Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Boba igen, beszéltünk errõl, de én csak egy ember vagyok, és csak zsörtölõdöm, de ettõl függetlenül imádom a mayat minden hülye hibája ellenére😊
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
már már röhejes összeg. De a 3.1415csába is mit azt üres zsebbõl kipengetni.
Meg ami nekem hiányzik még nagyon az az 'edge loop tool' pont középre felezésre. Ha csak egyest rakok le akkor nem teszi azt középre, vagyis nem tudok vele felezni. Ezt úgy oldom meg, hogy leteszek egy hármas edge loopot, majd kitörlöm a két szélsõt. Vagy meg lehet ezt oldani valahogy kapásból?
Már ha értitek mirõl hablatyolok.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Komoly ujitasokat tenyleg csak a kisebb cegek csinalnak mert ugye nekik nyomulni kell nem ulodelhetnek a baberjaikon.
the world is mine
Vray meg hát basszus, az tényleg csak látványtervezésre való, de arra meg tökéletesen jó a mental ray is, úgyhogy kb semmi haszna nincs annak, hogy van végre vray mayahoz.
Ha utómunkához nyúl valaki, akkor alapvetõen úgy mûködik az egész, hogy mindent passonként lõ ki, onnantól kezdve meg tökmind1, hogy milyen shadert használsz, mert egy sima blinn is ki tud tenni reflectiont, compositeben utána meg úgy variálod a dolgokat, ahogy akarod.
Ez igaz, hogy maxnál jobb az animációs képessége, azt nem is szidtam, sõt, megdícsértem az nCloth és Muscle újításokat. Az animation layers is biztos nagyon jó dolog, de foggalmam sincs róla, sose próbáltam. Illetve megdícsértem a MEL-t is, amit leginkább animációnál vesznek elõ. Nyilván nem csak, de leggyakrabban ott.
És a Maya 2010 meg egyenesen felháborító, hogy 1 év alatt annyit csináltak, hogy kiszedték a maxból a backburnert és betették mayaba és két másik programot még betoltak alá. Ez nem újítás, ez kevesebb, mint a semmi. Annyi ötlete lenne az embernek, hogy mit lehetne fejleszteni rajta, mit lehetne javítani, ne mondják már nekem, hogy nem tudják leprogramozni. Vagy szándékosan foják vissza a maya fejlesztését? Ezért tud Modo vagy Houdini annyira jól és gyorsan fejlõdni, mert ott csak 1 szoftverre koncentrálnak. Autodesk mostmár vagy 8-10 soft-ot fejleszt, és csak néha rukkol elõ meghökkentõ újítással. Max 2010-nek pl azért voltak jó újításai. Meg nekem mindig is tetszett a max history rendszere, mayaban ilyesmi nincs is, csak valami minimális szinten hasonló.
Miert... van benne barmi hasznalhato ujitas?😊
Én mondjuk mindig is úgy voltam vele, hogy néztem a Blendert, meg a Max-ot utána, és semmi különös érzésem nem volt (most a kezelõfelületre, meg a progi "hangulatára" értem). Csak használgattam õket. Azután megláttam a Maya-t, és 10mp alatt hívõ lettem. Szerintem ez is sokat számít, nem csak az, hogy 10 vagy 12 tool van modellezéshez. A Final Fanatasy-t is összehozták a régi verziókkal....
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Szóval jó program a maya, szeretem, mert a hypershader pl egy nagyon fasza dolog, meg logikusan felépített az egész, a MEL pedig egyszerûen nagyszerû (bár rengetegen szidják, de nekem tetszik), de valahogy az az érzésem, hogy autodesk barátunk fõ software a max, nem a maya.
Jah igen, van még 1 dolog, ami jó kis újdonság, ez a transfer maps dolog. hires modellbõl ki tudsz exportálni lowresre normal, displacement, ambient occlusion dolgokat stb. Ezt persze más, olcsóbb, egyszerûbb, akár ingyenes progik is meg tudják csinálni, viszont ami nagyon jó, az az, hogy a bake-elés felgyorsult és jobban managelhetõ lett.
