Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De mostantol megpróbállok majd maximálisan odafigylenierre , nehogymár problémát jelentsen.
Ibor90: Amgy szerintem is minden teljesen tiszta, inkább mivel sok info hangzik el, és pont ez a baj h azt modnod, hogy nem követed lépésdrõl lépésre az eseményeket azért tünhet kaotikusnak a dolog.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
kb most egy ideje csak úgy néha néha vágom hogy ki mirõl magyaráz...
egyik vmi háttérképrõl beszél másik vmi contestrõl a harmadiknak 6 op rendszere van, közben 6-an 6 féle szobát csinálnak és kérdezgetnek hozzá és erre válaszolnak de közbe nem is annak írja akinek akarta vagy vkli más érti úgy hogy az neki szólt......szval OMG 😄
de no offense csak mondom hogy én má nem vágom mi folyik itt 😄😄😄
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
de kis játékkal meglehet azt is csinálni, bónusz nélköl is 😄
V mégsem oldható meg?
Köszi elõre is,mP
nem baj, ha grafika ügyben baromságot mondanál, egyrészt kijavítunk, másrészt nem vesszük problémának, ha nem értessz még hozzá. nyugodtan szólj hozzá, nyugodtan kérdezz, akár zavar hogy nem tudod, akár nem (senki sem született a tudással). Ha pedig annyira zavar hogy nem értessz hozzá, hogy nem is vagy hajlandó kérdezni, na az az a szint, ami ellen már egyikünk sem tehet semmit... szóval amíg magadat nem gyõzöd le, addig nem tehetünk semmit... nem az a baromság, ha hülyeséget kérdezel, hanem az, ha nem kérdezel, és hülyén maradsz 😊
na ennyit a dologról, nem mondom el többet, ha ezek után is jössz ezzel a "én annyira szégyellem magam hogy nem értek hozzá, inkább nem is szólok semmit" dumával, akkor lelked rajta...
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
wolf: köszi az ötleteket, de egyrészt ez csak egy gyors ötletem volt, másrészt nem szaladgálok biciklivel egy alig 40 négyzetméteres lakás egyik szobájában 😊 Ha profibban akartam volna megcsinálni, nem egy fényképezõgép 640x480-as felbontását használtam volna 😊, hanem szerzek valahonnan egy digitális kamerát, normális fogófelülettel és felbontással... máris harmada lett volna a remegés... amúgy sem kellenek ilyen házi-stadycam cuccok, szeretem, ha van élete a kamerának, ha házi projektet csinálok 😊
Na ha már érdeklõdtek akik nem láttak még ilyet (reggel még én is ilyen voltam 😄)
Szóval Boujou-ból egy ilyen jelenet jött ki (maya-s formát kértem, azt is kaptam, amúgy bármi más progihoz is tudja gyártani a végeredményt)
match1
szóval itt látható a kamera (camera1_1 néven adta meg), a pontfelhõ (egy rakat locator, mindegyik egy pont, ami követve volt a videón), és egy kamerához csatolt image plane, amin ott a videó image sequence-ben, azaz állóképek sorozataként...
match2
a pontfelhõrõl innen látszik, hogy mennyire össze-vissza az eredmény, sok pontot követett, és azokat sem tudta pontosan... a nagy halom tetejére tettem egy plane-t, rajta background shaderrel, ami a hátteret mutatja (mintha átlátszó lenne), de felfogja az árnyékot, végeredmény mintha a háttéren lenne az árnyék... hátránya, hogy szerintem nem mûködik együtt a Mental Ray-el (arra MR-ben van másik shader, az mib_lookup_background, viszont MR alatt nem akarta renderelni az image plane-t, ezáltal a videót, és nem volt kedvem kideríteni miért, utólag összekompozitálni meg pláne 😊 tudom, az se lett volna sok, hisz a videó már megvolt, de akkor is 😊
match3
ez az eredmény, ami a camera1_1-bõl látszik, beigazítottam a plane-t úgy, hogy kb fogja az árnyékokat, és kész 😊
"boujou-ban nyomtam 3-4 gombot, vártam 1 órát, mire mindent leszámolt, próbálta kitalálni a kameramozgást"
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Vagy mondok egy másikat. Végy egy teleszkópos széket, gázrugóst vagy minek mondják mostanság. Operáld le róla a támlát, és rakj egy asztallapot a székre és azt forgasd meg. A kamera meg fixen áll egy másik asztalon vagy akármin. Így a rázkódás teljesen kizárt. Csak figyelj a súlyelosztásra mikor megpakolod a lapot, nehogy leboruljon az egész.
