Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

schorby
Nézd emg azt jobban. itt egy pár referencia, sokkal kerekebb a feje és a teste is más. (ha már tirexet akarsz, mondhattad volna hogy ez egy új faj)
trex1
trex2
trex3
trex4
trex5
trex6
Garou
Köszi Ibor, végülis csak pár éve tolom, fogalmam sem volt róla. 😊

Szem környéke, szem körüli csonttaraj levezetése, comb és test találkozásának alsó része, a talp talajjal nem csatlakozó részénél összefutó vertexek, lábon oldalsó sarkantyú, soroljam még?

[/img]

Ilyesmire akarom a végén. A fejét néztem sok helyen, kisebb, de így is meglepõen nagy.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

ibor90
a topológia független a testfelépítésétõl, anatómiájától...

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Garou
"Két-három este alatt összeraktam NAGYJÁBÓL az alapot (kb 6-8 kényelmes munkaóra), holnap nekiugrom RENDBERAKNI a topológiát,"

Most ezek után mit mondjak még? 😊

ibor90
ok

Peetmaya
Ibor, részemrõl lezárom én is a vitát, ez az utolsó hozzászólásom ezzel kapcsolatban:
Igazad van, a gumiszobás beszólásom túlzás volt. Természetesen ez a fórum eléggé laza ahhoz, hogy bele lehessen vinni egy kis humort, vagy offot, de azért azt lássad be, hogy ezt az egészet nem én, hanem te reagáltad túl nem kis szinten. Annyit kellett volna írnod, hogy ok, így lesz ezentúl kész. Az meg, hogy mennyire vagyok görcsös vagy sem igazából nem érdekel, Imppel találkoztam már, õ el tudja esetleg mondani a benyomását, ha nagyon érdekel. Én pusztán úgy vélem, hogy ez a fórum egy kultúrált közösség és ehhez híven próbálom szerkeszteni a hozzászólásaimat, illetve felhívni azok figyelmét, akik ennek nem megfelelõen tesznek. Részemrõl téma lezárva.

Garou igazából én sehol nem látom benne jónak az anatómiát. Nincsenek meg az arányok sem. Ha letenném a modelled a földre, úgy az orrára bukna, hogy szétrepedne a koponyája. A farkában sem látszik semmi dinamikai forma, csak kiáll a hátsó fertályból mint valami kúp. Sorry, de ezen még sokat kéne gyúrnod.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
Én már csak annyit tennék hozzá a témához (és utána személy szerint végeztem a témával), hogy az internet idejében az álláskeresõ alanyok sokszor úgy vannak elbírálva, hogy neten kicsit rájukkeresnek mindenféle nyílt helyeken. Népszerû manapság pl iwiw-et és hasonlókat nézni, sok olyan dolgot meg lehet tudni a jelöltrõl, amit nem is gondolnál, pl volt olyan, hogy biztonsági õrt kerestek, a jelölteket megnézték iwiw-en, és eleve kiszórták azokat, akiknek voltak olyan képeik, amikben pl félmesztelenül izmokat fitoktatva, pisztollyal pózoltak... nem ilyen személyekre akarták rábízni a biztonságukat, és ezt maximálisan megértem. Bõven el tudom képzelni, hogy ha pl engem akarnának felvenni valahova, utánanézzenek, csupán csak ráguglizzanak a nevemre (vagy becenevemre), és máris megtudják, hogy sok értelemben milyen vagyok, hogy kezelem a kritikákat, mennyire vagyok lelkes, stb... Mellesleg engem is kerestek már meg fórumok alapján munkával... Jah, és az internet nem felejt... elsõ hsz-eimig minden látható... Szóval elég nyílt kép kapható szinte bárkirõl... ez nem riogatás, nem tartom különösen rossz vagy jó dolognak, csak fontos, hogy tisztában legyünk vele... Részemrõl téma vége...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

schorby
Hát ez ilyen gyilkos, tüskés, ölõ, ölelõ tirex lesz 😄
ibor90
lenne közben egy kérdésem bárkihez:
lehet egyszerre több lens shadert bekötni egy kamerába?
tehát mondjuk egy mia_exposure_simple mellé kellene még egy bokeh is...ez megoldható?

Garou
Az igaz, hoppá, állítok rajta!

A feje sem olyan teljesen, mint valójában volt, de direkte szélesebb alsó részt akartam, meg nagyobb is kicsivel,mint az "eredeti".

