Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rooney8
Huhh... Hát köszi 😊 Így most már legalább van egy kis fogalmam, hogy mire kell figyelni, hova kell rakni a lámpákat...

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Wearwolfff

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

rooney8
Mutatsz egy képet, hogy hova raktál lámpákat? 😄 Hogy kicsit nekem is legyen fogalmam, hogy hova kéne rakosgatni...

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Wearwolfff
Na nekem így áll jelenleg a világításom. Textúra még nincs mindenen. Az ablakkeret a párkánnyal például valamilyen famintás lesz, csak még találni kell egy jót.

Azért lassan kezdek büszke lenni magamra. 😊
(persze tudom, hogy van még benne kivetnivaló.

Wearwolfff
Akkor lehet, hogy amiatt mert beimportáltam egy dxf mesh modellt shaderekkel együtt.
Ezek szerint azt nem szereti. bár nem referenciaként importáltam hanem teljesen.
Megpróbálom újrashaderezni.
kösz.

hiftu
Ezt találtam wolf:

http://forum.mentalimages.com/showthread.php?t=5056

Magnificat
én sem találkoztam még ilyennel...

én is tv-zek mellette (miért is nincs két gépem ilyenkor 😄), de olyan rossz, hogy állandóan megszakítja a munkámat... állítok egy kicsit a fényen, nézem->2-3 perc->túl erõs... leveszem egy kicsit->nézem->2-3 perc->alacsony... 20-30 másodperc saját munka, 2-4 perc várakozás... engem ez visz a sírba 😊 ráadásul még persze nem is látom át az egészet annyira, mint szeretném, dehát így tanul az ember... (én is kisebb minõségben próbálgatom, így 2-4 perc... hát nincs mindenkinek 4 magja 😄)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
Wolf, gõzöm nincs, ilyennel még nem találkoztam.

Mag ilyenkor jön jól, ha render közben az ember odavesz egy gitárt a kezébe, elplöntyölészik, amíg elkészül egy render, állít kettõt hármat, aztán próbálja újra. Amúgy meg be lehet állítani a preview minõséget úgy is, hogy egy amúgy 2-3 órán át tartó rendert lehúzzon 2-3 perc alatt draftban. Ok várni kell 2-3 percet, na és?😄

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Wearwolfff
SOS

DB 0.4 fatal 041061: invalid tag value 0xc64f910 requested

A render közepén megállt a mentalray most ezt, hogy kéne orvosolni???
<#confused>

Magnificat
vagy ha megnézed a súgóban 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90
pl ha megnyomod a b-t

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
a move tool tool options-ában van (jobb felsõ sarokban van 3 ikon, attribute editor, channel-layer editor és tool options, de máshol is elérhetõ)

Okés köszi a segitséget megpróbálok utánanézni, hogy melyik menüben lehet a sokezer közül 😄
Esetleg, ha valaki más tudná annak örülnék 😊
Magnificat
a túlvilágítás azért van, mert még nem kezelem magabiztosan a fényviszonyokat 😊 Ha túl világos a fény, akkor elkezdem levenni a key-t vagy az area-kat, erre semmi sem változik, leveszek mást, erre túl sötét 😄 Hát nekem ez tovább fog tartani, mint modellezni megtanulni (meg a legszarabb az egészben,l hogy állandóan várhatok a renderre, mégha 25 és 50%-okon renderelek is, meg csak területeket néha, nem teljeset...) Modellezésnél legalább gyors visszajelzésem volt, ezt sosem szerettem a renderekben 😄 na majd a real time rendermotorok 😄

schorby
passz, régi majám van, abba még nincs...
én kikapcsolnám csak merre találom? 😊
Peetmaya
hátul a fal túl van exponálva, arra azért figyelj oda, hogy ne világítsd túl a jeleneted. Adhatnál több színt a lámpáknak, napfényszín, égszínkékesen színezett aoc stb.
Amúgy elég a maya dmapshadows részét használni és ott a filtert feltolni mondjuk 3-ra. Meg elég az arealightoknak 512-es felbontású map is, mert ezek nagyon el lesznek mosva, tényleg csak annyi a szerepük, hogy szép falloff-ot tegyenek a felületekre. De ezeket majd mind szépen el fogom magyarázni a tutorban, csak csináljatok nekem hozzá egy jelenetet😄

