Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valszeg azt szurtad el hogy elobb megkenne rajzolni a korbet es utana kattingatni csak az extrudalasra... sorrend a baj...tehat kocka megrajzol->gorbe megrajzol-> face kijeloles ->shift ballklikk -> extrude-> subdiv modosit..
peedig en nem is mayazom😄😄😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

1x sikerült aextrudálás rohadt ideges vagyok mér miatta tegnap ota ezzel szivok és nem jutok elõrébb, és az idegesit h nem érte mcsinlok egy kockát extrudálásra kattintok h ki lehessen face-t jelõlni fölérajzolok egy görbét nyomvatartom a shift et ,eg bal egérgomb kijelõlném vele erre nem jelöli ki
a görbét, pedig a képosor tök jo volt végignéztem csinálom és nekem nem dobja ki a dolgot csak 1x sikerült😞((((((((((((((((((((
de ennek mi a lényege még midnig nem értem és eddig egyszer sikerült csak... jah és görbét mivel( bézier görbe vagy mi?) A könyv mint ahogy az elejénb megjegyezték jó minõségben lett nyomtatva és jó minõségü lapra, de a kép nem látszik nekem mert épp a festék kifogyhatott igy b**hatom a jo minöséget, és nem látom a CV témát magyaráz h görbét igy szaabályoza meg ugy... de ha nem azzal kell lgörbét csinálni..
Peetmaya
ez érdekes, én mindig elõbb a görbét jelölöm ki és utána a faceket, amiket extrude-olni szeretnék😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
én is régen tudtam, aztán sokáig elfelejtettem 😄 nem is annyira rég jöttem rá megint (és a templomnál igen sokat is használom)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

rooney8
B*szki, nem is tudtam hogy ilyet is lehet.
Köszi 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
lehet, mert én ezalatt megcsináltam egy jpg tutort is róla 😄
extrude curve mentén

elsõnek elkezdtem letenni a görbét, másodszorra látszik, hogy milyen az iránya (az elsõként letettõl az utolsóig halad), majd a kockát a görbe elejéhez vittem, kijelöltem a felsõ face-ét, shift-tel hozzájelöltem a görbét, és extrude. Alapból nálam 1-es division-t használ, tehát egybõl a végéig extrudálja, de 128 division esetén látható, hogy követi a görbét...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90
😄

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Wearwolfff
Ezt nem hiszem el. Már megint beelõztetek. Én gépelek itt a leglassabban???

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Wearwolfff
1. ablakok közt szerintem ne rajzolj vele. Különben is egy poligont kell megrajzolni egy bizonyos nézetbõl, aztán a többit extrudálod hozzá. ha térben rajzolsz akkor a poligonod is térbeli lesz.

2. leteszel egy egyszerû kockát, majd húzol egy görbe vonalat. A vonalnál figyelj, hogy miután megrajzoltad ellenõrízd le, hogy az egyik vége annak a facelapnak a közepénél legyen amit extrudálni akarsz (csak úgy szemre kábéra nem kell pont a közepénél lennie) egy kicsit át is mehet rajta. A kockánál kijelölöd azt a facet amit extrudálni szeretnél, majd nyomsz egy shift gombot amit nyomvatartassz és úgy jelölöd hozzá a vonalat és extrudálsz. Ekkor még nem csinált mást mint egyszer extrudálta a vonal mentén ezért nem néz ki sehogy az egész. Ezért az extrudálás tulajdonságainál van, hogy hány lépésben extrudáljon. Na ez most az istennek sem jut eszembe milyen néven van, de asszem valami division, vagy sublevel. Ott addig növeled amíg a modell megfelelõ nem lesz..

