Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igyekszem, de midnig elmarad egykét helye, utána meg lusta vagyok berakni.
De mostantol megpróbállok majd maximálisan odafigylenierre , nehogymár problémát jelentsen.

Ibor90: Amgy szerintem is minden teljesen tiszta, inkább mivel sok info hangzik el, és pont ez a baj h azt modnod, hogy nem követed lépésdrõl lépésre az eseményeket azért tünhet kaotikusnak a dolog.
Magnificat
nem tudom, szerintem ha minden sort, minden szót elolvasol, akkor érhetõ minden... legalábbis én nem vesztettem el a fonalat, fel sem merült bennem, és mások se mondták hogy gondjuk lenne (persze ettõl még lehet). Szóval szerintem érthetõ itt minden... Halott sajnos nem tagolja a szövegét, nem használ írásjelet (pedig kértük), de mással szerintem nincs gond érhetõség szempontjából

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90
na látod oda pl rakhattál volna 2, de legalább 1 enter-t ahonantól mapolnak írsz, mert pl én már úgy 1-2 hete nem látom át hogy mi folyik itt a fórumon..vki beír vmit aminek semmihez semmi köze de úgy írja mintha vkinek ezzel válaszolna vmire csak nem vágom hogy mire
kb most egy ideje csak úgy néha néha vágom hogy ki mirõl magyaráz...
egyik vmi háttérképrõl beszél másik vmi contestrõl a harmadiknak 6 op rendszere van, közben 6-an 6 féle szobát csinálnak és kérdezgetnek hozzá és erre válaszolnak de közbe nem is annak írja akinek akarta vagy vkli más érti úgy hogy az neki szólt......szval OMG 😄
de no offense csak mondom hogy én má nem vágom mi folyik itt 😄😄😄

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

ÕÕÕ visszatértem nem azzal volta abajom h esetlegesen hülyeségeket mondtam hanem h a hozzászólásaim annyira értelmetlenek már mint igy visszaolvava semmi szükség az okfejtéseimre, amgy mapol most a persp nézdetrõl van szó? h ott látsztik e olyan szürkén mert én pl benyomom az 5 gombot bármelyik nézetnél és beszürkülfelmegy rá az a shade
Magnificat
jó persze, mivel a bonus tool-okban nem új feature-ök vannak, hanem csak a jelenlegiek vannak variálva, naná hogy meg lehet csinálni, csak éppp sokkal lassabban 😊 A benne lévõ toolok jó része szimplán hasznos (mármint hasznos akinek épp az kell) mel script, szóval egy script gyûjtemény szinte...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

schorby
Én csak a spiral curve-t használtam belõle asszem 😄
de kis játékkal meglehet azt is csinálni, bónusz nélköl is 😄
Magnificat
használ valaki maya bonus tools-t? mármint HASZNÁL valaki? 😄 most feltettem a 2009-eset, és perpill 3 hasznos dolgot találtam csak benne, be lehet tenni HUD-ra a vertexszám és hasonlók alá, hogy a kijelölt két vertex közt mekkora a táv, egy másik, ami az él hosszát adja meg (nem kell distance toolozni), és tud nurbs curve-ból rugó alakot csinálni (csavart vonal). Jah, meg hogy Shelfbõl tud menüt csinálni 😊 így ugye fentrõl elérhetõ menübõl a kívánt shelf tartalom, és a space menüben is ott lesz... szerintem ez is cool 😊 A többiben nem láttam meg a végtelent, de lehet hogy csak a fantáziám nem volt elegendõ 😊

Magnificat
igen, olvastuk, ha tudnám a választ (vagy a pontos kérdést), akkor megmondtuk volna... itt is így kellene lennie... esetleg nézd meg a window->settings/preferences->preferences ablakot, benne Settings kategória Selection része... ott a felsõ traktusban nézegesd a pipákat, hogy ott van-e amit keresel...

Akkor légyszíves nekem válaszolhatnátok a kérdésemre😊 Tehát, hogy kijelölt face-t érzékeljem smooth shade nézetben (5-ös gomb) is, ne csak a wireframe-nél. Gondolom meg lehet oldani, 3ds-ben eleve így van, itt hol lehet beállítani?

