Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hassan B

Konvertálni pedig 'Modify/Convert'.

][ ВАЗ ][

Sziasztok

Egy grafikus, a matematika oktatását segítõ programot készítek.

Polyba nurbs objektumot hogyan tudok átkonvertálni? A mesh menüt hogyan érem el? :o)

elõre is köszönöm
Hassan B
Van egy kis gondom: az eszközök szárai szépen megrövidültek, de nem tudom, hogy csináltam és nem sikerül visszaállítani. Na most ez munka közben elég zavaró számomra.
KÉP

Megköszönném ha valaki megoldással szolgálna.

][ ВАЗ ][

Magnificat
Nah megjöttem...

A spacepilotot szerintem leginkább cad rendszerekhez lehet kényelmes használni, kolis szembeszomszéd (gépészmérnök) egyszer nyúzott egy kisebb verziót, õ nagyon oda volt érte. Én kipróbáltam kb 30 percre, és nekem ennyi idõ alatt nem igazán jött be... Jóval gyorsabb vagyok egér + bill kombóval (vagy bill + tablettel, feladatfüggõen), de még egy kombó nem kellene...

Stakypot: az OBJ csak polygonális objektet ment ki, mivel a tartalma vertexek, textúrakoordináták, élek és face-ek felsorolása. Nurbs féle CV-k nincsennek benne, illetve egyéb leírásaik sem. Szóval az OBJ az polygon only...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Garou
Annyi javaslatom lenne, hogy konvertálj át mindent poly-ba, utána a mehs-menünél nyomj rá egy triangulate-t, majd ne a scene-t exportáld, hanem jelöld ki az ojjektumot és csak az export selected menjen.

Ha ez sem jó, akkor el lehet kezdeni sakkozni az export fül obj részlegének opcióival, bár ennek így mûködnie kéne...

Milyen programba kéne az obj file? Mármint Maya-ból mibe?

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

hát nem az a baj... :S:S:S

Most meg azt próbáltam ki hogy betöltöttem a Mayába a tesztfilet, és exportáltam .*obj kiterjesztésûvé. de a program nem tudta olvasni az én obj-filemat... Pontosabban tudja. Az eredeti file fehér rácshálója helyett itt csak egy nagy sötét kép jelenik meg... :o( -szerintem-
Betöltöttem a Mayába egy példafilet, azok nem NURBS-ok meg nem is poligonok, hanem valami mesh objektumok... Tehát ha jól gondolom, akkor a megrajzolt nurbs alakzatot át kell valahogy konvertálni ilyen mesh objektummá, és azután kell *.obj kiterjesztésûként elmenteni? Ha igen a konvertálást hogy kell megcsinálni?

Elõre is köszönöm a segítséget Mesterek! :o)
Kipipáltam! Meg sikerült is exportálni. Csináltam egy NURBS hengert, aztán file/export all, megadtam a filenevet, meg a kiterjesztést. Van egy erre való programom, ami megjeleníti az OBJ fájlokat. Azt amit én exportáltam nem jeleníti meg, egy nagy feketeséget látok, ellenben azokat az obj fileokat, amik a progihoz voltak megjeleníti, és azokat a mayába is tudom inportálni... Ez miért van? be kell még állítani valamit?
Garou
Sliders:

Nálam sokkal profibb arcok véleményét olvastam, pl páran közülük hálivúdban dolgoznak, és szerintük nagyobb a füstje, mint a lángja, nekik van, de a google earth-ös marhulásokon kívül nem használják semmire. 3D-zni fõleg nem. De biztos van, akinek bejön.

Stakypot:

Window menü, azon belül settings/preferences, azon belül plug-in manager. Na, ott az obj export ki van pipálva?

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene! Autodesk Maya 2008-at használok. Lemodellezek mondjuk egy kutyaólat, ezt hogyan tudom *.obj kiterjesztésû file ként menteni?

