Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sikerült a zh és a gyak, még egyszer köszi!!!
Márti
Garou: ez a realflow-os vid teccett...most belefogok majd nézni abba is ha lesz rá idõm
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Láttam valahol, hogy egy srác összetört maya-ban tárgyakat, autót, ilyesmit, és mindet cloth-al oldotta meg, szóval az sem csak ruha szimulálásra jó, bár nyilván nem egy óra alatt rakta össze.
Itt vannak a tesztjeim
hátha valaki valamit kilát belõle.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Aprilia moci
Ezt meg RealFlow+Maya kombóval tesztképpen egy éve:
folyadék
Ezt meg ma reggel dobtam össze:
kisautó leesik
gravitációs játék
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Millió hála!
Márti
meg a tapadás mértékével, a tömeggel, a 'pattogóssággal' is játszhatsz ahogy tetszik
1. kijelöltem a talajt>dynamics módban a menük nél kiválaszotom a Soft/Rigid Bodies menübõl a Create Passive Rigid Body-t
2. kijelölöm a gömböt és a téglatesteket és ugyanott ahol az elõbb most kiválasztom az Active Rigid Bodies-t
3. kijelölöm a gömböt és az attribute editorban a rigid body beállításaihoz megyek
4. adok neki sórlódást (static és dynamic friction)
5. beállítok egy impulzust olyan irányba amerre szeretném hogy guruljon (minnél nagyobb értéket adsz meg neki annál gyorsabban fog abba az irányba mozogni)
és kb kész is vagyunk
itt egy kép segítségképpen: >>KÉP<<
és itt egy videó hogy mit kellene kapnod végül: >>VIDEÓ<<
Amúgy köszi a segítséget. A bábu dõlése ok lett, de a golyó nem gurul. Egy helyben áll, mi a szösszenetet kell beállítani? Nem leszek modellezõ, de gyak.zh lesz belõle, ezért szenvedek.
Alá még teszel egy plane-t, és azt viszont passiv rigid body-nak állítod be.
Kijelölöd a labdát meg a bábukat, és rámész arra, hogy fields, ott pedig benyomsz egy gravity-t.
Ha pedig azt akarod,hogy a labda ne csak lefelé essen, akkor kiválasztod a labdát, és adsz rá még gravity mellé más környezeti hatásokat.😊
Rem érthetõ voltam.😄
Gyors segítség kellene Maya-hoz. Egy golyót kellene gurítani egy bábunak. Természetesen a golyó, a bábu megvan, de a gurítás nem megy. Persze úgy igen, hogy kockántként forgatom és tolom elõre, de magától is megcsinálhatná. Már ha tudja.
Ráadásul dinamikát is kellene beletenni, csak annyit, hogy amikor ütközik a golyó élethûen döljön el a bábu. Nem kell derformálni.
Hogyan kell ezeket beállítani?
Köszönöm
Márti
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
miután a directx és a detonator újrarakása nem oldotta meg a problémát, az egész rendszert legyaktam, és még mindíg ugyanolyan tré. Csak azt nem értem, hogy még telepítés elõtt beraktam egy linux-live cédét biztos ami biztos alapon és simán végignéztem a filmet egy árva megakadás, vagy hibaüzi nélkül.
Az xp kifagy nem viszi, a linux meg nem? Na erre mondjanak valamit az okosabbak.
És még az új fedora linuxom sem tom feltenni mert azt mondja nincs kernel a procimhoz. De majd szerzek egyet csak nemtom kiírni... hihihihehehehahaha de szar mikor kirakják az embert a melóból.
Nem baj legfeljebb nem modellezek hanem megpróbálok valamit matte paintingolni...
en ugy ertettem a lock-ot, h amikor egy objektumot mozgatok, akkor lehet-e ket tengely menten egyszerre, vagy csak tengelyenkent?
ha rautotok egy modositora pl. extrude, de megsem kell, h lehet kiszalni belole? ill ha mar alkalmaztam, h tudom kitorolni a node-ok vagy mik kozul? tudom vissza lehet vonni ctrl-z, de ha mar csinaltam mast is...
meg most nezem, h tudom osszeilleszteni az extrudalt u betu nyitott eleit, de a stitch azt mondja, h mindket el ugyanazon a surfaceen van, ezert nem csinalja...
az edit nurbs> attach surfaces sem 😞
kamera állás mentésére létrehozhatsz kamerákat, amiket beállítassz, majd lock-olod a mozgásukat, vagy forgásukat... vagy akár keyframe-elheted is õket, és így egy kamerával más-más frame-eken más képet láthatsz... Most látom, hogy van a viewportban a View alatt egy bookmark, ott készíthetsz "könyvjelzõket" a nézetekhez, amihez visszatérhetsz késõbb... utóbbit sosem használtam még, mindig extra kamerákkal oldottam meg... pláne olyankor, amikor más lencsét használok különbözõ nézetekben...
