Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
OFF:
Tegnap volt egy kisebb szívrohamom...
Hazaérek este, gép bekapcs (új masina, pár hónapos, elég bika, sokba került), kimegyek teáért, hallom, hogy nem hallok semmit, vagyis néma csend, nem megy a gép. Visszanézek, monitor megy, router megy, gép nem, de ég a NumLock. Mi a f*? Kikapcs -bekapcs, némaság, semmi. Fogom magam, letérdelek az asztal alá, behajolok a gépbe, mert nincs rajta az oldala, közben nyomom a bekapcs gombot... és erre 5 centirõl beledetonált a táp a pofámba! Akkorát durrant, mint egy ágyú, és közben sárgás "robbanás" fényeffekt jött ki a réseken! Tisztára mint valami béna amcsi vígjátékban! Asszony futott át a másik szobából, hogy mi van... Fél perc múlva (ritkásan terjengõ, feltehetõen nem egészséges füstben ülve) tértem magamhoz annyira, hogy elkezdjek filózni: mi van, ha megsült az új winyóm is, az egész gépem, és bukom a dolgaim nagy részét? Éjjel át a srácokhoz a cégtõl, és tesztelés, a gép és a winyó nem sérült!
Úgyhogy ma megvettem a legtökösebb Chieftech tápot, áramkiegyenlítõvel, minden extra szolgáltatással, hangja sincs neki, és hozzácsaptam egy Safetronic elosztót, szintén túlfeszültséglevezetõvel ellátva.
Tanulság: Új gép vételénél ne spóroljunk a házon+tápon, ha megtehetjük!
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Egyszerûen nem tudok bumpot bekötni 😄 majd vmit kiokoskodok.
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

BodyPaintes dolog mûködött amit írtam?
Az alap mesht- zb-ben pózoltam be és utána érzésre gyurkásztam, h naggyából szimmetrikus legyen.
Egyre jobban tetszik,maga a pózt is jól eltaláltad.
Gondolom nem ebben a testtartásban zbrusholtad?
Toljad... :-)
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Zanzásítva ennyi (nem egészen ilyen egyszerû, de a lényege kb ez...)
Amúgy a bootloadernek köszönhetõ az is, hogy ha mondjuk egy windows-os cd-t egyszerûen copyzol mondjuk hdd-re, és azt megint kiírod (tehát nem iso-ként mented le és azt írod ki, csak a rajta lévõ adatokat), akkor nem fog bootolni, mivel simán nem lehet az elsõ 512 byte-ot írni, és nem lesz a lemeznek bootloadere, ami indítaná majd a telepítõt a lemezrõl.
Na informatika óra vége 😄
A page file-t vissza fogom kapcsolni, ugyanis a programok ugye ha kifutnak a ramból, akkor elég unszimpatikusan reagálnak erre, lásd a maya errort dobva kilép. szóval inkább legyen pár giga page file, max ha lassabban csinál valamit, mert mondjuk már swappel, akkor tudod, hogy határon dolgozol, de legalább nem okoz hibát ha elfogy (a windows tudja automatán növelni a swapméretet), ellenben ha nincs, akkor vége, nem tudja a gép folytatni a feladatot... Szóval vissza is kapcsolom nemsokára...
A win7 még épphogy béta, elvileg pár héten belül, max 1-1,5 hónap múlva jön az RC1, ami már a kiadásra tervezett verzió, amiben lényeges dolgok már nem változnak majd... most még egyenlõre a 7068-as van, ami már nagyon közeli az rc-hez azt mondják, így valószínûleg ezt teszem fel. Amúgy embere válogatja hogy mennyire éri meg feltenni, szobatárs még vár az rc1-re, sokan minden buildet feltesznek, mivel nekem egy 7-es buildszéria elejérõl van, vagy a 6-os végérõl, és tudom, hogy változtak azóta a dolgok, így váltok, de nekem speciel azzal se voltak gondjaim, egyedül a maya viewportja volt jóval lassabb, mint kellene, ezt majd megnézem ezzel is... Szóval éles munkára még nem használnám, de másodlagos rendszernek, olyanokhoz, ami nem megy x64-es xp alatt (van pár program), ahhoz szerintem nagyon jó (ha nem zavar, hogy augusztus vége környékéig használható elvileg a béta, utána nem tudom mi lesz, de akulcs és a béta elvileg addig tart). Nálam másodlagos rendszerként leváltotta a 32 bites gyorsra hackelt xp x86-ot, amikor valamihez nem kell vagy nem jó a 64 bit, már win7-et töltök be...
Alapvetõen te egy egész jó modellezõ leszel, figyelsz a részletekre és ez tök jó, az animációra, a renderelésre, fények, shaderelés stb. még némi gyakorlás szükségeltetik nálad.
Mindenesetre nagyon jó, hogy csináltad ezt a cuccot, gyakorlásnak, tapasztalatnak elsõosztályú és tényleg, csak így tovább, várjuk a további modelljeidet!