Nah asszem nem vennének fel szóvivõnek az autodeskhez😊 Bár így, visszaolvasva pár gondolatot, nem is értem, miért használok mayat, simán át kéne térni xsi-re...😊 Nah ez már szinte istenkáromlás azért, úgyhogy nem is folytatom😄
the world is mine
Van két étterem az utca két oldalán, mind a kettõnek ugyanaz a tulaja. Arra mennek rá, hogy az ember mindig azt választja amelyikben jól érzi magát. Az egyikben csak nõi pincérek a másikban csak férfi pincérek. Az egyik pirosra van festve a másik kékre. Az egyikben élõzene a másikban diszkódídzsé. Már azt hinnénk, hogy konkurensek, meg egymással versengenek, de nem. Ugyanazt nyújtják csak kicsit máshogy. Mondjuk a versenynek tényleg rovására mehet.
[email protected]
várok üzeneteket
<#taps>#taps><#email>#email><#dumcsi>#dumcsi><#dumcsi>#dumcsi><#dumcsi>#dumcsi><#integet2>#integet2><#worship>#worship><#confused>#confused>
köszike!
na helló
Tessék, ennél az oldalnál neked nem is kell több, ott a letöltés fül, meg kezdõknek/haladóknak csomó leírás, magyarul. És ingyen. Szerintem ne a 30 napos Maya-val szenvedj, mire elkezdenéd kezelni, már le is jár a határidõ...
the world is mine
Úgyhogy a Houdinin kívül már minden az övék, kivéve még a Z-t, meg a Modo-t mondjuk. Ja igen, és a Lightwawe-et. Volt is szép nagy felhördülés, meg petíció, meg miegymás, hogy ne rontsák el az xsi-t, de innét már azt csinálnak vele, amit akarnak.
Globagábor:
Próbáld ki a Blendert! Kb annyit tud, mint a Maya, legalábbis lehet vele hozni a szintet, van magyar oldala is, meg magyar leírás hozzá, és ingyenes! A full verzió tök ingyen letölthetõ, és azt csinálsz vele amit akarsz!
Vagy ha nem akkor nem lesz oltári nagy baj belõle, hogy az õ nevüket használják?
Tud errõl valaki valamit? Aki nálamnál jobban olvas angolul?
Itt a linkje, regisztrálni kell elõtte, kérj otthon felnõtt segítséget szintén, ha nem egyértelmû.
Erre írjon apukád egy levelet, hogy szeretne Maya-t venni, és meglesz a program. Ne te írj, mert 10 évesen nem fogják elhinni, hogy van másfél millád zsebpénzbõl egy programra. Ennyit tudunk segíteni szerintem. Tehát: mailcím, és apu írjon levelet! Ott elmondják majd az esetleges kedvezményeket is.
amúgy van olyan ,hogy diák Softwer. Az olcsóbb?
<#szomoru1>#szomoru1><#falbav>#falbav>
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
the world is mine
ha csak nem jön be valami elõre még nem látott jövedelem, akkor gépújításnak lõttek (munkához pedig nem árott volna...)
the world is mine
Arra utaltam, hogy AMÍG lehetséges, addig kell több lábon állni. Ha meg pl valaki hosszabb ideig munkanélkülin van, szerintem (!) célszerû megpróbálkozni valami államilag finanszírozott tanfolyammal, hátha az is növeli a lehetõségeket (rontani nem ront rajta, és butább sem lesz az ember tõle). szóval végig azt hangsúlyoztam, hogy a lehetõségekhez mérten kell több lábon állni (azért vannak ismerõseim, akiknek kicsit könnyebb és más rendszerû a munkájuk, pl pénzügyi tanácsadó, és emellett jut ideje más téren is tanulnia, 40 évesen!). Ennek ellenére akiket ismerek, hogy több lábon élnek, azoknak sem ment tönkre az élete, õket is kirúgták, csak épp maradt nekik más... meg volt annyi tudásuk, hogy több helyre mehessenek... A többlábon állásnak ismerõseim alapján az a kulcsa, hogy a másik, amit csinálsz, nagyon szeresd csinálni. Amit nem munkának tekintessz, hanem kikapcsolódásnak. Õk ezekben pihenik ki magukat, szóval náluk a "második láb" egyenlõ a szórakozással is...
szóval direkt kiemeltem vagy 3x, hogy mint ahogy mindenkinek, nekem is más jellegû problémákkal kell szembenéznem, amik más kaliberûek mint másoknak, midnenkinek sajna ez a maga keresztje... kiemeltem, hogy nem túl jó példa az enyém (de ezem van 😄). Viszont meglepõen sok dologra képes az ember, ha nem szükségbõl, hanem élvezetbõl csinál valamit. Anyukámat 53 évesen, napi 10-12 óra gürizés és utána házimunka ellenére számítástechnikára tanítottam hétvégén (nem napi 5 órában, hanem hétvégente 1-2 órát), mondom ezt úgy, hogy anyukám a távirányítókkal is megküzd néha... És 99,99% hogy nem fogja használni ezt a tudást, de addig is kicsit kikapcsolódott... mégpedig hasznosabban, mint régebben, amikor erre a 2 órára TV elé ült...
