Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wearwolfff
Csak ilyen vágásokra én a Soundforge-ot használom. De neked akkor nem zeneszerkesztõre van szükséged hanem videovágóra. Például Sony Vegas. Jó a Magix-et is használhatod mint mondtam videóvágásra. De annak korlátozott számú videosávja van, és vágóhatásai még kevesebbek.

Szóval nem tudom. Erre a célra mindenképpen videovágó.
Én azt senkinek sem ajánlom, de a Moovie Maker is alkalmas erre.
De mindezidáig nekem a Vegastban a legkönnyebb kiigazodni.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

ibor90
nincs egy kicsit kiégve a kép?

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Csak annyira kellene hogy megvagni a zene hosszat meg szedtem le beszelgetest repulogep es az iranyito torny kozott azt kellene ossze vagni egy repulos videomhoz. szal semmi komoly.
Amugy a vue tenyleg nagyon jo, persze csak terrain generalasra semmi szerkeszto cucc nincs benne.

the world is mine

Garou
Na, csak nem sikerül beszúrni, pedig nagyon igyekszem:

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Garou
Ez a Vue nagyon jó lehet, régóta nézegetem, be kéne szerezni. Addig meg marad a jó öreg Terragen 1:

Garou
Rooney:

Állítsd a képformátumot png-re, az enviromentet meg ne állítsd, mert ha hozzányúlsz, már olyan lesz a háttérszín is, azt hiszem. Hagyd standardon és menjen a png render, akkor jó lesz.

Wearwolfff
Egyszerû zene vagy hangszerkesztõ?? Attól függ mit akarsz belõle megvalósítani. Mennyire legyen élethû a dolog. És mennyire van valamennyi zenei elõképzettséged. Mondjuk tudsz e
kottát olvasni. Olyan, hogy egyszerû nincs mindegyiket jól ki kell tanulni.

Ha tudsz akkor mindenképpen valami kottás midi szerkesztõ megoldást javasolnék. (guitarpro)
Bár ennek elõnye és hátulütõje is van. Példának okáért elõny az, hogy a kész mû mérete marha kicsi(kilobyteokban gondolkozz) ebbõl adódik a hátrány is, hogy nem a hangot tárolja hanem hivatkozásokat, amivel a hangkártyád szintetizátorából ki tudja csiholni a hangokat. Vagyis minél jobb hangkártyád van annál jobb szinti van benne, annál jobban szól. De ha összekötöd a progit egy külsõ mondjuk yamaha keyboardal akkor még istenkirályabbul szól.

Ha ennél egyszerûbbet akarsz akkor ott vannak a hangmintás szerkesztõk. ( eJay, Magix Music, Cubase, Cakewalk, etc.) Mondjuk egy trance zene 4/4 ütemben van, és a hangmintákat is általában ütempontosra szerkesztik. Neked nem kell mást csinálnod, mint csak egymás után rakoskatnod a hangloopokat és effecteket. Persze a loopokat nem te rakod össze ezeket lehet kapni cédén ilyen hangmintákat. Jó csomót be kell szerezned hozzá, hogy legyen mibõl válogatni. De ezeknek van mikrofon támogatása is, szóval akár rá is dudorászhatsz ha akarsz. A magixet egyben használhatod videóklipvágásra is.

Bár én mindenképpen a reasont javaslom. Jó kell két hét mire beletanulsz a drótozásba, és a különbözõ tekerõk és csúszkák használatába,de ha nem adod fel és nem bolondulsz bele akkor jócskán megéri a belefektetett idõt. Ezt használhatod egyben midire és hangmintával is. A legnagyobb az egészben, hogy már az alapdvd tele van hangmintával, mivel a program összmérete, jó 80mb.

Egyébként meg nincs olyan, hogy könnyû zeneszerkesztõ, ahogy könnyû 3D szerkesztõ sincs.
különben meg olvasgasd ezt a blogot.

Animhoz akarsz zenét szerkeszteni???

ibor90
Aduacity - ingyenes

tudtok valami egyszeru zene vagy hang szerkesztot?

the world is mine

rooney8
Hali!

Hol lehet beállítani, hogy a kamera háttere semmi ne legyen? Az enviroment-nél van background color, de ott nem lehet, csak a színt állítani.