De még sok minden változhat, mire kész lesz. Kis szerencsével két hét a kislánnyal együtt, aki a hátára ül majd. Onnét még pár nap a felszerelés, aztán kezdõdhet az igazi cumi, kirenderelni egy szép beállítással. Menne hamarabb is, csak ugye idõ, az sosincs semmire.

ibor90
nekem a mellsõ lábai elég furák azoknak inkább kicsit elõre kellene állni nem így oldalra...

Garou
Ja igen, smooth nélkül, tehát amin dolgozom, az most 3808 poly.

Garou
[/img]

Ez egy állat modell, csak már kihalt. Imp raptora után nem bírtam ki, de ne koppintás legyen, ezért T-rex...😊

Két-három este alatt összeraktam nagyjából az alapot (kb 6-8 kényelmes munkaóra), holnap nekiugrom rendberakni a topológiát, meg fogak, sõt , tüskék, meg ilyesmik. Ugyanis elfajzott õslény lesz! Utána UV, meg a többi cucc, és a végén ráhekkelek egy barbár amazont lándzsával, úgyis most végzek egy nõi modellel.

schorby
Erre annyit mondok hoghy integessetek a plüssnyuszinak a sarokban mert látlak titeket a rejtettkamerán!
ja és fûzöm hogy nekem a maya az hobbi, csak minthogy rajzolgatok, gitározgatok...
ezért nem veszem olyan komolyan. nem szólok többet sztem a témához, valaki nyomjon be valami állat modelt (impen kívül) had ámuljunk!
Garou
20 év alatt naná, hogy így reagáljátok le, nincs ezzel semmi gond. Most még buli az egész.

Imp meg én, (meg biztos még mások is) toljuk már egy ideje a malomkereket. Ha éleslõszerrel megy a játék, az ember nagyon hamar megtanul a mai magyar rögvalóban kellõen paranoid, aprólékos, maximalista lenni, különben nem húzza sokáig, fõleg, hogy nem a Digicnél, vagy a Crytek-nél dolgozunk.

Most lehetne itt sztorizgatni, miken szokás elbukni egy melót, még ha szakmailag az ember ott van a legjobbak között is, pl: iwiw profil nem megfelelõ, helyesírás hanyag, fogalmazás túl trendi, arc túl nagy, satöbbi. Ismerõsömék szintén design területen utaznak, most keresnek grafikust, interjú után az az elsõ, hogy mennek a közösségi oldalakra (iwiw/myspace/facebook/mywip), meg nézik a jelentkezõ képeit a neten, a fórumos hozzászólásait, satöbbi. Nem az érdekli õket, hogy a delikvens szakmai hozzászólást ejt, vagy arról mesél, hogy éppen fogzik a macskája, vagy tegnap buli után behányt a buszmegállóba, a lényeg, hogy elõbb utóbb kialakul egy benyomás, és ez alapján születik egy döntés...

Valószínûleg az itteni kommentek soha senkit nem fognak érdekelni rajtunk kívül, de azt hiszem Imp is, én is, és még biztosan sokan láttunk/tapasztaltunk már olyan dolgokat, hogy inkább odafigyelünk, mert a Big Brother is figyel...

ibor90
de amúgy ebbõl az egészbõl az jött le nekem is
hogy itt mindenre nagyon vigyázni kell hogy mit írok, csak ilyen nagyon szakmai témában lehet írni mert másképp jópofizok
és ha vmit véletlenül nem írok helyesen akkor vagy 500 ember fogja összevonni a szemöldökét hogy hát ez hülye

vhogy nem ezt akartam belõle kihozni...sebaaaj 😄

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

schorby
Ó én azt hittem itt haveri a hangulat, de akkor minden komment egy állásinterjú?
Akkor jóvan akkó!
Ezt megjegyeztem...
OFF:

Speciel nekem volt egy munkamegbízásom annó.....tök jól folytak a tárgyalások...aztán a munkaadóm küldött egy mailt nekem tele helyesírási hibákkal, nah onnantól kezdve én vettem a kalapom és pápá......

Szubjektív véleményem, ha vki arra nem ad, hogy egy hivatalos dolgot formailag tökéletesen nem tud prezentálni, az máshol is sántítani fog......vagy kifizetésnél vagy akárhol.
Egyszerû a logika, aki maximalista annak a tulajdonsága az élet számos területén megmutatkozik, aki trehány az is.