V mégsem oldható meg?

Köszi elõre is,mP
Magnificat
ha így gondolja, baromság... nem fogok gyámkodni, nem mondom el még egyszer, akár megfogadja akár nem:
nem baj, ha grafika ügyben baromságot mondanál, egyrészt kijavítunk, másrészt nem vesszük problémának, ha nem értessz még hozzá. nyugodtan szólj hozzá, nyugodtan kérdezz, akár zavar hogy nem tudod, akár nem (senki sem született a tudással). Ha pedig annyira zavar hogy nem értessz hozzá, hogy nem is vagy hajlandó kérdezni, na az az a szint, ami ellen már egyikünk sem tehet semmit... szóval amíg magadat nem gyõzöd le, addig nem tehetünk semmit... nem az a baromság, ha hülyeséget kérdezel, hanem az, ha nem kérdezel, és hülyén maradsz 😊

na ennyit a dologról, nem mondom el többet, ha ezek után is jössz ezzel a "én annyira szégyellem magam hogy nem értek hozzá, inkább nem is szólok semmit" dumával, akkor lelked rajta...

rooney8
mert úgy érzi, hogy akkor baromságot mondott és ezért szégyelli magát és ezért nem fog többet írni 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
mert?

Magnificat
igen, a boujou egy camera matching progi (van még pár ilyen), feladata, hogy a videókban referenciapontok alapján (amit vagy te adsz meg, vagy a gépre bízod, hogy keressen, elõbbit értelem szerûen akkor célszerû, amikor szándékosan helyezel el a jelenetben olyan elemeket, amiket könnyû követni) leköveti, hogy hogy mozognak a pontok, és egy virtuális kamerát készít ennek megfelelõen. Végeredményként

wolf: köszi az ötleteket, de egyrészt ez csak egy gyors ötletem volt, másrészt nem szaladgálok biciklivel egy alig 40 négyzetméteres lakás egyik szobájában 😊 Ha profibban akartam volna megcsinálni, nem egy fényképezõgép 640x480-as felbontását használtam volna 😊, hanem szerzek valahonnan egy digitális kamerát, normális fogófelülettel és felbontással... máris harmada lett volna a remegés... amúgy sem kellenek ilyen házi-stadycam cuccok, szeretem, ha van élete a kamerának, ha házi projektet csinálok 😊

Na ha már érdeklõdtek akik nem láttak még ilyet (reggel még én is ilyen voltam 😄)

Szóval Boujou-ból egy ilyen jelenet jött ki (maya-s formát kértem, azt is kaptam, amúgy bármi más progihoz is tudja gyártani a végeredményt)
match1
szóval itt látható a kamera (camera1_1 néven adta meg), a pontfelhõ (egy rakat locator, mindegyik egy pont, ami követve volt a videón), és egy kamerához csatolt image plane, amin ott a videó image sequence-ben, azaz állóképek sorozataként...

match2
a pontfelhõrõl innen látszik, hogy mennyire össze-vissza az eredmény, sok pontot követett, és azokat sem tudta pontosan... a nagy halom tetejére tettem egy plane-t, rajta background shaderrel, ami a hátteret mutatja (mintha átlátszó lenne), de felfogja az árnyékot, végeredmény mintha a háttéren lenne az árnyék... hátránya, hogy szerintem nem mûködik együtt a Mental Ray-el (arra MR-ben van másik shader, az mib_lookup_background, viszont MR alatt nem akarta renderelni az image plane-t, ezáltal a videót, és nem volt kedvem kideríteni miért, utólag összekompozitálni meg pláne 😊 tudom, az se lett volna sok, hisz a videó már megvolt, de akkor is 😊

match3
ez az eredmény, ami a camera1_1-bõl látszik, beigazítottam a plane-t úgy, hogy kb fogja az árnyékokat, és kész 😊