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
annyira rég használtam a maya-mat, hogy fel se tûnt, hogy valami miatt kegyetlen belassult... a templomomat nem vitte csak iszonyat akadozva, nem is segített semmi, csak hogy újradobtam ghostból a wint...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

A vue elkezel akar milliard poligont is te csak egy lebutitott cuccot latsz es mikor a mayaba beviszed akkor is vue scene lesz azt is irja ki az outlinerben, szal sztem a vuet futatja haterben csak megkapod a maya eszkozeit is, de nem vok gep zseni szoval nem tudom igazan 100% hogy csinalja.

the world is mine

az xStreammel betelepul maya ala mint egy plugin de eleg bonyolult hasznalni meg hulyen hozza ossze scenet pl nekem a nap helyen egy nagy fekete korong volt 😄 Szoval nem bir mindent beimportalni.
Az a 650 milla ugy jott ossze hogy egy fullra benovenyezett sziget volt. Ami jo volt hogy egyaltalan nem laggolt semmi vitte mint a rongy.

the world is mine

hát nekem még mayát meg vuw-t nem sikerült összehoznom......nem tudom h lehetne implementálni egymásba a dolgokat

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Peetmaya
650 milla poly? azért az szép, annyit még nekem sem sikerült lehúznom. mondjuk nem is próbáltam, de akkor is😄

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
650 millió poly? disp map tesszelációval?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Amugy 650 millio poligonnal 70% memoriat hasznal fut par progi is winamp msn ilyesmi explorer szoval nem tudtam meg megnezni 3 giganal mi lesz 😄

the world is mine

Kb mondjuk en nem huzom le ennyire de en is sokkal tobbet vartam tolle. Tobb latvanyt; amiben kellemeset csalodtam az a transformers volt vegre megoldottak a kamera beallitasokat 😊

the world is mine

Magnificat
nah túlestem a G.I. Joe-n... hát nem vagyok oda a 40-50 perces akciójelenetekért, pláne nem, ha ennyire elszúrják sok helyen a dinamikát... Egynek azért nézhetõ volt, nem is vártam sokat a filmtõl, de kevesebbet kaptam sajna... ráadásul a "poénoktól" 99%-ban csak az arcomat csikartam... az eleje még egész lekötött, a végén már vártam, hogy vége legyen... 10-bõl 4 pont...

kicsit sotet az egesz

the world is mine

Wearwolfff
Már nem is tudom hányadszorra próbálom a világítást. Nekem ez nem megy. Azt hiszem jegelem egy kicsit a dolgot és megvárom azt a Peet féle tutort. Addig meg inkább kivárom a GI+FG rendert.

Mostani próbálkozásomnak ez lett az eredménye.

vue-val maya alatt de mivel ezer eve nem mayaztam igy orultem hogy ez ossze jott 😊

the world is mine

Peetmaya
Fák, növények?
Árnyékok?
Vue-val csinálod?

Egy kis fun nem valami nagy szam, magnificat jelentos turelme is hozza jarult az elkeszuleshez 😄

the world is mine

heh?😊

the world is mine

virus.. vagy trojai..feladatkezelo mit ir?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Ettol fuggetlen akkor meg mindig kintebb vok 800 mega rammal 😛

the world is mine

Nem tudom sosem rajongtam az ilyen alaplapra integralt cuccokert, de ez mar hd-s kartya szoval elvileg nem olyan rossz meg photshop is kozolte indulaskor hogy fasza es valami extra gyorsitasokat bekapcsolt. Meg ami vueben eddig csak egy doboz volt az mostmar rendes modelkent renderel 😄

the world is mine

Magnificat
hát a 9400GT és az alaplapra integrált 9400M nem ég és föld azért egymáshoz képest 😄

Ne idegeljel majd pont alaplapra integralt kartyat veszek 😄
Az alaplap egy asrock g31m-gs intel ich7 chipset-el, 4096 MB DDR2 800 MHZ MEMORY 800mhz,
NVIDIA 9400GT 1GB DDR2 GRAPHICS CARD WITH TV OUT,
INTEL CORE2QUAD Q8200 9.32 GHZ 4MB CACHE 1333 CPU.
Kb ennyi, tegnap a mayat mar megfektettem par vue-s scenevel 😄, de igazabol meg nem tudtam ugy igazan kiprobalni mondjuk eleg gatya hogyha nem hasznalja mert elvileg az alaplaba 8 giga memoria bele ferne azt irtak ebayen.
Majd meg a biosba bele nezek habar en azt nem szeretem piszkalni mert gozom sincs mi mi mit csinal benne.

the world is mine

Magnificat
meg írd már be pontosan a proci, alaplap, ram, vga típusait... úgy olvastam, hogy 945-ös intel alaplapokban is lehet ez a gond, mert 32 bites az adatbuszuk (mégha fogadják is a 64 bites procikat is). meg azt a memory remap-ot csak meg kellene nézni, pl 965-ös lapoknál megoldja 😄

