Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Para.
Nekem vegul is bejott a transfromers 2 igaz az ikrek nekem sem tetszettek de pl a kis vakarek robot poenos volt mondjuk a sztori tenyleg nem vetekedhet a dc9-el azt jol kitalaltak es a kivitelezes is jol sikerult.

the world is mine

Wearwolfff
De írtam miért nem váltok olcsóbbra. Azért mert csak úgy lehetett volna, ha kifizetek egy öszegben minden addigi kedvezményt, meg bekötési díjat, meg minden szirszart. Ahogy kiszámoltam, jobban jártam vele, ha úgy hagyom ahogy van. Meg egyébként is havi nyolcat még úgy ahogy kinyögök, de ötven valamennyim már nem volt egyszerre. Meg különben is csak télen gáz amikor jön a csillagos gázszámla.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Wearwolfff
Amikor kér curve-ot összeteszel akkor két lehetõséged van. Az egyik, hogy megtartod az eredetiket (keep original) vagy nem.

Ha megtartod az eredetiket akkor normálisan tudod mozgatni az új vonalat. Ámbár ha az egyik eredeti vonalat elmozdítod akkor úgy tûnik mintha a vonalad fele mozogna, de ez nem igaz. Arról van szó, hogy emlékszik az Atachra és emlékszik a két vonalra. Vagyis ha elmozdul az eredeti vonal akkor az újnak a felét is elmozdítja vele arányosan, hogy egyformák legyenek. Ez addig így lesz amíg ki nem törlöd a history-t. Vagyis, hogy felejtse el mibõl készült.

Ha nem tartod meg az eredetiket akkor is emlékszik rá, hogy mibõl készült ami az az outlinerben látszik rögtön alatta lesz. Szóval vagy törlöd a history-t megint, vagy az outlinerben törlöd ki a felesleges dolgot.

De ez minden mûveletre igaz, ha loftolsz, extrudálsz, akkor is emlékszik a vonalakra, így nem kell a vertexekkel vacakolni, mint poligonban, hanem csak a vonalak vertexeivel. Ha változik a vonal változik a modell. Mármint amíg ki nem törlöd az elõzményeket. Ergo nurbsben bármit csinálsz is mindig emlékezni fog az eredeti vonalakra egész addig amig nem törölsz egy history-t.

És ha több vonalat akarsz összetenni(meg minden mûveletnél), akkor a kijelölés sorrendje játszik. Bár én mindig egyszerre csak kettõt teszek egybe.

Konklúzió: Töröld ki a history-t és normálisan fogod tudni mozgatni a vonaladat. remélem érthetõ volt a magyarázat.

Magnificat
btw bepótoltam régi elmaradásomat, megnéztem a transformers 2-t... hát a kamerakezelést leszámítva (ami fejlõdött, de mondjuk volt is honnan) szvsz gagyibb lett mint az elõzõ... Pláne a "poénok". Esküszöm csíkosra csikartam magam az ikreken, az "itt vagyok a golyói alatt"-on, a sok kis konyhai puffogtatós kulcstartó-roboton, stb... nem tudom minek kell ilyenekkel elbaltázni, elbagatelizálni a dolgokat, ezek nálam a tipikus Jar Jar Binks szindróma tünetei... A dialógusok is írtó gagyik... látványos volt, de 10x jobban ki lehetett látni az effekteket is, mint pl a District 9-ban, ott sokkal élethûbb volt minden...
szóval nekem 4/10

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
Midas: faluban gondolom örülni kell ennek a netnek is, nálunk Ózdon (40k fõ) is alig val lehetõség választani...

montressor: nem vagyok túl járatos a nurbs-ban, de én úgy szoktam, hogy megrajzolom a két curve-öt, és utána úgy attach-olom, hogy egy új görbét adjon (és blend-del csinálom asszem), és utána törlök historyt az elkészült görbén... ezt használom fel. Amúgy a nurbs felületek létrehozásnál szerepe van a CV-k számának, sorszámának (!), és görbék irányának is, szóval pontosan nem tudom mi okozza, nagyon rég használtam már ilyenre, nálam általában kimerül az egy görbe + e mentén extrudálás témában...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

sztem probald ki
schorby
ha ataccsolsz nem törli ki a 2 eredeti curvét
ezért biztos véletlen csak az egyik curvét mozgatod, amitõl örököl tulajdonságokat a nagy curve, ezért úgy néz ki mintha csak a fele menneûsztem
Miert nem valtasz valami olcsobra ha az annyira draga? amugy

the world is mine

reggelt!
#25719 es #25712 -re valaki? Magnificat Te biztos tudod a valaszt. Aki ilyen remek tutorialokat csinal, annak tudnia kell 😊
koszi
Magnificat
engedelmeddel ezt már töröltem, de elolvastam, és sajnálom a helyzetedet (sajna manapság senkinek sem könnyû, nekem is a nyakamon a megélhetési gond, a suli, stb...)