Ezeket mind munkavállalói, mind munkaadói tapasztalatból mondom/mondtam. Mert például amikor embert veszünk fel, egy rövid 5 perces beszélgetésbõl le kell szûrni azt ki lesz alkalmas ki nem.
Eddig (szerencse is kell persze hozzá) sikerült megtalálnom azokat az embereket akik tökéletesen tudták kivitelezni amit kiadtam nekik.

Ibor: Csak tanács, aztán vagy megfogadod vagy nem.....Grafikában az embernek el kell tudnia adnia magát. Így minden egyes ecsetvonás, írás, publikálás téged fog tükrözni, a nevedhez az fog kapcsolódni. Legyen az csak egy wip kép, de az is fontos hogyan prezentálod. És ezt a presztizst nagyo könnyen el lehet veszteni......

Garou
Te figy, ez nyilván nem egy állásbörze, hanem egy nyilvános fórum. Annak minden elõnyével és hátrányával együtt. Szerencsére nem olyan profilú, mint a cgblog.hu, ahová csak pislogni járok, mert olyan arcok írogatnak oda, akik pl a Terminátor meg a Transformers között elugrottak Narniázni (és ez most konkrét példa volt). Itt nem csak "szakmai" dolgok vannak, és ez tök jó.

Szóval én értem amikor poénkodsz, meg semmi bajom nincs azzal, ahogyan a nevemet írod, vagy nem írod. Csak pár hónapja pl én is írtam egy mondatot a szakma azon szegmensérõl, amiben én vagyok, és kb mindenki félreértette, és hirtelen olyan arcok írtak ide, akik eddig sosem, meg ment a hepciáskodás. Azóta fokozottan figyelek, mert ugye az írásbeli kommunikációnak megvan az az érdekessége, hogy sokan sokféleképpen olvassák ugyanazt a mondatot, közben totál máshogy gondolta aki írta. Pl most is.

A potenciális munkaadóknak én csak azt üzenem, hogy ezt a két úriembert azért még ne tegyék egy irodába pár napig. Bár Ibor úgyis supervisor lesz, mi meg csak runnerek...

ibor90
ez most Mag-nak is szól:
igen értem
ettõl függetlenül szerintem itt most nem én vagyok a "rossz"
ok kisbetûvel írtam a nevét..na bumm..nem volt benne semmi rosszindulat vagy célzás csak siettem
aztán meg õ írta hogy nem tetszik ez neki és utána egy ártatlan kis poénra úgy reagált ami szerintem túlzás és felesleges volt
nem értem egyáltalán miért kellett ebbõl ügyet csinálni, vagy idáig szítani a dolgot, hogy aztán még itt az jöjjön ki az egészbõl, hogy én egy komolytalan, megbízhatatlan, stbstb. vagyok csak mert kisbetûvel írtam véletlenül vkinek a nevét és ezután viccet csináltam abból, hogy ezen felkapta a vizet....

persze tiszteletben tartom, hogy ez neki fontos, és próbálok figyelni rá máskor is ettõl függetlenül hogy õ most szóvá tette, viszont ahogy utána reagált az szerintem Peet szégyenfoltja, így nem illik viselkedni, én se kezdtelek el itt téged ócsárolni, hogy te meg most mi a rákért kapod fel a vizet egy ilyenen és inkább menj egy gumiszobába és ott kötözködj

szval ha vmi nagy cég aki épp 3D munkatársakat keres olvassa ezt a fórumot és ebbõl neki az jött le, hogy itt most én vagyok a hibás, akkor üzenem nekik, hogy szerintem félreértettek vmit és gondolják át a helyzetet még egyszer, Peet meg jó gyerek csak talán kicsit túl görcsös, görcsösen ragaszkodik a szabályokhoz, ami persze néha jó, néha meg gátolja a haladást, fejlõdést...de ettõl még kisebb munkákat nyugodtan rábízhatnak
😉

Garou
Egyrészt szerintem azzal semmi gond nincs, ha néha kicsit megy az off, vagy van valami másról szóló vita, elvégre elég kevés emberke ír ide. Hangsúlyozom, ÍR.

Viszont Ibor meglepõdnél, hányan OLVASSÁK a fórumot. Máshol, más fórumokon tapasztaltam, hogy sokszor munkák, megbízások, állások felajánlása is megtörténik privátban, mivel vannak cégek, akik úgy keresik a munkaerõt, hogy ilyen helyeken is szétnéznek. A program ismerete, vagy a készített képek minõsége lehet, hogy meglepetésként hat, de nem kizárólagos szempontok egy pozíció betöltésénél. Legalább ennyire fontos, hogy emberileg milyen az illetõ.

