Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Basszus kéne moziba mennem, nagyon rég voltam már. D9 valszeg tökéletes választás lenne😊
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Nem hiszem el ezt a Neill Blomkamp-ot! Kb 35 milla dodóból elkészítette a sufni mögött a filmjét, majd lazán most elõsétál a porondra, és visszakézbõl úgy vágja szájon hálivúdot, hogy a fal adja a másikat. Van történet, nem is akárhogy kidolgozva, élõ karakterek, sokkolás, kifigurázás, fordulatok... ehh, nem ragozom, aki kihagyja, az magára vessen!
A cg terén a Transzi 2 húzza le magát csendben a slozin, ez akkor is jobb. Rendezés terén meg ugyan várjuk ki a végét, de én már elõre ordibálom: "who the f*ck is James Cameron?!" Az Avatar kösse fel a gatyát!
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
mindegy, szép kis félév lesz:
órarend
plussz alatta ugye írva van (hogy el ne feledjem 😄), hogy pár CV tantárgyam is van 😄 vért fogok köpni 😄
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
A Jarhead c. filmben is elmondja az õrmester: "Details, gentlemens, details!"
Digic meg eszméletlen, elsõ osztájú munka! <#eljen>#eljen>
Automapnál amúgy annyit kell megcsinálni, hogy azok az élek, amiket össze tudsz varrni, érdemes megtenni, pl polcoknál, hogy a fa anyag a felülsõ és alulsó lapja az elülsõ vékony lapjával össze legyen olvasztva, így nem törik meg a textúra, amikor rádobod.
Látom nem fogadtad meg a tanácsom, hogy adj a lapok szélének egy bevelt, pedig hidd el, sokat számít... Szerintem manapság már mindent highpolyban renderelnek, mert nem a polygonszám az, ami lassítja a rendereket, hanem a shaderek minõsége és a fényhatások komplexsége.
de a Digital Tutorsnak vannak animálós videói
A Gnomonnak is van. Egyhez volt szerencsém ami az "Outher Space" volt.
Egyébként meg rengeteg van, csak keresni kell...
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
(Amúgy az elõzõ auto mapping-radobtam egy textúrát és ez lett... kép)
Maya animációról videót keresek de sajnos nem találtam sehol és azt szeretném kérdezni hogy nem e tud valaki valami oldalt ahol van ilyesmi köszi a választ.
Mégegyszer ez csak az én véleményem...
Ha mozaikozható textúrád van vagyis tileable, akkor célszerû a lapokat összemergelni egy objektummá és úgy menjen az automap. Így ha kicsik is lesznek az uv-k akkor a textúra nodejánál addig növeled az ismétlési értéket amíg el nem éred a megfelelõ hatást. És viszonylag kevesebb dolgod van utána vele. Persze akkor is át kell egy kicsit rendezni mert olyan nincs hogy egybõl tökéletes az automap.
Viszont ha a textúra nem tileable, akkor célszerû õket átlapolni, amit úgy egyszerûbb ha nincsenek egyben csak a legvégén.
Bár ha egyben van a modelled akkor csinálhatod úgy is, hogy frontnézetre mész kijelölöd az összes olyan face-t amit szembõl látsz és nyomsz egy planar mappingot. Aztán ezt oldalnézetbõl is. Felülrõl aluról, meg mindenhonnan. Így megvan a hat oldal és úgy ahogy annak ki kell néznie miután elrendezted õket. Ezután azok a részek amik kimaradtak (vagyis a polcoknál amit szembõl meg oldalról nem látsz) azokra is egyenként egy planar mappot, és elhelyezed õket valahova. Amik meg belül vannak és egyébként sem láthatók nem kell foglalkozni, de megcsinálhatod azt is csak kicsinyítsd az uv-t nagyon kicsire és kihúzod valamelyik sarkára, hogy ne zavarjon.
Mindegyik módszer tök jó avval csináld amelyikkel neked épp praktikusabb.
Viszont amíg nem töltöd be a textúrát addig nem tudod meg, hogy jó lesz-e az elrendezés.
Egyes lapoknál majd szét kell vágni, máshol forgatni, netán tükrözni.

Persze ha kijelölöm egyszerre az összes elemet akkor egy marha nagy katyvaszos átlapolós összevisszaságot látok, de a textúrám nem volt mozaikozható anélkül, hogy meglátszottak volna a határvonalak. Ráadásul nem is volt olyan hiperszuper felbontású. Ha az egész szekrény egy darabból állt volna akkor az uv lapok olyan kicsik lettek volna, hogy nem adta volna ki az erezetet jól, és meg is látszott volna rajta, hogy jpg. Szóval ebben a szituban én ezt a megoldást favorizáltam, így az uvlapok nagyobbak lettek, és az erezet is jól kijött, és mikor a végén voltam akkor kombájnoltam össze õket egy meshbe. Mert ha eleve egybe lett volna, bonyolult lett volna megcsinálni ezt az átlapolásosdit. Szerintem.