Wearwolfff
Bocs késve írtam meg. Tudod lassan gépelek. Elkezdtem mielõtt írtál. Befejeztem.

Magnificat
amúgy gondolatmenetnek érdekes (bár nem értek veled egyet), ennek kitárgyalása viszont már tényleg nem a topic témája... ha gondolod keress meg msn-en és vitázzunk 😊

Magnificat
ez úgy kikívánkozott?

Ahhoz kepest eleg jo lett grat.
Itt a 8 megabites a legkisebb mar de szinte mindenki nagyobb csomagot vesz nekem is 20/10 es van a virgintol szoval a 100 megat feltolteni is par perc le meg mit mondjak mire megcsinalom a szenyot lejott a film hozza 😄

the world is mine

ibor90
aham szerintem is...am akkor elismondom a háttértörténetét 😄
szal ezt így ma gazdasági jogon dobtam össze...olyan 40 perc volt....csak így elvoltam de sztem ahhoz képest 😛 😊))

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Wearwolfff
Nos mi tavaly decemberben váltottunk szolgáltatót. Addig 1M/128k volt a net. Most 6M/1M. Szóval nekem jelen pillanatban mindegy.

Viszont amikor ezt beköttettük akkor még sokan voltunk és három gépre lett lekötve routerrel. Nos februárban anyám a pasijával együtt felköltözött pestre mert kórházba kellett költöznie. Azóta se jött vissza, mert rájött hogy ott mégiscsak jobb élni pedig két éve õ ragaszkodott ehhez a tetû faluhoz. De mindegy. Öcsém is felköltözött azóta valami albiba. Engem meg itthagytak egy 8ezres nettel amit csak úgy tudok fizetni, ha egy hétig csak kenyéren meg vízen élek. Nem túlzok tényleg.

Én mindent megpróbáltam, hogy lecsökkentsem, de azt mondták, hogy ez az én személyes magánügyem. Fizessek vagy ne fizessek és akkor kikapcsolják mondták. Egy lehetõség lett volna a módosításra, ha kifizetek minden addigi kedvezményt amit eddig jóváírtak. Ahogy számoltam így ugyanannyit fizettem volna le helyben mintha hagyom úgy ahogy van. Szóval hagytam. Most még megy, de mikor majd jön a több tízezres gázszámla majd megint három hónappal el leszek csúszva mint tavaly.

Ehh kapitalizmus. Nem értem mi baja van az embereknek azzal, hogy munkáért alanyi jogon jár minden. A világ összes pénzét meg egyszerre elégetik jelképesen. Megszûnne az éhezés és bûnözés 98%a. De amíg az emberiségen nem nõ túl az emberiség addig ez nem fog bekövetkezni mert élvezzük ha a másikat kihasználhatjuk és szenvedni látjuk. És azt hisszük azzal, hogy évente egyszer az adónk egy százalékát felajánljuk egy menhelynek már tiszta a lelkiismeretünk, míg a maradék milliárdokkal éppen Afrikában robbantunk ki háborút életek milliárdjait kioltva. És és-el nem kezdünk mondatot. És az is igaz , hogy néha szégyellem, hogy erre a szikladarabra születtem. Nem mintha máshol jobb volna.

