Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mitchell Lanczos között semmi különbség sincs, ez a kettõ ugyanaz az algoritmus, csak két matematikus egyidõben találta ki, ezért így nevezték el az eljárást. Van ilyen 3d-ben gyakran amúgy, pl az oren-nayar shader is egy ilyesmi.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Mivel növényzet is kell a jelenetbe, próbáltam úgy kihozni az épületeket (ez egy falu), hogy 600-1000 poly mind (kellenek rájuk deszkák, szélkakas, mindenféle díszítés), és a texturákból sincs sok (40db), továbbá azok is 50-60K memóriát esznek. Ez eddig így jó.
Viszont kéne fû, meg fa is. Fát lemodellezni nincs idõm, maradt a net, találtam egy nagyon jót, de az meg 250 ezer poly és legalább +30 perc még hozzámegy a most 1-2 perces renderekhez miatta. És akkor még füvet be sem raktam. Mi lehet a megoldás? Kapcsoljam ki az árnyékokat, amiket a fû és a fa vetne, és mondjuk a fára rakjak egy minimálpolys sablont, ami nem látható de vet a fa helyett árnyékot? Mert gondolom a levelek miatt túl sok a számolás és ez hatványozottabb lesz, ha füvet is rakok a talajra. Vagy csak az anim elsõ képkockáján legyen rajta a növényzet, és késõbb -mivel fix a kamera pozíciója- majd összekompozitálom a képkockákat?
Egyáltalán, hogy lehet Mental Ray-ben gyorsan növényzetet renderelni? Azt tudom, hogyan kell a Paint Effects-et átkonvertálni, hogy poly legyen, és kirenderelje az MR, de lehet ezt valahogy gyorsítani?
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
A contrast treshold meg szerintem alap, hogy final qualitynél csökkentjük, az az alap 0.1 az sok nagyon, én olyan 0.025-ön szoktam dolgozni, egész jó eredményt ad.
Az AA meg érdekes dolog, mert ha pl dofot vagy mblurt használsz, akkor a 0 2 min max kevés, úgyhogy érdemes lehet a sample értékeket felhúzni 1 3-ra és a filteringel lejjebb venni. Teszt renderek sokasága és kitapasztalni melyik jelenethez melyik beállítás lesz a jobb.
és a kontrasztos az télleg úgy van...azt lekell venni olyan .05 vagy az alá és akk már elég jó eredményt ad egy olyan 0 2 es min max sample level mellett
Peet, illetve mindenki más is:
Ez a fincsi új Maya könyv azt írja, hogy a "Gauss" szûrõ adja a legjobb eredményt, de ennek a leghosszabb a renderideje. Én eddig azt hittem, hogy a Mitchell-Lanczos páros kell alkalmazni attól függõen, hogy mennyire éles képet szeretnénk.
Illetve azt is javasolja, hogy a Contrast Treshold értéket érdemes csökkenteni (Color és Alpha Contrast), ahelyett, hogy a Min-Max Sample Level-t növelnénk a kívánt minõség elérése érdekében. Mivel ezzel kikényszerítjük a Mental-ból, hogy maximális mintavételi arányhoz közeli értéken dolgozzon, de csak ott, ahol ez szükséges.
Vélemény?
sajnos 3500 face minden spórolás ellenére
és ebbõl 2 kell, szal majd egy plusz 10es így...
Meg lehet NCloth-al csinálni úgy, ahogy te gondolod. De így belegondolva több meló, mint Schorby módszere szerintem.
Arra gondoltam, ha beraktad a gravitációt, meg a többi szükséges fizikai dolgot (ahogy a való világban is van) és már a sebességet is meghatároztad forgásszög/(másodperc/25) -ben, akkor kijön egy frame-re mennyit kell forgatni. Az összes fogaskerék rigidbody-ra állítva. Így elég-e csak a meghajtó fogaskeréknek a forgását lekulcsolni, mert meghajtja a többit..?
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
(persze nem csak)
Kint voltam a Millenáris Parkban, nemrég értem haza, most írták ki a ponthatárokat, vagyis ma este, meg koncert meg minden. Basszus nagyon durván gõzöm nem volt róla, hogy mi az a 380 meg 400 pont amiket ott írkáltak. Amikor én felvételiztem, és volt 123 pontom már rohadt soknak számított és valami 140 volt a max vagy valami ilyesmi nem is tudom pontosan már😊 Érdekes...
WWolf: hát nem... mint ahogy mindenben a virtuális világban, ha nem csinálsz meg valamit, akkor nem létezik... Ha nem valósítod meg, hogy az egyik hasson a másikra (vagy animációval, vagy fizikai szimulációval), akkor bizony nem csinál semmit 😊
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Csak úgy kérdezem mert én még ilyet nem csináltam. Nem úgy megy mint a való életben? Úgyértve ha leteszel egy rakás fogaskereket, akkor nem elég csak az egyiket lekulcsolni és a többi vele forog?
2: szivacs 😄
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
nagyon sokat toltam végig sokszor
valami jó updatelõs kombinálós legyen ám
a cicak szomszéd, de a képet éncsináltam
csináltam egy hajtómûnek a kis terelõlapjait, 20szor duplikáltam egyesével helyére forgatva, ugye inputgrapphal nem lehet forgatva duplikálni... (miért?) és nagy nehezen kész, mondom bekexelem valameik részét hogy könnyebb legyen a szetdriven kej, elmozdítom a framet a jelenlegirõl, eltûnik minden rész, csak egy marad, 20 perc ujraindítgatás, próbálgatás után jöttem rá hogy volt egy key all véletlen még az elején és így minden visszaugrott a kezdõ pózba...
és rájöttem hogy forgástestet nem szabad többet mert eszi nagyon a polit..
képet nem küldök, majd ha kész lesz a játék, akkor majd játszhatjátok (kissé bonyolított Tower Defense játék lesz 😄)
a multkor elfantáziáltam egy robot karon, ami emberi testhez csatlakozik, ilyen húsba vájó stílusban, és egybõl eszembejutott, hogy biztos milyen jó ötleteid lennének a mechanika terén 😄 nekem sajna nem ilyen módon jár az eszem, hogy szépen dugattyúról fogaskerékre szépen mindent felépítsek, mintha valós alkatrészekbõl gyártanám... 😊
Schorby drukkolok, hogy legyen új géped, mert ez a cucc tényleg durva lesz, és kár, hogy technikai gondok miatt nem tudsz normálisan dolgozni.
GA-EP35-DS4, E5200 @3300mhz, 2gb, gainward hd4850 512mb
GA-EP35-DS4, E5200 @3300mhz, 2gb, gainward hd4850 512mb
de jó játék lesz kiuvzni meg textúrázni
oké
Window-Settings/Preferences-Preferences-Selection és ott a Polygon Selection.
Select Faces with: Center
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Épp nézek egy tutorial, csak az a baj, hogy max-hez van. Mondom nem baj, nagy különbség úgy sincs a 2 között 😊 Viszont most van egy dolog amit nem találok maya-ban. Meshsmooth... Esetleg valaki nem tudja, hogy ennek mi a maya megfelelõje? 😊

de ahogy érzed...ez csak egy tanács 😄
Azért gondoltam rá, hogy hátul a sírokba be kellene tenni csontvázakat, de olyat még sosem modelleztem.
Egyébként meg inkább világítási gyakorlatnak szántam, mint modellezésinek, de attól függetlenül, lehet, hogy késõbb majd elõveszem és beleteszek ezt azt.
Ha ezt megcsinálod, hidd el nagyon jól fogsz aludni.😄