De tény mi tény...
Elõbb én is kész voltam az egész szekrénnyel és csak utána álltam neki a dolognak.
Amúgy bútort én úgy szoktam UVzni, ahogy Mag mondta, automatic mapping, és utána pár edge-t összeheggesztek, és elrendezgetem az UV editorban, hogy nice and clean legyen😊 Ha jó UV layoutot csinálsz, akkor nagyon könnyû lesz a textúrázás!!!!
Amúgy eszméletlen durva, hogy mennyi mindent meg lehet csinálni procedurális textúrázással, de az egy külön mûvészet azt belõni. Egyelõre még nem nagyon foglalkoztam vele, de a node-okat tudom használni, csak még sose volt rá példa, hogy valamit azzal akartam volna megoldani (kivéve persze az egyszerûbb dolgokat). Gnomonosoknak van egy max-os tutorja, ahol a csóka konkrétan sima tile-able textúrákkal és csomó procedurálissal textúrázik úgy felületet, hogy ps-ben szinte nem is csinál semmit. Nagyon szép eredményt hoz ki belõle, de valahol én úgy érzem, hogy a textúrázás az úgy mókás, ha ps-ben festegeted a dolgokat.
win7 szerintem egy nagyon jó rendszer, driverrel nekem konkrétan semmi nem volt, le kellett szednem egy nvidia csomagot azt annyi. Tényleg minden ment alapból. 2 hibája volt eddig a rendszeremnek, az egyik, hogy a spore nevû játék egy hibaüzenettel indul el, de utána megy normálisan, semmi baja. A kiegészítése nem indult el sajnos, de ez lehet azért is, mert hülye helyekre telepítettem a részeket. A másik hiba meg az volt, hogy a sleep üzemmódból nem tér vissza. Persze ez még az RC verzió, az RTM-ben lehet ezt már kijavították. Maya meg lehet viewportban lassabb, de egy rendertesztet lenyomtam, és vagy 1.3x gyorsabb a renderelés win7x64 alatt, mint xpx64 alatt.
Arról már nem is beszélve, hogy a tálca átvariálása szerintem nagyon nagyon jó lett, sokkal jobban kezeli a dolgokat, nekem nagyon kényelmes, és a külalak meg elõször szokatlan volt ugyan, de mostmár nagyon tetszik. Gyorsabb, stabilabb és egy nagyon okos kis rendszert építettek, szal én elsõdlegesen ezt fogom használni. Feldobok majd egy xp32bitet, az alatt tényleg MINDEN fut, arra az esetre, ha valami kompatibilitási problémám lenne.
Az újabb laptopokhoz amúgy szándékosan nincs xp driver, ezzel is próbálták a vistát terjeszteni. Elég gusztustalan. Én azért javaslom neked, hogy adj egy második lehetõséget a win7nek.
Garou igazából nekem 4gb-om van, de most volt elõször az, hogy kevésnek éreztem. Kell nekem is az a 8gb. Meg új vidi kártya meg új winyó meg satöbbi😊
a laptophoz tartozó drivercd mindent fullosan telepített, drivereket, hozzájuk tartozó progikat (pl kamera arcfelismerõ) és minden szépen fut most
most jön a majatelepítés...
nekem a köv gépben lehet, hogy ddr3 lesz, így ha csak két giga ramom lenne, addig vennék bele, amíg olcsó 😊 bár a gépújításom még odébb lesz, no meg nem ártana egy ddr2-ddr3 kombós alaplap... nem kéne alaplapot cserélni ddr3-ra váltásnál, pedig most annak is kezd lemenni az ára... amire én veszem, remélem az is a padlón lesz 😄
Amúgy egy ilyet modellezek most. Te akkor hogy csinálnád, ha nem külön laponként?
Vennék én 2 Gigát még, de szerintem a 32-es xp nem tud kezelni 4 gigát. Meg igazándiból 8 lesz a cél, egy új gépvásárlással egybekötve.