Uh asszem soha többet nem szólok hozzá a forum témához
én lehet h rosszu érte, de azok a testek amiket odarakott mayával a videora azokat aotumatán végigszámoltatta kélpkockánként a programmal és a program oda helyezte a testeket ennél fogva amikor mozgott a kamera megfelelõen számolta a program helõzõleg hova lett tolva a test és oda rögzitette fel és miközben ez a sok kép lefutott egymásutáõn filmként mi már ugy érzékltük h együt mozog a kamerával, merthogy ugyebár az elmozdulás után igazitott... ezt gondolom bár én még egyáltalán nem értem mirõl van szó
rooney8
Erre van a Boujou 😉

"boujou-ban nyomtam 3-4 gombot, vártam 1 órát, mire mindent leszámolt, próbálta kitalálni a kameramozgást"

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Wearwolfff
Mondok egy jó trükköt. Ha van szigetelõszalagod, és egy biciklid, akkor nem kell mást tenned mint idõlegesen ráragasztani a kamerát a bringa nyergére, vagy vázára, attól függ mekkora az asztal, és azt tolod körbe az asztal körül. Így egy vacak rázkódásmentesítõ nélküli kamerával is viszonylag sima képet lehet elérni.

Vagy mondok egy másikat. Végy egy teleszkópos széket, gázrugóst vagy minek mondják mostanság. Operáld le róla a támlát, és rakj egy asztallapot a székre és azt forgasd meg. A kamera meg fixen áll egy másik asztalon vagy akármin. Így a rázkódás teljesen kizárt. Csak figyelj a súlyelosztásra mikor megpakolod a lapot, nehogy leboruljon az egész.

Ha meg egyenes mozgást akarsz akkor tedd rá egy gördeszkára, vagy egy régi cipõrecsatolós görkori is megteszi. Persze ilyenkor nem felülrõl veszed a dolgot hanem majdhogynem szembõl. De vannak még praktikák, csak gyõzd cérnával.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

berlinboy6329
Ám,a testek,h mozognak ugy mint a kamera?Engem az érdekelne...Mert nem hiszem,h Mayában lett ugy megcsinálva,mint ahogy a kamera mozog az asztal körül.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat
hát a tutorból sokkal többet érthetsz, ez amit csináltam kb tényleg annyi volt, hogy felvettem a videót, boujou-ban nyomtam 3-4 gombot, vártam 1 órát, mire mindent leszámolt, próbálta kitalálni a kameramozgást, a végén kaptam egy ponthalmazt, hogy szerinte hol vannak a pontok (persze ez egy felhõ volt inkább, így a tárgyakat is csak kb-ra lehetett letenni). hiába no, nem tettem semmi könnyen track-elhetõt az asztalra, így nem is lett pontos a leolvasás... ráadásul nem kézzel, hanem automatában követtettem le... ezért ugrálnak a tárgyak, és csúszkálnak (nem az asztalon vannak, csak kb-ra... A tárgyak árnyékait egy plane-re vetítettem, use background shaderrel, szóval ezért van némi árnyék... a fények meg 6 directional light-ból készített depth map shadow-os light dome

rooney8
Jól mondod, csinálhatsz róla tutort Mag 😄

Peetmaya
egész jól lekövetted, bár a végén volt pár bezizegés. Csinálhatsz majd tutort errõl is😄 Mondjuk nekem megvan a Gnomon Bojou tutor, csak meg kéne néznem...

WWolf úgy értettem, hogy színezd át a lámpákat. A nap sárga fényt vet, az égboltból kékes fény szóródik szét minden fele, aztán amikor majd textúrázva is lesz minden, akkor azok meg átszínezik a róluk visszaverõdött fényt, szóval lesz szín bõven.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
Halott: hát a "tudatlanság" ellen csak te tehetsz, mi nem 😊 Szóval hajtani hajtani hajtani 😄 Néha pihenni (ki lehet égni, ha nagyon görcsösen gyorsan akarsz mindent), aztán majd kiderül, hogy elég elhivatott vagy-e, hogy most megtanuld. Ha nem, attól még nem lesz semmi gond, csak akkor nem a te területed 😄 Ha meg igen, akkor remek 😄

A bolygós dolgot biztos elég alaposan, érthetõen leírják, csak nézd át mégegyszer 😊

