Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibor90
Sikerült a zh és a gyak, még egyszer köszi!!!
Márti
ibor90
szívesen!

Garou: ez a realflow-os vid teccett...most belefogok majd nézni abba is ha lesz rá idõm

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
farcry: mi nem érthetõ abban, hogy no warez?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Garou
Így van, az a két kis anim együtt volt kb 25 perc, és utána már rendereltem is.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Peetmaya
igazából a nCloth az egy új dinamikai rendszer a mayaban, ami a nucleus-ra épül. Erre épül az nParticles is. Teljesen képes soft és rigid body dinamikára valamint ugye a particle rendszer szimulálására. A folyadék szimulációja még eléggé gyengus, nagyon gépigényes, de a soft body szimuláció precíz és gyors.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Garou
Hopsz, elfelejtettem írni, Cloth-szimulációval csináltam, nem rigid body-val.

Láttam valahol, hogy egy srác összetört maya-ban tárgyakat, autót, ilyesmit, és mindet cloth-al oldotta meg, szóval az sem csak ruha szimulálásra jó, bár nyilván nem egy óra alatt rakta össze.

Wearwolfff
Na jó én már nemtom mi lehet. Majd valamikor elviszem szervízbe. Vagy hagyom a francba és összegyûjtõk egy új masinára, de még áfaemelés elõtt...
Itt vannak a tesztjeim
hátha valaki valamit kilát belõle.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Proba1

Na, itt egy próba tõlem is.. 😊
Gravitációs játékoddal szépen elszórakozhattál. 😄 Érdekes, ez fog most 3 hónapig lekötni. (:
Garou
Hát lehet, szerintem a Maya ebben a legjobb. Még két éve csináltam ezt:

Aprilia moci

Ezt meg RealFlow+Maya kombóval tesztképpen egy éve:

folyadék

Ezt meg ma reggel dobtam össze:

kisautó leesik

gravitációs játék

rooney8
Én is kösz 😄 Nagyon jó, nem is tudtam hogy ilyeneket is lehet csinálni 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Húúú, ez már ok!!! Nagyon köszönöm, sikerült megcsinálni!!!
Millió hála!

Márti
ibor90
ez sztem egyértelmû...
meg a tapadás mértékével, a tömeggel, a 'pattogóssággal' is játszhatsz ahogy tetszik

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

schorby
én az impulsét keyelném egy rövid szakaszra és akkor adnék neki nagyobb értéket hogy ne gyorsuljon végig...
ibor90
nah mondom sorba mit csináltam onnantól hogy ott a talaj, a téglatestek és a gömb készen
1. kijelöltem a talajt>dynamics módban a menük nél kiválaszotom a Soft/Rigid Bodies menübõl a Create Passive Rigid Body-t
2. kijelölöm a gömböt és a téglatesteket és ugyanott ahol az elõbb most kiválasztom az Active Rigid Bodies-t
3. kijelölöm a gömböt és az attribute editorban a rigid body beállításaihoz megyek
4. adok neki sórlódást (static és dynamic friction)
5. beállítok egy impulzust olyan irányba amerre szeretném hogy guruljon (minnél nagyobb értéket adsz meg neki annál gyorsabban fog abba az irányba mozogni)
és kb kész is vagyunk
itt egy kép segítségképpen: >>KÉP<<
és itt egy videó hogy mit kellene kapnod végül: >>VIDEÓ<<