Ha meg egyenes mozgást akarsz akkor tedd rá egy gördeszkára, vagy egy régi cipõrecsatolós görkori is megteszi. Persze ilyenkor nem felülrõl veszed a dolgot hanem majdhogynem szembõl. De vannak még praktikák, csak gyõzd cérnával.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
WWolf úgy értettem, hogy színezd át a lámpákat. A nap sárga fényt vet, az égboltból kékes fény szóródik szét minden fele, aztán amikor majd textúrázva is lesz minden, akkor azok meg átszínezik a róluk visszaverõdött fényt, szóval lesz szín bõven.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
A bolygós dolgot biztos elég alaposan, érthetõen leírják, csak nézd át mégegyszer 😊
A Gnomon (Gnomon Workshop) egy olyan cég, akik már nagyon régóta tutorokat gyártanak, maya-hoz, ps-hez, max-hoz, zbrush-hoz, stb... Azt hiszem Maya-val kezdtek... A két alapító, Alex Alvarez és Darren Krumweide. Még régen találkoztam elõször a videóival, és egybõl megtetszett, hogy mennyire jól felépített, érthetõ, alapos és sokat magyarázó tutorokat készítettek, igaz angolul, de akkor már nem volt gondom megérteni.
A Gnomon Master Class egy elõadássorozat volt, ahol igen jó cuccokat tanítottak, meséltek, többek közt
-Efficient Cinematic Lighting, ami hatékony, gyors és szép rendereket tanít csinálni (GI nélkül)
-Warhammer - Behind the Scenes: A Blur Studios Warhammer cinematicjának elkészítésérõl (isteni)
ez a két kedvencem... Emellett Fluid Dynamics, Architectural Rendering, Character modeling for production, Concept Sculpting, Concept to Film, Mental Ray in Production, Texture Look Developement, Vehicle Rendering, ZBrush for environments, char artists, production... stb... Szóval válogatott finomságok, de nem kezdõknek, legalábbis a Warhammerest leszámítva, ami érdekes lehet nekik is, de a haladóbbak azért jóval többet értenek belõlük 😊
Én idõközben megcsináltam életem elsõ Camera Trackingjét 😄 jó, nem kell sokra számítani, szar fényviszonyokban forgatott, fényképezõgéppel 640x480-ban felvett videóra lett készítve, a tracking szoftver boujou, ennek az automata módját használtam, kb 1,5 óra alatt meg is csinálta a 750 képkockán, aztán át maya-ba, ott pár cucc lepakolása, összerakása,, minimális bevilágítása aztán mind a 750 frame renderelése (2-5 sec volt egy render, szóval lehet érezni a minõséget 😄, de még így is 25 percig renderelte az összes képet). Összerakás Fusionban, majd konvertálás divx-be, most töltöm föl... majd vagy 10 perc és fel is ér 😄
elsõ, összedobott camera trackingem
az asztali díszt nem maszkoltam ki, és néhol ugrálnak a tárgyak is, mivel a terítõ sem a legsimább, én is lépdeltem, remegtem, mozogtam, stb... ennek ellenére borzasztóan bejön az eredmény, tekintve, hogy mennyi melóval lehetett megcsinálni... tudom, eddig könnyû, innen válik nehézzé és tudást igénylõvé, de akkor is fun 😄
mP
valami pack vagy utorial? vagy mi?
ja de tényéleg 10 óra van, tudsom h még sehol nem tartok, ez nagyon fájdalmas dolog is nekem, nnem birom ha vaklamiben enynire tudtlan vagyok ..😞
és ha már igy van akkor megkérdezném h fényképezel texturát
mondjuk lefényképezel egy padot közelrõl, h midnen látszódjon rajta? vagy ez h megy ?
12 hely, ahonnan ingyen lehet még textúrát szedni
amúgy még messze vagy innen, szóval inkább gyakorolj, mint gyûjtögess elõre... 😊 és lássunk valami mûvet is 😊 nem 10 gigányi textúrapakktól leszel jó grafikus 😊
addig is itt a link, majd itt lesz elérhetõ
http://magnificat.uw.hu/kocsi1.jpg
http://magnificat.uw.hu/kocsi2.jpg
http://magnificat.uw.hu/kocsi3.jpg
Az elsõ a még régen készített bmw m5 e60-asom, ez lett a legteljesebb kocsim azóta is... A második egy bmw z4 orr, a harmadik pedig egy 2008-as chevy camarro orr, de amire ide eljutottam vele, elkezdett nem tetszeni a kocsi (elõtte hirtelen megtetszett, ebbõl a felindulás)
effect ügyileg meg úgy a transformers kategóriába raknám...szal mindenképp ajánlom!
Hogyan lehet láthatóvá tenni?
Köszönöm elõre is a segítséget.
Tanácsokkal képekkel és leirásokkal be tudok segiteni egy ilyen projektbe.
A háttérképem:
http://magnificat.uw.hu/wallp.jpg
Wolf: Peet nem úgy értette, hogy a dolgokat színezd el, hanem hogy a fény maga nem fehér... egy szimpla, minden fehér falat is sokkal élethûbbé lehet tenni, ha valóssá teszed a fényeket, pl hûvös téli napokon kékesre, borús idõkben szürkésre, napfelkelténél valami meleg árnyalatra, pl enyhe narancs, stb... Ezeket most is meg lehet tenni, és mindenféle textúrázás nélkül is sokat dobhat a látványon, a renderidõ meg nem változik, hisz mindegy, milyen színnel csinálod...
sajna én mindig elmaradásban vagyok az UV-zással 😄 a templom sem lesz egyszerû ilyen szempontból 😄
A textúrák kérdése már igen, ismerõs... Én is létrehoztam egy Libraries könyvtárat a munka-partíciómon (ahol minden cg-s cucc van), ennek tartalma:
-Alpha Library: 567 mega, 1167 file és 9 könyvtár. Ebben vannak a különbözõ alfás cuccok,zbrush-hoz, mudbox-hoz, mindenféle stencilek, stb...