Namost én inkább egy olyan embert keresnék melóra, aki tiszteletben tartja mások véleményét, és látszik rajta, hogy tanulni akar, és nem wannabe csitriként rázza magát a fórumon azt gondolva, hogy õ már "haladó", meg "3D artist". Most nem akarok személyeskedni Ibor, de meglepõdnél szerintem, hogy hányan látják, miket írsz, és ki tudja, ez egyszer még el is dönthet valamit.

Nyilván akinek nem célja, hogy egyszer ebbõl éljen meg, csak ír ide, mert jó dolog, az is lehet udvarias.

Magnificat
Ibor, ha Peet jogosan háklis a nevére, hisz az õ neve, ennyi tiszteletet igazán elvárhat, mégha aki mondjuk el is rontja (sajna én is gyakran megteszem), nem is tiszteletlenségbõl csinálja. Annyival tényleg tartozunk, hogy igyekszünk tisztelettel teljesíteni ezt a csekélységet.
Amúgy a helyesírásra én is háklis vagyok, mégha én is rontok dolgokat. Külön dolog a szakzsargon, vagy a geek rövidítések, de ezeknek is megvan a maga helye és módja. Ezeket leszámítva igyekezzünk helyesen mûvelni a nyelvünket.
Amúgy hidd el Ibor, a lazaságnak is megvan a helye, és Peet is tudja ezt, de ezekszerint te nem. Nincs mindenhol helye. Nem azt mondom, hogy itt mindennek vérkomolynak kell lennie, én is szoktam gyakran offolni, saját nyûgeimet megosztani, de egyrészt igyekszem kordában tartani, másrészt pedig tiszteletben tartom mások igényeit, mondandóit, és ha azt akarják, hogy hagyjam abba, mert zavarja õket, abbahagyom. Amit Peet mond a 23957-ben, hidd el eléggé igaza van, csak ezt még 18 év körül nem feltétlen látod... Vagyunk már egy páran, akiknek van némi tapasztalata rendes ügyféllel, fizetõs munkákkal, stb, és nem csupa játék és mese. Komoly dolgokról komolyan tárgyalunk komoly (néha komolytalan 😄) pénzekért. Ha az ember beleszokik ebbe az állandó jópofizásba (amire az emberek fele marhára nem vevõ), akkor nehéz lesz visszaszoknia, és fájdalmas lesz a váltás...

Peet: attól viszont, hogy nem vagy vallásos, attól még illik nagybetûvel írni Isten nevét... Én sem vagyok az, de azért mégis...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90
ƃáןıʌ ɐ ǝɹéɾǝʇǝʇ ǝɾǝɟ ןןá ɯǝu ƃéɯ ןõʇʇǝ ʎƃoɥ ıuɐpuoɯ ɯoɹɐʞɐ ʇzɐ ʞɐsɔ ןɐʌzs (؛

mellesleg nem tûnsz vmi laza srácnak...ha így fennakadsz mindenen neked is lesznek problémáid
nem kell mindenen görcsölni...csak lazán, nem sietünk, nyugi...😊

Peetmaya
Nézd Ibor. Ezzel a hozzáállással te soha életben nem fogsz tudni egy üzleti tárgyalást lefolytatni. Normális helyesírás nélkül emberszámba sem fognak venni a partnerek. Megbízhatatlannak fognak tartani. Az internet ezért olyan rossz sokszor a fiatalokra, mert móka és kacagás, ugyanakkor kiöli az értékeket. Eljópofiskodsz itt mindenkivel, van aki vevõ rá, van aki nem, én hangot adtam neki, hogy én nem.
A hülyeségnek is megvan a maga helye, ez a fórum szerintem nem az. Lehet most túlreagálom az egész szituációt, de jobb egyszer túlreagálni valamit, mint aztán csönben nézni, ahogy elburjánzik a dolog.

ibor90
😄
bocsi csak nevetni tudok ezen...mintha ilyen atom fontos dolog lenne
akár az hogy vki az interneten kisbetûvel írja le a kitalált nevemet,
akár az hogy vki nem atom komolyan válaszol ami nem esik jól vagy nem tetszik, ahelyett hogy egy komplett móricka vicckönyevet másolt volna be,
akár az hogy ha vki nem ír hejessen,
akár az hogy vki szerint húzzak gumiszobába csak mert kicsit kifordítottam a szavait, miközbe õ sík ideg mert én kisbetûvel írtam a nicknevét...

