Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibor90
jólvan akk hajrá...várom a végeredményt 😉

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

schorby
Ne kötözköggyé mán!
mérne tudnám környezetbe rakni
azért mer neked nincs fantáziád, én még lehet emg tom oldani...
😄
ibor90
akkoris csak egy egér...semmi környezetbe nem tudod belerakni
inkább csinálj egy robot csigát aminek néhol átlátszik a háza és abba legyenek mindenféle küyük 😉
vagy akármi

schorby
Szal ez még T-1hét 😄😄
schorby
😄
mondtam hogy nem sima egér
vagy teli lesz csövekket, meg mtor részekkel, tengelyekkel, ékszijjakkal, vagy kis emberek lesznek benne telizsúfolva egymáson tolongva
amúgyis ez még csak a váz fõ modellje, csemmi +részlet nincs rajta, csak gondoltam bevágom ide hogy énis mayázni kezdtem már kicsit...
ibor90
bocsi, de nekem ez nem teccik
még azt mondom h aki épp most kezdi a mayát az csináljon ilyeneket, de te már tolod azóta mint én sõt még kicsit régebb óta is, szval vmi kreatívabbat várok el mint egy sima egér aminek semmihez semmi köze, semmi mondanivalója
tudom hogy nem olyan jó a géped de akkoris ha neked a maya mûvészet akkor alkoss vmi mûvészit
adjak ötleteket? sztem vagy te olyan kreatív mint én..találj ki vmit 😊))
nem bántásból mondtam, nem is kell megmagyaráznod hogy de csak épp kedved volt vmit csinálni és azért csináltad vagy hasonló, csak ösztönözni próbállak
nekem pl annyi ötletem van csak vagy túl sokág tartana megcsinálni vagy tól sok ember kellene hozzá vagy nem értek hozzá annyira hogy megtudjam, de ötlet van
vagy nézd meg az nfr-eket amiket én is 1-2 óra alstt dobtam össze...csak mert mayázni volt kedvem...de még azoknak is van vmi hangulatuk..egy egérnek nincs

Magnificat
nevemre kattintva látható lett volna, amúgy [email protected]

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

sziasztok valamikötök meg tudná adni az msn-jét (aki ért a maya 2008=9.0 hoz) Elöre is köszi ( csak magyarázni kéne a kezzelésrõl egyébként a Toon Boom studioban tudok segiteni
Magnificat
ez így sajna nekem nem jön le a képrõl

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

schorby
Na végre tök jó mayázni, már nagyon hiányzott...
a terv egy metál egér
itt járok
az oldala üveeg, szal ilyen kis motor részekkel lesz megtöltve...
Magnificat
Ibor: hát robotban jobban otthon vagy 😊 Nekem eddig tetszik, bár még nem próbáltam subd-t uv-zni, lehet nem lesz nagy gond... a sok alkatrész már inkább, de majd meglátod 😊 várjuk a többit

Garou: merész 😊 szerintem korrekt, bár nem vagyok híve az agyon smootholt modelleknek 😊 mindenesetre ez tényleg hasonlít arra, ahogy anno én is modelleztem 1-2 dolgot: kiüríteni az elmét, bohóckodni, és lesz ami lesz 😊 Néha így jönnek ki a legjobb formák 😊

Este majd én is feltolok egy képet a templom állásáról, a formai ötletelés kb véget ért, elkezdtem a formára felépíteni a végleges falakat, és itt-ott részletezni is kezdtem. elõtte még leadom a tanárnak a feladatot, aztán majd folytatom...

szóval spec nekem bejön mindkettõ olyan szinten, amilyenen készült 😊

Garou
A kocsi teljesen új cucc, volt egy hasonló régi, de azt nem vettem elõ újra.

