Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
se a shrek 3-at se a jégkorszak többi részét, se túl a sövényen, táncoló talpak, beowulf, se wall-e, se mittomén mik amik még voltak mostanság..nem néztem meg mert tudom hogy mondjuk a story nagyon jó meg vannak benne jó poénok, de inkább nézek vmi sorozatot vagy vmi filmet mint egy mesét ha már van idõm
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Nem annyira brutál véres mint az Elfen Lied de azért vannak benne harcok. Inkább a történeten van a hangsúly. A rajzok hihetetlenül kidolgozottak és gyönyörûek mind a 26részen keresztül. A Feudális Japánban játszódik. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Egyébként az animéknak több osztálya is van. Van amit gyerekeknek készítenek és van amit a felnõtt embereknek. Aki szégyell ilyesmit felnõtt fejjel megnézni, az akkor ne nézze meg se a Jégkorszakot, se a Némó nyomábant. De éppen mondhattam volna Szörny RT-t, Cápamesét, Beowulf-ot, etc...
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Roma címû sorozat is marha fasza volt, annak idején a Jericho is tetszett nagyon, bár elég vontatott volt az elsõ évad elsõ fele.
Amúgy family guy függõ vagyok, legjobb, én hülyére röhögöm rajta magam (persze vannak gyengébb epizódok, de ez megesik). Annyira beteg és annyira hirtelen poénok vannak benne, és erõszakos és véres eléggé ahhoz, hogy az én ízlésemnek megfeleljen😊
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
legyen itt a vége..aztán majd nyár végé mindenki beszámol hogy mi jót látott 😊)
vagy majd a meetingen (ha lesz) 😊
amúgy meg kisbetûvel írtad a nevem :'(
Mag: hát ja a south park eddig nekem kimaradt, de most elkezdem nézni a simpsonsból láttam egy pár rész és az alapján sztem nagyon jó, a family guy-ból 1 részt láttam...háát vlt benne poén de annyira nem fogott meg az american dad rõl meg csak hallottam hogy jó
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
off vége
Ha sorozat, akkor most Scrubs (Dokik)... Zseniális...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
ha már mindenképp mesét akarsz nézni akkor inkább: simpsons, south park, family guy, amierican dad...ezeket nézd!!!
de ne mond már hogy nicns mit nézned! mmint rendes sorozatot vagy filmet....
pl milyen ember az aki nem látta még az ALIEN 1-4-et?
Punisher 1-2-t megnézted már?
sorozat meg ottvan: Chuck, Supernatural, Veronica Mars, The Shield, Wire, 24, two and a half man...például
de hogy mesét?!?!? akkor én meg kérek egy pónit szülinapomra...úgyis már csak 2 hét 😊
ha neked a mese=rajzolt, akkor az gáz 😊 Az animék fele (sõt szerintem több is), nem mese. Vannak persze köztük fiatalabbaknak készült mû is, de sokszor nem ez a fõ célközönség.
Amúgy mivel nem láttam a Death Note-ot, így nem tudom, milyen a története, de azok az animék, amiket nagon nagyon szeretek (legalábbis ami hirtelen eszembe jut):
-Neon Genesis Evangelion (aranyos, vicces mûnek kezdõdik, de a közepe-vége mondandóilag is és érzelmileg is odacsap, de keményen. örök kedvenc)
-Berserk (nagyon véres jellegzetes látványvilágú fantasy történet, a vége ennek is besülyesztõs)
-Elfen Lied (sokan nem szeretik, engem megfogott... kellemes történet, kellõ vér és ecchi (aranyos szereplõk), vége ennek is zúzós 😄)
-Chobits (elég vicces romantikus történet, tetszett)
-Haibane Renmei (az egyik legsúlyosabb legösszetettebb anime, amivel találkoztam, szinte minden dolog, szereplõ, történés egy utalás valami másra, elgondolkodtató, iszonyat szeretem 😄)
-Those who hunt elves (aranyos vicces akció történet, pár diák modern fegyverekkel és tankkal visszakerül az idõben mágusok és elfek közé, és a visszatérés csak a nõi elfek testére rakódott rúna-tetoválások összegyûjtésével lehetséges 😄)
-Infinite Ryvius (egy nagy csapat diákot épp kiképeznek ûrhajósnak a jövõben egy ûrállomáson, ahol egy történés miatt a felnõttek feláldozzák magukat a többiek életbenmaradásáért. A maradék diákok igyekeznek haza egy hajóval, közben mini társadalmat hoznak létre. érdekes társadalomrajz/kritika)
-Full Metal Alchemist (egy alkimista testvérpár egy félresikerült próbálkozás után izgalmas akcióról akcióra barangol, hogy visszafordítsák amit tettek...)