Bár azt is tudom, hogy ez itt senkit sem érdekel. Álmodik a nyomor.

bejovos habar nekem a bore tul rucskos mintha szobor lenne marmint ko

the world is mine

bealitottam hogy remegjen a kamera de valamiert nem jott le, tul kevesre tettem nem akartam tulzasba vinni majd legkozelebb 😊 En mar ettol is boldog vagyok hogy ossze jott ez eddig ilyen alom volt marmint egy ilyen reszletes video.

the world is mine

Magnificat
egy kicsi shaky-cam-et is belennék (értsd ember kapja fel a kamerát, és nem egy daru 😄)

apro hulye kerdes: curve-t ossze attacholok, mozgataskor csak az egyik fele mozegy, miert?
ibor90
elõbb várok véleményt és csak utána mondok róla bármit is 😛

Ilettve , hogy ha valaki ért a swift 3d-hez akkor az létszuives adjon egy msncimmet mert kellene a modelezésbe segitség.
Hello az lenne a kérdésem, hogy a mayát és a swiftet össze lehete kapcsolni illetve hogy a mayábol h lehet flashbe exportálni , fájlokat, vagy adobe illustratorba?
Az otlet az volt hogy felkapja a kamerat ahogy jon az ufo, a vegso verziora tettem meg bluret mintha zoomolna nehol. Az ufo egy sima nurbs gomb ossze lapitva netrol egy metal textura igy is jo 2 nap volt mindennel egyutt.

the world is mine

Magnificat
és máris 35 perc helyett 35 sec alatt jött le, és így azonnal meg is tudtam nézni 😊 amúgy kicsit döcögõs, gépszerû a kamera (akár csak magamat látnám), de a táj tetszik (Vue rulz ebben 😄). az ufó nem valami "részletes" (gondolom azért, mert ilyeneket látni a tv-ben is, de ettõl függetlenül nekem nem akad meg rajta a szemem), viszont a kamera fókusz és hasonló értékei nagyon tetszenek... elüt még a "fotó minõségtõl", de egyáltalán nem rossz

Betomoritettem a videot mivel a rendereles miatt mast nem tudok ugysem csinalni.
Ha valakinek tul nagy volt ufo2

the world is mine

jo erre gondoltam en is 😊
na errol lenne szo
ibor90

'mijazawtf' ?
Garou
Montressor:

WTF???<#taps>

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
okés, monstantól akkor minden idejövõ látogatótól kéretjük beírni, hogy milyen nete van, hogy pakoljunk-e fel mázsás dolgokat... nekem spec nem végtelenül gyenge netem van perpill, de azért gondolni kell másokra is... részemrõl vita lezárva

hali!

birailt probalatom, ket kor egymas felett, ezeket osszekoti 3 egyenes, mint egy kolasdoboz teteje, alja, es ket oldal vonala, meg a szemben levo, ami ezeket osszekoti. Az a bajom, h megcsinalja a feluletet, de nem a teljes iven. Hogy lehet ravenni, h a hatuljat is befedje? Probaltam, h mas sorrendben megadni a szakaszokat, de mindig csak az elejet hajlando befedni...
koszi
Mondjuk ha kapasbol igy megindokoltatok volna, hogy lassu a netem letszi tomoritsd mar be akkor azt mondom np.
Mivel az en kornyezetemben ez nem nagyon jellemzo igy ilyen dolgok eszembe se jutnak.

the world is mine

Magnificat
de most komolyan... ha én a tutoromat mondjuk 400-600 mega helyett tömörítetlenül felb*sztam volna 50 gigásan, az kinek lett volna jó? mondtam volna, hogy hát majd leszedi aki akarja...

Magnificat
35 percet én sem várom ki a letöltésig, bocsi... és igazat adok Peetnek, legyünk már toleránsabbak másokfelé, én anno csináltam olyan tutort is, ami 640x480x16 szín (!)--ben ment, mert egy srácnak kellett, nekem meg modemes netem volt. szívtam egy ideig mire megcsináltam és feltöltöttem, de nem voltam rá lusta a többiekért... egy pár perces tömörítés meg esetleg a te feltöltésednél is már behozza az idejét, szóval pls legközelebb lehetõleg tömöríts, vagy számolj a következményekkel (sokkal kevesebben nézik meg). Ez a fórum pont nem a rászarásról szól (lásd mennyi mindenki segít a másiknak), szóval ennyit meg lehetne tenni...

Peetmaya
jó Midas, akkor legközelebb nem töltöm le. Tényleg nem állt itt pisztollyal senki, de akkor így meg leszarom...