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Jah, van google csak éppen ilyen gurulós golyót nem találni. Lassan egy hete szenvedek vele, sajna angolul nem tudok, így a súgó sem segít.
Amúgy köszi a segítséget. A bábu dõlése ok lett, de a golyó nem gurul. Egy helyben áll, mi a szösszenetet kell beállítani? Nem leszek modellezõ, de gyak.zh lesz belõle, ezért szenvedek.
Ja, hát meg a Mayának van ám súgója is! xD Meg ott van a Google is..😊😊 (:
belenezhetsz az event viewer-be is, hatha ir vmt...
nincs veletlenul tulporgetve a kartya? nem ismerem a driveret, detonator de esetleg van benne vm szoftveres autotuning, es tulhuzza? allits mindent failsafe-re...
Kiválasztod a dinamika menüt, kiválasztod a labdát, és rámész a menüsorban arra hogy "soft/rigid bodies", kiválasztod hogy "create active rigid body". Mellette a kis négyzetre mész, és beállítod a beállításokat.😊 Aztán kiválasztod a bábukat, és ugyanezt megcsinálod velük(más beállításokkal, ha gondolod).
Alá még teszel egy plane-t, és azt viszont passiv rigid body-nak állítod be.
Kijelölöd a labdát meg a bábukat, és rámész arra, hogy fields, ott pedig benyomsz egy gravity-t.
Ha pedig azt akarod,hogy a labda ne csak lefelé essen, akkor kiválasztod a labdát, és adsz rá még gravity mellé más környezeti hatásokat.😊
Rem érthetõ voltam.😄
Sziasztok!
Gyors segítség kellene Maya-hoz. Egy golyót kellene gurítani egy bábunak. Természetesen a golyó, a bábu megvan, de a gurítás nem megy. Persze úgy igen, hogy kockántként forgatom és tolom elõre, de magától is megcsinálhatná. Már ha tudja.
Ráadásul dinamikát is kellene beletenni, csak annyit, hogy amikor ütközik a golyó élethûen döljön el a bábu. Nem kell derformálni.
Hogyan kell ezeket beállítani?

Köszönöm
Márti
Garou
Lehet valami hardveres gond, de tényleg elég furcsa. Nekem a céges gépnél az alaplap volt hibás (pl ki volt törve egy sata csatlakozó többek között), de minden futott, minden ment, csak az xp-32/64 bites telepítõk fagytak ki az indulás után, és nem lehetett a gépre új rendszert rakni, mert egyszerûen nem ment fel. Ott is volt fejvakarás...

Magnificat
esetleg próbáld ki más gépben is a vga-t (esetleg szerelõnél)... még mindig állítom, hogy ha csak a directx nem megy, az szerintem nem lehet hardver hiba... bármi megtörténhet, de ezzel nagyon szkeptikus vagyok...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Wearwolfff
na már biztos, hogy a videokártyám a tré.

miután a directx és a detonator újrarakása nem oldotta meg a problémát, az egész rendszert legyaktam, és még mindíg ugyanolyan tré. Csak azt nem értem, hogy még telepítés elõtt beraktam egy linux-live cédét biztos ami biztos alapon és simán végignéztem a filmet egy árva megakadás, vagy hibaüzi nélkül.
Az xp kifagy nem viszi, a linux meg nem? Na erre mondjanak valamit az okosabbak.
És még az új fedora linuxom sem tom feltenni mert azt mondja nincs kernel a procimhoz. De majd szerzek egyet csak nemtom kiírni... hihihihehehehahaha de szar mikor kirakják az embert a melóból.

Nem baj legfeljebb nem modellezek hanem megpróbálok valamit matte paintingolni...

koszonom,
en ugy ertettem a lock-ot, h amikor egy objektumot mozgatok, akkor lehet-e ket tengely menten egyszerre, vagy csak tengelyenkent?
ha rautotok egy modositora pl. extrude, de megsem kell, h lehet kiszalni belole? ill ha mar alkalmaztam, h tudom kitorolni a node-ok vagy mik kozul? tudom vissza lehet vonni ctrl-z, de ha mar csinaltam mast is...
meg most nezem, h tudom osszeilleszteni az extrudalt u betu nyitott eleit, de a stitch azt mondja, h mindket el ugyanazon a surfaceen van, ezert nem csinalja...
az edit nurbs> attach surfaces sem 😞
Magnificat
na végérvényesen végeztem az extra-val... megint beszüntettek valami miatt...