A Gnomon (Gnomon Workshop) egy olyan cég, akik már nagyon régóta tutorokat gyártanak, maya-hoz, ps-hez, max-hoz, zbrush-hoz, stb... Azt hiszem Maya-val kezdtek... A két alapító, Alex Alvarez és Darren Krumweide. Még régen találkoztam elõször a videóival, és egybõl megtetszett, hogy mennyire jól felépített, érthetõ, alapos és sokat magyarázó tutorokat készítettek, igaz angolul, de akkor már nem volt gondom megérteni.
A Gnomon Master Class egy elõadássorozat volt, ahol igen jó cuccokat tanítottak, meséltek, többek közt
-Efficient Cinematic Lighting, ami hatékony, gyors és szép rendereket tanít csinálni (GI nélkül)
-Warhammer - Behind the Scenes: A Blur Studios Warhammer cinematicjának elkészítésérõl (isteni)
ez a két kedvencem... Emellett Fluid Dynamics, Architectural Rendering, Character modeling for production, Concept Sculpting, Concept to Film, Mental Ray in Production, Texture Look Developement, Vehicle Rendering, ZBrush for environments, char artists, production... stb... Szóval válogatott finomságok, de nem kezdõknek, legalábbis a Warhammerest leszámítva, ami érdekes lehet nekik is, de a haladóbbak azért jóval többet értenek belõlük 😊

Én idõközben megcsináltam életem elsõ Camera Trackingjét 😄 jó, nem kell sokra számítani, szar fényviszonyokban forgatott, fényképezõgéppel 640x480-ban felvett videóra lett készítve, a tracking szoftver boujou, ennek az automata módját használtam, kb 1,5 óra alatt meg is csinálta a 750 képkockán, aztán át maya-ba, ott pár cucc lepakolása, összerakása,, minimális bevilágítása aztán mind a 750 frame renderelése (2-5 sec volt egy render, szóval lehet érezni a minõséget 😄, de még így is 25 percig renderelte az összes képet). Összerakás Fusionban, majd konvertálás divx-be, most töltöm föl... majd vagy 10 perc és fel is ér 😄
elsõ, összedobott camera trackingem

az asztali díszt nem maszkoltam ki, és néhol ugrálnak a tárgyak is, mivel a terítõ sem a legsimább, én is lépdeltem, remegtem, mozogtam, stb... ennek ellenére borzasztóan bejön az eredmény, tekintve, hogy mennyi melóval lehetett megcsinálni... tudom, eddig könnyû, innen válik nehézzé és tudást igénylõvé, de akkor is fun 😄

Én is épp tanulom a könyvet😊 a gõzmozdonyos résznél vagyok. A kérdésedre annyit tudnék írni, hogy kijelölve van az objektumod, és javaslom olyan nézetben legyél, hogy az origót is lásd. Ekkor (akár méretezés akár mozgatás, vagy forgatásban voltál (könyv menete szerint méretezés)), ha insertet nyomsz, akkor szépen az origóból simán csak elmozgatod (mintha move-ban lennél) a pontot a Föld középpontjába. Elvileg ennyi, így mûködnie kell...

mP

Amgy a gnommon master classes az micsoda?
valami pack vagy utorial? vagy mi?
Most még csak ott tartok amgy a könyv szerinti naprendszer bolygokat megcsináltam és animálom de ott elakadtam kissé h mgcsináltam amint a merkúr forog maha körül meg a nap körül ugyan igy a vénusz is de a földnek ugye már az egy holdjával nem iylen egyszerü a dolog mert az elözöeknél csak set key el beállitottam az animáció elsõ és uccso kulcskockáját aztán meg groupba tettem és a központja ott volt a nap központjában mivel az az origoba van de modnjuk azt nem tudom h lehet ezt eltolni emrt irta a könyv h az insert et lenyomom és megváltozik a méretezés és el tudom arra a rácspopntra huzni amelyikre épp kell esetemben a föld köré kellene, de egyszerüen ez az elhúzás meg insert nem akakr összejönni.😞
Jolvan persze: de látom már ébre vagy..😄
ja de tényéleg 10 óra van, tudsom h még sehol nem tartok, ez nagyon fájdalmas dolog is nekem, nnem birom ha vaklamiben enynire tudtlan vagyok ..😞
és ha már igy van akkor megkérdezném h fényképezel texturát
mondjuk lefényképezel egy padot közelrõl, h midnen látszódjon rajta? vagy ez h megy ?
Magnificat
hát el kell hogy keserítselek, azok nem fognak feltöltésre kerülni... ha kell valami, maximum adok egy párat, de mindent nem... egyrészt van pár, amit megvettem, ezeket nem oszthatom meg, mások céges textúrák, ezeket sem látnák szívesen máshol. Van, amit magamnak fotóztam, és van amit nyugodtan le lehet szedni netrõl, pl cgtextures.com, google képkeresés, world3d, freetextures.org, stb, vagy épp
12 hely, ahonnan ingyen lehet még textúrát szedni