Csinálunk egy oldalra scrollozós ûrhajós old school lövöldözõs kis játékot, 2D-s lesz, de a modellek 3D-ben készülnek. Teljesen home projekt, tegnap pl 4 óra modellezésbõl született ez az ellenfél-concept. A fõhõs ûrhajó a world3d-n van a wip topicomban. Semmi komolykodás, just for fun.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

ibor90
és hogy én is mutassak már vmit amin mostanában ügyködtem
az organikus próbálkozások után, a sok normal map, disp map, kínlódás, ZB fagyás, UV szétcsúszás, stb után most inkább egy robotba kezdtem bele
az alapötlet az hogy egy robot ami ilyen roncstelepi cuccokból van összedobva, nem feltétlen aranyos mint wall-e, de nem is vadállat atomrakétás monstrum...funkciója se nagyon van...õ csak egy robot, ha nagyon jól sikerül majd lehet lesz egy rövid anim meg vmi történet...de az még messze van...már most félek hogy hogy fogom UV-zni meg textúrázni
neve már van: SIMUR
foggalmam sincs honnan jött, de jóleszaz neki 😄

ez meg egy rövid playblast hogy hogyan is fog mozogni a lába...de még csak a felsõ része van beriggelve mert a többit ma meg tegnap csináltam
>>>>>>>VIDEÓ<<<<<<<

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

ibor90
elsõ részben 4 rossz a 20ból
a második részben a 2. feladatban vmit elszámoltam de a képletek jók, a 3B-bõl meg a d, rész 1az1ben szar lett
szval most így saccolva az elején az -8 pont, meg a 2. feladatban sztem olyan -2 vagy -4 pont, a 3/B feladat d része meg -8 pont...szval akor elvileg max -20 pont
nemtudom mennyi összesen de olyan 80-100 pont...szval ha mondjuk 80 pont a max és ebbõl van 60-am az azt jelenti hogy 75% ami még bõven 4es..ha meg 100 pontos akkor még éppen 5-ös...meg még a szóbeli jön ugye ehhez
amúgy meg mit aggódok? már tuti bennvagyok mert a matek meg az angol jó lett szval a lényeg hogy a többi meglegyen legalább 2 😄

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

schorby
Bics fizikába a tesztes részbõl 5öt elrontottam, a többi feladat jó....
az még azé belefér...
ibor90
itt a megoldás a fizikához..most nézem!!
fizikamegoldás

Magnificat
gratu

ibor90
nah fizika is megvolt...sztem jó lett de holnap tudok biztosat mondani
közbe meg az angol tanárom már kijavította az angol érettségimet és 2 hibám lett (ahogy mondtam elõre)
szval ha a szóbeli max pontos lesz (és a tanár azt mondta hogy az reális is lenne) akkor még lehet 99% összességében 😊)) ..de egy 95 el is kiegyeznék 😄

Magnificat
character rigging tutorialt keress

rooney8
Ott meg feketeség van 😄 De most találtam egy másik shadert és az jó 😊 Azért köszi 😉

Még egy utolsó kérdés. Így hogy tudom "becsontozni" a modellt? 😊 Mert van egy tutorial, de ott nem mutatja, hogy hogy csinálta ezt, csak a mozgást :S

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
mert valószínûleg (99%) mental ray shader... ezt viewportban nem jeleníti meg, csak rendernél

rooney8
Ezt nem értem. Most meg jó<#wilting> Lefagyott a gépem, újraindítottam és most jó lett<#vigyor>

Ehhez a fémes dologhoz: Leszedtem ezt a shadert, importáltam, beállítottam a modellre, de most meg zöld lett az egész modell...<#nemtudom>

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
nem tudtam, hogy van... mindenesetre lehet ott is vigyázni kell az arányokra, mint a viewportban. ott ugyanis azt hiszem 0.001 és 1000 van, tehát 1 millió:1... ha növeled 1000-rõl a far-t mondjuk 10x-esére, akkor a near-t is 10x-esére kell növelni, különben borul a kamera felé nézõ dolgok sorrendszámítása (egy ház falán van egy plane-en egy plakát, ami mondjuk 1 mm-re van a faltól... ha nincs meg az arány (pl 0.001 és 100000), akkor ha távolodsz a kamerával, nem tudja, hogy a fal vagy a plakát van a kamerához közelebb...erre egy nagy, igazgatók elõtti prezentáción jöttem rá 😊

Garou
Rendernél is van a kamerának egy tartománya, ameddig "lát".

Ugyanígy far clipping plane azt hiszem a neve, azt kell pár nullával megnövelni, és elvileg megoldódik a dolog...

