Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hátigen...PS-ben helyre kell hozni egy csomó mindent, hogy jók legyenek a printek....
Én is már évek óta tervezek egy komoly tutort...csak nem tudom mit modellezzek 😄

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

rooney8
Ezt néztem már, de itt is van eltérés (lehet nem sok, de ahhoz elég, hogy én ne tudjam megcsinálni 😄

Ez viszont jónak tûnik. Thx.

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

http://www.tutorials3d.com/blueprints/f40.jpg

GA-EP35-DS4, E5200 @3300mhz, 2gb, gainward hd4850 512mb

http://www.the-blueprints.com/blueprints/cars/ferrari/279/view/ferrari_f40/

GA-EP35-DS4, E5200 @3300mhz, 2gb, gainward hd4850 512mb

rooney8
Na a ferrari-s project lefújva... Nem találok normális bluescreen-t róla... Az egyik nézet nagyobb a másiknál (pl. a front viwe szélesebb a top view-nél) Lehet hogy nem is létezik tökéletesen egyforma, de nekem ez így nem jó :S Lehet a profik így is meg tudják csinálni, de én nem<#szomoru1>

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
az csak egy netrõl szedett háttérkép... de csíptem nagyon (csípem most is csak most más van, sors pikantériája, hogy azóta hogy megcsináltam eltelt vagy 3 év, ezalatt sok fajta háttérképem volt, általában nem véresek, de perpill pont egy fekete, gonoszasnak tûnõ angyalszárnyú, vörös copfos anime kislány hátterem van, és a lánynál egy kb vele egyméretû, benga, véres kard van 😄)

CV mint Ibor is írta, Curriculum Vitae, azaz önéletrajz

btw hajnali 8-9 között az esetek 85%-ban még alszom 😄 szóval tõlem csak leghamarabb 10-11 fele lehet várni a reagálást, ha épp nem szólít el a kötelesség máshova... Fennmaradni meg hajnali 1 és hajnali 4 közöttig szoktam...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

schorby
cirmos vombat

amúgy 1 perc volt emgtalálnom: roviditesek.hu

CV Command Vehicle Hadügy Egyéb
CV Combat Vehicle Hadügy Egyéb
CV Carro Veloce Hadügy Fegyverzet
CV Carrier Vessel Hadügy Tengeri
CV Commercial Vehicle Közlekedés Szárazföldi
CV csak vizsga Oktatás Egyetem
CV Code Violation Telekom Egyéb
CV Cataclismic Variable Tudomány Csillagászat
CV cyclic voltammetry Tudomány Kémia
CV cavallo-vapore Tudomány Mértékegység
CV convarietas Tudomány Nyelvészet
CV Curriculum Vitae Üzleti világ Egyéb
CV Compensating Variation Üzleti világ Közgazdaság
CV Coutes Variables Üzleti világ Pénzügy
CV Contributed Value Üzleti világ Pénzügy
CV Customer Value Üzleti világ Statisztika

nemtom meik érdekel... vagy a curve értelemben?
ibor90
Curriculum Vitae 😊

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Amgy elõre is köszi látom szinte ma magammal beszélgetek..😄
Basszus valaki modnjha meg a CV minek a rövidítése egyzserüen nem találom hol olvastam és most meg csak azt olvasom már h CV CV és nem tudom minek a röviditése..:SSSSSS
Mármint ttutorial amit te készítettél..😄
Magnificat ami tutorial elsõ részét elkezdtem nézni és kint van háttérképnek egy csaj kardala kezében azt te csináltad vagy peldig valam i anime neves szereplõje?
Garou ez a harci gépezetednek csak a fegyvere vagy ez maga a harci gépezet?
Wearwolfff
A három area ami az ablakból befele van az specular, a többi diffuse. Ezeken 512 depth map árnyék van 7-es filterrel. Az a point nem vet sehova árnyékot csak derít egy kicsit. Egyedül a spotlámpának van raytrace árnyéka, specular+diffuse. Van egy gömb körbe ugye az ablakon kívül. Annak színe lehúzva, de kék incandescence van rajta és egy nagyon csekélyke kis glow. Ki van ütve neki, hogy ne vessen sehova árnyékot. A végeredmény ugye a 25055 kép.