Magnificat
amit tudni kell, hogy a görbéknek van iránya (az elsõnek letett CV-tõl az utolsóként letett felé mutat), és ez azért fontos, mert az extrudálandó felületet a görbe kezdetéhez (ami az "eleje, tehát az elsõként letett pont) kell tenni, különben nem fog végigmenni a vonalon... ha nem lenne jó az irány, a curves menü alatti reverse curve direction paranccsal lehet megcserélni az irányt

Magnificat
1: create polygon tool... hogy lehet térben rajzolni? én mindig úgy csináltam régen (amikor még használtam 😄), hogy pl oldalnézetben körberajzoltam a kellõ alakot, és amikor elkészült egy nézetbõl, és befejeztem, akkor mondjuk szembõl odarendeztem a vertexeket, ahova abból a nézetbõl kell... Szóval letettem egy nézetbõl, aztán másikból eligazgattam... nem hiszem, hogy célszerû lenne egybõl megpróbálni minden nézetbõl pontosan odatenni, ahova kellene, gyorsabb, ha csak beállítod egy nézetbõl, aztán utánaigazítassz másikból... remélem érthetõ...

2: extrudálás: gondolom görbe mentén való extrudálást akar csinálni... egyszerû: kijelölöd azokat az éleket vagy face-eket, amiket extrudálni szeretnél, majd nyomvatartva a shift-et (hozzájelölés a jelenlegi jelöléshez) kattintassz a görbére, majd extrude. ekkor az elsõként kijelölt face/éleket végigextrudálja a görbe mentén (alapból egybõl a görbe végéhez fogja kötni, de ha a division-t 1-rõl állítod magasabbra, akkor jobban fel fogja venni a görbe alakját)

2 kérdésem a lenne
1:Create polygon tool eszközzel h leeht norm álisan térbwen rajzolni, mert az ablakok között ugrálva nem jön ki semmmi normálisan

2:eExtrudálás egyszerüen kész nem megy 102 oldal alján azt irja a könyv csináljak egy görbét jelõljem ki vagy mi egyszerüen nmé rtem mit kellene tenni meg ha extrudálásnál modositok 2 értéket akkor igy meg ugy változik de nem történik semmi és kanyarba azaz h görbe jöjjön látre ugy meg nem tduok menni aki esetleg könyvet néz nézze már meg a 102 oldalt és segitsen
elõre is köszi mert itt nem értem

102 oldal alja : Görbék irányát és alakját is használhatjuk... igy kezdödik ez a bekezdés innentõl nem értem egyszerüen mit kell csinálni és hogyan
Szerintem nincs semmi baj ezzel a könyves példával. A poly testet egy sátorhoz hasonlítja, aminek a merevítõpálcái az edge-ek, kettõ találkozásánál van a vertex, és az anyag maga a face.

Azzal sincs baj ha kicsit személyeskedik a pali, legalább nem olyan száraz a könyv (ami mellesleg elég jó).
Az ujj harry Potter sajnos tényleg nagyon ratty lett én a könyveket nem olvastram, csak gyürük u- olvastam anno mielõtta film megjelent volna, és ennek ellenmére szeretem a harry potter filmneket de ez nagyon elkeserített..
Igen meglehetõsen sokkal, hozzá kell h tegyem ez az amit mmegtanultunk idáig vagy"meg kellett volna" szal tényleg olyan mintha kis általános iskolásnak kezelné az embereket vicces..😄

A mondat nekem is nagyon tetszett..😄 de mivel a vertex nem volt benne kellõképpen definiálva vagy csak az én figylememet kerülte el így gondoltam ezzel joél tudom szemléltetni ha kiveszem ezt a részt.

Viszont nagyon örülök h iylen nagy boldogságot sikerült okoznom ezzel a mondattal.

Igen nálam veszekednek a szavak között a betük h melyik is kerüéljön elõrébb ezért is van h néha 2 szóval késõbb feltünõp betük jelennek meg elõbb..😄

Filmek az Benjanim button különleges élete nem esete.
A K-pax ban is van aláfestõ hangulat zene,
Transformersben meg egyebekben viszont a pörgõs zenék tényleg ott vannak😄
a Hellboy 2 is iszonyat szuper volt nem cska az 1

Ja és Mag köszönöet a felvilágosításért a linket is köcce majd megnézem de sajna éjfélkor msot kivéátelesen nem voltam már fennt.
Hali