Magnificat
még mindig nem

rooney: a távolságfüggõ eltûnés tudtommal csak viewportban van (near és far clipping plane), rendernél minden renderelõdik... a rendernél vagy arra gondolok, hogy rossz kamerával van renderelve, vagy pedig azt,, hogy a modellnek van valami gondja, ami esetleg illegális utasítást hajt végre...

fém textúra szerintem phong shading, rajta jó textúrával 😛 Peet többet tud róla, de pontosan nem tudom, mire lennél kíváncsi

rooney8
Üdv!

Van egy nagy modellem. Az egyik gond az volt, hogy akkora volt a modell, hogy amikor távolodtam akkor már maga a modell is eltûnt. Ezt sikerült beállítanom a kamera beállításoknál. De amikor renderelni akarom akkor nem csinál semmit (sima szürke háttért hoz elõ). Gondolom azért, mert nagy a modell és itt is kell valamit állítani, de mit? 😊
Ja és ha már itt tartunk, van valami ötletek, hogy tudnék valami élethû fém "textúrát" elõcsalni?

Helló! Nem tudom, hogy van-e itt valaki aki exportált már i3d-be maya-val, de ha van legyen szíves írjon rám! Elõre is köszi!
Magnificat
hmm, a Boxx Technologies tovább bõvítette a termékpalettáját, két xeon alapú rendszerrel...

kijött a renderBOXX 10300, amiben valójában 2 db gép (node) van, dupla quad core Nehalem Xeonokkal (3,2GHz-es 5500-as széria), azaz 16 magos egy ilyen renderbox. 5db egymás mellé pakolva ad ki egy standard 4U helyet (cirka 18x48 cm, 7"x19"), szóval 80 mag egy ekkora területen (mint kb 4db szabványos 24-es rack router) . 192 giga ram per node (tehát egy renderboxx-ban 384 giga ram lehet, a 4U helyen 1920 giga)...

emellett kijött a 8500-as workstation kategóriás gép is, adatai hasonlóak:
-Xeon 3,2-es proci (a pdf-je mondjuk nem írja, hogy hány darab, de a saját gép összeállítósdis 2 procis rendszert enged),
-max 192 giga DDR3 ram (12 db 16 gigás modul, az összeállítósdi 12x4 = 48 gigát enged, és spec én sem láttam még 16 gigás ddr3 modulokat, de a pdf ezt állítja)
-6 belsõ 3,5-es és két külsõ 5,25-ös hely
-két PCI-E x16-os slot (akár NVIDIA Quadro FX 5600G 1.5GB-ral)

utóbbit a legdrágább, de szoftver, tablet és hasonlók nélküli kiszerelésben cirka 22 000$-ért már meg is lehet venni 😊

renderboxból, szoftver nélkül 31k-ból jött ki a 4x Quad core XEON W5580 3.20GHz, 8MB cache, 1333 MHz, 96 giga (24x4 G😎 DDR3, 2x160 GB SSD hdd rendszer + 2x160 GB SSD tárolásra

Magnificat
ez most nulláról, vagy már régebbi modelledet gyúrod? Mert a modell eddig király, bár a felnik nem jönnek be...

én is ma a nyavajgás helyett kicsit foglalkozom a templom projekttel, holnap 4-re meg megyek a maya leadandómat leadni (egész héten üldöztem a tanárt, hogy ha lehet, nem emailben küldeném, hanem személyesen, mocskos beképzelt állat vagyok, de kíváncsi vagyok az arcára 😊 Ezzel nem azt mondom, hogy über vagy, messze nem, de ahhoz képest, amit a tanár látott leadandókként, mindenképp 😄) Egy tantárgyból vagyok jó ezen az átkozott egyetemen, azt ki akarom használni egy kis önbizalom építésre 😊 Automatikán, infó szigorlaton, szervezéstanon, java technológiákon és hasonlókon úgyis agyon aláznak, a numerikus analízisrõl nem is beszélve, amibõl még az sem biztos, hogy meglesz az aláírás

össze is állítottam egy pakkot pár modellembõl (csak modellezni kellett, de van 1-2 mappolt, kicsit textúrázott modellem is)

Garou
Nyilván persze vannak kis cégek is, akik jól csinálják.
De, hogy ne csak a siránkozás menjen részemrõl: T-Rex Mudboxolás tanulgatás közben lazításképp csinálgatom. Munka kellõs közepe:

Garou
A legújabb poser modellek szerintem jók.