Elõre is köszönöm mindenkinek!
ibor90
ó haggyad már..teljesen felesleges! ez most olyan mintha joystickot akarnál rakni a mosógépre...

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

szerintem kb 1-2 év lenne mire megtanulnám ezt olyan gyorsan kezelni, mint most az egeret+billt.
Nagyiparban meg sehol nem raknak alád ilyet 😄 max pixarnál.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

bordy
na ez már igen. ez már jó lehet valamire 😊
bár én itthonra csak úgy nem vennék. jó nekem a bill. is. inkább pár rövid gatya meg ing és a stb....
vagy inkább 2 monitor 😛

Sliders
Hi Magnificat, bocs az elõzõért.

Egy kérdésem viszont lenne hozzátok. Szerintetek ezzel lehet gyorsítani a munkát:

Új: Spacepilot PRO

Régebbi: Spacepilot

Persze nem itthon szeretném megvenni, mert itthon 120-ért mérik hanem USA. Ahol kevesebb mint a feléért is megkapható. Bár az új PRO elég komolynak néz ki.
Ti mit mondotok erre? Szerintetek megéri?

Wearwolfff
Nem volt idõm tömörítgetni, szóval Total Commaderrel széjjelszedõs. MTS második rész:

http://dl.getdropbox.com/u/1196756/MTS/2/MagnificatMTS_2.links.txt

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Magnificat
sliders: nem, nem segítettél... tudod itt a szövegmezõben látni, hogy WAREZMENTESEN TARTANDÓ... ergo no warez...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Valaki küldjön már egy linket ahonnan le lehet tölteni a mayát. Akármelyik régi verzió megteszi, de én eddig csak 30 napos próbaverziókat találtam....
bordy
c64-en a taxis volt a kedvencem, Hey Taxi! 😄
hát azt imádtam.

Garou
Maya-s téma:

Jelenet kész, csontozott -rigid bodys- elemeket macerálunk, semmi durva, idõkulcsosan mozognak A-ból B-be, meg forognak. Vannak vagy 15-en a teljes polyszám 60 ezer.

Render: elindítja, majd felvillan a Maya error report ablaka egy tized másodpercig, eltûnik, és közli, hogy render finished. Program nem fagy ki ilyenkor. MR, és sima szoftver render is minden beállításra ezt csinálja. Megoldás a ha törlöm a skeletonokat, vagy delete all-history, de akkor meg bukjuk az animot, viszont renderel.

Másik gépre átviszem, ott már a skeletonos meshek layereinek eltüntetésekor fatal error, tehát nem kéne molyolni a jelenettel (az elsõ gépen is kell egy-két kockát letenni, mozgatni- eltüntetni, és utána lehet dolgozni, különben fatal error a jelenet betöltése után ha hozzányúlok a layerekhez, vagy elindítom az animot). Render azért itt elindít, Commodo szól, hogy valami report akar kimenni a netre, azt blokkoltam erre csinálja a rendert!

