Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibor90
a zbrush-os nem jó?

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Nem tudtok vmi frankó retop tool-t? Amivel gyorsan és frappánsan lehet új mesh-t csinálni egy high poly mesh-re?

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

inz
hey
Boba te használsz(tál) osx mayát, vagy rosszul emlékszem? Ki volt az, kezeket fel, kösz. : )

x

Magnificat
btw hogy kicsit magamban beszélésnek tûnjön (bár mire ezt megírom, lehet már beleír valaki, így hátha nem 4 egymás utáni saját hsz-t kell majd néznem 😄), de vettem egy mély levegõt, és átnéztem a felhasználói felületemet 😊 Ilyen mértékû átnézésre nem volt példa részemrõl kb a maya 7 óta 😄 Hotkey-ek, marking menük, shelfek. Kigyomláltam az összes, már kb 3 éve fölösleges shelfet (kb 3-4 db volt), úgysem kapcsolom be magát a polcot sem, szóval felesleges 😊 volt még maradvány itt-ott õsrégi CPS scriptkönyvtárból, azt is töröltem.

A marking menükbõl kigyomláltam mindent, amit eddig nem használtam (vagy úgy általánosságban kevesebbszer használtam, mint ahogy gondoltam, hogy fogom), szerencsére a hotkey-ek között nem volt ilyen gondom, mivel ide csak indokolt esetben teszek dolgokat, ennek ellenére elég zsúfolt, a normál gombos, a ctrl-os, alt-os, és mostmár a Shift-es betûk is fogyóban vannak 😄 Legalábbis ami a bal kezem környékét érinti (számok 4-5-ig, és olyan T-vel függõlegesen egyvonalban lévõ betûk).

Átnyálaztam a súgót, hogy megtudjam minden olyan eszköznek a használatát, amit az utóbbi 1-2 évben betettek (igazából csak az insert-select edge loop tool-t használtam az "újak" közül, legalábbis ami most hirtelen eszembejutott), szóval bekerültek olyan eszközök a repertoárba, mint Bridge tool, A Bevel is (amit persze sokat használtam) bekerült a marking menükbe, Merge Vertex Tool (igazad volt Peet, mégiscsak jó cucc, noha mondtam, hogy sokat nem gyorsítana rajtam, ebben snappelésben és merge-elésben így is gyors vagyok, de valamennyit tény hogy ha nem is gyorsított, de egyszerûsített...). Jópár cucc bekerült Marking menükbe (így az eddigi 2 helyett immáron 4 van), pl add division, offset edge loop tool, collapse, a három boolean, stb... ebbõl a 4-bõl az egyik MM a convert to vertex-edge-face-nek és társainak lett létrehozva, de késõbb betettem a kijelölési módokat és ezeket a convert-eket is hotkey-re (alt+0 : unhide all (még régrõl), alt+1: vertex mode, alt+2 edge mode, alt+3 face mode, alt+4 object mode, ctrl+1: convert selection to vertex, ctrl+2: to edge, ctrl+3: to face). Így remélem kiküszöböltem az állandó jobbklikk nyomvatartást az objektumon. Nem tudom mennyire fog bejönni, elképzelhetõ, hogy továbbra is maradok a réginél, de ez a szép a user interface átalakításában: az idõ majd kikoptatja azokat a gombokat, amik mégsem kellettek, és elmélyíti azokat, amik pedig igen: mára nálam az s-re betett extrude, d-re betett append poly tool annyira ösztönös, hogy meg sem tudnék lenni nélküle, egyszerûen észre se veszem, hogy megnyomtam amikor kell 😄 Marking menükbõl ugyanez: a delete edge-nek a "space->jobb oldalon jobbklikk nyomva->jobbra" mozdulata is már ösztönös, egyetlen mozdulat...

Szóval jó kis idõt vett el , de végre végeztem vele... 2 helyett 4 Marking menü, benne az eddigi kb 9 utasítás helyett vagy 15-20, 3-4-el kevesebb shelf, kb 10-12 plussz hotkey (ebbõl a user rovatba 8 van betéve, a többi az Edit Mesh-bõl és a Polygon Select-bõl lett válogatva). Aztán most jól elrejtem egy biztonságos helyre a config file-okat, mert már egyre kisebb az esély, hogy szükség esetén újra beírjam mindet, annyira "verikusztom" az egész 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
nah, mégjobb a felirat... ez már olvasható, szóval innentõl nekem már nincs kifogásom (az M betû elég csúnya, de ez van 😄). Szóval noha a régebbi jobban bejött, én elfogadom így már ezt is...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
Peet pedig elvileg amúgy csak holnap jön, így legjobb tudásom szerint ma még békénhagy titeket 😛

Magnificat
jobbnak jobb, de én még mindig a régi pártján vagyok (illetve valami világosabb kép pártján, ahol a betûk ben ikvadbaj össze, Jó ez a betûtípus, de itt nem használnám (ahhoz kellõ képpen nehéz felismerni, bár úgysem látja a kutya se akkor sem, amikor méteres, és olvasható 😛 😊 )
Szóval én részemrõl inkább a régi mellett vagyok, vagy az azelõttin (a fás-emberes kép mellett), nekem az is tetszett...

ibor90
jobb?

rooney8
ha az én véleményem számít, akkor: nekem a szöveg nem tetszik... se a font, se a szín... 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

ibor90
de az új mayahoz meg már ez jobban illik színvilágban, de mondom ne legyetek tapintatosak, ha csúnya vki mondja meg, pl Peet vagy Zenoka 😄 és akkor már le is vettem

rooney8
Te lehet nem, de más igen... 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

banfaiadam
ez is nagyon szép csak szerintem maya-hoz jobban illet az a piros fehér.

ibor90
ha úgygondoljátok h csúnya akk visszatehetem a régit

banfaiadam
nekem is a régi jobban tetszett

Magnificat
köszönjük a munkát, de azt kell hogy mondjam, nekem a régebbi jobban bejött... pláne a gombok elég olvashatatlanok szerintem...

ibor90
nah akkor most mindenki nyomjon egy Ctrl+F5-öt 😉

ibor90
nem megyek moziba trélert nézni......
amúgy megsúgom hogy ma vagy holnap új bannerünk lesz
még pár dolgot kell állítani, újra kirenderelni, megcsinálni a gombokat és utána lecserélem 😊)

rooney8
Elvileg ma volt az az avataros izé 😊 Volt valaki? Milyen volt? 😊

A Maya tud úgy renderelni rétegekbe hogy a tárgy maga ne látszódjon, de a tükrözõdésekben és az effélékben igen, hogy majd kompozitban összetegyem? Csak csinálok egy képet amit 640x360-as felbontásban még vígan renderelek, de amint kétszerezem a felbontását már jön a fatal error hogy out of memory. Írta hogy túl nagy 2 textúrának a mérete, csökkentettem, nem segített. Próbáltam a képet darabokban kirenderelni render regionnal, de abba is belefagyott. Gondoltam arra hogy DoF-ot passben renderelek, de az nem jó MR alatt. Batch render meg csinálta rendesen órákon át, erre kidobott egy teljesen fekete képet.
Vagy valami más megoldás is jól jönne..
Igen, ez már a végleges elvileg. A beta verziók eddig nem hatottak meg, na majd ez.
nah jó....én most elvonulok a világ elõl és remete életmódot fogok folytatni vmi barlangban 😄

Nem bírom felfogni h látja fejben h mi hogy passzol és mi hova kerül a mozgó alkatrészeknél...

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

inz
Ú, ú, pont tegnap nyergeltem vissza mayára. Gondolom ez már a full (?)

x

Na, kaptam a mailt hogy elérhetõvé vált a Vray for Maya, a 2008-9-10 verziókkal használható (az utóbbi szintén nemrég jelent meg). Kíváncsi vagyok már.
Garou
Hát igen, a sisaknál már pelust cseréltem.

Az izomszövetes ruha összehozása nem volt akármi. Eszelõs vadmarha ez az ember is.

Egyébként holnap ugrik elvileg a majom a vízbe, mert jön az elsõ Avatar trailer. Cameron bá' végre teríti a lapokat, tûkön ülve várom.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

ibor90
majd legközelebb lassabbra veszem a feliratot mert sokan mondták hogy nem bírják elolvasni mert túl gyors 😊))

schorby
Most EHHEZ mit szoljak?
tátott szájjal néztem végig a két részt...
schorby
csak igazából itt minden mindennel összefügg, együttmozog...
meg megy a render, csak nagyon lassú
a multkor azzal volt baj mikor nagyonnagy felbontásba akartam, hogy az árnyék még részletes amradjon, azt nem birta
modellezésnél meg az akadáj hogy léjerezni kell rendesen, és így arányokba könnyen elveszek hogy nem látom az eddigieket
ez pl megláccik azon hogy a farok vége menmennyire részletes, meg hogy az utoljásra készült rész
Garou
Én egy komplett falut így csinálok meg.

Van 20 figura, valójában csak 5, és ugrálnak a következõ pozícióba, ha az egyik helyen végeztek a mozgási fázisukkal. Utána kompozitban össze az egészet. A 40 darab fa is így készül, valójában csak 3 van. Az árnyékoknál kell figyelni egyedül.

nagyon jo <#eljen>

the world is mine

Wearwolfff
Schorby én mondok neked egy olyat arra amit régebben említettél, hogy nem bírja a rendert a géped sok poligon miatt. Erre van egy marha jó módszer. A lényeg, hogy amikor beállítottad a kamerát akkor szedd szét render rétegekre az egész robotot. Fej, tor, potroh például. Így nem egyszerre rendereli hanem szakasosan. Csak arra kell ügyelni, hogy ilyenkor a megvilágítás ne vessen árnyékot, mert az majd a végén egy külön rétegre kerül, így az is gyors lesz, mert ott nem látszik a modell csak az árnyék. Az ambient is ha van menjen külön rétegre. A végén pedig összeteszed a rétegeket kompozitban, vagy valamiben.

Ezzel a módszerrel több mütyûrt is kitehetsz anélkül, hogy elfüstölne a procid. Ráadásul, ha az egyik felével már kész vagy és nem változtatsz rajta, akkor azt már nem kell még egyszer kirenderelni feltéve, hogy a kamerabeállítás ugyanaz. Hanem csak éppen azt a részét amin épp dolgozol, na meg a közös dolgokat (árnyék, ambient stb) Ezzel kis idõt is megspórolsz.

Egyszer olvastam valahol, hogy egy egész komplett várost így csináltak meg, de gondolom ilyen összetett robotoknál is mûködik.

Majd most én is meghesszölöm hogy néz ki.
😊

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Magnificat
igen, minden mozog, remek 😊 igazából ez is jó ötlet, érdekes forma, az animáció meg rengeteg, seggeléses alapmunka (értsd minden igazából forgás és mozgás ha jól látom, tehát maguk a mozdulatok nem bonyolultak, csak piszok sok van belõlük, és ezért elég melós 😊 és persze látványos (bár azért nem vágott hasra, mint ahogy a transformers sem anno... a szememnek vonzóbb az élethû karakteranimáció)

Magnificat
hogy ne érje szó a ház elejét, modemes nettel (értsd 4,6kB/sec) elkezdtem becache-elni a youtube videót (de csak sd-ben), legalábbis megnéztem 25-45 sec-ig, és most várom, hogy a 1:30 utáni részbõl is lejöjjön vagy 20-30 sec 😊

ibor90
persze nem komolyan mondtam...ezzel azt akartam kifejezni hogy megfogsz lepõdni hogy mennyire mozog 😄
jaja most nemnagyon alkottam....van még az a robot aminek ilyen biciklikereke van az egyik oldalán...azt nem tudom bejejezzem e vagy kezdjek inkább majd vmi újba
most mikor annyira nicns mit csinálnom hogy mayáznék akk inkább nézek tutorialt
még elég sok tutor van amit megakarok nézni
de majd megpróbálom aktivizálni magam
csakhát nyár van....meg mindjárt gólyatábor aztán egyetem éshát értitek 😊) majd õsszel meg télen mikor semmit nem lehet csinálni akk tuti sokkal aktívabb leszek 3d ügyileg 😊