A normális modellezéshez idõ kéne, az meg nincs.

Animációnál meg trükközni kell, mert a cég nyilván egy projekt kedvéért nem fog beruházni a Motion Builderre, és külön ember sincs animálni, van egy mindenes, aztán oldja meg a lehetõ leggyorsabban, olyan minõségben, hogy a hozzánemértõ ügyfél elfogadja.

Nyilván nagy, profi cégeknél, 10 éves tapasztalattal ezt úgy oldják meg, ahogy a nagy könyvben szerepel. Mindenhol máshol, meg ahol a leggyorsabb, a minõség másodlagos szempont. A terméket fizesse ki az ügyfél, azt jóccakát, a fõnök se ért a 3D-hez, hiába is magyaráznál neki. Fogd a régi 6-os maya-t, és oldd meg. Ennyi kb. Sajnos vagy nem sajnos.

Magnificat
Anno közösen lett döntve, hogy maradjon-e vagy sem, szerintem annyira nem zavaró, illetve mások sem panaszkodtak rá, hozzáteszem valahova folyamatosan látható helyre oda kell írni hogy no warez, mert amíg nem volt, csak úgy törölgettem állandóan az ilyen kérdéseket (nem, sokan még a banner alatti 3 gombot sem látják, szóval oda nem jó). Szerintem ez így korrekt, de persze ha sokan úgy érzik, hogy elnyomtam õket a szabad vélemény nyílvánításának lehetõségében, azok egy emberként álljanak most fel, majd utána lerendezem velük is 😊. Eléggé le lett halványítva már szvsz.

a poser-es modelleknek is megvannak a maga felhasználási területei, pl olcsóbb, 1 napos melóknál a háttérbe statikus vagy nagyon egyszerû mozgásokra... nem próbáltam, de mintha olvastam volna, hogy az újabb poserek már normálisabb mesh-t exportálnak ki.

ui: szerintem pl a megasztár logójánál is, ahol csak szénfekete alak mozog a sárga háttér elõtt, szóval szerintem az is poser volt, és azt mondom, tûrhetõ volt... célját elérte... Sokkal kevésbé lett zavaró, mint valószínûleg egy fél-beowulf minõségû de teljes egészében mutatott, nyíltan digitális karakter bõrrel, hajjal, stb...

ibor90
szerintem egész elviselhetõ...eddig még nem panaszkodott rá senki
és a lényeg az hogy a rendszeresen hozzászólókat ne zavarja...
de Magnificat dönt ilyen kérdésekben, ez csak az én véleményem 😛

Ja ez a warez szöveg ez írto zavaro itt mikor írok!!!!Ezzel jo lenne kezdeni valamit.
Szerintem a poseres karaktereket nem kéne egyáltalan alkalmazni.Elsõsorban nagyon sok geometria egy karakter kb 80 ezer poly és ráadásul a geot amit kirak nagyon korrupt és javítani se lehet.
Inkább néhany normalisan megoldott karakter hasznalnak és texturaban valtoztatnia dolgon,vagy egy két ruha kelléken.
Lessetek fel a highend3d-re ott lehet kaparni talan modellt vagy akar riget is és egy sajat modelt legyartottok, a rigre meg ráhuzzátok.Innetöl kezdve van egy pozolhato karakteretek,amit akar lehet animalni is.
Ha ezeket meg kell mozgatni akkor mar az ar is sokkalsokkal több.DE az rengeteg idõ,de egy jobb animatornak ez hamar lemegy.Vagy alkalmaztok motionbildert lehet leszedni macapdatat és azokkal hajtani,de ez eszmeletlen technikas.

Garou: Ment priv

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Garou
Peet:

Ha a cég, ahol vagyok valaha is közeledne feléd, keresztet kitartani, fokhagymát a nyakba, és harsogjad a miatyánkot, akkor talán baj nélkül megúszod! 😊 És ez most komoly.