Jópofa. <#wilting>

Magnificat
megtehettük? 😄 lol... hát nem saját pénzbõl... A TV-re köthetõ Atari utánzatokat leszámítva (ami a piacon volt kapható bagóért kb...) az infó pályafutásom a haveromhoz átrohanásos C64-es idõkkel kezdõdött. Ott toltuk hatan körbeülve a játékokat. (nekem nem is volt c64-em, csak az övét toltuk). Az elsõ 2-3 gépemet ajándékba kaptam keresztszüleimtõl, amikor õk selejteztek a padláson 😊, ez egy 8088-as volt, de még ekkor is rendszeresen feljártam másik haveromhoz, akinek már 286-osa volt... Aztán én is kaptam egyet, ekkor keresztanyámék hoztak haza céges gépként egy 486-ost. Ezek után erõsen kukáztam haverok kiselejtezett elemei közül (így vettem 386-ost, amit azonnal le is égettem, mert rosszul tettem az alaplapba a procit, ami akkor még bõven kivitelehezhetõ volt, így sosem volt 386-osom 😄. Meg az 5x86 pr133-hoz (ami 160-on üzemelt). Vagy így jutottam hozzá 10k zsebpénzbõl (15-rõl alkudtam le) egy 300-as CeleronA-hoz 64MB sd rammal.). Amit a család vett nekem, az egy 486 sx25 volt (borzasztóan túlárazták, de persze engem nem kérdeztek meg, így megvették vakon nekem. Persze örültem nagyon, de abból a pénzbõl egy dx2 66-os is kijött volna).
a 2000-res Athlon XP volt az elsõ olyan gép, amit már magamnak vettem saját pénzbõl, és azóta sosem kértem szüleimtõl pénz a gépre, mindig a saját fizetéseimet szántam rá.
szóval a géptörténetem:
-TV-re köthetõ Atari klón
-havernál c64
-saját 8088-as keresztanyáméktól selejtezve (8 MHz, 640kB ram)
-haver 286-osa és az iskolai 286-osok, amikor bejutottam (utóbbiban még vinyók sem voltak, floppyról bootoltak, és neten át a központi 386-os vinyóját érték el 😄)
-saját 286-os (12 MHz, 1 MB rammal és Hercules vga-val... monitor fekete-sárga hercules) (keresztanyáméktól)
-286 16MHz, 1 MB ram, Herc VGA és fekete-fehér monitor (keresztanyáméktól)
-386 2 MB rammal, azonnal égett is
-keresztanyáméknál tolt 486 dx2 66 (4 MB majd 8 MB rammal)
-Általános iskolás ballagásra egy 486 sx25 4 MB rammal VGA monitorral
-Koliban majdnem kidobott, de 5k-ért megvásárolt 5x86 pr133 @ 160 MHz 16MB rammal, S3 virge-el és VGA monitorral
-300-as Celeron A 10k-ért, 64MB SD rammal, eleinte Virge, majd S3 Trio 3D-vel, végül Geforce 2 MX 400-al és SVGA monitorral. Késõbb vettem bele még 32-es és 128-as ramot, így volt, hogy 224 mega ramom volt, aztán égett a 128-as, így maradt 96)
-Középsulis ballagásra kapott pénzbõl vettem egy 2000+ Athlont 256 MB rammal, vga még mindig a gef2, fél évre rá kapott még 256 ramot, majd az egyetemen sulinetre egy 80-as hdd-t és egy radeon 9200SE-t
-a 2000-res halála után 3200+ Athlon64 asszem 1 giga rammal és 9200SE-vel, késõbb 9600XT-vel (ekkor vettem a Chieftec tápot is)
-3200+-ot gyorsan eladva váltás a mostani kétmagos gépre, ddr2 ramra és PCI-E-re. (az agp-pci-e-s kari és a ddr1-ddr2 ram árkülönbözetébõl kitellt az alaplap és a proci árának fele, így asszem 70k-ból vettem a komplett 4000+ X2, 4 giga ram, giga alaplap, ház és 8600GT kombót)
-Azóta csak hdd-k (640+750G😎 és ramok (4x1 GB helyett 2x2 GB + 2x1G😎 került bele

nah kb ennyi, ha jól emlékszem a részletekre

Wearwolfff
hajaj azok a régi szép idõk.

nekem az elsõ gépem egy Enterprise 128as volt. Még másodikos koromban kaptam. Persze akkor még azt sem tudtam mi fán terem az, hogy Basic és csak játékra használtuk. Vagy húsz hiperjó flipperjátékunk volt arra. Sikerült beszereznem egy emulátort hozzá, de egy gémet sem sajna. Aztán felsõs koromban jött a Comodore 64, ez is csak játékra. Még mindíg megvan és mûködik is de már féltem bekapcsolni. Inkább ez is csak emulátorként megy mostanság. Az elsõ érdemi munkát egy 486oson végeztem gimi elsõben. De persze ott van még a nes snes emulátor is.