Magnificat
befedni szerintem legegyszerûbben az append polygon tool-lal lehet, ha nyitott a felület, legalábbis én mindig azt használom befedésre. van emellett a fill hole utasítás, ha sok élbõl álló részt kellene befedni, utána egy poke face-el felosztható tri-re...
kamera állás mentésére létrehozhatsz kamerákat, amiket beállítassz, majd lock-olod a mozgásukat, vagy forgásukat... vagy akár keyframe-elheted is õket, és így egy kamerával más-más frame-eken más képet láthatsz... Most látom, hogy van a viewportban a View alatt egy bookmark, ott készíthetsz "könyvjelzõket" a nézetekhez, amihez visszatérhetsz késõbb... utóbbit sosem használtam még, mindig extra kamerákkal oldottam meg... pláne olyankor, amikor más lencsét használok különbözõ nézetekben...

ha a manipulátor egyik nyilára kattintassz ctrl-rel (ctrl + balkatt), akkor lezárod a manip. mozgatását abban az irányban, ha a középpontot mozgatod. meg is változik a középpont egy aktuális oldalra lapuló lapra. ezt megragadva csak az adott síkon mozog... ha ezt fel akarod oldani, ctrl + balkatt középre...

ha ilyen kérdéseid vannak, javaslom a kezdõ tutoromat, mert pontosan az ilyen válaszok érdekében csináltam õket...

jaj es lehet-e olyat, h egyszerre ket tengely menten mozgatom a dolgot pl. z-t rogziteni es xy valtozhat...
haliho! bocsanat most sok primitiv dolgot fogok kerdezni 😊 tudom rtfm....
szoval van egy u alaku extrudalt feluletem, h tudom az egyik oldalat cap-olni, befedni?
es van-e olyan lehetoseg, h a nezetbeallitasokat elmentsem?
koszi
Garou
WWOLF dobj meg privát üzenettel, mailcímedet rakd bele, és átdobok pár alapmesht.

Magnificat
egy vga ha megfõ hõmérséklet miatt, akkor nem ad képet, nem pedig megy a 2d, a 3d meg nem... mivel ez kb úgy megy, hogy mind a 2d, mind a 3d effektek és megjelenítés utasításokat követ, és ezeket a gpu egésze számolja. Olyat nem hiszek, hogy a 2d menne, de a 3d nem, és ez kártya hiba lenne... A windowsban bármikor bármi tönkremehet (linux alatt is), így minden hw hiba elõtt sw hibára gyanakszom, és az esetek jó részében meg is oldja...

Wearwolfff
holnap akkor majd megpróbálok egy reinstallt.
amikor lefutattam a dxdiagban a teszteket akkor a directdraw mûködött, a direct3d meg beadja a kockát csak nem forog hanem egy helyben áll... bár a videók meg overlay-t használnak. A maya kifagy de a ZBrush mûködik.

viszont úgy fél éve eltörött a kártya gyári hûtõje és hát nem vettem újat hanem a régi pentium1 procim ventijét varázsoltam rá. közel hat hónapig semmi baj nélkül mûködött. lehet, hogy most ezt bosszulja meg. leszedtem az oldallapot és mellétettem egy nagy ventit is, de semmi.
Vagy benyaltam volna valami kártevõt??? egyáltalán létezik ilyen aljas vírus???
---------------------------

Ha már így szóbahoztam a zbrush-t. Ha szépen kérlek titeket nem tudnátok megdobni engem egy nõi alapmesh-el? férfi ugye van benne alapból, de nõ az nincs. Kerestem már, de amit találtam az mind fizetõs, szóval ha valakinek van egy ingyenes féle az jó volna.

ibor90
az url végére írj egy ?-et és akkor bejön majd a kép
várj megpróbálm belinkelni még1x úgy ha már úgyis írok egy kommentet
..hátha..

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

ibor90

rooney8
"Select lattice point and then draws upward."

Mi is ez a lattice point? Nem találom sehol. Itt a kép róla

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
egy vga-ból nem halhat ki a direct3d... olyan nincs, hogy 2d-t továbbra is tud normálisan, csak 3d-t nem. ez valami driver vagy windows hiba lesz. amit késõbb írtál, az pláne erre mutat nekem... szóval windows reinstall, és 90% hogy jó lesz

rooney8
Kösz 😊 Amúgy használok guglit... 😄

ibor90

rooney8
Üdv!

Ha van egy mozgó animációm, akkor azt hogy lehet kirenderelni, hogy mozogjon? 😊 Mert csak az aktuális frame-et tudom :|

Wearwolfff
igen én erre gondoltam...
jó nekem 128-as kártyám van most még, de kilõve nálam ezerszer gyorsabb a maya menüje is mint belõve.