Lehet elemezni 😊

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Magnificat
az elhelyezés elmélete jó, bár nem értek 1-2 fényt, pl a point light-ot... remélem nincs beállítva mindnél az árnyék 😊 Majd Peet kiigazít ha kell és akar, én csak fecsegek össze-vissza 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Wearwolfff

😊

Wearwolfff
Igazából nem egy lámpa van, hanem jelen pillanatban tizenhárom:

http://dl.getdropbox.com/u/282030/forumok/sg/fahaz08Lights.jpg

Wearwolfff
Szükséges infók az oldal tetején a kép alatt faq. De egyébként kábé 1-2 oldallal (vagy 3) ezelõtt téma volt ez olvass vissza. 😊

Üdv!
új vagyok ebben a témában, mivel kellene elkezdenem?
milyen verziók vannak most a Maya-ból? melyik lenne a jó egy kezdõnek?
köszi

Garou
Én meg elõvettem az egy évvel ezelõtt félbemaradt kis harci gépemet. Lassan lesz idõm befejezni az idei modelljeimet, szerintem ezzel kezdem:

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Hajrá Peet én várom a tutorialt midnent begyüjtök amit csakj lehet bár nekem még rá is ér asszem.😄
athlon 64 x2 es amd proci a 3800+ os..😄
nekem van eladó gépem ha érdekel 22" monitor plussz 3800+ amd geforce 8800 GTS occ 3320mg 2gb ram 250hitachio winyo..😄 tudom nem a hirdetés helye de hát gondoltamez is résza segítségnyujtásnak..😄
Peetmaya
mi az a 4x-es alias? 2 4? mert az eléggé overkill...
ide elég egy 0 2-es, az aoc samplest toljad feljebb, illetve állíts egy gauss filtert, hogy gyorsabb és kevésbé szemcsés eredményt kapj. az alpha contrast az jó.
Amúgy egy lámpa+aoc nem fog neked szép eredményt adni, sok sok bounce (visszaverõdõ) lámpa kell. Kéne már errõl csinálnom egy tutorialt, de valahogy olyan nehéz összeszednem a gondolataimat, hogy mit is akarok beletenni egy ilyen dologba. Túlságosan sok mindenre kéne kitérni. Valszeg jobb lenne, ha mondjuk egy 3-4 részes dolog lenne, csak az meg marha nagy munka, úgyhogy türelem😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Wearwolfff
ebbõl adódóan ugye csak 32bites rendszerem van. És úgy felpörgött azt hittem lerepül a hûtõ szóval melléraktam egy nagyventit. Na akkor elhallgatott. Eh, ócskavas ez már...

Wearwolfff
vas: 1.7 celeron, 512ddr, 5200fx..
aoc: sampl100, distance10,
render: 4x antialias, .2 antialias contrast

még így is sok? 😊
Tényleg kéne szereznem már egy komolyabb masinát.

Magnificat
ez 3 óra 45 perces render? ez kb 3 óra 20-20 perccel hosszabb, mint kellene lennie ilyen részletesség és felbontás mellett. legalábbis saccra nem kellene fél óránál hosszabbnak lennie a mellékelt képednek... Az én templomos renderem (okés, az csak AOC, de egy fényforrást is betéve, hogy legyen erõsebb árnyék, szóval cakk pakk 10-20 perc szokott lenni 1600x1000 körüli felbontásban)

Wearwolfff
Pedig elviekben arányos nézzétek meg. A kamerabeállításokkal nem stimmel még mindig valami a perspektívánál. Pedigmost ez csak az alapbeállítás. Majd most már utána fogok nézni a kamerahasználatnak.

