Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rooney8
én most ncloth-al "szórakozgatok" 😄

ha ilyenre gondoltál, akkor itt vannak olyanok 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Én éppen egy animációs kisfilmen dolgozok....csak egy olyan problémába ütköztem hogy fogok hozzá hangokat szerezni 😄😄😄:😄

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Peetmaya
az apróbbak nem😊
na de mostmár kezdtünk picit ilyen vallási izébe átmenni. Szal nyomás alkotni!😊 Ki mit csinál mostanság? Képeket képeket!!!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

rooney8
de a bogarak látnak minket, nem? 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
ööö... eltévesztettem volna a fórumot, és ez a zárt osztály? 😄 (bár ide való vagyok, mert néha én is filozofáltam hasonlókon 😄)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Garou
Hm, olyasfajta érzés, mint mikor a bogarakat figyeled közelrõl, és tudod, hogy fogalmuk sincs róla, az õ univerzumukban te nem is létezel, pedig bármikor megölheted õket, és akkor hirtelen: mi van, ha téged is így figyel valami, amirõl te nem is tudsz?<#vigyor4>

Megnyugtatlak, figyel...

<#hehe><#pias>

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Wearwolfff
Mondjuk bennem már amikorra csak visszaemlékszek mindig is volt egy elnyomhatatlan tüske, hogy valami nem stimmel ezzel a világgal. Nem, tudom értelmesen kifejteni. Egyszerûen csak érzem.

Szégyen de a Wachowski páros megelõzött. Kár pedig hülyére kereshettem volna magam vele.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Peetmaya
lol😊 ez azért nagyon durva. Tényleg teljesen úgy néz ki, mintha meg lenne ps-elve a dolog, vagy egy 3d-s composite vagy valami😄
thx a linket!

ibor90
bocs link

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

ibor90
ilyenkor erõsödik az az érzésem hogy tényleg az egész világ egy 3d-s programmal van csinálva és az egész mögött egy hatalmas game engine van 😄
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1215824/A-fruit-halves-Meet-red-green-apple-split-personality.html
ezek meg a bugok...itt pl egy elrontott textúrázásra láthatunk példát

sztem erre az elméletre vallást kellene alapítanom....lehet megérné 😊

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Én mennék csak melózom :/

Peetmaya
Jééé egy Lekonel! Hát téged is régen láttunk errefelé😄

CSumicsacsi!

Vki megy innen okt 9 én a telekomos rendezvényre?

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Wearwolfff
flood <#ejnye1>

egyébként meg az autodesk honlapjáról egy pitiáner kérdõív után.

Globagábor
ja, és ha birtok és le lehet tölteni a Maya demóját, akkor küldhettek erre az e-mail címre linket is:
[email protected]
Elõre is köszi

Globagábor
bocs, letölteni

Globagábor
A Maya demóját hol lehet letötleni,vagy le lehet eggyáltalán tölteni?
<#conf><#conf><#conf><#conf><#conf><#conf><#conf><#conf><#szomoru1><#pardon1>

P,Q ???.......beteg vagy 😄😄😄😄 😄

Magnificat
nálam a sok os miatt kellett a sok partíció (csak 2 primary partíció lehet egy hdd-n, és csak a linuxot lehet logikaira pakolni). így a 4-5 os miatt ugye már 4-5 db partícióról beszélek, emellett a maradék helyet felosztottam munka és vegyes partícióra... így most a 2 vinyón van 9 partíció, a külsõn kettõ, +3 daemon tool és egy dvd író... a betûk pedig minden os-en ugyanúgy van kiosztva, elsõnek (c) az aktuális OS partíciója, majd az adatpartíciók (D, E), majd a Work partíció (F), O, P és Q (tehát a vége felé) a többi OS, az X a dvd... a work után vannak a daemon eszközök...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Wearwolfff
Én sem értem ezt igazából. Az egyik haveromnak volt mániája, hogy egy 120as vinyót felosztott 4x40 gigás particiókra. Hiába mondtam neki, hogy ne csináljon négy egyformát, hisz néha még kettõt is nehéz megkülönböztetni.. Ha kell két harmincas akkor az egyik legyen inkább harmincegy. De õ nem hallgatott rám. Viszont valami különös oknál fogva meg is tudta õket különböztetni. A fene sem érti.