Van egy plane-em, a referenciakepet radobom, es azt szeretnem elerni, h ki tudjam huzni/zsugoritani a jpg-et a plane teljes mereteben. Interactive placement-tel probalkozom, de a place2dtexture -nal nem mukodik. Olvastam egy helpben, h place2dtexture>place3dtexture>projection, na itt mar tudom mozgatni, viszont teljesen elmosodott a kep, mintha 10 pixelt mutatna csak...
help
Magnificat
figyelj a szádra (elsõ mondat)... lásd rules... a legújabb részt nem láttam még, a régebbieket láttam már 1-1x

ibor90
pl az új Harry Pottert is telerakták buzipoénokkal meg Hermionénak is folyton g**is volt a szája és szóltak hogy törölje le...oké az most nem baj hogy ilyeneket beleraknak de kb alig történt benne vmi....kicsit csalódtam benne...többet vártam

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
nem vagyok a viccesség ellen, tutorban sem, de nekem borzolja a hátamon a szõrt ez a "ez a formátum már a nagyfiúk játéka"... szerintem addig okés, hogy viccelõdik, de nem kéne ovisnak tartani az olvasót... lehet csak engem zavar...

Garou
A könyv tele van ilyen beszólásokkal, meg lelkesítõ szövegekkel: "Ez jó móka lesz!" illetve "Ez a formátum már a nagyfiúk játéka!". Sokkal élvezetesebb, meg olvasmányosabb, mint a régi. Plusz a fejezetek végén konkrét tanácsokat is ad, hogy az ifjonc mit modellezzen le mondjuk gyakorlásképpen. Így elkerülhetõ, hogy valaki mindjárt Gollammal kezdjen az elején. De a merevítõpálca tényleg best of.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
a sarrah connor chronicles-bõl 1, max 2 részt láttam, nálam az ennyi alapján bekerült a 24 és a Lost kategóriájába: sokan szeretik, de engem valahogy nem érdekel 😊

Peet: kemény mondat az a merevítõpálcás mi? 😄 ilyet könyvben... 😊

Amúgy az SW3 effektjei zseniálisak, máig az egyik kedvenc filmkezdésem azé a filmé (azok a dobok, meg a látvány, moziban csak úgy szorítottam a karfát 😄), bár nekem utána az össze-vissza cikázás már nem jött be... Látványban mindenesetre szokás szerint elsõrangú (mint számomra minden SW, beleértve a régieket is), más dolgok nem tetszettek...

rooney8
<#eljen><#eljen>

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Peetmaya
Halott, igazad van, hogy az ember úgy olvas, hogy ránéz és felismer, de nálad olyan elgépelések szoktak lenni, hogy két szóban kevered össze egymás betûit, és úgy már nem fogja fel az ember elsõ ránézésre, emiatt akadozik az olvasás, nehezebbé válik a szöveg értelmezése.

"A merevítõpálcák metszéspontjai a Facek vertexei."
Halott, ezen a mondaton vagy fél órát röhögtem fetrengve a földön😊

Én inkább vagyok trekkes, mint sw-s, de az új sw-k nekem speciel nagyon tetszettek. Az ep3 effektjei pedig egyenesen lélegzetelállítóak voltak. Lehet meg is nézem minnyá, mert nagyon durva😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

ibor90
sarah connor chronicles? az sztem jó volt

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
hát az elsõ kettõ jó volt, szerettem (ma már nem köt le, mert kb mondatról mondatra tudom 😄), az újabbak már rövid távon sem tetszettek... nem volt vele különösebb bajom, csak nem kötöttek le...

rooney8
És a Terminátorhoz mit szólsz? Kedvenc filmjeim egyike 😄 (mind a 4, de fõképp a 2 😊 )

Magnificat
A Casablanca meg 67 éves, mégsem láttam még 😄 Sok olyan film van, amit nem láttam, nem lehet mindent látni 😊

ibor90
pedig a k-pax nem egy új film...8 éves

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
A k-pax-ot nem láttam még, a daywatch-nightwatch egynek elment, de számomra semmi különös, 12 majom látványvilágában (fõleg a kinti városé) nagyon tetszett, de az sem tartozik a kedvenc filmjeim közé 😊