De ma leemeltem a polcról nagyapám egy régi fotós könyvét átolvasom hátha a hasznomra válik. Elég érthetõen fogalmaz, szóval meg tudom érteni a dolgokat. Eddig a hideg-meleg színek összhatásáról volt szó.

És asszem kezdek ráérezni a világítási dologra. Viszont mégegyszer már csak batchben fogom elindítani mielõtt lefekszem, mert a renderidõ kerek 3:44:59 volt. De az is igaz, hogy most hanyagolni fogom a rendert, mert elkezdem lemodellezni amütyûröket amik kellenek. Ilyesmi, hogy toll, ceruza, cetlitartó, cd, dvd, pár könyv.

Magnificat
noha 5 OS van a gépemen (XP x64, XP x86, Win7, OSX Leopard 10.5.2, Debian Lenny), A vista nincs közte, nem nem próbáltam... Anno még valamikor SP1 nélküli vista-t próbáltam, nem gyõzött meg...

a gitár szerintem is csálé 😊

Szerintem dizájnosabban néázne ki ha neki lenne döntve az erõsitõnek és benne lenne az összekötõ kábel, én régen a jobb kezes gitáromat mindig ugy hagytam most a balt azt féltem és berakom tokba inkább jah és ált nem alulrol szokták a falra felszerelni ezeket hanem a nyak nál fogva lógatják. Tényleg nehogy megharagudj h ennyit beleokoskodok szólj ha ne tegyem.

Vistaval (64bit, Sp1) ki sem próbáltad a Mayat?
ibor90
igen az a gitár az olyan mintha össze lenne nyomva y tengely mentén

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

schorby
Meg vhogy mintha lapos lenne, függõlegesen összenyomott...
vagy csak a gitár miatt? az valahogy tömzsi...
Wearwolfff
Na betettem a cuccot a jelenetbe, de a világítás megint tré lett. Ez most semmi global, semmi final, csak egy szimpla render, és külön egy ambient render amit photoshopban összeraktam. Azért százalékokkal jobb lett mint az elõzõk szerintem, de hát nem jó. Most mit szúrtam el?

Peet???

Wearwolfff
Igen az eval verzió vízjeles. De csak azért írtam, hogy aki ki szeretné próbálni, vagy össze akarja vetni más renderekkel akkor ez egy lehetõség. 😊

Magnificat
hát rossznak nem tudom, hogy rossz-e, de a vista-t ismerve, xp alatt gyorsabb valszeg. xp esetén is a 64 bites verziót emelném ki, ott stabilabbnak tûnt a 64 bites maya, mint 32 bites xp alatt a 32 bites tesója... Win7 alatt nálam valamivel lassabb a maya, de másnál nem, szóval lehet nálam van a hiba... Nálam munkára XP x64 (asszem SP2, abból még tán nincs SP3, mint a normál XP-nél)

Amúgy én sem az újításai miatt várom már a 2010-et, hanem pont azért, mert tekintve, hogy beépítettek dolgokat, amik eddig más progikban voltak (majd a videóiban meglátjuk, mennyire jók vagy sem), de hátha, ismétlem hátha stabilabbá tették a régi dolgokat... Bár konkrétan nálam nem instabil semmi, de nem is a határokat feszegetem, csak modellezek 😄

Többek közt Peet is... akiét utoljára láttam
Amgy a vista opként rossz ezekhez a dolgokhoz? 64bites sp1 es? mert h itt többen xp-t emlegetnek folyton vagy ez csak a munkahelyi változat?
Nah hosszú idõ után hozzászólok én is....Számomra is az a fontos, hogy a jelenlegi dolgok amik nagyon jók, stabilabbak legyenek. Mert szerintem a jelenlegi maya jó, de nem kiforrott. És egyre instabilabbá vállnak a dolgok, amik számomra undorítóak, hogy nem lehet rendesen dolgozni....