-Serial Experiments Lain (egy lányról szól, akinek meghal egy ismerõse, és akit újra felbukkanni vél az interneten. talán az emberek elkezdtek átmenekülni az életbõl a virtuális világba? érdekes gondolatok, elég nyomasztó)
-Cowboy Beebop (egy sci-fi fejvadásztörténet, akciódús, a vége felé elég kemény...)
-Trigun: vicces de elgndolkodtató kalandos történet, a 3/4-éig láttam, utána eléggé elkezdett bedurvulni, és kevésbé vicces lenni, majd valamikor befejezem
jézusom, majdnem elfelejtettem:
-HELLSING: egy vámpír és egy szervezet vadászik más vámpírokra. SZUPER
Filmek közül: Akira, Battleangel Alita, Ghost in the Shell 1-2... ezek must see szerintem
De ezek csak azok, amik hirtelen eszembe jutottak, hogy maradandó élményt nyújtottak... Biztos sok kedvencemet hagytam még ki...
Amit még nem láttam, de szerintem hasonlót keresel, az a Gunslinger Girl.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Megszereztem az After Effects-et... Hát mit mondjak, besz*rás milyen jó 😊 Alig volt idõm átnézni, mert már 1 dologgal is annyi mindent lehet csinálni... Eszméletlen ez a program. Ajánlom mindenkinek 😉
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Azt akartam krdezni hogy tucc e még ilyen állat történetû animét?
de azért jó tudni
Nekem egy technikai kérdésem lenne. Maya 8-ban és 2009-ben is olyan hiba lépett fel, hogy a munkafelület fele használhatatlan, vagyis amit ott csinálok nem látszik. A mellékelt képen jól látható.
Egy 15.4"-os laptopon lépett fel a probléma ami 1280x800-as felbontásban van és Windows Vista Ultimate Sp1 oprendszer fut rajta.
Ha valaki találkozott ilyen hibával, az megoszthatná velem, mert így nem olyan jó a modellezgetés😊
Garou: zene: Metallica - Loverman
Peet: hát igen az a terv hogy textúrázom/shadelem majd, csak subdivvel mindig meggyûlik a bajom textúrázásnál..mert ugye a low poly-t kiuv-zom és aztán ráadom PSben a textúrát kimentem és visszarakom a modellre de ahogy nyomok egy 3-ast (azaz kap egy MR subdivapproxot) már minden kicsit nyúlik csúszik stb...
lehet majd az lesz hogy csinálok egy duplicate-t azt kiUV-zom aztán rendesen smootholom és az így kapott UV mapot átimportálom az eredeti lowpoly-ra...de nem tudom még majd tesztelgetem
Mag: külön neked majd csinálok egy 10frame/sec-es 320*240 es verziót mindenbõl 😉 XD
amúgy meg lehet hogy hülyeség volt beriggelni még az UV-zás elõtt mert így a parentolás miatt nem tudom egyesével kijelölni az objectecet mert az össze chil object is kijelölõdik...szval vagy kijelölöm a face-eit és majd úgy UV-zom vagy szétbontom addig :S
Akkor sorban:
Egyetértek, hogy ha minõségi munkát akarsz végezni, lehetõleg kevés szívással (persze keretek közt), akkor végig tömörítetlen, vagy veszteségmentesen tömörített formátumot kell használni. Elég csak arra gondolni, hogy tömörítésnél már egyenetlenné válik a modell körvonala, így villogó, recésebb képet kapsz. Tif-nél bele szoktam ütközni abba, hogy van vagy 3 fajta tif kódolás, és naná, hogy minden program mást kultivál, de alfa nélkülire én spec bmp-t, alfásra tif-et szoktam használni, amikor csak lehet. Sajnálatos, ha valakinek kicsi a vinyója, én is sokáig dolgoztam a 80-asommal, de be kell látni a határainkat. 1920x1080-as full hd 4 órás videót nem lehet 2 gigán tárolni, mint ahogy 5 másodperc alatt se renderelni egy 30 millió polys sok fényes raytrace-es 30 képes animot (ezt most csak kitaláltam 😄)... Ezalatt annyit értek, hogy meg kell próbálni végiggondolni, hogy mire is elég a hardverünk, vagy mire nem.