Aqa nincsmit. Nagyon rágják már a fülemet többen, hogy csináljak egy renderelõs összetett tutorialt. Sajnos idõ híjján nem tudom, hogy ez mikor fog megvalósulni. Azt tervezem, hogy a következõ látványter munkámat úgy fogom elkészíteni, hogy az egyik szobát a modellezett fázisból hogyan juttatom el a végleges shaderelt renderig. Szóval a tutor tartalmazza majd a shaderek beállítását, minimális szintû textúrázást, fények beállítása, renderelési trükkök, layer management, némi optimalizálás és minõségi beállítások.
Mag alapvetõen mayaban amúgy tapasztaltál a fejlesztések következményeként javulást, vagy érzékelhetõ különbség nincs a volt és jelen állapot között? Az érdekelne még, hogy rendereléshez ennek mennyire van köze, úgyértem, ha kikapcsolod a page file-t, akkor mennyiben változnak a dolgok.
Win 7 x64 amúgy mennyire béta verzió, mennyire megbízható, van-e értelme lecserélni az XP x64-et?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
mudbox alatt nem sikerült kihajtanom mind, a szokásos gond miatt: nem mindig négyszerezi a polyszámot (nem értek hozzá, így nem tudom miért nem), és valahogy mindig 32-35 milla polyig tudok kimenni (felhasznált memória 3-3,5 giga), a következõ lépésre már nincs ram... próbáltam kb 60 millát visszaosztani négyesével, elvileg ki is jött, hogy ha 220 polys a modell, akkor 57 milla környékén kéne végeznie, de valahogy itt is 14 helyett 18-20 milla lett, és a következõ lépés épphogy nem fért be, tehát a polygonszámot, ami befér mudbox alatt, kb 45-50 millára teszem. Forgatni már akadozva lehetett, de amikor az ember utána sculptolni kezdett, azt gyorsan és interaktívan tette (20 fps körül)
zbrush alatt nem igazán sikerült 25 milla fölé menni, onnantól már elkezdte compactolni a ramot. ráadásul itt jóval jobban akadt is már, valszeg jóval prociigényesebb, és mint tudjuk, ugye itt nem segít be a videókari
maya alatt 27,5 millió poly fért be, mivel a rendszerem mindenféle progiknak köszönhetõen induláskor már kb 5-600 megát eszik, ami maya indításnál már 7-800, így a maradék hely lett csak hasznosítva, értsd lehet meglett volna a 28-29 milla is, ha takarítok elõtte a ramból... persze ekkora mennyiséggel már nem bír mit kezdeni a vga-m, de elhide-olni a maradékot, dolgozni úgy majd rendernél mindent unhide-olni, és még le is renderelni, ez tudta megenni a ramot, no meg persze, ha mellette van még egy ps, egy bridge, vagy bármi egyéb program...
jah, a page file ki lett kapcsolva (egyáltalán nem használhat hdd-t), tehát csak a ramba dolgozhat. Emiatt minden progi, ha ki akart volna lépni a ramkeretbõl, vagy hibaüzenetet küldött, hogy nem teheti (mudbox), vagy hibával kilépett (maya 😄)
Összességében jó cucc a 6 giga, csak épp az xp-t úgy alakították ki, hogy a lehetõ legtöbb erõforrást meghagyja üresen, és a lehetõ legkevesebbet fogyasszon. Win7 alatt akarta még kipróbálni, hisz a vista-val együtt egy másfajta megközelítést alkalmaznak, megesznek amit csak lehet, kihasználják az erõforrásokat a gyorsabb futásért, minek álljon ott üresen, és ha majd valakinek kell, akkor majd odaadja neki... Szóval win7 alatt is akartam tesztelni, de sajna csak 32 bites van fenn belõle, de majd köv héten feldobok egy 64 bites win7-et, és meglátjuk, mennyire örül a helynek 😄
tehát xp alatt nincs változás a 4 gigához képest kivéve ha több, sokat zabáló progit hajtassz együtt, vagy pl renderelsz olyat, ami több mint 4 gigát enne (sõt kicsit mintha bizonyos esetekben lustább lenne a gépem tegnap óta, nem tudom, lehet a ram, lehet a hdd miatt, de a legvalószínûbb, hogy csak behaluzom, mert eddig nem figyeltem a sebességet, most meg minden millisec-et elszámoltatok vele 😄)...
tutor
nemértem. Miért ilyen a fog-om? Hiába próbálgatom mindig ilyen. Szóval, hogy a gömb alatt ugyanolyan világos, nem jelenik meg az a függõleges sötát csik, aminek szerintem meg kéne hogy jelenjen..😄 Értitek, ugye??😄
a 192 giga ramot már tényleg nem tudnám kihasználni 😛 amúgyis csak 4 slot van a gépben, max 16 giga ram mehet bele...
most osztogatom szét a dolgokat a partíciók közt (kezd már tényleg sok partícióm lenni 😄 )
http://pcforum.hu/hirek/11260/192+GB+RAM+a+Dell+uj+PC-jeben.html
ezt kell elfogadni és szeretni ami van
jah, frissült az aláírásom 😊
Végre elkészült
a minõsége nem százas mert fg nélkül is átlag 25 perc per frame rederelés ment...
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
--
Imp: ez a dínó nekem is marhára tetszik.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
barney brutális
de én marshall-t is nagyon bírom...olyan bamba...nagy mamlasz 😄
1részt mindenképp érdemes megnézni aztán ha nem jön be akkor is azt a 20 percet kilehet bírni