert rákerestem és nincs már:
"Státusz: Újonnan jelenleg nem kapható"

"Kifutott

Nincs készleten és tudomásunk szerint már nem is lehet beszerezni, ezért nem tudja kosárba tenni. Az ilyen könyveket antikváriumban érdemes keresni."

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Sziasztok,
Valakinek megvan a Maya a 3D világa c. könyv? Úgy tûnik nekem, sehol sem kapni, ha valaki eladná... akk megvenném😊
Egyébként én nemrég kezdtem 3d-vel foglalkozni, a maya kezdõ kézikönyv felét már végigcsináltam, de igazából elbizonytalanodtam. Akik profibbak a témában mondanának érveket, hogy miért a Mayát érheti meg jobban, mint a 3dsMax-ot? (elsõ benyomásként egyébként maya tetszett jobban meg, ezért is azzal kedztem, érdemes folytatni?)

köszi elõre is minden segítséget, jó renderelést!
ibor90
jaaa igenigen az olyan

Magnificat
csak ilyen, összefüggõnek látszó de nem egybefüggõ vagy nem szomszédos face-ek közötti split poly esetén nem jön össze, de ha a túloldalról csinálod, akkor nem akad be a megfelelõ helyre a split, így a közeli edge-be kell vágni, amit majd odasnappelsz 😛 😛

rooney8
Hát igen, az asztal lehet h nem túl arányos...
A monitor pedig elõször plazma tv-nek indult (igaz ahoz is elég széles), aztán lett belõle monitor 😊 (De tény, hogy kicsit eltúloztam)

ibor90
ok ezaz csak ne hagyd abba
de figyelj oda az arányokra!!!
tehát pl az asztal kicsit nekem alacsonynak tûnik...erre a fa vastagságából és a fiók méretébõl következetek...tehát ez úgy tûnik hogy a lábam nem férne oda be rendesen a polc alá
a másik meg hogy a monitor ok hogy szélesvásznú (nekem is) de a képen az 2x olyan széles mint amilyen magas....ennek az aránynak 16:10 nek kell lennie, de elég ha csak közelít, viszont semmiképpen nem 2:1

rooney8
Most nagy nehezen sikerült, úgy csináltam, hogy csak 2 vertexet raktam le (mert 4-et akartam) és így "elfogadta"... De nem lesz ez így jó 😊

Megcsináltam a monitoromat is:

ibor90
írd le nekem akkor....most hogy mondtad érdekel hogy mit mondtál volna

Magnificat
elkezdtem írni a választ, de félek nem értette volna meg senki, de pláne szegény rooney... úgyhogy egyenlõre maradjunk annyiban, hogy megesik, próbáld meg másik irányból kezdeni 😄

rooney8
Nem hiszem el, már megint szarakodik ez a köcsög Split Polygon Tool :@ Megint berakom a Vertexeket, megnyomom az entert, de nem történik semmi :@

Magnificat
nekem a fiókból egyértelmû volt 😄

rooney8
Asztalnak túl zárt, szekrénynek pedig túl nyitott 😛

ibor90
elõször akartam írni hogy "sztem király legalábbis szekrénynek tûnik"...és aztán jutott eszembe hogy az íróasztal...tehát csak ennyi, hogy ha nem mondod hogy asztal akkor az nekem szekrény

rooney8
Hát az úgy volt, hogy... 😄
Az elején le akartam szedni, de akkor nem sikerült a végére meg már el is felejtettem...

Magnificat
ha kijön addig...

amúgy ez szerintem teljesen asztal, nem értem mi a bajotok vele...

ibor90
áhh már 1x linkelted...most letöltöttem még1x..............de amúgy a wownak 5x szebb a trailere és a játék meg hát...nem mondom hogy rossz mert elképesztõ munka lehet benne de idõrabló játék

ibor90
nem az a baj.... hanem hogy mért van alja az asztalnak?

Gondolom rosszak a méretarányok.
Magnificat
szeretem az mmo-kat 😊
amúgy warhammer online 2. cinematic trailer (érdemes megnézni, én nagyon bekajáltam)
105 MB

szimpla katt rá, mert nem közvetlen link

ibor90
és az mér olyan jó? full ugyanaz mint a wow...(vagy nem?)
én azért a diablo 3-t kifogom próbálni...de csak majd nyáron érettségi után

ibor90
nem úgy volt hogy asztal?

Magnificat
hííí, gyerekek, csúnya dolgok lesznek 22 óra múlva... kaptam warhammer online béta kulcsot 😄

Magnificat
mit akarsz, kezdetnek hova jobbat? 😊

rooney8
<#kuss>

Én a Rhino-val kezdtem, egész jó dolgokat építettem kockákból<#nevetes1>.
Aztán sok helyen hallottam hogy a Maya-t használják leginkább a filmes projectekhez, ezért azt választottam. És azért baromi jó egy program ez a Maya, mert elsõ indításkor is alapból megcsináltam teszem azt egy shaderelt kockát, vagy kigyurmáztam egy kezdetleges karaktert. A Max-ot még ma se tudom igazán használni, belépek a programban és tök logikátlan a felépítése, szemben a Maya-val ahol minden kézenfekvõ és egyértelmû.
Magnificat
amikor én kezdtem, akkor még az alapján kellett döntenem, mihez férek hozzá, és mihez van oktatóanyagom. Mivel 30 napos max trial volt, adtak kölcsön 3d studio max 3 könyvet, és neten is sok tutort találtam (szövegesre kell gondolni, akkor még egyáltalán nem volt szélessávú elérés a közelemben sem), így egyértelmû volt, mit fogok használni kezdetben... késõbb jutottam hozzá maya ple-hez

Magnificat
persze... a buszomon látsz textúrát? ugye hogy nem... 😊

schorby
Én pl sose próbáltam mást... csak a MAYA
ti árulók 😄
rooney8
Hm... kösz, ezeket a videókat majd menézem. Amúgy nem is várom el, hogy mindent leírjanak, csak panaszkodok 😛
Akkor megmutassam textúra meg semmi nélkül az asztalomat? 😊

Garou
Kösz a tippeket az exportálás-méretcsökkentésre!

Én amikor elkezdtem egy hét után váltottam a Blenderre, gondoltam, ha tud ennyit, és még ingyenes is, akkor inkább az. Hát tartott kemény két napig a próbálkozás, azután hagytam is. Mondjuk azóta is néha modellezek a Blenderrel, de nagyon kezdõ szinten, csak a kíváncsiság végett.

Rooney:

Ha mégis maradsz 3D-zni, akkor ott a könyv, abban ezeket leírják, meg a Digital Tutorsnak vannak erre vonatkozó nagyon jó videói. Annyit elárulok, hogy az itteni fórumozásból NEM fogsz megtanulni 3D-zni, mert akkora az anyag, hogy nem fogják ide beírkálni... Keress kutass tölts le ingyenes tutorokat, nehéz út elején jársz, de nem csak a végén lesz sikerélményed, ha nekiállsz.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

rooney8
Ez tiszta jó 😄 Enyém még fele ilyen jó sincs... Az a baj, hogy a textúrával nem tudok mit kezdeni :/ Halvány lila gõzöm sincs, hogy hogyan lhet ilyen fényeket, tükrözõdés, "recéket" csinálni... stb.<#szomoru1>

mindenki a maxot tolta a maya elõtt? ((:
Magnificat

Magnificat
full nurbs... és nem értettem még akkor még annyira se hozzá, mint ma...