Magnificat
most jutott valami az eszembe... a videókarid ugye még véletlenül sem alaplapra integrált? (9400-asról beszéltél, de abból si van integrált). Szóval integrált vagy sem? mert ha igen, akkor érthetõ, hova lett a 800 mega ram... Abban igaza van a többieknek, hogy a usable arra utal, hogy mégsem ismeri fel (legalábbis használhatja a windows) azt a 800 megát (viszont kipróbálhatod, hogy fel tud-e menni 2 giga fölé egy progi, pl a maya, a 64 biteseknek fel kell hgoy tudjanak menni). szóval én mondtam butaságot

Magnificat
ha nem oldja meg, és nvidia videókarid van, próbáld meg be vagy kikapcsolni (attól függ min van) a triple bufferinget a maya-nál (driverben)

Peetmaya
persze hogy használja, ez az egyik fõ lényege a 64 bitnek...

regie nekem ilyen akkor volt, amikor a régi beállításokat akartam átvinni 2008-ból 2009-be. Ha ez a helyzet, próbáld meg úgy elindítani a maya-t, hogy telepítés után nem importálod a beállításokat, hanem az alap beállításokat használva hozza létre a config file-okat. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor sajnos nem tudom.

hasznalja mindet

the world is mine

Köszi a tippet. Kipróbálom

rooney8
megnéztem faq-ban...

"4gb memória van a gépbe, 64bit-es operációs rendszert használok, de még se látja a gép az összes memóriát, mi a teendõ?
Be kell lépni a gép BIOS-ába és megkell keresni a Memory remap funkciót, ha megvan akkor kikell kapcsolni, vagy ha ki van kapcsolva akkor meg be kell."

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

rooney8
win 7 topikban már többen írták ezt... ha jól emlékszek akkor a biosban kell valamit állítani

Wearwolfff
Nekem is volt már ilyen egyszer kétszer. Kiürítettem azt a temp könyvtárat utána elindult.

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Maya 2009 a következõ hibaüzenetet adja indításkor:
Maya error
Remélem valaki tud segíteni,
Elõre is köszi!

megoldodott Magnificat mester azt mondta hogy a win hasznalja azt a 800 megat a tobbi meg a szabad memoria.
En most egy dbig biztos nem veszek megint szerintem folosleges allandoan olni bele a zst emlexem mikor megvettem a core dout ott is pofara estem mert azt hittem milyen bivaj eros lesz es nem volt olyan oriasi kulonbseg.

the world is mine

Peetmaya
ez érdekes, nekem 4gb-ot ír, nincs mellette a ( )-es rész...
core2quad? zsír😄 nekem csak q6600 van. Majd ha lesz 8 magos, akkor cserélek. de akkor aztán 12gb ram 8 mag és valami nagyon jó vidikártya mostmár. Valszeg ati lesz, nvidia-ból elegem van picit, maya alatt bugos.

De a masodik kepen levon mikor masik helyen vok azt irja ki hogy 4 giga most total nem ertem amugy a winver csak egy verzio szamot adott valami 6.2 meg hogy 7 es szeria.
Amugy ha rendszer gazda vagyok miert nem masolhatok a c particiora es miert kell a rendszer gazdaval beszelnem?
Utalom ezt a linuxos hozza allast ha ki akarom torolni a windows konyvtarat akkor ne akadajozon mar benne.

the world is mine

egy 9400 as gt van benne 1 gigas

the world is mine

Peetmaya
nem lehet hogy rendszermemóriaként használja a maradék 800-at? Illetve ha fél gigás videokártyád van, akkor az elviheti a nagy részét, nem?

Magnificat
uhh, passz... 64 bitesként mind a 4 gigát látnia kellene... nyomsz egy printscreen-t a winver-rõl? (futtasd le a parancsot: winver), meg a sajátgép tulajdonságairól is...

magni foltettem a win7-et megneztem kiirta hogy 64 biteskent telepult es azt irja ki hogy 4 giga memory ebbol usable 3.19 ezt miert? most 800 megaval mi lett?

the world is mine

Magnificat
milyen kiterjesztésbõl?

Sziasztok! Hogy lehet karaktert betölteni a mayába?
ibor90
én pl az új zb-vel egy ilyen 5 perc alatt nyomtam egy ilyen bogarat, csak úgy szórakozásból, próbaképp
a topológiáját elég rosszul csinálta meg szóval valszeg ha ezzel a zsphere módszerrel csinálok vmit akkor azt mindenképp retopologizálni kell
bogár1
bogár2
bogár3