amúgy még messze vagy innen, szóval inkább gyakorolj, mint gyûjtögess elõre... 😊 és lássunk valami mûvet is 😊 nem 10 gigányi textúrapakktól leszel jó grafikus 😊

Mag lehet h a közeljövõben azt a hatalmas állományt texturák meg iyleneket valahova elkezd feltölteni ,akár kissebb csomagokban stb bár én még marha messze vagyok a dolgoktól de jó lenneminnél több dolgot begyüjteni
rooney8
Köszi... Kíváncsi vagyok mi fog kisülni az enyémbõl 😄

Magnificat
mindjárt feltöltöm õket...
addig is itt a link, majd itt lesz elérhetõ
http://magnificat.uw.hu/kocsi1.jpg
http://magnificat.uw.hu/kocsi2.jpg
http://magnificat.uw.hu/kocsi3.jpg

Az elsõ a még régen készített bmw m5 e60-asom, ez lett a legteljesebb kocsim azóta is... A második egy bmw z4 orr, a harmadik pedig egy 2008-as chevy camarro orr, de amire ide eljutottam vele, elkezdett nem tetszeni a kocsi (elõtte hirtelen megtetszett, ebbõl a felindulás)

rooney8
na az pont jó lenne... Az orr részérõl kéne, ha nem nagy gond 😊

Magnificat
melyik részrõl kellene? mert teljes autómodellem csak nagyon régrõl van, aminél még nem figyeltem nagyon oda a wire-re... általában a kocsik jó részénél csak az orrig jutok (értsd felni + orr rész 😄)

rooney8
Mag, tudsz mutatni valami képet, egy lemodellezett autódról? 😄 És ha lehet akkor látszódjanak az edge-k (magyarul legyen kijelölve, vagy nem tudom mi a szakszó 😄)

Magnificat
nem szeretem az effekt mozikat... mármint ha jó a film, azt szeretem, de ezek az effekt mozik nem szoktak tetszeni... a transformers sem jött be... látványos, de ennyi... ennyi meg nekem nem elég...

ibor90
ja am most néztem meg a G.I. Joe-t moziban és sztem nagyon jó film
effect ügyileg meg úgy a transformers kategóriába raknám...szal mindenképp ajánlom!

ibor90
hehe én alapból viccnek szántam 😄

Egy kezdõ kérdésem lenne: kijelölök egy face-t (teszem azt egy sima kockán), és csak wireframe megjelenítésnél látom, hogy kijelöltem, de ha smooth shade all- ban vagyok, akkor nem látom, h egyáltalán sikerült e kijelölnöm.

Hogyan lehet láthatóvá tenni?

Köszönöm elõre is a segítséget.
repvez
Régebben tervbe volt véve egy repülös tutor készitése.Abbol ugy is hiány van a piacon , autosbol meg dunát lehet rekeszteni .