Peetmaya
nem az volt a baj igazából, hogy a C/D-t keverte össze, hanem hogy a labeleket is. Az adatwinyómnak a labelje data volt, de az xp telepítõ system xpx64-nek írta. Amikor töröltem a partíciót, akkor vettem észre, hogy a partíció mérete túl nagy volt, szóval nyilán én basztam el, lehettem volna figyelmesebb, de azért ez mégiscsak butaság xp részérõl, hogy összekeveri a labeleket...
win7 telepítõ már úgy írta ki nekem is hogy disk0 meg disk1 és azok még szétosztva, összesen 4 partíció.

Magnificat
nah basszus, betegebb vagyok mint tegnap, pedig mintha már javultam volna hétfõhöz képest...

Magnificat
én meg a würthös munkánál is 1-2 naponta kiírtam dvd-re az állást... meg volt egy tartalék mentés a hordozható vinyómon is... Én alapvetõen arra szándékozok majd haladni, hogy dvd helyett majd vinyókra fogom pakolni az adatokat... 18k-ért (külsõ házzal 20-21k-ért) van 5400-as 1 TB-s vinyó, ami olyan 230 dvd-nek felel meg (ami 92 forintos dvd árnak megfelelõ). az 5400 rpm meg bõven elég backup tárnak... Igaz, tudok olcsóbban is dvd-hez jutni ennél, de ez törölhetõ, kevesebb helyet foglal, mint két 100-as és egy 25-ös pakk dvd, és gyorsabb... szóval hamarosan kb erre szándékozok ráállni...

amúgy a kavar alapvetõen abból áll, hogy az a címke, amit ad a windows a partícióknak, teljesen szabadon konfigurálható... nálam pl van disk0 és disk1, és ha xp x64-et bootolok, az a disk1 2. partícióját indítja (és xp-ben is az lett beállítva, hogy ez legyen a C partíció, míg a disk0 valahol a g környékén kezdõdik 😊 ). Szóval az, hogy milyen betût kap, az nem azt jelenti, hogy a partíciós sorrendben is az adott helyen van... én ha több hdd-t tartalmazó gépre teszek os-t, a telepítõ idejére mindig lehúzom azokat, amikre nem megy a telepítés... így a legkisebb az esély arra, hogy belezavarodjak, hogy sda1, vagy sdb3 😄

én az új gépepembe úgy fogom csinálni h veszek 2 db 1 terrás vinyót az egyik a backup lesz és beállítom h hétvégén éjjszaka csináljon mentést az No.1-es wincsirõl.

Peetmaya
hát ez érdekes volt...
délelõtt win telepítésre szántam el magam, mert próbaképp 20gb-os partícióra raktam fel a win7-et, aztán elkezdtem használni, és úgy maradt. Betelt a winyó, nem voltam képes dolgozni rajta, szóval meg kellett cserélni a rendszerpartíciókat. 60gb win7nek 20gb xp-nek. xp telepítõvel kezdtem, ott a partícióknál csöppet össze volt gabalyodva a dolog, a labeleket rossz partícióhoz írta ki, illetve a meghajtójelek is fel voltak cserélõdve, szóval sikeresen letöröltem az adatwinyóm partícióját. Ráment az egész délelõttöm, mire sikerült a partíciót visszaállítani. Csúnyán sok értékes adatom veszhetett volna oda, szóval nagy mázlim volt... Tanulság, ha dolgoztok épp valamin, mindig legyen backup, a befejezett munkákat meg archiváljátok, mert nem tudhatjátok, mikor lesz rá szükség újra... Szerintem már elég olcsó a dvd ehhez.

off vége

Magnificat
huh, de kemény volt ez a sportnap, fõzõversenyen indultunk, babgulyás kategóriában, volt vagy 30-40 csapat, csapatonként 2-20 fõvel 😊 jó fárasztó volt, de jót ettünk-söröztünk, most itt az ideje aludni egy kicsit...

mai nap kulcsmondata: szórakozzatok sokat amíg lehet (de ésszel, és tisztességgel), és mindig tartsatok sok backup mentést a fontos adataitokról 😄

ibor90
hmmm hát jó ez az új ZB, de hiányolom belõle pl a zmappert meg nemtom nálam win7 alatt nem akar menni az a kis .bat fájl amivel a .tif bõl .map-ot csinál és maya egyáltalán nem akarja megjeleníteni a .tif-es disp mapot azt írja hogy nem tudja megnyitni a fájlt......:S :'(

Nem tudom, csak olyan érzésem volt néha mint ha rúdon rángatnák az ûrlényeket.

