Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
1. Szóval elsõnek akkor legyen a napfény egy ami egy spot ugye. raytrace árnyékkal és 1.0 intensityvel. Majd két area a két ablaknál. Szintén 1.0 intensity és dmap shadows.
2. Négy area ott ahol a napfény rásüt a tárgyakra ezek: emit diffuse; intensity: 0.1
Valamint bekerült egy másik az ablakkal szembe, hogy derítse az ablakot alacsonyabb intensel.
3. Visszapattanók az oldalfalaknál és a plafonon ami itt nem látszik de ott is van. Emit Diffuse; Intensity: 0.05
4 Végül még három itt a bútoroknál, de ezeket asszem még át kell alakítani. Emit Diffuse; Intensity: 0.05
Minden lámpa 8500K színû. (cie_d) (ezeket jó használni hozzá: Temp1 - Temp2 - Temp3)
Azt hiszem még kéne még egy nagy a padlóra is mert túl sötétek az ilyen asztal alatti zegzugok.
Elõbb azért várd meg Peet mit szól hozzá.
(remélem minden link jó lett)
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Azért lassan kezdek büszke lenni magamra. 😊
(persze tudom, hogy van még benne kivetnivaló.

Ezek szerint azt nem szereti. bár nem referenciaként importáltam hanem teljesen.
Megpróbálom újrashaderezni.
kösz.
én is tv-zek mellette (miért is nincs két gépem ilyenkor 😄), de olyan rossz, hogy állandóan megszakítja a munkámat... állítok egy kicsit a fényen, nézem->2-3 perc->túl erõs... leveszem egy kicsit->nézem->2-3 perc->alacsony... 20-30 másodperc saját munka, 2-4 perc várakozás... engem ez visz a sírba 😊 ráadásul még persze nem is látom át az egészet annyira, mint szeretném, dehát így tanul az ember... (én is kisebb minõségben próbálgatom, így 2-4 perc... hát nincs mindenkinek 4 magja 😄)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Mag ilyenkor jön jól, ha render közben az ember odavesz egy gitárt a kezébe, elplöntyölészik, amíg elkészül egy render, állít kettõt hármat, aztán próbálja újra. Amúgy meg be lehet állítani a preview minõséget úgy is, hogy egy amúgy 2-3 órán át tartó rendert lehúzzon 2-3 perc alatt draftban. Ok várni kell 2-3 percet, na és?😄
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
DB 0.4 fatal 041061: invalid tag value 0xc64f910 requested
A render közepén megállt a mentalray most ezt, hogy kéne orvosolni???
<#confused>#confused>
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Esetleg, ha valaki más tudná annak örülnék 😊
Amúgy elég a maya dmapshadows részét használni és ott a filtert feltolni mondjuk 3-ra. Meg elég az arealightoknak 512-es felbontású map is, mert ezek nagyon el lesznek mosva, tényleg csak annyi a szerepük, hogy szép falloff-ot tegyenek a felületekre. De ezeket majd mind szépen el fogom magyarázni a tutorban, csak csináljatok nekem hozzá egy jelenetet😄
Zenoka írtam is, hogy vígjátékként érdemes lesz megnézni😊 Amúgy a resident evilt nagyon szeretem, pedig az sem komolyabb film😄
Már én is szépen haladok ahogy próbálkozom vele. Kiszedtem pár lámpát, beraktam pár másikat, és elkezdtem textúrázni is. Majd holnap felteszek egy rendert, hogy néz ki...
nekem 256 samplessel simán megy, bár én külön renderelem.
Elkezdtem életem elsõ light tesztjét, életemben elõször megpróbálok valamit viszonylag realisztikusra csinálni. Ez lett kb 2 órányi munkám eredménye (a modell nem az enyém, én csak bevilágítani próbálom, meg beshade-elni)
elsõ kép
második kép
AOC, 1 spotlight a napnak (raytrace árnyék), a többi area light, depth map shadow-al. kérdés miért ilyen szemcsés minden? az AOC-om 128-as, de 256-on sem hozott jobb eredményt... pl a polcokra elvileg csak a nap és max 1 area light világít, és ez utóbbinak a depth map shadow-ja emelésével sem javul semmi... mindennek az állítgatása, amit próbáltam, teljesen hasztalan volt, nem változtatott semmit... jah, amúgy production qual., mitchel 2-es filter.
beulsz megnezed 2 orara kikapcsolod az agyad..es rohogsz a zombikon!
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
LEGION HD
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Az angyalos harcos filmekkel szemben mindig elnézõbb vagyok, de ez egyébként is tetszetõs:
Legion
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Van egy kis problémám és a segítségetekre lenne szükségem. Valami oknál fogva (amit sanjos nem tudok) a Mayam kicsit megzakkant 😊 Igazából arról lenne szó, hogy ha polygonokkal akarok dolgozni és a component módban vagyok vertex kijelöléssel és elmozdítok egy vertexet akkor a körülötte lévok is elmozdulnak, pedig azoknak nem szabadna. Ezáltal nem lehet semmit szépen lemodellezni. Pár nappal ezelott még nem volt ilyen problémám és nem tudom mi változott meg. Légszíves segítsetek nekem, ha tudtok.
Segítségeteket elore is köszönöm
maris probalom
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
meg egy at szeretnek rakni egy mesh-t max-ba. Meg lehet tenni? Hogy?
és atribute editorban van ilyen hogy far és near plane cliping asszem
rakj a végére egy nullát a farnak
Aki tehet húzzon el, nézze meg! Eddig kb ilyeneket olvastam a kritikusoktól (akik ezt az összeállítást már látták), hogy "köszönöm, hogy elmondhatom majd a gyerekeimnek, ott voltam, mikor megváltozott a filmtörténelem". Nyilván ez a 3D-s vetítésekre igaz, úgyhogy ne hezitáljatok! Én simán fel fogok utazni Pestre, ha lesz a premier, ez a mozi tutira meg fogja érni.
A sztori egyébként ilyen "idegen bolygóra megérkezõs, ott dzsungelben meg mindenféle helyeken az idegenekkel hepciáskodós" -témájú.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Lehet ingyen 15 perces összeállítást megtekinteni az Avatarból 21-én, méghozzá 3D-ben. Aki nem hallott volna Cameron új filmjérõl, annak elég legyen annyi hogy csak úgy ájuldoznak azok a látványtól aki akár egy képkockát is láttak a filmbõl, szóval szakmai szemmel is érdekes lesz. Akit érdekel az elnézhet.
Én is lehet elmegyek, csak ahhoz le kéne mondani egy programomat..
lehet olyat csinálni, hogy megadott face-ekhez más materialt adsz hozzá, illetve külön UV seteket lehet hozzárendelni egyes részekhez, bár én az egyszerûség kedvéért mindig egy materiallal dolgozom, és inkább a mapokkal határozom meg, hogy hol milyen tuljadonságú a felület. Ha valami egyben van, mégis inkább két material kéne hozzá, akkor általában inkább szétbontom két objectre és úgy adom hozzá a materialokat