Ezért szeretem a pc-t. olyan mintha egy kész konzolparkom lenne. egy usb joypad kell más semmi.
Most, hogy lassan a Playstation játékokat is lehet majd jogtisztán töltögetni, már nem is megyek bele. Persze a maya jobban leköt mint ezek.

schorby
Ki a kockább?
1. menet 😄
ibor90
akkor mikor én megszülettem nekünk mér nem volt? lehetett volna ha már ti ilyen 140 évvel ezelõtt is ezzel jáccottatok....mégis kb csak olyan 12-13 éves koromban vettük meg az elsõ gépünket ami egy 486os volt
szval nem nem azon múlt hogy te 64 évvel idõsebb vagy hanem hogy nektek volt rá pénz meg igény nálunk meg nem 😉

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Peetmaya
Ibor, nem az õsidõkkel van itt a baj, hanem azzal, hogy te még pajkos gondolat sem voltál, mikor mi toltuk a c64-en a floppys játékokat (nem is a kazettásat😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

schorby
ja de padláson van jukszalagos gép... 😄
(informatikusfater)
schorby
nekem nem voltak ilyenek
olyan 5 éveen kb kaptam egy pékettest és az volt 13 évesig... azóta a mostani...
ibor90
nah hogy itt mindenkinek volt számítógépe már az õsidõktõl kezdve....
én akkor még nintendon toltam supermario meg ilyen tankos felülnézetes pacman feelingû játékkal....hú már nem is emléxek mik voltak...aztán kaptam vmi újabb fajta nintendot amibe mentek azok a sárga kazetták na ott már knight rider meg aladin meg minden játszott..azok voltak a szép idõk 😄

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
commodore-os idõkbõl nem megemlíteni az Elite-et és a sabateur-t? 😄

Peetmaya
Creatures 1-2 istenkirály, csak az 1 sajnos sokat fagyott a gépünkön, úgyhogy nem tudtuk végigvinni csak párszor, pedig istenkirály. North and south szintén ûber, valamint a C64 részlegbõl én még a wizzards of war-t emelném ki, azzal is rendeteget játszottunk, illetve a poko ami egy pókos játék volt, zseniális😊
Dungeon keeperbõl nekem csak az egy tetszett, a kettõt már szerintem elcseszték. Kirandia volt még nagyon jó, fõleg a Malcolmos rész, asszem az a 3 volt. És akkor ott van a goblins sorozat, ami legendás ugye.

ibor90
de másra amúgy van?

jaja én is COD4-zek csak nem tudom mi baja van mert nem nagyon viszi a gép...néha megy néha meg összevissza szaggatok...pedig ilyen confignak bõven bírnia kéne ilyen beállításokkal meg fõleg :S

nah játék off részemrõl vége 😄

Én nekem már kb 3 éve nincs idõm gamelni 😄

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

schorby
Runes of Magic kifogott a gépemen 😞
schorby
vampire masquerade az örök fav 5*
persze az alapok mint a cod 1, ahol csak ibor tudott néha megverni
és még egy darabig cod2, ahol már 25-30 fpssel toltam, ha nem volt füst, vagy ilyesmi... szal abbahagytam
most a trackmania nésönz menõ nálam, amit mindennap jáccok
amúgymeg kb minden kalandjátékba belekóstoltam, ami ment a gépemen kb
Garou
Total War ahogy levettem eléggé el lett cseszerintve AI fronton, de brutálisan összetett megint.

Bioschock nagy favorit volt nálam is.