Imp, ment a levél, ha benne vagy, hétfõn megtárgyalom a vezetõséggel, azután szólok. De leírtam oda, most már tudod, hogy mire számíts. 😊 Bár ezen inkább sírni kéne, de hát ez Abszurdisztán.

lol <#nyes>

the world is mine

ibor90
nah miezmár? 😄 hát hányan írjátok azt a sci-fi könyvet?
én mellesleg 845 milliárd euróért jövõhét végére "megírnám" nektek ha gondoljátok sõt annyiért megépítem és kamerával felveszem az egészet...2x 😄😄

Peetmaya
igazából karakter animációt akarnak a dologba, az meg marha gép és szaktudás igényes, azt pedig igen is ki kell fizetni. Én renderelésben fel tudom ajánlani neked a segítségemet, van itthon egy elég erõs gépem, illetve másik kettõ, amit szükség esetén be tudnék fogni, hogy ha esetleg érdekel a dolog, szóljál és megbeszéljük.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Garou ment privi

Legalább 3 emberes meló, még ezzel a határidõvel is. A legnagyobb szívás az animokkal lenne.
Eredetileg mi is agriaparkot így akartuk megoldani, hogy lehessen, menni benne. De irdatlan sok szívás azt a sok animot pontosan belõni, így annó mi feladtuk ezt a variációt.

Hát igen ezért 1-2 milla alapból és ez nem sok érte.....

Garou
Igen, kb én is így gondolom. Fõleg, hogy meló után kéne, miután széthajtottam magam napközben.

Még a zúzógépes sztorit se feküdtem ki, még mindig fáj, nevetek, vagy hirtelen akarok leülni, most meg ez...

Még alszom rá, de azt hiszem ez egy nemleges válasz lesz. Ja, és árból a felét se adnák, azért ez tényleg balkáni kicsit.

Peetmaya
egy ember 3,5 hónap alatt ezt megcsinálni, hát necces...
amúgy ez szerintem így millás nagyságrend, 1,2 milla. Én ennyit kérnék érte, de egyedül nem hiszem, hogy meg tudnám csinálni ennyi idõ alatt...

Garou
Egy kérdéssel fordulnék a tisztelt közösséghez:

Van egy fiktív 3D-s harcosunk, akit egy fiktív cég felkér egy kis falu lemodellezésére, a stílus legyen az 1700-as évek mondjuk. Házak, fogadók, piactér, satöbbi, legyen szép, ne összecsapott. Weblapra lesz, kattintással lehessen barangolni az utcákon! Emberek is kellenek mondjuk, de ezek készülhetnek simán poserrel, tehát ilyen megkötés nincs. 30-40 épület kb, és ugye rengeteg animáció, mivel több útkeresztezõdésnél többfelé lehet menni. Az épületek mindegyike egyedi, némelyik eléggé összetett, plusz lesz egy kastély is. Határidõ 3 és fél hónap, de harcosunk csak meló után tud vele foglalkozni, meg a hétvégéjét rááldozni. Tehát ha bevállalja, akkor 2009 nyara effektíve kiesik neki. Már ha egyáltalán meg lehet csinálni. Renderelés: 4 asztali számítógép áll csatasorba, nem pont mai vasak, 2-3Ghz, meg fél-2 giga RAM-osok.

Ha a kérdéses 3D-s emberke úgy dönt, hogy bevállalja, szerintetek mennyiért tenné meg? Az ötlet természetesen kitalált, egy sci-fi könyvet írok, csak a fizetség kéréses résznél megakadtam. 😊 Szóval ha van ötletetek, jöhet!

Ui: A fickó természetesen õrült, normális ember nyilván körberöhögné az egész felkérést.

Peetmaya
gratu Mag!

ibor90
elkeveredett a nagy buliban vagy hogy hagytad el? 😄:😄😄

amúgy grat

Magnificat
meglett a logisztikám, amit tegnap írtam...

Magnificat
én is nevettem volna, ha mertem volna fõnök úr 😊 oops

Loool 😄😄😄 hát ettõl kiestem a székbõl XD