Tanácsokkal képekkel és leirásokkal be tudok segiteni egy ilyen projektbe.
Magnificat
Nem én találtam meg a megoldást, bevallom én is az önéletrajzra asszociáltam, és amíg Ibor fel nem hozta a control vertex dolgot, addig én is úgy gondoltam, hogy jól válaszoltunk 😄 utána meg fogtam a fejem, hogy én barom 😄... Csak kiigazítottam, hogy a CV control vertex és nem curve vertex, de ennyit tettem csak, nem enyém volt a megoldás 😊

A háttérképem:
http://magnificat.uw.hu/wallp.jpg

Wolf: Peet nem úgy értette, hogy a dolgokat színezd el, hanem hogy a fény maga nem fehér... egy szimpla, minden fehér falat is sokkal élethûbbé lehet tenni, ha valóssá teszed a fényeket, pl hûvös téli napokon kékesre, borús idõkben szürkésre, napfelkelténél valami meleg árnyalatra, pl enyhe narancs, stb... Ezeket most is meg lehet tenni, és mindenféle textúrázás nélkül is sokat dobhat a látványon, a renderidõ meg nem változik, hisz mindegy, milyen színnel csinálod...

sajna én mindig elmaradásban vagyok az UV-zással 😄 a templom sem lesz egyszerû ilyen szempontból 😄

A textúrák kérdése már igen, ismerõs... Én is létrehoztam egy Libraries könyvtárat a munka-partíciómon (ahol minden cg-s cucc van), ennek tartalma:

-Alpha Library: 567 mega, 1167 file és 9 könyvtár. Ebben vannak a különbözõ alfás cuccok,zbrush-hoz, mudbox-hoz, mindenféle stencilek, stb...

-Brush Library: 1,04 giga, 386 file 28 könyvtárban: elég sokfajta Photoshop ecset, kosztól, mintáktól, repedésektõl, golyónyomoktól kezdve a rendes mintákig... Külön szedve a jobbakat, amiket az esetek 70%-ban használok...

-Font Library: 658 megányi betûtípus, 7061 file 25 könyvtárban... több magyarázat nem is kell hozzá 😄 Egyszer megpróbáltam feltelepíteni mindet, de belehalt a gép majdnem, szóval inkább maradtam egy külsõ, font mutató proginál, amivel lehet nézegetni ezeket a betûtípusokat, és ha valamit használni akarok, akkor csak egy gombnyomás, feltelepíti, és már lehet is használni...

-HDRI Library: 4,15 GB, 885 file 66 könyvtárban... HDRI képek, nuff said

-Reference Library: 6,01 giga, 3822 file 26 könyvtárban... mindenféle referenciafotó, autókról, repülõkrõl, karakterekrõl, templomokról, kardokról, fantasy cuccokról, emberi képek, és rengeteg (4.28 giga, 2040 file) nagyfelbontású, scannelt 2. vh-s fotóval. az utolsó darabig eredeti, és nagyon, nagyon érdekes (és felkavaró, kemény, vagy épp aranyos)

-Shader Library: 205 megányi, 1381 file maya shader, nem használom õket (nem shaderelek), de ha kellenek, ott vannak, és tudok lesni róluk, hogy mások hogy csinálták... Denfo Arany, króm, ezüst, csiszolt alu, inox, márvány, stb...

-Texture Library: és igen, a textúrák... 11,6 giga, 45 782 file, 951 könyvtárban... netrõl az évek alatt összeszedett textúrák, sokfajta fa, fû, fal, fém, kõ, beton, csempe, kézzel rajzolt, stb...

a teljes Libraries könyvtáram 24,1 giga... emellett még a 9 gigányi Models könyvtáram, amiben csak maya project-ek vannak (régiek, újak), 4,5 gigányi Projects mappa, amiben a legújabb projektjeimet tartom (templom, flash játék, majd leendõ reel-em stb...), 5,7 giga Timelapse könyvtár, amiben a modellezésemrõl készített timelapse (gyorsított) videókat tartom, és a 16 gigás Work könyvtáram, amiben a céges dolgaim vannak. Emellett még van millió egy dolog ezen a partíción, de mindegyik (na jó, kivéve az Anime könyvtáram, benne a Fullmetal Alchemist 23-44. résszel, valamint a vampire hunter D és ninja scroll filmekkel, na meg az egyik filmek könyvtár (van pár a gépen), amiben Babilon 5 tv évadok, és Monty Python Flying Circus tv-s részek vannak), szóval minden CG-vel kapcsolatos... 350 gigás partíció, és talán vagy 50-100 giga lehet még szabadon belõle...