Most megint Silent Hunter 3 megy agyba-fõbe, az új GWX moddal mintha tök új játék lenne minden téren. De épp most nyúztam végig a Dungeon Keeper 2-t sokadszorra. Mellette meg minden, ami Warhammer 40k, és persze a lemonamiga-ról szedem a régi klasszikokat, mivel Amigán játszottam a legjobbakat régen. <#email>

Creatures 1-2, Epic, North and South, Hot Road, Moonstone nem tudom, mond-e rajtam kívül valakinek valamit. Nosztalgia néhanapján rulez, jobban esik, mint az újak.

Meg persze COD4, minden nap zúzok kicsit publicon.

Magnificat
a super mario-t annyi konzolon-gépen-rendszeren toltam már, hogy elõ nem veszem... nem voltam sonicos, és inkább mortal rajongó voltam, mintsem tekken...

Wearwolfff
jesszusom, hová fejl.. degenerálódott már a világ. <#wow1>
A sonic, supermario, crash bandicut, tekken már nem is érdekel senkit???
Én a mai napig rendszeresen elõveszem õket.

De, hogy újat mondjak, az utóbbi két évben ezek mentek:
-Sacred Gold
-Neverwinter Nights Diamond
-Titan Quest
-Heroes of Might and Magic V (Eh... pár nap után zavaró, hogy folyton lenyomom az MI-t.)
-Sniper Elit (most toltam hatodszorra. Nemtom miért de szerintem kenterbe veri a Call of Dutyt)
-Brothers in Arms és Area51 (mit ne mondjak hamar vége lett ezeknek)
-Vampire the Masquerade
-NFS Carbon (ez annyira nem jött be mint az elõzõk)

Ha hiszitek ha nem most a Baldur's Gate elsõ része van fent. Eddig valahogy ez kimaradt az életembõl.
Valamint most szenvedek a Driver 3-al a tesóm X-én.

Nemsok, nemsok, de mostanában már nem szoktam annyira játszani.

Magnificat
jah, a portalt én is megvettem (4-5 euró volt talán a steamen, de akkor még csak 200 körül járt per forint, szóval 1000 Ft körül volt)

Peetmaya
hát én mostanság már nem nagyon játszom, úgyhogy pár régit tudnék megemlíteni, amit toltam.
-civilization 1,2,3,4 összes kieggel mindennel, imádom a mai napig és várom az 5-öt😊
-simcity 1,2,3,4 szintén, az 5-öt sajna nem sikerült még kipróbálnom, mind1😊 de ezt is imádom, napokat el tudtam vele lenni.
-settlers sorozat is jó volt, bár abból inkább csak az 1-2-vel játszottam sokat, viszont nézegettem videókat most a settlers 6-ról, nagyon meggyõzõ, ki fogom próbálni mindenféleképpen.
-wow ugye engem sem került el, de 2-3 hétnél többet egy huzamban ezzel se tudtam játszani, hamar megúntam
-starcraft, régen nagyon sokat játszottam, de sose voltam pro, a 2 nem nagyon érdekel már
-diablo 1 és 2 is nagy kedvenc, imádom, remélem mostmár hamarosan jön a 3 mert azt is imádni fogom😊
-dune nevû játékra nem tudom ki emlékszik, marha jó volt az elsõ része, a 2 meg megalapozta a stratégiai játékokat tulajdonképpen
-spore, hogy valami picit újabbat is hozzátegyek, bár valamiért ûrfázisban fagy a gépemen, úgyhogy nem tudom végigvinni. egyik haverom meg elakadt teljesen, felfejlesztette magát maxra és nem tud eljutni az univerzum közepébe, pedig állítólag ott van valami nagyon funny
-nfs2 meg az undercover, de ezek annyira nem kötöttek le sose, mentem pár kört aztán helló.
-rome total war, rengeteget játszottam vele, nagyon jó kis játék. A vége felé már inkább csak lenyomattam a csatát a géppel, hogy jobban tudjak a stratégiára koncentrálni mintsem a taktikára...
-az fps játékokat kifejezetten utálom, bár régen toltam egy picit dukenukem3d-vel, ut-vel, quake3-mal meg a wolfensteinel.😊
-portal címû játékot viszont nagyon szerettem, bár elég rövid, tényleg egy délutános, de a történet eszméletlen jó, és az, hogy logikai még több pluszt ad hozzá😊