Ibor: kellemes nagyon, a smoothot leszámítva ötletes a felépítés, és mûködõképes, reális. gratz... én is kíváncsi leszek, mi jön ki ebbõl és hogy hogy fog menni az uv-zás és a textúrázás. A mérettel most nekem sincs bajom (3-4 sec alatt jött le kb), de kb 5-6 hét múlva hazaköltözök, és akkor jó kérdés lesz, lehet hogy megint betárcsázós netem lesz egy ideig...
egész ügyes a mozgása a kis robotodnak. Tudom Mag nagyon az ilyen agyon smootholás ellen van, én viszont szeretem az ilyesmit, úgyhogy még a modell is egészen ügyes megoldás. Kezd érdekelni, hogy végül mégis mit fogsz vele kezdeni...
textúrázva/shadelve is lesz?
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
itt egy videó róla..légyszi nézzétek meg ha már szenvedtem vele 😄
>>videó<<
Amúgy meg még azt is vallom, hogy ha csinálsz egy animációt, addig amíg el nem érsz a végleges verzióig, addig teljes mértékben tömörítetlen adatot használhatsz csak, és a végeredmény, ami szintén tömörítetlen, lesz majd tömörítve valamilyen formában, DVD-re, xvid stb. Persze olyan tömörítési eljárásokat használhat az ember, mint pl a TGA, ahol ha jól tudom csak az adatot tömörítik és minõségromlással nem jár a dolog. Persze ha jól tudom, akkor maya alapvetõen csak jpg-be tud menteni, ami tömörített formátum, minden másnál a fileméretek ugyan akkorák. Iff-rõl még nem tudom, amúgy az meg egy marha jó kis fileformátum...
Nodler: vezérlõpult/programok hozzáadása és azon belül van egy ilyen, hogy windows összetevõk telepítése.
1.7celeron; 512ddr; egy félig halott semmi hardver gyorsításos fx5200 VESA driverrel (sajátjával már nem indul a rendszer) <#hawaii>#hawaii>
Ha ilyesmit csinálunk, a mai winyókkal ne legyen már gond a tárhely!
Fokozottan javallott szekvenciákba menteni, mert ha videot csinálsz, egyrészt tovább tart, másrészt ha a felénél elszáll, akkor bukod az egészet.
Szekvenciákba még simán belenyúlhatsz utólag pl ps-el kis korrigálás miatt (oks ez videoval is igaz lehet, de az plusz egy szoftvert jelent), szóval koordináció szempontjából is jobb . Szerintem persze!
Lehet kipróbálom mind a két módszert és amelyik jobb lesz, az kerül majd a teljesbe.
Persze nem tudom milyen hosszú az a jelenet és azt sem hogy milyen felbontásban lesz.
Ha az én kamerám tudna divx-ben rögzíteni akkor biztos divxbe renderelnék zöld háttérrel, és egyszerûen összeteszem mint a Star Wars-ban. Ahol szintén zöld háttér elõtt forgattak, de mondhattam volna a Harry Pottert. És tény, hogy tisztán jól vágni csak kulcsképkockánként lehet. vagyis a codecbeállításoknál felül kell írni, az alapbeállítást mondjuk másodpercenkénti kulcsképkockára. vagy 1/2 másodpercenkéntire.
Szóval ez is, az is jó, mindkét módszerrel meg lehet csinálni.
Magam ezt a módszert preferálom az említett okok miatt.
És még egy indok:
Célszerû abba a formátumba renderelni amiben majd a végleges filmanyag is lesz a különféle formátumok közti transzkódolások miatti minõségromlások miatt. Ha ezt elkerülendõ tömörítetlen képkockákat mentesz, akkor már mindjárt ott van, hogy 5perc 1giga tárhely.
persze még egyszer mondom: kinek a paplan...
Most miért akarsz mégis zöld háttérbe renderelni, utána meg mélytorkozni amíg összekompozitálod?
Mag mond az neked valamit, hogy Death Note??
Én png feliratot már tettem így vegasban videora, tehát elvileg mûködik.
Mondjuk valahogy meg kéne oldania, hogy a beimportált képeket egy képkocka hosszúságúként rakja be, mert azt hiszem alapból 2mp-ig tart egy kép, de ezt nyilván lehet valahol vegasban állítani.