Zenoka írtam is, hogy vígjátékként érdemes lesz megnézni😊 Amúgy a resident evilt nagyon szeretem, pedig az sem komolyabb film😄

ibor90
de ugye ezzel csinálod a depth map shadow-t? (már ha MR-el renderelsz)

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
A fõ napfény-spotlight-omnak volt bekapcsolva az area light opció 6-6-ra, az okozta... most enélkül próbálgatom, de át kell alakítani a fényeket így 😊 😊

Wearwolfff
Az area lightok map árnyékának filterére gondolok konkrétan. Az elõbb nem fejeztem magam ki rendesen.

Már én is szépen haladok ahogy próbálkozom vele. Kiszedtem pár lámpát, beraktam pár másikat, és elkezdtem textúrázni is. Majd holnap felteszek egy rendert, hogy néz ki...

Magnificat
az 512-essel sok helyen láttam már elégnek (igen nagy felbontású képeknél is... valszeg wwolf filtere a ludas, megnézem...)

Wearwolfff
Az area lightoknak filterét feltornáztad olyan hét nyolcra?? dephmapnak elég az 512.
nekem 256 samplessel simán megy, bár én külön renderelem.

ibor90
depth map shadow miatt ilyen szemcsés...rosszul állítottad be

Magnificat
jah, elõre is ty...

Magnificat
na akkor most én kérdeznék valamit a rendermágusoktól...

Elkezdtem életem elsõ light tesztjét, életemben elõször megpróbálok valamit viszonylag realisztikusra csinálni. Ez lett kb 2 órányi munkám eredménye (a modell nem az enyém, én csak bevilágítani próbálom, meg beshade-elni)

elsõ kép
második kép

AOC, 1 spotlight a napnak (raytrace árnyék), a többi area light, depth map shadow-al. kérdés miért ilyen szemcsés minden? az AOC-om 128-as, de 256-on sem hozott jobb eredményt... pl a polcokra elvileg csak a nap és max 1 area light világít, és ez utóbbinak a depth map shadow-ja emelésével sem javul semmi... mindennek az állítgatása, amit próbáltam, teljesen hasztalan volt, nem változtatott semmit... jah, amúgy production qual., mitchel 2-es filter.

neem nem a komolysagat kell nezni az ilyen filmeknek...
beulsz megnezed 2 orara kikapcsolod az agyad..es rohogsz a zombikon!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Peetmaya
basszus, ne mondjátok már, hogy nektek ez a trailer tetszett!😄D szerintem mocskosul nevetségesen rossz film lesz😊 De az öreglány az vicces volt. Vígjátékként érdemes lesz megnézni, de valahogy nem sikerült komolyan vennem a dolgot...

ibor90
vagy esetleg ha vkinek kell akkor ittvan HD-ben
LEGION HD

schorby
soft selectiont kapcsold ki
nah valszeg ezt is asszony nelkul nezem meg😄 kiraly😄 oreglany komoly volt benne😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Garou
Nos, ebben is van cg, talán nem annyi, hogy indokolt legyen ide is belinkelni, de nem bírom ki. 😊

Az angyalos harcos filmekkel szemben mindig elnézõbb vagyok, de ez egyébként is tetszetõs:

Legion

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Sziasztok!
Van egy kis problémám és a segítségetekre lenne szükségem. Valami oknál fogva (amit sanjos nem tudok) a Mayam kicsit megzakkant 😊 Igazából arról lenne szó, hogy ha polygonokkal akarok dolgozni és a component módban vagyok vertex kijelöléssel és elmozdítok egy vertexet akkor a körülötte lévok is elmozdulnak, pedig azoknak nem szabadna. Ezáltal nem lehet semmit szépen lemodellezni. Pár nappal ezelott még nem volt ilyen problémám és nem tudom mi változott meg. Légszíves segítsetek nekem, ha tudtok.
Segítségeteket elore is köszönöm
koszonom
maris probalom
Magnificat
szia, téged sem látni itt gyakran 😄