schorby
próbálom
Magnificat
próbáltam

ha Wow ozol akkor probald ki a runes of magic-et..hasonlo wowhoz de ingyenes..es kifejezetten fain jatek lett😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Magnificat
-Fallout 3: nagy kedvenc, pláne a kiegekkel. eddig is imádtam a világát, továbbra is imádom, és eszméletlen jó a pályaszerkesztõje ennek is, mint az ut3-nak
-Cod5: szép, jó, rövid
-Crysis Warhead:toltam egy kicsit, de már az eredeti Cry-t sem szerettem... pár pályát toltam vele, majd csá
-Mirrors Edge: szép, jó, izgalmas, minden percét élveztem (és nagyon jól mutat az AOC mindenhol 😄)
-GOW: egyszer eltoltam úgy a 80%-áig (amikor meglett ez a gépem, SM3-as karival), egynek elment, de nem volt különösebben letaglózó...
-FC2: toltam egy kicsit, de hol fagyott, hol valami gondja volt, így nyárra hagytam...
-TR Underworld: kb 1 órát ha játszottam, aztán hagytam, majd máskor 😄
-Grid: naponta-kétnaponta tolok vele 10-20 percet
-Bioshock: nagy kedvenc, végigvittem vagy 4x... Imádom az Art Deco-t 😊
-Mass Effect: nyáron megvolt, nem volt rossz de most visszagondolva azért nem minden pontját élveztem
-Assasins Creed: tipikusan az a játék, ami nagyon szép (pláne amikor kijött), és nagyon élvezetesnek is tûnik... 2 órán át... utána kb töröltem is a sokadik hallgatózás, menekülés, kardcsata és merénylet után (a története nem jött be) szerintem mozgásban messze van a Mirrors edge-tõl
-Nem vagyok Prenumbrás, de tesómék imádják... Amúgy én sem bírom annyira a félelmet, és ebben a játékban igen csak jól játszanak vele 😄

-Vampire Story: musthave kalandjáték, iszonyat vicces szép és jó
-Burnout Paradise: egynek elmegy autós játék, sokan imádják, látványos, de nem kötött le túlságosan. azért mindenképpen érdemes csekkolni
-Cod4: musthave 😄
-Dark Sector, Damnation jelenleg havernál vár, hogy kölcsönkérjem tõle... valszeg késõbb rájuknézek
-Demigod: érdekes játék, majd adok neki még idõt, de elsõ látásra nem jött be
-Empire Total war: csak nyáron, ezeket a total warokat úgyis mindig nyáron toltam, máskor nincs ennyi idõm 😄
-Godfather II: nekem bejött, kivéve a gépigényét... hosszútávon unalmas, de jó pár órára kellemes
Legújabb vásárlásom a Neverwinter Nights 2 összes pakk (NWN2+ 2 kieg), ezt kezdem el leghamarabb
-Az új Riddick játék nem igazán jött be, régen szerettem az alapot, ez nem tetszett
-Spore: nekem tetszett, vicces de élvezetes, összetett de nem bonyolult 😊
-Sid Mayers Pirates: ezzel sokat toltam, nagyon kellemes játék
-CIV4 és Colonization : zsenialitás netovábbjai 😄
-Settlers 2 10th anniv. edition: imádom imádom imádom imádom imádom imádom imádom imádom
Nyárra marad még: Stronghold Crusader extreme, Wheelman, Silent Hill Homecomming, Endwar, Hawkx, Velvet Assasoin, Last Remnant...