schorby
1. a kommentem végén volt:
"nemtom meik érdekel... vagy a curve értelemben? "
2. halott ment neked pm
3.Wwolf szerintem Peet a lámpák színére célzott...
Wearwolfff
Hát színek még valóban nincsenek mert még csak modellezek. Színezni, meg textúrázni, majd csak a végén gondoltam. Igaz amikor valamit lemodellezek akkor egybõl meg csinálom az UVját, hogy késõbb ne kelljen vele foglalkozni, meg ha duplikálom akkor az is duplikálódik. Így könnyebb. Meg, aztán most még nincs is annyi textúrám mint amennyi kéne. Már rengeteg ingyenes oldalról legyûjtöttem de hát ez nem elég. Mivel faház, rengeteg fa textúra kell. Es azt sem szeretném, hogy egyet használok majd mindenhova, mert az olyan gáz szerintem. Szóval most még gyûjtögetõ életmódot folytatok. 😊

Csak azért gondoltam betenni pár fényt, hogy lehessen ilyen állapotában is azért egy viszonylag elfogadható rendert csinálni róla. Természetesen a végleges képen még egy csomó minden lesz, ami befolyásolhatja a világítást. De akkor megpróbálok valamit csinálni azzal amit mondasz.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Egyébként a háttérkép engem is érdekelne😄
Hát köszönöm valszínûleg nem az önéletrajz volt a nyerõ egy maya könyvben, és control vertex az már eléggé hihetõnek tünik de sikerült kiküzdeni a dolgot... azért keltem "hajnali" 8-9 között mert bnõm 7re megy dolgozni fodrásszalonba és igy nem birtam visszaaludni mikor a saját szülinapján engem ébreszt ugy h boldog szülinapot erre én megköszönöm..:S szal annyira komás voltam h nem én kivántam neki hanem még megköszöntem utána furdalt a lelkiismereet és erre nem tudstam visszaaludni..😄
Peetmaya
bocsi srácok, de amikor ez a CV-s kérdés feljött, és ott az életrajzzal meg a rövidítések magyarázuatával jöttetek, én csak fogtam a fejem, hogy neeeeeee😊 Végül Mag találta meg a pontos igazságot, a CV az a control vertex, NURBS patch vagy egy sima curve alkotó eleme.

Imp csináljunk közösen tutort, te modellezel, én renderelek, na na na?😄

Mag muti a mostani hátteredet, engem érdekelne😄

Wolf ez így egyelõre nekem teljes homály, egy két lámpát feleslegesnek érzek, más lámpák jók, de ugyanakkor meg egy csomó hiányzik. Nem lehet ezt ilyen könnye elmagyarázni, hogy most hova mit tegyél, ehhez tényleg videó kell. Ami viszont nagyon fontos, te nem használsz színeket. A napfény fehér nálad, valóságban közel sem, nincsen kívülrõl beszûrõdõ kékes égbolt szóródó fény sem és én valszeg nagyobbra venném az aoc distance értékét, mert így túlságosal élesek az aoc árnyékok, lehetnének jobban elmosottak.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
egy maya-s fórumon? ugyan kérlek 😛
amúgy control vertex 😄

ibor90
amúgy szerintem arra gondolt ami a maya-ban van....a curve nél van CV
sztem curve vertex vagy vmi ilyesmit rövidíthet

schorby
én sose találtam tökéletes blúprintet, csak amik a tutorokban voltak, ezér nem csinálok kocsit
vagy ha blúprint alapján dolgozok, akkor 1 oldalit szedek, vagy rajzolok csak...
rooney8
Lenne egy kérdésem.
Ha 2 vertex van "egymáson" akkor az egyiket ki lehet törölni? Vagy hogy van ez? 😊

nm

GA-EP35-DS4, E5200 @3300mhz, 2gb, gainward hd4850 512mb

rooney8
PS-ben azért otthon vagyok, de még azzal is tökölni... 😄 Amúgy ez a #25080 kép szinte tökéletes 😄 Kösz még1x