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Peetmaya
Maya újítások egészen feleslegesnek tûnnek nekem, ezekért kiadhattak volna egy exp1-et, ahogy azt a 2008-cal tették annó. Nem hiszem, hogy váltani fogok, nem éri meg. Viszont a Mudboxban vannak érdekes funkciók, azuokat érdemes lenne kipróbálni😊

Conture renderelésre én a maya toont javaslom, sokkal gyorsabb és egyszerûbb, mint a mentalray contourja. Az esetek 97%-ban meg tudsz vele oldani mindent, ha valami speciális dolog kell, akkor kell contourhoz nyúlni, de ez nagyon ritka eset.

Nálam a renderman x64 xp alatt is ment rendesen (a 64bites verzió természetesen), úgyhogy nopara. W7 alatt még nem próbáltam, de nem hiszem, hogy lenne bármi oka, ami miatt nem menne. Amúgy meg renderman rulez, nagyon gyors, scak tudni kéne shadert programozni😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

De ez csak az a vízjeles változat, nem?
Magnificat
nem... ez még csak a modell... úgy kell elképzelni, hogy az ember elsõnek lemodellezi azt a tárgyat-embert, stb, amit akar, aztán ráhúz egy vagy több textúrát, mintegy bõrt, ami adja a színeket, mintákat, feliratokat, stb... szóval ez még autós hasonlattal élve még csak a festés nélküli kaszni, erre jön még rá a "festés", a "feliratok", stb... Attól fog (részben) úgy kinézni, ahogy az eredeti nézne ki...

CSak azért kérdeztem emrt az erõsitõn nem anyag volt, hanem ugyan oylan volt mint a többirésze, és a gitáron nem votlkak ott a pontok, amik a 3mas 5 7 9 12 15 17 19 21 es bundokon találhatóak... de ha házikoba helyezed el, akkor ha jol vettem eddig ki a dolgokbol akkor nem kell olyan részletgazdagnak lennie. ugye? Bár én mág semmire nem vagyok képes uh befogtam a szám...😄
ibor90
jólvan majd meglátjuk 😉

Wearwolfff
Ja igen csak úgy megemlítem, hogy még mindig le lehet tölteni a pixar honlapjáról a renderman-t maya 2009-hez. Ugye legálisan tök ingyen. Nekem eléggé stabilnak tûnt eddig (béta verzió). Csak regizni kell a fórumra, és ki kell tölteni egy kérdõívet, de szerintem ennyit megér. Win7-re nem találtam csak xp-re és Vistára nomeg mac10-re, viszont 64bites verzió csak Vistára van.

Wearwolfff
Ezt a képet csak úgy összedobtam, hogy kipróbáljam a contur opciót. De mint mondtam is nem lett egy igazán jó render. És hogy magamat idézzem, "már csak el kell õket helyezni a kis házikómban".
Szóval hogy kérdésedre válaszoljak, egy kis házikót csinálok és ezeket el kell benne helyezni valahova.

Magnificat
Sõt... Combustion, Flame, Inferno, Flare (bár ez utóbbi három közeli rokon, de mind a négy compozit progi (is))

Magnificat
egyrészt akkor is arról volt szó, hogy egybeolvad-e a maya és a max, vagy sem (és erre azóta sincs lépés), másrészt azóta kissé megváltozott a gazdasági helyzet... Meg amúgy is, az Autodesknek nem egy kompozit programja volt a piacon (Combustion és Toxic), és ez már tényleg felesleges volt 😊 Szóval jogos ha az egyiket megszûntetik, az meg, hogy az alapjait (nem teljes tudásban) beépítik a maya-ba, az csak jó 😊

ibor90
és akkor kiröhögtetek mikor mondtam hogy majd egyetlen szoftverben lesz minden...ez már az elsõ lépes 😉

banfaiadam

banfaiadam
Garounak hála valamivel jobb lett a modelem.(köszi még 1x 😊 )