amivel mostanában a legtöbbet toltam, az egyértelmûen a Wow és a Team Fortress 2 volt (mára már csak a TF2)

schorby
Ezekbõl ami ment a gépemen, az a penumbra1
azt nagyon ajánlok mindenkinek
1 az irányítása... yútúbon keressetek rá, vadállat
2 nincs fegyvered de can ellenség
télleg félelmetes!

most meg nosferatu és The_Lost_Crown_A_Ghost-hunting_Adventure
sajnos csak ilyenek menek a gépemen
csak tegnap "vettem" a nosferatut és portable verzió... cd-rõl nyomtam, vadállat, csak mikor meghaltam, mondom kviklód, hát nem volt, mer nem másoltam a gépre
majd újrakezdem azé...
amúgy a mutass rá és kattints az én mûfajom...
ibor90
unreal 3....akkor már inkább painkiller 😉
ha!! már mindenki offol és volt sorozatos off akkor most legyen egy kimivel játszik off is 😄

szóval leírom a mostanában általam játszott játékokról a tapasztalataim

Fallout 3:
nagyon szépen megvan csinálva...történet is jó...de kicsit unalmas nekem a sok mászkálás meg hogy lépten-nyomon megtámad vmi nünüke és persze lõszer meg sehol...szval egy ideig jáccottam vele de aztán besokalltam és letöröltem

COD World at War:
imádom az ilyen háborús játékokat..a cod-ot meg különösképp...szval nekem teccett

Crysis Warhead:
szép jó..rövid

Mirrors Edge:
szép, érdekes....1 idõ után nagyon unalmas

Gears of War:
intro videóig juttottunk..ott mindig megadta magát akárhogy próbálkoztam vele

Far Cry 2:
most ez van fennt a gépen de nem nagyon jön az érzés hogy játszak vele...elég unalmas...sztem nem is fogom végigvinni

Tomb Raider: Underworld
szép, a grafika is 😄, Lara fürdõrucija miatt már megéri de a grafika és a helyszínek tényleg nagyon szépek lettek...élvezetes...nem túl nehéz..sõt!..de egyáltalán nem unalmas!

nem most volt de megkell említeni a Racedirver GRID-et és a Colin Mcrae: Dirt-t mert nagyon jók...legjobbak!!

Bioshock: story, graf, helyszín tökéletes...talán kicsit meseszerûbb volt mint amit én kihoztam volna belõle de attól még egyik legjobb játék

Mass Effect: story, grafika nagyon jó...néha kicsit unalmas volt a sok beszélgetés de ami leginkább zavaró volt benne az a sok fagyás..úgyértve az hogy a fegyver túlmelegedett és akkor restartolni kellett a játékot

Assasins Creed: grafika nagggyon szép, mozgás van olyan élvezetes mint a Mirrors Edge, de a sok duma meg az egyforma feladatok miatt nagyon unalmas...nagggggyon!

azthiszem ennyi volt mostanság
most meg leírom h mi az amikkel meg tervezem hogy játszok 😄 (ha már lúd, legyen kövér)

Brothers in Arms: Hells Highway, Penumbra: Black Plague, Penumbra: Requiem (ezekhez még majd bátorságot gyûjtök mert már egyszer neki kezdtem de nem bírtam idegileg...nagyon durva!!), F.E.A.R. 1-2+a kieg, Condemned, X-men Origins: Wolverine, Left4dead, Empire total war, Dead space, Battlesnations pacific, Company of heroes: Tales of valor

öhhh..most ennyi jutott eszembe 😄 ti jöttök aztán hátha még beugrik vmi közben xD

Magnificat
Nem maga a tudásért fizetsz gyakran, hanem az ÖSSZESZEDETT és MAGYARÁZOTT tudásért. Nagyon sok dolgot megtanulhatsz könyvtárban könyvekbõl is, de egészen más, amikor valaki elõtted, esetleg veled csinálja... Ugyanez itt is: A Maya súgójában nagyon sok dolgot alapból megtalálsz, mindenképp célszerû elolvasgatni a kellõ dolgokat, de pl UV-zásnál egészen más, amikor látod, hogy az aktuális oktató hogy szokta csinálni, minek mi az értelme, workflow, stb... Persze nem KÖTELEZÕ ezt így tanulni, de akkor ne is nézz videót, mert meg lehet tanulni szöveg alapján is...