Peetmaya
nem vagyok vallásos, ezért nem írtam nagy betûvel, ha pedig valakit véletlenül kicsivel írnék, attól elvárom, hogy ugyanúgy lecsesszen, mint ahogy én most tettem veletek. Elnézést érte, de azért mûveljük már a Magyar nyelvet, ha ilyen szép.
Ibor basszus te pedig nõljél már fel végre, nagyon fárasztó a rossz humorod, stílusod. Ez nem az a hely, ahol ezt erõltetned kéne, keressél egy gumiszoba vagy hasonló jellegû fórumot, esetleg egy két havert és egy korsó sört, ott ez jópofa, itt nem.

Magnificat
Nem, én megértem, hogy Peet-et zavarja, ezt ne figurázzuk ki, csak rá akartam világítani, hogy õ is félreír néha 😊 Mi sem gonoszkodásból vagy lenézésbõl csináljuk...

ibor90
gondolom úgyérted arra vagy allergiás ha nem nagybetûvel írjuk 😉
de ok és bocsi PEET 😊

Magnificat
itt te is elrontottad az Istent 😊

Peetmaya
légyszíves írjátok már legalább az én nevem nagy betûvel, mert allergiás vagyok rá. köszi

érdekes...hypershadbe manuálisan be tudtam kötni....egyszóval beleerõszakoltam 😄

ibor90
ha nem jön be amit peet ajánlott akkor esetleg dokumentumokban kikeresed a maya beállításokat csinálsz egy backup másolatot vhova és kitörlöd az egészet

Peetmaya
save scene, exit maya, restart windows, start maya, load scene, újrapróba, ha most se jó, akkor nincs ötletem.
hasonló gond volt már nálam is, a restart általában megoldotta a problémát. Sokszor van olyan, hogy azért kell restartolnom, mert valami gubanc van a render memóriafelhasználásával, proci kezelésével, újraindítom és akkor gyorsabb minden és ténylegsen annyi procit is használ a rendereléskor, amennyit beállítottam neki.

Nah adódott egy kis probléma 😞
Elvileg ha lenyitom azt a kis bump fülecskét jobb oldalt ott kéne vminek lennie, ehelyett hibaüzenet 😞

Vki ötlet?

SSS error

Magnificat
ez tényleg nagyon beteg 😊 de mocskosul bejövõs 😄

Peetmaya
úr isten nagyon beteg😄

na Imp, itt már jobban látszik a textúra, egész jó. Mappold még be a speculart, glossinesst is. Ha akarsz sss-t, akkor ahhoz is érdemes lenne valami kis egyszerû mappot csinálni, pl farka erõsebben sss-eljen mint máshol.
A fények még igazából gondolom semmilyen esetre sem véglegesek, azért itt a környezetet kell elõször kitalálni, hogy tudjad milyen fényekre lesz szükséged. Amúgy szerintem szép munka.

ibor90
igen én is mindenképp vmi extraordinárisban gondolkodok, meg ötletek is vannak...sztem nem fogok belemenni egy robot modellezésébe úgy hogy ilyen poly limit van...
szval sztem maradok a démonnál...úgyhogy majd mostantól kezdem az ötletelést
amúgy ez pl nekem nagyon tetszik az eddigi conceptek közül: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=282&t=741982

Garou
Ibor:

Ez most kb olyan nálad, mint Robert Rodriguez volt az El Mariachi idején (ezt rendezte a Desperado elõtt, és ezzel a filmmel futott be a szakmában). Volt egy régi kamerája, egy pitbullja, pár haverja, meg egy lepukkant kisváros, ahol éltek. És akkor ebbõl csinált filmet, nem akart olyasmit bevállalni, ami úgysem sikerült volna.

Ha a demon menne, akkor ne csinálj robotot! Ha nyálka nehézkes, hát NE legyen az! Minden démon nyálkás, ez már eléggé unalmas, találj ki valami totál újat, amihez nem kell olyasmi, amit nehéz lenne kivitelezni, de mégis ötletes! Legyen rovarféle démon, vagy akár növényszerû, esetleg sziklás. Összeállhat több kisebb állatból, vagy eszközbõl. Általában attól lesz ütõs egy ilyen szörny, ha a jól ismert formákat csavarja ki, torzítja el. Szóval ne egy ilyen szarvas-nagyfogú-esetleg szárnyas dögben gondolkodj, abból van már ötvenezer. Szerintem.