-Brush Library: 1,04 giga, 386 file 28 könyvtárban: elég sokfajta Photoshop ecset, kosztól, mintáktól, repedésektõl, golyónyomoktól kezdve a rendes mintákig... Külön szedve a jobbakat, amiket az esetek 70%-ban használok...
-Font Library: 658 megányi betûtípus, 7061 file 25 könyvtárban... több magyarázat nem is kell hozzá 😄 Egyszer megpróbáltam feltelepíteni mindet, de belehalt a gép majdnem, szóval inkább maradtam egy külsõ, font mutató proginál, amivel lehet nézegetni ezeket a betûtípusokat, és ha valamit használni akarok, akkor csak egy gombnyomás, feltelepíti, és már lehet is használni...
-HDRI Library: 4,15 GB, 885 file 66 könyvtárban... HDRI képek, nuff said
-Reference Library: 6,01 giga, 3822 file 26 könyvtárban... mindenféle referenciafotó, autókról, repülõkrõl, karakterekrõl, templomokról, kardokról, fantasy cuccokról, emberi képek, és rengeteg (4.28 giga, 2040 file) nagyfelbontású, scannelt 2. vh-s fotóval. az utolsó darabig eredeti, és nagyon, nagyon érdekes (és felkavaró, kemény, vagy épp aranyos)
-Shader Library: 205 megányi, 1381 file maya shader, nem használom õket (nem shaderelek), de ha kellenek, ott vannak, és tudok lesni róluk, hogy mások hogy csinálták... Denfo Arany, króm, ezüst, csiszolt alu, inox, márvány, stb...
-Texture Library: és igen, a textúrák... 11,6 giga, 45 782 file, 951 könyvtárban... netrõl az évek alatt összeszedett textúrák, sokfajta fa, fû, fal, fém, kõ, beton, csempe, kézzel rajzolt, stb...
a teljes Libraries könyvtáram 24,1 giga... emellett még a 9 gigányi Models könyvtáram, amiben csak maya project-ek vannak (régiek, újak), 4,5 gigányi Projects mappa, amiben a legújabb projektjeimet tartom (templom, flash játék, majd leendõ reel-em stb...), 5,7 giga Timelapse könyvtár, amiben a modellezésemrõl készített timelapse (gyorsított) videókat tartom, és a 16 gigás Work könyvtáram, amiben a céges dolgaim vannak. Emellett még van millió egy dolog ezen a partíción, de mindegyik (na jó, kivéve az Anime könyvtáram, benne a Fullmetal Alchemist 23-44. résszel, valamint a vampire hunter D és ninja scroll filmekkel, na meg az egyik filmek könyvtár (van pár a gépen), amiben Babilon 5 tv évadok, és Monty Python Flying Circus tv-s részek vannak), szóval minden CG-vel kapcsolatos... 350 gigás partíció, és talán vagy 50-100 giga lehet még szabadon belõle...
"nemtom meik érdekel... vagy a curve értelemben? "
2. halott ment neked pm
3.Wwolf szerintem Peet a lámpák színére célzott...
Csak azért gondoltam betenni pár fényt, hogy lehessen ilyen állapotában is azért egy viszonylag elfogadható rendert csinálni róla. Természetesen a végleges képen még egy csomó minden lesz, ami befolyásolhatja a világítást. De akkor megpróbálok valamit csinálni azzal amit mondasz.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Imp csináljunk közösen tutort, te modellezel, én renderelek, na na na?😄
Mag muti a mostani hátteredet, engem érdekelne😄
Wolf ez így egyelõre nekem teljes homály, egy két lámpát feleslegesnek érzek, más lámpák jók, de ugyanakkor meg egy csomó hiányzik. Nem lehet ezt ilyen könnye elmagyarázni, hogy most hova mit tegyél, ehhez tényleg videó kell. Ami viszont nagyon fontos, te nem használsz színeket. A napfény fehér nálad, valóságban közel sem, nincsen kívülrõl beszûrõdõ kékes égbolt szóródó fény sem és én valszeg nagyobbra venném az aoc distance értékét, mert így túlságosal élesek az aoc árnyékok, lehetnének jobban elmosottak.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
amúgy control vertex 😄
sztem curve vertex vagy vmi ilyesmit rövidíthet
vagy ha blúprint alapján dolgozok, akkor 1 oldalit szedek, vagy rajzolok csak...
Ha 2 vertex van "egymáson" akkor az egyiket ki lehet törölni? Vagy hogy van ez? 😊
GA-EP35-DS4, E5200 @3300mhz, 2gb, gainward hd4850 512mb