Sziasztok😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Magnificat
ki kell exportálni valami mindkettõjük által kezelt formátumba... ha csak poly modell (semmi shader semmi animáció, stb), akkor én obj-t mondok, az nálam bejött, ha már komplexebb, akkor fbx

koszonom
meg egy at szeretnek rakni egy mesh-t max-ba. Meg lehet tenni? Hogy?
Magnificat
de az arányt a viewport helyes mûködéséért célszerû fenntartani. Tehát ha 10x-esére növeled a far clippinget, akkor 10x-esére növeld a neart is, hogy megmaradjon az arány (nem tudom, 100 000-os vagy 1 000 000-ós). Ha nem teszed, gondja lesz a megjelenítéssel, legalábbis hogy mi van a kamerához közel (még1x mondom, viewportra vonatkozik). Én erre egy látványtervem pesti bemutató értekezletén jöttem rá a cég vezérigazgatója elõtt 😄 (nem tudta a viewport eldönteni, hogy a fal, vagy a falon lévõ, külön plane-re tett ábra látható a kamerából, így villódzott... )

koszonom sikerult
schorby
kijelölöd a kamerát
és atribute editorban van ilyen hogy far és near plane cliping asszem
rakj a végére egy nullát a farnak
A nezet clippingjet nagyobbra lehet venni vhogy? Hogy ne tunjenek el a tavoli dolgok?
Ha úgy ül le hozzá az ember hogy egy szimplán jó filmet akar látni, akkor nem csalódhat. Én is megpróbálom minél lejjebb vinni az elvárásaimat.
Magnificat
elhiszem, hogy érdekes, sõt jó dolog lehet, de mindig szkeptikus vagyok, amikor egy kritikus (sõt több) jön ezzel a "viág legjobb dolga, ennél jobb nincs is, nem is lesz, ha nem látod, hülye vagy, stb... "😄. Szóval ez nálam már a GTA4-nél sem volt hihetõ (és milyen igazam is lett)

schorby
én gólyatáborba leszek...
Garou
ÓÓÓÓ ne!! Pont külföldön leszek!<#violent>

Aki tehet húzzon el, nézze meg! Eddig kb ilyeneket olvastam a kritikusoktól (akik ezt az összeállítást már látták), hogy "köszönöm, hogy elmondhatom majd a gyerekeimnek, ott voltam, mikor megváltozott a filmtörténelem". Nyilván ez a 3D-s vetítésekre igaz, úgyhogy ne hezitáljatok! Én simán fel fogok utazni Pestre, ha lesz a premier, ez a mozi tutira meg fogja érni.

A sztori egyébként ilyen "idegen bolygóra megérkezõs, ott dzsungelben meg mindenféle helyeken az idegenekkel hepciáskodós" -témájú.

Ahogy látom van még.
Garou
Hm, és van még szabad hely?

http://www.cinemacity.hu/film.php?id=509

Lehet ingyen 15 perces összeállítást megtekinteni az Avatarból 21-én, méghozzá 3D-ben. Aki nem hallott volna Cameron új filmjérõl, annak elég legyen annyi hogy csak úgy ájuldoznak azok a látványtól aki akár egy képkockát is láttak a filmbõl, szóval szakmai szemmel is érdekes lesz. Akit érdekel az elnézhet.
Én is lehet elmegyek, csak ahhoz le kéne mondani egy programomat..
aham, koszi
Peetmaya
ha mentalray shadereket használtok, akkor sima ablaküvegre elég lehet egy plane, mert van egy olyan része a shadernek (mia material), hogy a refractionnál egy úgynevezett thin walled eljárás szerint számol. Ilyenkor vastagságot szimulál neki és kétszer töri meg a fényt. Gyorsabb és modellezés szempontjából is egyszerûbb, mert csak egy plane kell az ablakkeretbe. Ha viszont mondjuk egy üveglapot csináltok, mint asztal, akkor oda teljes refrakció kell, illetve az egyéb formájú üveg anyagoknál, mint pohár, váza stb.

lehet olyat csinálni, hogy megadott face-ekhez más materialt adsz hozzá, illetve külön UV seteket lehet hozzárendelni egyes részekhez, bár én az egyszerûség kedvéért mindig egy materiallal dolgozom, és inkább a mapokkal határozom meg, hogy hol milyen tuljadonságú a felület. Ha valami egyben van, mégis inkább két material kéne hozzá, akkor általában inkább szétbontom két objectre és úgy adom hozzá a materialokat