Nem igazán értem a kérdést......
Uv-t headus-uvlayout-al dobtam szét....
zb-ben csináltam egy normal mapot (részletek), majd kimentettem még egy cavity mapot. (extra részletek)
zb-ben festettem a textúrát is majd ps-el igazítottam.

ibor90
Dominance War IV-en gondolkodok hogy mit csináljak...vagy inkább hogy mit tudnék megcsinálni
norm-hoz kellene nagyon vágni az anatómiát..szval az tuti nem
machine az jó lehet még, de 10000 triangle-s korlát elég húzós, a többinél is de robotnál fõleg...szval akkor low poly és zbrushban kell vele maszkolni meg kínlódni...szval hardsurface modelling ZB-ben
a demonból meg a 3. csoport lehet még aminek nem kell semmire hasonlítania szval ott aztán nem kell anatómia, csak oda meg jó lenne nyálka meg ilyenek amit nem tudom hogy lehetne kivitelezni, bár anélkül is meglehet persze

Grat, nekem már most nagyon tetszik. Az UV-t a lowpoly alapján csináltad, vagy esetleg Body Paint-rõl van szó?
Nah ami még hiányzik: textúra színharmónia...., specular map, SSS, háttér. szemet is még meg kell dolgozni.....szóval még sok van 😄😄D😄

Wearwolfff
Pszt... A rendezõ úr alkot.

Vegyünk két hülyét a nemistommelyik netszolgáltatótól, akik nagy nehezen bekötik, majd a háziúr a gép elé ül. Azért hagyjunk neki úgy tíz másodpercet had élvezze ki. Majd jöhet az egér, oldalról mutatva.. Szaglásszon egy kicsit, mocorogjon ide oda, álljon két lábra, ahogy az egerek teszik. majd mikor felfedezi, hogy ez egy hálózati kábel, akkor két lábra áll két mancsába fogja a kábelt... És... itt a nézõk felé fordítja a fejét, egy gonosz széles kaján vigyor - esetleg szemldökfelvonások...
<#ravasz1><#nezze>
majd egy gyors mozdulattal kettéharapja a huzalt. Végül pedig lábujjhegyen eloson a színrõl.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

ibor90
akkor legalább nem lesz mit rágjon 😄

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

schorby
Én génkísérletet nyomnék az egéren...
Magnificat
persze, égesd le a lakás kábelezését egy király kis végtelen rövidzárral 😊

ibor90
egércsapda?
vagy egy szigetelés nélküli szalonnával vagy kolbásszal vagy hasonlóval összekent kábel egy konnektorba úgy egy néhány éjszakára? 😊))

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Wearwolfff
Nekem nem is olyan rég a húsz méteres hálókábelemet rágta el egy egér.
Már már arra gondoltam, hogy a hálókártyám mondta be az unalmast, de aztán pár óra múlva kiderült, hogy a kábel. Mivel nem volt rá költségvetésem, így kénytelen voltam összecsomózni és szigetelõszalaggal betekerni. De szerencsére nem érzékelek minõségromlást. Azóta a plafonon vezetem el a kábelt és nem a földön, de amilyen mákom szokott lenni, szerintem még ott is meg fogják találni.
Sõt, én ha lefelejtem az oldallapot vagy hátul az egyik kártyahelyre nem rakok fedlapot, képesek és beleköltöznek és csak hallod, hogy rágcsálnak valamit...

tudom-tudom szerezzek egy macskát...
de az mitõl jobb, ha felugrik az számítógépasztalra egeret kergetve és leveri a hangfalat, monitort, videót???

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Peetmaya
Garou uhh, részvét.
ahogy én látom, ha az emberi testtel hasonlítod össze a gép felépítését, akkor kb így nézne ki a dolog:
agy - processzor
érrendszer - alaplap
szív - táp

Imp én nem érzékelem a színtónusokat a textúrádon mert túlzottan csillog. Csinálnál róla egy matt rendert, hogy lássuk, hogy mégis milyen a textúra valójában? Amúgy ami látszik az kb annyi, hogy nincsen benne túl nagy szín variálás. Mintha megmaradtál volna egy színnél és csak sötétebb világosabb foltokat festettél volna rá.
A disp része nagyon tetszik, bár egy ilyen modell alapból megérdemelte volna, hogy symmetriben modellezd és mayaban kapna egy riget hogy aztán mozogjon a kicsike😄