"(A majom is fullCG karakter) "
*elvörösödik*
ibor90

Boba
Mi a baj a kezi animmal? Plane olyan objecteknel, amit nem is lehet lemocapolni... (es ugye a mocap utan baromira sok tisztogatas jon, es pont azok a reszletek kerulnek bele az animba kezzel, amitol jo lesz az anim)

Amugy a District9 tenyleg jo volt, de engem sajnos mar tobb film is atvert, hogy mi CG es mi nem cg. Karib tenger kalozai peldaul... majom, valaki? (A majom is fullCG karakter)

Az biztos

the world is mine

Szerintem csak a lények mozgásánál lógott ki a lóláb, sokszor úgy tûnt mint ha kézzel animálták volna az egészet.

Amúgy lecsekkoltam az új Zbrusht, és hát huhh, baromi jó. Még nem ástam nagyon bele magam, de van pár hasznod újdonság. A Zsphere II-t meg még nem találtam meg. 😄

Bár az interface-ét azóta is utálom, akkor szokott a monitorba landolni valami amikor több óra munka után csak azért se hajlandó valamit megcsinálni. Hogy ha valamiben torony magasan legjobb a Maya, az az interface és az átláthatóság.
Magnificat
nah most néztem meg a district 9-t... a film hangulata tetszett, bár történetileg azért nem ütött túl nagyot számomra, kissé többet vártam. szociográfiának jó volt, bár kissé sablonos volt számomra itt-ott... Viszont a CG itt ahol van kenterbevert bármit, amit eddig láthattunk... alig volt olyan pillanat, amikor kiláttam a CG-t, ami még a legnagyobb filmeknél is sokkal gyakrabban történt meg... Szóval ejha... 8/10

Magnificat
én még meg is lehet, hogy fel tudok utazni 😊

én sztem kérek szabit arra a napra

Wearwolfff
Basszus! ilyenkor sajnálom, hogy nem Pesten lakom. Ha most nem vettem volna memóriát fel is tudnék utazni rá.

Magnificat
hát kemény volt ez a szint-összerázó buli... inkább majd alvás után részletezem 😄 bár annyira talán nem is kell 😛

Peetmaya
hát, akkor ezekszerint 2010-re se javítottak semmit... mind1, nem erõlködöm akkor vele, teljesen felesleges amúgy is. Sima maya node-okból is összerakható a mia material amúgy, azokkal meg tök jól mûködik az összes pass...

Campo nem tudok sajna

Campo
Üdv, tudna valaki olyan 2009 Personal Lerning Edition linket adni amin tényleg fent van és nem az Autodesk honlapjára mutat amin csak a 2010-es van fent?

Rossz az aki rosszra gondol. De hülye aki nem.

ibor90
beauty ra meg direct irradincere jót kaptam de a többi simán egy fekete kép lett azok közül amit mondtál

Peetmaya
azt próbáld ki Ibor, hogy tudsz-e mia_x_passes-el passokat renderelni, pl diffuse material color, vagy direct irradiance, material incidence/material normal, reflected material color stb...

Garou

ibor90
ha mondod mit, kipróbálom neked

Peetmaya
kicsit átnéztem a 2010 helpjét, és ott nem írják azt, hogy a mia_x nem mûködne a passokkal seamless mostmár, lehet bele kéne lesni.

Wearwolfff
lol. Tegnapelõtt és ma is pontban éjfélkor postoltam. Azért ez már tehetség, pedig ki sem számoltam. 😊

Wearwolfff
Bár szerintem egyes weboldalakról, vagy újság cdmellékletekrõl(ha volt ilyen) még beszerezhetõ lehet a Maya 8.5 Personal Learning Edition. Abban nem volt idõkorlát, csak az a csúnya vízjel a renderben. Szóval amíg csak modellezik valaki és nem akar renderelgetni akkor szerintem az is bõségesen megfelelõ amíg valaki megtanulja az alapokat.

Garou
A szoftverkövetés megint más tészta, az a már meglévõ programodra érvényes.

Ha nem akarsz Blenderezni, mert neked Maya kell, és arra meg nincs zseton, akkor sajnálom, majd pár év múlva.

Globagábor
amúgy találtam 412000 FT -ért is !
AUtodesk Maya Unliomited éves Softwerkövetés

Globagábor
Akk .,ha nincs 1,5 millióm ,akkor nem tom megvenni.
(akkor majd pár év múlva.)

Boba
Zsortolodni szabad... kell is. 😄