ha a manipulátor egyik nyilára kattintassz ctrl-rel (ctrl + balkatt), akkor lezárod a manip. mozgatását abban az irányban, ha a középpontot mozgatod. meg is változik a középpont egy aktuális oldalra lapuló lapra. ezt megragadva csak az adott síkon mozog... ha ezt fel akarod oldani, ctrl + balkatt középre...
ha ilyen kérdéseid vannak, javaslom a kezdõ tutoromat, mert pontosan az ilyen válaszok érdekében csináltam õket...
szoval van egy u alaku extrudalt feluletem, h tudom az egyik oldalat cap-olni, befedni?
es van-e olyan lehetoseg, h a nezetbeallitasokat elmentsem?
koszi
amikor lefutattam a dxdiagban a teszteket akkor a directdraw mûködött, a direct3d meg beadja a kockát csak nem forog hanem egy helyben áll... bár a videók meg overlay-t használnak. A maya kifagy de a ZBrush mûködik.
viszont úgy fél éve eltörött a kártya gyári hûtõje és hát nem vettem újat hanem a régi pentium1 procim ventijét varázsoltam rá. közel hat hónapig semmi baj nélkül mûködött. lehet, hogy most ezt bosszulja meg. leszedtem az oldallapot és mellétettem egy nagy ventit is, de semmi.
Vagy benyaltam volna valami kártevõt??? egyáltalán létezik ilyen aljas vírus???
---------------------------
Ha már így szóbahoztam a zbrush-t. Ha szépen kérlek titeket nem tudnátok megdobni engem egy nõi alapmesh-el? férfi ugye van benne alapból, de nõ az nincs. Kerestem már, de amit találtam az mind fizetõs, szóval ha valakinek van egy ingyenes féle az jó volna.
várj megpróbálm belinkelni még1x úgy ha már úgyis írok egy kommentet
..hátha..
Mi is ez a lattice point? Nem találom sehol. Itt a kép róla
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Ha van egy mozgó animációm, akkor azt hogy lehet kirenderelni, hogy mozogjon? 😊 Mert csak az aktuális frame-et tudom :|
jó nekem 128-as kártyám van most még, de kilõve nálam ezerszer gyorsabb a maya menüje is mint belõve.
Egyébként most egy jó darabig nem fogok tudni netezésen és photoshopon kívül csinálni semmit de semmit mert ezelõtt 2órával halt ki a Direct3D-m. Szóval kell szereznem egy új kártyát, olcsón. Egy ugyanilyen FX5200 röhögve megfelel. Jó volna jobb csak nincs lóvé. mert a DVD íróm is most farcolt be. Az is egy hétezer lesz. Merthogy mindíg mindennek egyszerre kell tönkremenni.
Csak az idegesít, hogy rohadtul kiszámolták az író garanciáját mert a lejárat után egy héttel halt ki.
Ehh.. le kéne már cserélni ezt a talicskát láttam is egy jó egybekonfigot valamelyik szóróvacakban nemrég. és még szélesvásznú lapmonitor is járna hozzá. és csak egy százas lenne. igaz amolyan alapgép, de így is vagy ötször jobb mint ami most van.
Megpróbálok még egy directx-et újrapakolni meg videókártya drivert, de szerintem kampó.
áhh és pont a dollhouse közepén, hogy maradjak le a poénról. Lefagyott a film közben, újraindítás után meg már nem játszotta le csak egy nagy semmi feketeséget. Ha meg véletlenül beadja akkor meg villog az egész monitor, meg vársz két percet mire átmegy fullscreenbe. utánna meg pörgeti a filmet, hogy behozza a hangot, aztán megint megáll. megint pörget. jó mi?
bocs de ezt most ki kellett írnom magamból.
amúgy Wolf nem értem mit értessz úsztatás alatt, van egy olyan vizualizáció xp és vista alatt is, hogy nem egybõl kinyitott állapotot mutat, hanem köztes fázisokat is. Ez nem szokott gond lenni, maximum tényleg olyan õsöreg gépek esetén, amiknél a vga memóriája a nagyon kicsi (1-2 mega). Jelen esetben egy elég erõs géprõl van amúgy szó.
a hardvert sem hiszem, hogy gyenge lenne, én anno egy 2000+-os Athlon XP-n (1,6GHz) 512 rammal is teljesen jól maya-ztam
videiot mivel tudok csinalni?
max 2009 es maya 2009 et probaltam, de a mayaban a menuk mukodese iszonyatos lassu, hasznalhatatlan. Maga a poligon huzogatas, tranzformacio nem, csak az attributum editor, es a felbukkano ablakok. Ez mitol lehet?
koszi
regelés ellenében ingyen letölthetõ innét