BTW megcsináltam életem elsõ Unreal 3 pályáját 😄 Nem kicsit vagyok kemény 😛

Murder3
bocs félre írtam mert lényegében elsõbe nem volt angol 8 éve ha most a 9.-et is beleszámolom.

Mondjuk az angol tudásom nagy részét fõleg a szókat én is a játékokból tanultam😄
Netem csak nem rég úgy 2 éve van.

Nekem a nyelvtana nem megy mondjuk a magyar nyelvtan se😄
Mert vannak hosszabb szövegek amiket valamennyire értelmezni tudok sõt néha még nagyjából meg is értem nem szó szerint de udom mire akar kilyukadni na de hogy kb írjak angolból pl valamibõl fogalmazás vagy stb azokat már nem tudom.

hehe én még általános iskolában a nyelvtannal voltam így szinte sosem értettem de valahogy 3-assal végig átmentem😄

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

rooney8
Én 0 órát tanultam angolt (eddig 😄), de még rám is ragadt némi tudás 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

ibor90
9 év??? azt hogy? én 2.os koromtól tanulom...azaz 11 éve...de ezalatt a 11 év alatt nemhiszem hogy 8 óránál többet tanultam így konkrétan angol órára....csak úgy ragadt rám...netrõl, játékokból, sorozatokból, innen-onnan...aztán most decemberben meg leraktam a felsõfokú nyelvvizsgát, amire annyit készültem hogy vettem egy ilyen nyelvvizsga könyvet és megcsináltam a reading, meg a listening feladatokat....meg a szóbeli témakörökön végigmentem és ami szó eszembejutott 1-1 témával kapcsolatban és nem tudtam hogy van vagy nem ugrott be azokat kiszótáraztam...levelet pl 1et sem írtam gyakorlásképp, épp elég volt azt a 2-t megírni ott élesben 😄...szval ez olyan 6-7 óra tanulás így a nyelvvizsgára...
de pl franciát meg 4 évig tanultam és 2-3 mondtatot ha eltudok mondani azt se helyesen...de valószínûleg majd nekiállok és megtanulom mert eddig nem igazán tanultam...aztán abból is kellene majd egy nyelvvizsga...meg jó lenne persze tudni is beszélni nem csak hogy legyen róla egy papírom
meghát ott a net és lehet keresni külföldi embereket és beszélgetni, chatelni...

Murder3
ez is igaz de én csak érdeklõdök a maya iránt nyilván nem gondolom rögtön hogy na akkor most elkezdek városokat modellezni ebbõl én milliókat kaszálok nulla angol tudással stb.😄

Én úgy vagyok vele hogy nekem már az iylen egymásra pakolt kockák is profi alkotásnak számít(ha én csinálom XD)
El akarok valamennyire indulni a programmba és angolul ezt nem tudnám megtenni magyarul meg legalább lesz valami fogalmam róla mi az isten is a maya meg a modellezés stb.

Én valamennyire ilyen alkotói személyiség vagyok szóval én minden egyes szart amit csinálok én azt pozitív elõrelépésnek vélek és nagyobb bennem az igény hogy pl tegyük fel csinálok egy modellt.
Mindegy h milyen lehet nagyon amatõr stb de én úgy értékelem hogy igen én csináltam egyszer hátha jobbat tudok ennél csinálni és én erre törekedem meg nyilván jól esik az embernek ha valaki megdicséri a munkáját vagy azt mondja rá hogy na nem is rossz stb...
...ööööö de nem akarom én itt elemezni magamamatXDsry

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer