Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
nagyon sok helyen van már ilyen net, kolikba általában brutált szoktak bekötni. Amúgy eza upc dolog érdekes, én 9500ft-ot fizetek 26mb/s-ért, szal fura. Mondjuk nyilván az, amit te írsz kb 1-2 évre szól és utána megemelik a havidíjat, de hát akkor is... 26 és 120 között azért elég durva különbség van, ez konkrétan már vérlázító. Szívesen váltanék diginetre, mert ekkora sávszélt a diginél 3-3.5eftért is megkap az ember, csak itt, ahol lakok, nincsen sajna😞

Imp, mi újság veled, rég hallottunk felõled?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Garou
Mondjuk Pécsett a belvárosban is van már ilyen upc net...

Ki lehet próbálni, haveromék az elsõ körbe bekerültek még a teszt során, mert volt kontaktjuk. Lehet venni hozzá megfelelõ routert, meg fel lehet készülni, hogy majd fizettetni fogják az x giga feletti letöltéseket. Meg ugye a upc nem az atomstabil szolgáltatásáról híres. De nyilván most megújulnak, és nem lesz igazam...

Nekem itthon 50-es digim van, ez is elég mindenre. Meg szerintem tökmindegy, hogy egy pisilés, vagy pisilés+kézmosás alatt jön le egy film a delikvensnek.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

ibor90
Debrecen Arany Sándor Diákapartman 😛

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

te hol a túróban vagy? 😄😄😄😄 melyik város melyik koli? 😄

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

ibor90
úúúúú csekkoltátok upc nél az új neteket
120mbit/sec 9000 Ft ért? ahhhhh
am úgy vettem észre hogy néztem és hirtelen kicsit gyorsabban töltöttem mint szoktam és nekem 15re emelték 4 rõl 😄 am alapból 2 megás volt megrendelve még vmikor nyáron lol 😄
am remélem koliba jó net lesz..meg tudok majd tölteni...ha mégsem majd remélem lesz olyan aki tud segíteni 😊

ibor90
hú majd mutatom az enyémet.....DIÁKAPARTMAN!!! 😄 2 szoba konyha fürdõszoba wc minden 😄

Jó kis koliszoba...van mindenkinek egy kis rész 😊 jó ágyak, jó kis íróasztal...tetszik...😊

Nah vége a nyárnak...végre kibuliztam magam, a nõk is leszívták minden felesleges erõmet, szóval újra jön a borúsabb idõ mikor lehet alkotni......ígyekszek majd minél több képemmel színesíteni a fórumot.

inz
Üdv
Õszintén szólva már fogalmam sincs, ill. kigoogleztam azóta 😊 Olyan furcsa volt a maya, semmit nem találtam ott ahol kerestem, de aztán rájöttem h magától a szoftvertõl szoktam el. Sebaj már elõjöttek az emlékek : )

x

Boba
Ja, amugymeg hello mindenkinek... jo reg voltam olvastam meg irtam ide ido hianyaban.😊

Boba
Hmm... a Boba nevet hallottam.😄 Nem, sajna OSX-en nem hasznalok maya-t viszont otthon egy ket munkatarsam igen. Bent linux, otthon windows. De mi lenne a kerdesed vele inz, hatha tudok ra valaszt kergetni.

Peetmaya
Vice nézz meg neten pár auto wire képet, és próbáld meg azokat a vonalakat követni. Valamint azt tenném még Mag mondandójához hozzá, hogy nagyon lowpoly a modelled, mai játékokban is legalább 2x ennyi poly van egy autóban szerintem.

Wearwolfff
Én az elmult pár hétben tutorokat nézegettem. Átrágtam magam Gnomontól a nurbs modeling 1-2-3. részen. Valamint a Mental Ray fundamentalon. Az online referencebõl pár fejezetet ami érdekelt. De még ezek elõtt a Renderman 2 introductiont. Most kezdek bele majd az Automotive-ba a gnomontól. Bár ahogy így néztem számomra egyszerûbbnek tûnik autót kreálni nurbsben mint poligonban, de majd ki fogom próbálni egyszer.

Aztán ha majd végre asszimiláltam ezt a rengeteg infót folytatom a konyhát a házikómban amit már elkezdtem részletesen kidolgozni. Itt van róla egy úgy ahogy render, hogy mégis hogyan fog kinézni, de a szekrényajtókon, fiókon még tuti változtatok. 😊

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Magnificat
kezdõként nem rossz... én mondjuk a sok háromszöget négyszögesíteném, törekednék az egyenletesebb élelosztásra és vonalvezetésre (pl ablaknál, kerékdobnál... Ahol kevés él van, oda esetleg betenni még... ezt leszámítva, és a kicsit girbe-gurba vonalakat (emiatt nem túl egyenletes itt-ott a felület), szerintem korrekt...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

rooney8
egybõl kockul mindenki 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

banfaiadam
Valami vélemény vagy jótanácsot irjatok 😊

Magnificat

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

rooney8
de már ezer éve nincs semmi 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
hát sokunknak mással telt az elmúlt pár nap...

rooney8
nem csinált senki semmit mostanában? 😄

ibor90
a lényeg hogy belsõ kommunikáció révén kell generálni a megfelelõen elõkészített újraelosztó-rendszert

Magnificat
jelenlegi óráim egyenlõre (még változhat):
-Java Technológiák CV
-Numerikus analízis CV
-Adatbázis rendszerek I
-Fizika 2
-Valószínûség számítás és matematikai statisztika
-Távközléstechnika
-Távközlési hálózatok
-Matek szigorlat
-Vállalatirányítás
-Fejlesztés .Net környezetben CV

ugyis kevesebben fognak menni gyakra mint 480
matekszigorlat az shit utaltam anno nagyon nagyon mondjuk csak infomernoki szak volt😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Magnificat
úgy nézem a tantárgyaimat is 1 kivételével fel tudtam venni... még egy vállalatirányítást össze kell koldulni, mert persze 510 fõ mehet elméletre, de ebbõl csak 480-nak van gyakorlati hely kiírva... szóval no comment... a másik a matek szigorlat... a többit sikerült egyenlõre ütközés nélkül betenni...

Magnificat
hát ha nem is függõ, de végre ismét kinyílt a világ 😄

fuggooo😊😊😊
isten hozott szeles savon😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Magnificat
nah megvagyok, szélessávon, bár már 11-kor benn volt a gép, nettel, csak utána hazamentünk még beköltöztetni másik szobatársam is, szóval csak most ültem le... még nincs elpakolva a cuccom, de a net a lényeg 😄

Magnificat
nah én ezennel elköszönök, a következõ bejelentkezésem ha minden jól megy már a koliból fog történni, szélessávról... csinálok majd képeket a beköltözésrõl 😄

rooney8
oks 😊

Magnificat
keress meg msn-en ([email protected]) most, vagy hétfõn (hétfõig napközben nem vagyok msn-en a modemes netem miatt)... aztán ott válaszolok a kérdéseidre, nem spammelem tele feleslegesen a fórumot...

rooney8
hát úgy minden 😄 olyan mint a filmekbe, hogy mindennap buli, mindenki holt részeg, nem kell tanulni (csak a vizsgaidõszakba, vagy mikor 😄), szabadság van, mindenki jól érzi magát... 😄

Magnificat
mármint milyen szempontból? és hanyadik év? 😄 4m5 eltöltött évrõl tudok nyilatkozni, de ahány suli, annyi stílus, szóval csak egy fél év BMF és 4 év Miskolci egyetemrõl tudok mesélni 😊

rooney8
Am ha már offolunk, akkor még 1 kérdés. Milyen az egyetem? 😄

Öhm az én hozzászólásom meg sem látszik úgy látom na mindegy, pedig én is pont ezt ecseteltem h csökkent a HSZ ek száma mióta nem írok... 😞
ibor90
vasárnap lesz beköltözés
hát igen a gólyatábor nagyon jó volt....kár lett volna kihagyni
várakozás? háát nemtudom most azért jó itthon lenni....kb hazajöttem és leisfeküdtem aludni....ilyen 2-3 órákat aludtam egész héten......de azért persze kíváncsi vagyok h kik lesznek a szobatársak meg ilyesmi

Magnificat
csak viccelõdtem, örülünk hogy ittvagy 😊 mikor költöztök be? van már némi várakozás? 😄 bár szerintem gólyatábor alatt megkapta az a felkészítést, aki szerette volna (anno én nem voltam gólyatáboros, de utána részt vettem a "balekoktatáson", és meg is vagyok "keresztelkedve" (miskolci egyetemi hagyományok...)
én majd hétfõn költözök, szóval onnantól lesz megint szélessáv 😄

ibor90
mert milyen hülyeséget mondtam? nem voltam itt és tényleg semmi...most meg ittvagyok néhány órája és már majdnem annyi hsz mint 1 hét alatt...nem mondtam hülyeséget 😛

LoooooL

Magnificat
pedig tegnap beszéltük msn-en, hogy büszkék vagyunk rád, hogy nem szólsz be mostanában hülyeségeket 😛

Nem, csak én nem írtam be, így nem volt felkavarva semmi, és nincsen mit írni.😄
ibor90
na visszatértem 6 nap gólyatábor után....látom ha nem vagyok itt kihal az élet a fórumon 😄

Peetmaya
én ilyenkor ki szoktam jelölni a csövet, és non uniform scale-el, tehát csak az egyik tengely mentén scalelek, aztán a másik, de a hosszát nem bántom.

rooney8
Szerintem az újraépítés lesz. Hamarabb kész lennék vele, mint hogy itt javítgassam, ott javítgassam. Meg nem egy bonyolult alak 😊
Curve mentén extrudáltam. Múltkor volt róla szó és ezt akartam kipróbálni 😊

Magnificat
hát néha már csak az újraépítés segít sajna... Bár nem tudom, ha a csõ fala elég vastag (vagy nem is lyukas), akkor egy extrudálást is megpróbálnék (keep faces together bekapcsolva, és befele nyomod a face-eket... ilyenkor ha a csillagok és normal vektorok együttállása megfelelõ, akkor a hossz megtartásával kicsinyíti a tekergõs csövet (a kanyarokban javításra lehet szükség, illetve az elején-végén készít extra face-eket, de vállalható... Ennek ellenére könnyen lehet, hogy újra kell csinálni (javaslom a curve mentén körbeextrudált circle-t, és tartsd addig nurbs-ben, amíg biztossá nem válik a csõ átmérõje, majd ha megvan, okosan konvertáld, és szedd le a fölös éleket...

rooney8
Hy!

Hogy lehet egy poly cilindert kicsinyíteni? 😄 Jó, ott a scale tool, de az most nem jó, mert már szét van extrudálva, össze-vissza csavarodik (egyébként egy csõrõl van szó) és túl vastag lett. Kicsit le kéne vékonyítani, de hogyha scale tool-al csinálom, akkor az egész csövet "lekicsinyíti". Remélem értitek 😄 Ja és a historyt már töröltem...

Magnificat
gratz... akkor biztos nem olcsó, ha ilyen közel van... vagy kaptál egy sarkot valamelyik lomos raktárban 😄

mi is sikeresen elintéztük, hogy minden haverommal egy szobába kerüljünk, E2-es koli, 209 asszem (2. emelet->megint liftezhetünk 😄 Az elsõre még gyalog mentünk 😄)
Mindenesetre hétfõn és kedden lehet költözni, ha minden jól megy, hétfõn sikerül is berámolni (ha lesz kocsi, elvileg lesz). Onnantól már ismét gigabiten leszek végre 😄 sziasztok videók, barangolás képekért, stb... 😄 bepótolom majd a két hónapomat 😄 Addig is meló meló meló... Lassan befejezzük a flash játékunkat, bár még a pályákból az 50-bõl 30 legyártható (annyihoz gyártottam eddig szerkesztõt, még 10-10-hez kell egyet-egyet... KEllenek még a tornyok, meg egy-két apróság... aztán már csak kijavítgatom a többiek alkotásait, vagy feldobom az enyémeket, ahol kell...

schorby
Na végre lett albim, gyalog 2 percre a Bme-tõl 😄
schorby
Nem mondjátok hogy GT-bõl hazatérve 800 hozzászólás vár... asszem kicsit pihenek mielõtt olvasok
de csak közlöm hogy re (mitiszunk mitiszunk? basszunkbe)
köszönöm!

ibor90

Még soha nem használtam...azért kérdem h az jó e praktikus e és gyorsan használható -e