Ami effektek terén szerintem teljesen egyensúlyban volt magával a filmmel:
Harry Potter sorozat : nem vagyok HP rajongó, de kétségtelenül látványos, mégis nem nyomja el magát a filmet és cselekvéseket...
Gyûrûk Ura sorozat: na igen, számomra az egyik kedvenc, máig hihetetlen látvány, mégis szervesen ajvítja a filmet, látványos, de nem öncélúan
Beetlejuice: régi film, mégis tetszettek benne az effektek, ráadásul Tim Burton film, eszméletlen zseniális látványvilággal 😊
Galaxis utikalaúz stopposoknak: vogonok szuperek lettek, mint a hajók is, a film (és persze a könyv) meg amúgy is szuper 😄
Hellboy: ismét csak, látványvilágban, kidolgozásban nagyon bejött, pláne az elsõ részben Kröner (a náci robot csávó)
ide sorolnám a Sin City-t is, remek hangulatot teremtett a látványvilága és a színkezelése...

új Star Wars trilógia: látványos, mégsem nyomakodik elõre, számomra ez jó dolog volt. Mégsem igazán tetszettek (no nem voltak rosszak), az Ep3-ra meg kifejezetten mérges voltam sokáig (mára már nem vagyok mérges, de még mindig nem tetszenek részek), hihetetlennek tartottam, hogy egy Star Wars kaliberû filmnél még Lucas sem tartja magát az általa teremtett világhoz (voltak karakterek, akik olyanokat csináltak, amiket elvileg nem tudtak volna), de a legrosszabbak az olyanok voltak, mint az örömujjongásban elrepülõ letépett robotfej vagy az epic csatában a támadó jármûre tarzan üvöltéssel ugró wookie...

Legújabb megalátvány, mégis roppant szórakoztató filmje számomra meglepetésre a Star Trek lett, elõre elkönyveltem, hogy csak látványos lesz, de jónak nem túl jó (pláne hogy warsos vagyok, nem trekkes 😛 ), mégis egy remek film lett belõle... végig a vászonhoz szegezett, látványos volt, jó történetû, fordulatos, stb... nem néztem egyszer sem az órára a film során, ami mindig jót jelent (én így mérem le, hogy mennyire jó a film 😄)

De említhetnénk a Benjamin Button különleges esete, a Watchmen (amitõl nem padlóztam, de egynek kellemes volt, pláne hangulatilag). Az új X-men nem igazán jött be...

de inkább csípem a mondanivalóval, vagy nagy, és tényleg jó és nem sablonos csavarokkal rendelkezõ filmeket, mint pl Equilibrium, 6. érzék, stb... Ezek a látvány tucatmozik már nem az én világom (de érnek kellemes meglepetések, mint az említett Star Trek).

schorby
GI Joe val sose jáccottam, assetom igazán mifán terem. 😄
a filmes efekt téren: én szerettem a transzformerszt, a zene nagyon sokat dobott rajta és nekem bejött az efekt, de tudjátok én GÉPÉSZ leszek 😄
viszont sok jó film van efekt nélkül is ütõs:
K-pax a belsõ bolygó; kis efektel: daywatch; nightwatch;
nagy kihangsúlyozással: 13. emelet; õslakó; 12 majom
jó filmezést, ne hagyjátok ki egyiket se 😄
Magnificat
Nem tudom, hallottatok-e róla, de ha már beszéltünk a cégekrõl:

Bezárták az Eidos Hungary-t (Az Eidos-t megvette a Square Enix, aztán kisöpörte a nem kellõ fanchise-okat, és így az 55 fõnyi E. Hun-t is dobták... még kapnak 2 hónapig fizut, de ennyi...)

elbocsájtások voltak a Most Wanted-nál is, akik most Nintendo DS-re fejlesztenek. A Stormregion ugyebár régebben becsõdölt, amikor felvásárolta a Tentacle Studios, itt még 2-3 fizuval is el vannak maradva, és úgy néz ki nem is fogják megkapni... A Digital Reality még épphogy elvan, a Black Hole pedig elvileg valami jón dolgozik most... A Crysis Hungary egyenlõre jól van, csak marha kemény embereket vesznek csak fel...

de akkor már valami vicces is 😄

Magnificat
jah, bocs, nem tudom, honnan láttam megint wolf-ot 😄 késõ van már 😄

azért összecsaptam halottnak egy kis magyarázatot, remélem érthetõ, ha nem, kérdez...