Schorby: Ismerõsöm is volt hasonló szituációban, õ is Vistát tett fel, és azt használja a mai napig. És õ is így járt, xp-hez nem is adtak ki drivereket, egybõl "Vista-kompatible" volt a laptop.
felismert mindent
de 5 játékból 1 indult el rajta, és néhány progival is szívtam
pl totalkommander póverpakk
az xp-hez nem volt videókari driver
mármint volt, csak azt irta hogy nem észlel olyan kártyát amihez a driver van
ezt kifejtem:
laptopra az van irva hogy ati hd 4570
ehez a driver nem ment fel
evereszttel megnéztem azt irta: hd 3200 van benne...
ehez a driver felment, de betölt a vindóz és elsötétül a kép
szal itt feladtam 8 óra fórumolvasás meg iylenek után
mostmár kipróbálom a visztát is
mert a driver cd csak visztához van, hátha kevesebbet szívok azzal
egy magyar sp2eset vettem
a vista sp2-ese tudtommal már kezd korrekt lenni, ennek ellenére nálam az xp x64 és a win7 a nyerõ 😊 xp x64 alatt egyedül pár játék nem indult el (pl COD5 ha jól emlékszem), amik nem indulnak 64 bites xp-k alatt, de erõsebb játékokkal amúgy is Win7 alatt játszom, mivel észrevehetõen jobban futnak (van, ami 1,5x jobban!). Munkára meg nekem az xp x64 jött be, win7 alatt nekem lassabb volt a viewport... Ennek ellenére a kettõ nálam jól kiegészíti egymást. A User problémák nagy része is olyanokból fakadnak, hogy pl 1-2 progi megköveteli az Adminisztrátor módban való futtatást, és csodálkoznak, amikor nem megy anélkül... A kompatibilitási mód is sokat segíthet, bár nekem semmihez nem volt szükség rá... Jah, a Win7-em 32 bites, gondolkodom, hogy feltegyek egy 64 biteset belõle, mert csak egy régebbi build volt nálam 64 bites... mindegy, nem égetõ szükség...
Mindenesetre én sem használnék Vista-t, bár Maya-t nem próbáltam rajta...
garou: memóriakezelés miatt javaslom a +2 giga megvételét 😊
és am nemtom mit szívtál schorby a win7-tel mert nálam tökéletesen mûködik....
vista tényleg nagyon gáz....azt sztem semmiképp ne
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Én xp-t használtam, azután mondták, hogy kijött 64 bitben is, de nem az igazi, akkor már vártam a Vistára, majd mikor megláttam, futottam tõle jó messzire. Megvárom amíg kijön a végleges Win7, és akkor váltok. De csak a memóriakezelés miatt, kezd elég kevéske lenni ez a két giga.
és a felület se jött be nekem, túlfelhasználó barát
minden összevissza, más más helyen
bár 5 óra xp64-el szívás után elmondhatom, hogy legalább a win7 a drivereket tökéletesen kezelte...
szal most veszem emg a visztát
ahoz van a laptop összes cd-je drivere...
szal amirõl a legtöbb rosszat hallottam, az lesz a vége...
majd túlélem vhogy
kit ismersz?
modify-> transformation tools-> scale tool (kis kocka a beállítások megjelenítéséhez)
de igazából ezt max így animációnál tudom elképzelni, hogy használd, bár ott is ritka. Valójában az alapvetõ módszer úgy mûködik, hogy elõbb modellezel, és utána UV-zol. Egy két esetben lehet eltérés ettõl, pl cloth szimulációnál, amikor ilyen lapos sík felületekbõl indulsz ki, azokat UVzed, aztán pedig szimulálod, amíg a megfelelõ formát el nem éred.
Olyat hogy lehet beállítani, hogy ha scale-lek valamit, akkor az uv pontokat is "mozgassa el" 😊 Vagy ilyet nem lehet?
Miért csalódtál kompatibilitásilag?
Neptun, gyakok és laborok beosztása, ezek mindig kész káosz felsõoktatásban. Nem tudom miért, de valahogy sehol, sose tudják normálisan belõni a dolgot.
BME gépész, petõfi híd lábánál albi, 200 méterre a sulitól, fojamatos bulik mentek, beszélgetések, szórakozások, filmezések, nagyon bejött a környék is
úgy mentem oda hogy utálom pestet, dehát ez buda, és megteccett rendesen
lett egy olyan laptopom mint az iboré
ugyanez a 4rõl 15re emelt upc
mindenállat 😄
monnyuk szerdán 8tól 8ig elõadások
de a többi nap jó
de elég hülyén van megcsinálva, hogy gyakon 35hely, míg a hozzátartozó laboron 24...
meg a neptun is szar
meg csak 29 kredit van felvéve, és lenne olyan hogy html programozás, oylan szintetn hogy honlap kell amin kép és videó és szöveg van... csak minden idõpont egybeesik a már felvett órákkal...
win7ben csalódtam, kompatibilitásilag, szal most jön az xp64 próba 😄
regény vége