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
egyetértek, hogy saját projekteknél a készítés élvezete a lényeg...
btw Ibor, rég láttam tõled modellt... legalábbis nem emlékszem rá 😄

schorby
Itt a készités élvezete a lényeg, nem hogy ki a jobb, meg amúgyis én vok a jobb, de nem számít 😛
csak vicc volt, télleg csak az élvezet ami van mikor csinálom az a készítés oka
ha tervem lenne a mayáva a jövõben, talán rámennék az eredményekre
a megmutatás, csak azért kell hogy önbizalmat visszaszerezzem, mert rendesen küzdök a géppel hogy még folytatni tudjam ezzel...
Magnificat
ezt kétlem... nem tartom úgy, hogy itt valakinek is szégyellnivalója lenne bármivel is. Schorby remekül modellez gépies dolgokat, jobban mint én, az ilyenek animálásában meg már jól halad, míg én sosem csináltam hasonlót sem. Mindenkinek megvannak az erõsségei-gyengéi, neki ez messze az erõssége...Tetszenek a képei, de nem tartom sem jobbnak, sem rosszabbnak magam nála 😊 Még1x mondom, nem mintha számítana...

ibor90
hûûû hát sztem akk elfogod szégyellni magad hogy egy lapon említetted a templomoddal 😄

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
mozgásban még nem láttam, modemes nettel esélytelen... majd megnézem amint tudom valakinél...

ibor90
az a baj hogy erre egy egész hadseregnyi ember kéne hogy kiUVzza letextúrázza 😊
de amúgy nekem is bejön..teccik hogy minden mozog...kis szelepek meg minden

schorby
Adj át a munkából, ezzel támogacc egy új gépre, és több idõd marad ;P
amúgy kösz
és téleg az a lényeg hogy sok kicsi egyszerû mütyür és MOZOG
Magnificat
Nem semmi, innen is látszik, hogy nem is annyira a parádés modellezés-skill a lényeg sokszor, hanem a jó ötlet, a biztos programhasználat, a kreativitás, és a millió (akár egyszerû) részlet + rengeteg kitartás. Az én templomom sem azért néz ki egész jól, mert olyan marha parádésan modelleznék (sok díszítõelem alik különbözik egy kockától), hanem mert sok van belõle, igyekeztem változatosan használni õket, és mert sok van belõle 😄 és mivel sok apró részlet van, ezért marha jól néz ki ez a pillangó is... minden elismerésem 😊 Már megint meghoztad a kedvem a gépmodellezéshez, pedig most nem szabad, most flash játékot kell csinálni augusztusig, haladni kellene a templommal, egy grafikai munkával, és még vagy két másik munkával, amiben energiám és pénzem van. Persze kb mind határidõs 😄

schorby
After Crying a zene 😄
magyarok 😄
schorby
tremere: 1 rövid volt a sörbi név a jútúbnak ezért utánnairtam, 2 a bloodlájnz nagyon vadállat játék 😄

kösz mindenkinek
rooney8

Én csak ennyit mondok: nagyon jó 😊

Garou
Ez egy élmény volt Schorby! <#taps>

Te még sokra viszed öregem! Mást nem tudok hozzáfûzni. A zene mi volt? Ilyen "a 17. zászlóháború kezdete, Gorduin kivonja kardját" - feelingje van, bejövõs...

Ez a "tremere" kiegészítõje a nickednek mi? Csak nem Vampire rpg?

schorby
itt a legalsó kép 😄
Én megnéztem, a youtube videót, nagyon durva, hogy ennyi minden mozog benne, de mi akar ez lenni?
schorby
Nyomtam egy kellemes 3 napos rendert (jútúb), arrol hogy hol járok. 25mp-nél indul, nézzétek HQ-ba!
banfaiadam
Tegnap befejeztem low poly Lovag modellemet.:

Wearwolfff
Az elõbb hülyeséget írtam mert nincs minden lámpa cie_d re kötve csak a napspot és az ablakból jövõ area lámpák. A többi lámpa olyan színû amilyen a tárgyak. például a falaknál fehér, a szõnyegnél és az asztalnál barnás. Persze nagyon halvány színekkel.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com