vertex help

azért a könyvben is tudnak magyarázni ahogy nézem 😄

rooney8
Gondolom rooney-t akartál írni... 😊
Igen, a smooth nem túl jó ötlet, de valahogy teljesen ki ment a fejembõl a bevel... 😄

Magnificat
a polygonális 3d grafikában a következõ fogalmak vannak az objektum részeinél:

vertex, edge, face, uv. A vertex csúcspont. Egy kockának pl 8 van, egy háromszög síklapnak 3... az él két vertex közt húzódó egyenes. A face pedig legalább 3 él által közbezárt síklap. tehát a legelemibb síklap a háromszög (triangle), ezt nevezik polygonnak (sokszögnek) is. hivatalosan polygon a négyszöglap, az ötszöglap, stb... is, de általános megegyezés alapján a háromszög az igazi polygon (tehát ha valaki azt mondja, hogy 8000 polygonból áll a modellje, az jó eséllyel 8000 háromszöget jelent). Azért a háromszöglap az alap, mivel ennél kevesebb csúcspont között nem lehet síkot kifeszíteni. Ebbõl adódik, hogy 3 vertex között mindig sík van, míg négy és annál több esetén már nem biztos... A négyszöglap 2 háromszöglapból áll.

wolf: kezdetnek nem rossz ez... a smoothot szerintem felejtsd el, egyrészt nem olyan hû de dimbes dombos az f40 (elég szögletes), másrészt jó eséllyel csak polypazarlás... inkább bevel-ezd le az léeket ahol kell, tégy extra éleket, ahol túl szögletesnek találod, de a smooth minden olyan helyre is tesz, ahova nem kellene... A subD smooth-hoz meg ugyanúgy "meg kell erõsíteni" a modellt, extra élekkel helyén kell tartani a hirtelen töréseket, mert lesmoothol mindent...

rooney8
Ja és természetesen a kerék most csak úgy oda van rakva, az nem ilyen lesz 😊

rooney8
Na jó, itt van. A smooth-olással bajban vagyok, mert kicsit össze vissza vannak az edge-k meg a vertex-ek, meg nem tudom még mik (de szarul smooth-olja...) úgyhogy most csak ilyen van 😄

Azt tudom h mi az h face, azok a lapok, az edge az élek, de a vertex az micsoda itt? pl iylen mondat:
"A merevítõpálcák metszéspontjai a Facek vertexei."
abból a blue akármibõl szal vázlatrajzból készült ferrari eleje engem érdekelne! !
Hát a transban igencsak dobálták ezt ugylátom midnenkinek sikerült hosszabb rövidebb igennel lereagálnia, viszont a Joe ben annyira jol látható midnen jelenet, hogy boldogság, és végre tudod h mi kihez tartozik..😄
rooney8
Asszem kész van az F40-nek az orra... Ha kell mutatok képet (készüljetek fel, hogy elég szar lett 😄)

Mag... Jónak tûnik ez a film. Megnéztem a trailert és asszem megnézõs lesz. Kösz 😄

Magnificat
Wolf: nem is tudtam, hogy ezt is feltette 😊 én csak a menüt néztem, a plugineket nem, de találtam ott érdekeseket, thx... mondom, hogy nem használtam még a bonus toolst 😊