Így nem kell semmiféle green box, meg after effects
Vegasban is meg lehet csinálni csak az a lényeg, hogy a mayás render háttere ne fekete hanem zöld legyen. Filmeknél így zöldet láttam használni. Illetve ha a karaktered zöld színû akkor a háttér legyen kék vagy fordítva mert különben azt a részt is kiszedi amit nem kéne. Ha ember akkor ne használj barnaárnyalatokat stb.. A legjobb a rikító élénkzöld vagy lila.
Maya render elõtt állítsd be, a kamerabeállításoknál a háttérszínt. vagy tegyél be egy planelapot a háttérbe és úgy rendereld ki. Majd tedd be vegasba és rakd õket egymás alá külön sávba.
Én annakidején ilyesmit Magix Music Maker-rel csináltam amikor egy kis zenei szösszenetemhez készítettem valami kis videót. Igaz ez a progi csak két videósávot tudott kezelni. De tökéletesen megoldotta az ilyen mûveleteket.
A Kompozit programok is ezt a célt szolgálják, de ezeket úgy nem ismerem igazán. Nem nagyon szoktam renderelgetni.
És ha már itt tartunk Sony Vegas vagy Adobe Premiere? 😊
Van egy félig maya-s félig pedig off kérdésem.
Na szval van egy modellem. Be van animálva (pl. elindul valamerre). És hogy tudnám azt megcsinálni, hogy a modell "mögé" egy kamerával felvett videót tudjak tenni? Mintha pl. az utcán menne a modell (jelen esetben egy ember modell). Vagy ezt nem így szokták csinálni? 😊 Várom az ötleteket 😉
Nah szóval multimédia-fejlesztõi után nyáron kezdtem maya-zni, és azóta is ûzöm. régen imádtam lego-zni, mivel nem voltunk pénzügyileg átkozottul eleresztett család, így mindig is szerettem a tv-ben látott játékokat magamnak elkészíteni (legobol, papírból, stb...). Csináltam így társasjátéktól kezdve szerepjátékon át sok mindent 😄. A maya azért fogott meg, mivel úgy lehetett legózni, hogy minden elemed megvan ahhoz, hogy olyat csinálj, amilyet akarsz. Szóval így kezdtem el, azóta csináltam tutorokat, jobb-rosszabb modelleket, szintetikust, organikust, mikor mihez volt kedvem (mégsincs egy befejezett modellem sem 😄). Jah, ismerkedéshez tutor a FAQ-ban található linken elvileg még elérhetõ (magnificat tutor series: rapidshare-es linkek, az MTS1-et szedd le)
mindent magamtól tutorialokból és itt a fórumon az emberektõl tanultam
hogy megéri-e? hát ha vannak mûvészi ambícióid és úgyérzed tudnál vmi újat alkotni vagy ily módon kifejezni magad akkor hajrá
Most erre mit lehet írni? 😊
Ha nem szánod rá az életed, és csak hobbi szinten pötyörészel, úgy is lehet szép dolgokat csinálni vele. Ha fanatikus vagy, nyilván a szabadidõd nagy részét ezzel töltöd. Nem két hét megtanulni. De most, hogy ez jó idõtöltés-e, meg megéri-e, olyanoktól kérdezni, akik ezen a fórumon cseverésznek... szerinted mit fogunk válaszolni? 😊)
Naná, hogy az!
Itt kb 99%, hogy mindenki egyedül tanulta meg, nem suliban.
Nem pusztán türelem kell hozzá, hanem oktatóanyagok, de azokkal tele a net. Magadtól nem jössz rá, kellenek a tutorialok.
Ezt a döntést neked kell meghoznod Luke! Nem is, inkább hallgass ránk! Csatlakozz a sötét oldalhoz, és legyél te is Maya-s!
Elsõs gimnazista vagyok, és érdeklõdni szeretnék a modellezés felõl mint, hogy meg lehet e tanulni egyedül vagy kell hozzá bizonyos oktatás vagy képzettség? Ha csak türelem kell hozzá, az van nekem, de jár e valami magasabb költséggel a tanulása, és valaki mondja el, hogy ezzel az egésszel meg éri e bajlódni? Komolyan szeretném megtanulni (idõvel), de ha valaki szerint ez nem a leghasznosabb idõtöltés vagy már hamarabb el kellett volna kezdenem (és a többi...) az mindenképp szóljon.
Elõre is köszönöm!