Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én eddig amikor nagynéha használtam, akkor így oldottam meg, de így tényleg jobb...
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
ArchCad 9 - ben lemodellezett épületek vannak lementve ennek a programnak a formátumába. Ezt én át tudom menteni Maya-ba? Színek, meg ilyenek nem érdekelnek, egy darab szürke meshre van szükségem.
Ha kell, át tudok ugrani a szomszéd Max-osokhoz, meg van Blender a háznál. Ha esetleg a Maya nem venné be egybõl, és kéne valami köztes állomás...
Szóval menni fog szerintetek?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
ha phisical sky-t használsz, akkor igazából nem kell foglalkoznod semmivel, beállítod a directional light-ot (sunlight) hogy merre mutasson és õ ebbõl kiszámol fényerõsséget, hátteret, aztán renderkor meg egy final gathert és csá. Ha szép eredményt akarsz ezzel a második módszerrel, akkor érdemes mia_materialt használni, mert abban van beépített ambient occlusion, ami szinte elengedhetetlen manapság bármelyik módszert is használod. FG-vel általában a fényszínszóródást tudják nagyon jól szimulálni, az occlusionnel meg az éles árnyékokat, pl rés a két szekrényajtó között, sarok, stb. Nagyon jól mûködik a kettõ együtt, kezdõknek érdemes ezen a vonalon elindulni.
Mutatok már egy képet, hogy hol tartok...
Amúgy ha zavar, hogy ilyen gagyi dolgokat mutatok, akkor szóljatok és nem fogok többet 😉

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
amúgy nem ilyen egyszerû, köszönhetõen, hogy az életben a fény végtelenül összetett, számítógépen meg természetesen ezt nem lehet így számoltatni... mindenképp valami véges számításba kell beleönteni, pl az életben szinte milliárd és milliárd foton csapódik be mindenhova, pattognak mindenfele amíg el nem fogy az energiája, de számítógépeknél kénytelenek vagyunk pár (tíz) ezer fotonnal, csak pár pattanásig számolni, hisz senki sem akar éveket várni egy képre...
banfaiadam: szerintem ez csak valami segítõ leírás, a jointokhoz szerintem ennél több kell (bár lehet hogy ennyi is elég, nem értek az animációhoz, de akkor is kellene írni rá scriptet, hogy kinyerje az információkat).
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
És nincs valami módszer arra, hogy csak egy fényforrás van, és az olyan mint a nap... Tehát nem kellenek még külön fényeket ide meg oda berakni, csak egy "nagyot" ami mindent bevilágít 😊 Vagy ez nem ilyen egyszerû?<#miaz>#miaz>
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
inkább tegyél be több lámpát amivel megpróbálod szimulálni a fény visszaverõdéseit. valamint egy aoc passot érdemes lehúzni, azzal is szebbé tudod tenni a dolgot, az is szimulálja a diffúz árnyékvetést.
azt meg úgy tudod, hogy beteszel minden shader ambient color csatornájába egy mib_amb_occlusion node-ot.
egyelõre csak a max distance-t állítsad be olyan értékre, ami a jeleneted méreteitõl függ (max távolság ami még hat az adott felület pontra), pl milyen messze van az ablak a szekrénytõl. valamint a samples érték, ami az aoc minõségi beállítása. nekem 128-on már nagyon jó szokott lenni, test renderhez mondju 16 vagy 32.
Amúgy én nem vok ebben pro, de szerintem azért nem elég a fény, mert egy szobában vagy több fényforrásvan, vagy a beesõ fény mindenrõl mindenre pattog, így majdnem minden felületre jut fény, ehez tehát vagy több fényforrás, vagy FG kell... majd a nagyok elmogyorózzák...
Egybõl volna is egy kérdésem... Az a problémám, hogy túl sötét a kép. Túl sok az árnyék, vagy túl kevés a fény, nem tudom... De ez így nem jó :S
Ez a kép:
És itt vannak a beállítások:

próbálhatod kompatibilitási módban indítani, hátha...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Újratelepítés nem segített. Please help
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
természetesen nyugodjék békében!
viszon nem is ez a lényeg hanem inkább Jon Lajolie mondanivalója amiben szerintem eléggé sok igazság van
Jon Lajolie - Michael Jackson is dead
lehet majd akkor én is kicsit upgradelem a weboldalam mert már egy jó ideje nem nyúltam hozzá
majd keresek vmi jóféle lightbox szerûséget és azt belerakom..mert igazából addig terjed a weblap készítési tudásom hogy kis html meg talán néhány java cuccot beletudok rakni ha jó a leírás 😄
Imp: most készül a members rovat Flash változata... 😄 na jó, egyenlõre még örülök mint majom a farkának, mert végre sikerült gombot lenyomva szöveget kiíratni 😄 folyamatosan textarea-val próbáltam, de kiderült, rossz helyen keresgéltem 😊. Még jó, hogy vagy 4-5 nyelvet tanítottak nekünk (köztük Java-t), így gyakorlatilag 1 óra alatt már egész aranyos dolgokat csináltam 😄 Szóval lehet, hogy hamarosan lesz valami flash itt-ott 😄
Mag régóta rágja a fülem, hogy csináljak egy bevilágítós tutort, de igazából annyi cucc van a neten, én is onnan tanultam meg, semmi újat nem tudnék írni.
ha részletesebben érdekel, hogy melyikkel mit hogy kell, akkor segítek természetesen, kérdezz bátran!
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Valaki leírná, vagy mutatna egy tutorial-t, hogy hogyan lehet szép árnyékot elérni? 😊 Mert most próbálgattam, sikerült is összehozni valamit, de elég csúnyácska lett :/
Én a depth map shadow-al próbálkoztam. Végül is jó lenne, csak nem tudom hol lehetne állítani az árnyék "élességén" és az erõsségén....
a játékfejlesztõzsdirõl csak annyit, hogy anno a prohardver 3d studio-s fórumán is feldobták a témát. Nekem azzal volt velük kapcsolatban a gondom, hogy ötleteik vannak, de semmi sincs még csak elkezdve se kidolgozva. Anno írtam, amikor szoftvertechnológiát tanultam, hogy az akkori leadandónkhoz (tanulmányi rendszer) is milyen szintû ábrarendszer kellett (folyamat, állapot, funkciók, függvények, use-case, stb...), szóval akkor is azt mondtam, hogy amíg ilyen szintû kidolgozása nincs egy home projektnek, addig meg sem fordul a fejemben, hogy beszálljak... Legyenek középsulisok, egyetemisták vagy dolgozó emberek... Ha ELTE-sek csinálják, akkor nagyobb rá az esély, hogy esetleg meg is tudják oldani, de amikor néztem, olyan szinten csak az ötletelés ment, hogy még nem látom, hogy haladna is valamerre...
én most haverokkal/volt-leendõ szobatársakkal flash-t tanulunk, cél nyár végére valami flash játékalapot létrehozni (amit utána tudunk fejleszteni). meg modellezek, meg várok bizonyos concept-ekre 😛
[email protected]
De a másik cím is él, és ugyanaz a srác kapja meg õket. Csak gondoltam leírom...
Jelenleg 2 home játékfejlesztõs projektben vagyok benne, úgyhogy ami ezen felül jön, azt lepasszolom ide, hátha valakinek van kedve, meg ideje. Kettõ is akad most éppen:
Az elsõt ha jól emlékszem ELTE-s emberkék csinálják, de elég sok levelet kaptam mostanság, szóval ez nem biztos. A lényeg:
"Egy körökre osztott stratégiai játék készítéséhez építek csapatot.
A játékot szabadidõnkben készítjük, az értékesítésbõl befolyt összeget elosztjuk a csapattagok között.
Ez egy középkori fantasy világban játszódó játék, letölthetõ Java alkalmazás.
Ezen a fórumon dolgozzuk ki a játékot:
http://prohardver.hu/tema/tbs_jatek_kidolgozas/hsz_1-50.html
Itt találsz képeket a látványvilágról:
http://w1.uploadity.com/dw.php?id=1244994453
A játék térképnézete a Civilization: Call To Power és Wesnoth játékokhoz áll legközelebb.
http://www.uploadity.com/dw.php?id=1245153945%5D
Keresek a csapatba:
- Játéktervezõt
- Rendszertervezõt
- Java fejlesztõt
- Grafikust, textúrázót
- 3D modellezõt, animátort.
- Honlapkészítõt
- Hangeffekt és zenekomponálót
Jelentkezni a [email protected] címen lehet."
Õk elég komolyan veszik, amennyit leveleztem velük, meg igyekeznek is lekoordinálni a dolgokat. A projekt már megy, de írtak nekem többször is, hogy csináljam, szóval még javában keresnek vállalkozókat.
A másik csapat:
"Két dimenziós gémrõl van szó, és elég kis méretû figurák, valamint terep/tereptárgyak készítése lenne fontos. Kézzel rajzolt, vagy 3D-bõl kézzel átrajzolt figurák.
Az elején nem kell túlzásba vinni, egy-két figura, vagy fû/hegy/épület elég lenne. Ahogy haladunk a programmal úgy megjöhet a kedved is.
A célunk nem valami nagyon különleges program elkészítése, amivel szétvágjuk a világot, hanem alapvetõen ez a játék egyfajta tapasztalatszerzés. Az alkotás öröméért csináljuk amit csinálunk. A folyamatban való résztvétel dominál."
Ez akkor ilyen open source-feelinges dolog. Amit tõlem kértek, azok házikók, meg apró kis figurák, amiket õk megpróbálnak beilleszteni. Segítõkész társaságnak tûnnek õk is, meg elég lelkesek. Nem profik, de a lényeg itt a tapasztalatok megszerzése. A címük:[email protected]
Szóval aki akar, írjon nekik, nyilván bármi megtörténhet a befuccsolástól kezdve a Blizzard trónfosztásáig.
Egyelõre itt tartok: meg van az ajtó keret, az asztalom, és az ablak keretek 😄

nah, új maya könyv... bár gondolom nagyrészt a régi alapján készült, de legalább kapható 😄
Összerakok valami kis design a nevemhez én is hamarost...
Ezt a Maya-s könyvet már meg is rendeltem, elvileg hétfõn hozza a futár bácsi, majd írok róla. A másik is megvan, ezt sem hagyom ki. Meg mindenbõl lehet tanulni, kíváncsi vagyok rá nagyon.
Nem akarom reklámozni de megjelent az interbook kiadásában a Maya - 3D modellezés és animáció
Bolti ár: 6930 Ft
Kedvezményes Ár: 4505 Ft
egy egészen friss mayás kiadvány...lehet hogy be kéne szereznem.<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
még mindig áll, hogy aki szeretné (jó lenne amúgy), írhat egy, Iborhoz vagy énhozzám hasonló szöveget a neve alatti oldalhoz, ha elkülditek priviben, akkor beillesztem (kéne valami normálisabb honlap is ezek helyett, de majd meglátom, nem értek hozzá 😄)
hát próbálok iszonyat minimum polival dolgozni
22000 eddig
dehát a sok forgástest nagyon eszi...
Sikerült egy jó megoldást kiötölnöm, de egy napnyi munkám veszett el egy fatal errorral, mikor nem duplán hanem 3szor kattintottam egy edgére a szelekt edge túllal...
Na szal itt járok:
Egy kép 200k
Egy videó 950k