Ez a kamera kapkodás meg végképp a végzetem... rohadtul utáltam a transformersben is, hihetetlenül irritáló... a GI Joe trailerek alapján kb a 2012 jutott az eszembe, az volt még ilyen "csudalátvány, de valószínûleg nulla forgatókönyv és cselekmény)... Nem mondom, néha jó megnézni egy-egy ilyet, de amennyi készül, és sajna amennyi igazán jó film emellett, maga az arány zavar... meg a kamerarángatás, meg a slow motion (párszor még fun, de mi a francért kell minden akciójelenetben lassítani az idõt...) Amúgy GI Joe figurák rulz, régen nekem is volt egy csomó, még egy nagy lánctalpas jármûvem is volt (a gonoszok oldaláról, hirtelen passzolom a nevüket... kobrák talán...)
Jobban szeretem azokat a filmeket, amikben nagyon ott van a látvány, de nem tolják az ember arcába, hanem a háttérben dolgozik a filmért... Nem olyan felfogással készül, hogy "nézd már, ezt is tudom, meg azt is tudom", hanem építi a filmet... (pl a 2007-es The Mist-ben (A köd) nem voltak rosszak a trükkök, de a végén amikor mennek az autóval, és elmegy felettük egy nagy behemót lény, közben pedig megy a Dead Can Dance : Host of the Seraphim címû (amúgy egyik kedvenc) száma, na az ott olyat dobott, hogy majdnem bõgtem rajta... aztán jött a film vége, amirõl inkább ne is beszéljünk, mert utána haverommal csak néztünk magunk elé vagy fél órán át, én dühös lettem, õ maradt szótlan... Rég ütött már ekkorát film nálam... mondjuk jókor, megfelelõ idõben, hangulatban és társasággal néztük...

Garou
"a kamera nem kapkodott ugy h ne lehessen felismerni a dolgokat mint a transformersben"

Hát a G.I. Joe-t még nem láttam, de a Transzi2-ben pont úgy rángatják akció közben a kamerát, hogy azt se tudod, most hányan verekszenek, és melyik testrész kihez tartozik, és éppen ki áll nyerésre. De megnézem majd, a robotosnál csak jobb lehet. Meg itthon van egy rakás játékfigurám belõlük, szóval nem hagynám ki.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Most néztem meg, a G.I: Joe-t nagyon tetszett ugyan jobb volt abból a szempontból, hogy nem voltak a jelentetek nagyon felgyorsítva és a kamera nem kapkodott ugy h ne lehessen felismerni a dolgokat mint a transformersben, persze az is nagyon tetszett.
Asszem MAG... mondta h neki nem jönnek ezek be annyira, hát nekem tetszett szeretem a látványos dolgokat, iszonyat jó miket megcsinálnak..
Nézd örülök, h ilyen gondosan elkészíted a hozzászólásod viszont, nekem nem ez az elsõdleges szempont, viszont mondtam h megpróbálok odafigyelni rá innentõl kezdve szerintem ezen nincs mit beszélni.
Az h összekeverednek a betûk az meg elõfordul ennyi, tudom ez egyfajta igénytelenség, de sajnos ez Msn közben alakult ki nálam, gyorsan írni, és nem figyelni, h hogy jönnek ki a szavak, mert ált az illetõ ugyis megérti..

A szavakban a betûk összevissza az meg amgy sem számit az ember alapból úgy olvas, ránéz és felismer, és nem egyesével a betüket egymás után.
Wearwolfff
Speciel én mikor feltettem a maya bonus tools-t, elsõsorban azért kellett mert így mindenféle konvertálószoftver nélkül meg tudom vele nyitni a maxos modelleket, amibõl valjuk be, jó néhány ingyenes modell terjeng a neten. Szóval csak ezt a funkciót HASZNÁLOM jelen pillanatban.

Viszont, ha volna valamilyen olyan megoldás valahol valamiben, hogy kijelölés invertálása (mesh szinten, nem jelenet szinten). Pölö kijelölök néhány fészt, élt vagy vertexet és azt meg tudnám invertálni.

Elég jók a Gnomon tutorialok, mondjuk én inkább prefarálom a Digital Tutors videóit, ott jobban magyaráznak szerintem. Nálam most a Character and Scene Development in ZBrush van beszerzés alatt, a leírás alapján roppant érdekes az egész.

HaLoTt: Én mindig átolvasom a hsz-em mielõtt elküldöm, nem tudom mibõl állna neked is ezt tenni. És itt nem csak a tagoltságról van szó, a betûket össze-vissza írod a szavakban, nyelvtanról már nem is beszélve.
Errõl van szó, de ettõl függetlenül én is megpróbálok, összeszedettebben írogatni.
Magnificat
jah, hát akkor megvan, kiben van a hiba...

ibor90
hát mondjuk lehet hogy az is baj hogy nem mindent olvasok el csak ami érdekesnek tûnik 😄
mikor féloldalas hszek szólnak olyanról amik anyira nem érintenek azokat nem olvasom el