Egyébként most egy jó darabig nem fogok tudni netezésen és photoshopon kívül csinálni semmit de semmit mert ezelõtt 2órával halt ki a Direct3D-m. Szóval kell szereznem egy új kártyát, olcsón. Egy ugyanilyen FX5200 röhögve megfelel. Jó volna jobb csak nincs lóvé. mert a DVD íróm is most farcolt be. Az is egy hétezer lesz. Merthogy mindíg mindennek egyszerre kell tönkremenni.
Csak az idegesít, hogy rohadtul kiszámolták az író garanciáját mert a lejárat után egy héttel halt ki.

Ehh.. le kéne már cserélni ezt a talicskát láttam is egy jó egybekonfigot valamelyik szóróvacakban nemrég. és még szélesvásznú lapmonitor is járna hozzá. és csak egy százas lenne. igaz amolyan alapgép, de így is vagy ötször jobb mint ami most van.

Megpróbálok még egy directx-et újrapakolni meg videókártya drivert, de szerintem kampó.
áhh és pont a dollhouse közepén, hogy maradjak le a poénról. Lefagyott a film közben, újraindítás után meg már nem játszotta le csak egy nagy semmi feketeséget. Ha meg véletlenül beadja akkor meg villog az egész monitor, meg vársz két percet mire átmegy fullscreenbe. utánna meg pörgeti a filmet, hogy behozza a hangot, aztán megint megáll. megint pörget. jó mi?

bocs de ezt most ki kellett írnom magamból.

Magnificat
közben a háttérben oldogatjuk meg a problémát...
amúgy Wolf nem értem mit értessz úsztatás alatt, van egy olyan vizualizáció xp és vista alatt is, hogy nem egybõl kinyitott állapotot mutat, hanem köztes fázisokat is. Ez nem szokott gond lenni, maximum tényleg olyan õsöreg gépek esetén, amiknél a vga memóriája a nagyon kicsi (1-2 mega). Jelen esetben egy elég erõs géprõl van amúgy szó.

Wearwolfff
lehet, hogy oltári nagyot tévedek, mert nemtom, hogyan mûködik a maya forráskódja, de az xp-nek meg a vistának is van egy olyan hülye tulajdonsága, hogy úsztatva animálva jeleníti meg a menüket. Szóval szerintem, ha ezeket a memóriazabáló csicsamicsákat kilövöd az asztalbeállításoknál akkor gyorsabb lesz.... Mondom csak szerintem...

kuldtem mailt...
Magnificat
google screen recording

a hardvert sem hiszem, hogy gyenge lenne, én anno egy 2000+-os Athlon XP-n (1,6GHz) 512 rammal is teljesen jól maya-ztam

biztos hardver gyenge hozza, bar a maxnak eleg, azert furi
videiot mivel tudok csinalni?
Garou
Üzleti környezetben használatos high-end software nem lassú, különben a kutya nem használná.

Magnificat
nem értem a problémádat... nálam semmi sem lassú (a maxhoz képest sem, nem még hogy használhatatlan lenne). Esetleg tudsz róla egy videócskát csinálni, amin mutatod, hogy milyen lassúságra gondolsz? Sok érvet hallottam már a Maya ellen (persze a 99%-ka az illetõ egyéni problémája miatt alakult ki, vagy csak valamit nagyon rosszul csinált), de olyat, hogy lassú lenne a menü, még nem...

azt szeretnem kerdezni attol, aki ismeri a maxot is, h az termeszetes, h a maya sokkal lasabb?
max 2009 es maya 2009 et probaltam, de a mayaban a menuk mukodese iszonyatos lassu, hasznalhatatlan. Maga a poligon huzogatas, tranzformacio nem, csak az attributum editor, es a felbukkano ablakok. Ez mitol lehet?
koszi
melfoy
Szevasztok,a maya2009-el lenne egy kis problémám,kellenne egy kis segitség..privátban légszi!

Wearwolfff
létezik egy bizonyos 'Maya Bonus Tools' nevezetû kis programcsomag abban van egy max import plugin. Én még csak nyers poly modellekkel próbáltam eddig. Zokszó nélkül mûködött. UV-zott textúrázott, vagy nurbs, vagy komplett jelenetekkel még nem próbáltam. De az tutifix, hogy valamit újra meg kell csinálnod szerintem.

regelés ellenében ingyen letölthetõ innét