Arra utaltam, hogy amíg pl az embernek nincs munkája (vagy még nincs, vagy már nincs), addig is lehet dolgokat csinálni munkakeresés mellett, nõvérem angolul tanult, másik haverom elkezdett flash-ben programozni, harmadik pedig az oracle rejtelmeiben merült el. Hátrányukra nem válik, reméljük elõnyükre annál inkább... én is úgy lettem nevelve, hogy minden üresjárati idõmben próbáljak valami tudást magamra szedni (mégha MMO-kat játszok is, az esetek jó részében nemzetközi szerverre megyek, hogy angolt gyakoroljak), mert azzal csak gyarapodok, nem fogyok... az agyamat is rendben tartja, és le is köt. Mondjuk nem vagyok egy sokat bulizó fajta 😄
ha a szöveg kicsit össze-vissza, az az ide-oda szerkesztés miatt van 😄
Werewolf:
Nehéz mások életében szakérteni, annyit tudnék esetleg tanácsolni, hogy seggelj kicsit photoshop elõtt, meg csinálj pár webdesign template-t, és 2-3 hónap után ha van hozzá némi érzéked már esélyed lehet elhelyezkedni webdesignerként kisebb cégekhez. Én is így kezdtem... Nyilván nem arany recept, de mindent meg kell próbálni. Webes munkakörökben jó designereknek (és php programozóknak) általában van keresnivalójuk. Profinak lenni nyilván évek munkája grafikusként is, de ha nekem sikerült elhelyezkednem bárkinek összejöhet. Szerintem...
Midas: nem konkrétan a modellezésnél használom (bár mudbox és zb mellé igen illdomos), hanem textúra festésnél (illetve jelenleg 90%-ban flash játék készítésnél...
Ha tabletet akartok habar en nem tudom modelezesnel mire lehet hasznalni akkor ajalom az ebayt ott szoktak lenni hasznaltak eleg jo arban en is ott vettem.
the world is mine
De be fogom egyszer mert tuti kelleni fognak.
Miért is nem lehet ezt egy egyszerû bios-chip cserével megoldani...
Hogy lekezelje a 8giga ramot.
Jó lehetne min spórolni családunkban, de az nem rajtam áll. Mondhatjátok, hogy oké, de az én családomban beteg emberek vannak, havonta tizenkétezret hagyok csak a patikában. Anyámat jelenleg pesten kezelik és a testvére képes innen naponta felhívni, hogy mi van vele, és akkor képesek órákat beszélgetni mindenféle sarokreszelõkrõl. Amit még meg is érteném ha hálózaton belül ingyenes lenne de nem az, mert vonalasról hív mobilt ami havonta, most !!18ezer!! volt. Ha minden igaz most megadják nekik a közgyógyot, de lehet, hogy most sem. Ráadásul meg sem kapják a pénzüket mert a gyámügynél kirendelt akárkihez fut be, aki tavaly januárban pölö 1200ft-ot adott egy hónapra. Amikor bementem és ugyan már szóvá tettem, hogy ez még a gyogyójukra sem elég akkor nagy kegyesen elintézték a részletet a villanyra, különben a tisztelt hivatal befizette volna az egészet egy összegben. Ráadásul mikor én is kínkeservesen elhelyezkedek erre jön egy nyamvadt válság és kitesznek mindenkit. Még ez sem panaszkodás mert tudom, hogy nálunk rosszabb helyzetben levõk is vannak. De senkinek nem kívánom ezt.
Már vagy egy hónapja öt húron pendülök mert kiszakadt a dé.
Na ez volt panaszkodás.
Le a kapitalizmussal... utópisztikus kommunizmust. lol.
De ez még mindig nem az a fórum, úgyhogy megengedem a moderációt.