Kezd egy kicsit elegem lenni ebbõl a fórumból. Miért kell mindenen megsértõdni. Még csak azt se mondtam, hogy jó vagy rossz a video, arra kértem, hogy tömörítse be, hogy gyorsabban letölthetõ legyen, vagy elérhetõ azok számára, akiknek lassabb a netjük (pl nyáron Magnak. Igen, nincs nyár, kössél bele ebbe is). Komolyan ennek mi értelme? Vagy én vagyok paraszt? Mert rám aztán bepöccen mindenki. De ha így van, áruld már el hol voltam bunkó. Azért nem nem írtad oda száz helyre, hogy plíz? vagy mit kellett volna, hogy te ne legyél paraszt?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Garou
Khm, ha már töltöm le, én akkor látom, hogy mekkora, de szerintem tökmindegy. Ha Peet bácsi megtisztel azzal, hogy véleményezi, akkor nem kéne így durcikázni szerintem...<#smile>

es valaki ott alt melleted pisztojjal hogy toltsd le?

the world is mine

Peetmaya
ok, 8mp-es video tömörítése vagy 12-16mp-be kerül, viszont a letöltésük között akár percekben mérhetõ különbségek is elõfordulnak. fórumra se a 3-8mb-os tiffeket toljuk fel, hanem a 100k-s jpg-et max...

Mert ez meg a vegso avi ezt meg szerkesztettem tettem ra lens blurt mintha fokuszalna a kamera meg ilyenek es ezt nem szoktam tomoriteni.

the world is mine

Peetmaya
ha nem final gatherrel világítasz be, akkor van még olyan lehetõséged is, hogy csinálsz egy gömböt, rádobsz egy surface shadert, az output colorba bedobsz egy file-t, ami lehet hdri vagy sima jpg is, tökmind1, és a gömb render statjai között kikapcsolod a primary visibility-t. Amúgy ha nem akarsz képet használni, akkor egyszerûen csak annyi kell, hogy a mia_material_xnél advanced reflection settingsnél beállítod, hogy max ray distance legyen valamlyen érték, ahol már nincs türközõdés, és fade to colorral meg beállítod, hogy milyen színt tükrözzön. Pl égszínkék vagy vmi, ezt te tudod..

Midas miért nincs tömörgetve a video? 4mp-re 88mb, kicsit túlzásnak érzem😄 xilisofthd video konverter, csodákra képes.

rooney8
köszi, majd holnap elszórakozgatok vele 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Garou
Csekkold ezeket:

Tutor1

Tutor2

A végén meg lõdd ki a láthatóságot, és menjen png-be a render.

Garou
Nyilván.

Mondjuk tegyél egy gömbre ilyen texturát, de mégjobb ha keresel egy HDRI képet (erdõset), majd az indirect lightning-nál berakod a hdri megvilágítást. Itt is ki lehet kapcsolni a láthatóságot. A hdri világításba meg becsatolod az erdõs hdri képet, és kész. Más fényforrás nem is feltétlen kell már akkor. A final gathert küld meg 400-ra mondjuk, global illumot kapcsold ki, a raytrace meg menjen 5-5-10 beállítással. Még ezer dolgot lehetne (kéne) állítani, de így már kaphatsz egy jobbfajta rendert nem túl sok idõ alatt.

rooney8
Hát nem nagyon akar sikerülni... Akkor leírom mit akarok csinálni 😄
Van egy terminátor modellem és azt akarom csinálni, hogy a modell mögé teszek valamilyen hátteret (pl. egy erdõ) egy plane-re. Oké, beállítom a textúrát. A termi modellre teszek egy mia material x-et és chrome-ra állítom. Aztán megcsinálom a rendert és ugye a háttér csak azon a részén tükrözõdik a termin, ahol közvetlen szembe van vele az erdõ (pl. ha a termi szembe van a kamerával, akkor csak a hátán tükrözõdik a háttér, az elején pedig fekete tükrözõdés van)... Nos én azt akarom megcsinálni, hogy mindenhonnan az a bizonyos "erdõs háttér" tükrözõdjön rajta 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Garou
Dehogynem

Lerakod a hátteret, majd az attribútumainál tudod állítani, hogy "primary visibility", meg ilyenek. Azt kikapcsolod, és az olyat, hogy látszódjon a tükrözõdésekben pedig benthagyod, szerintem mennie kell.

ma delutan eredmenye vegre a kamerat is tudom kezelni XD ufo

the world is mine

rooney8
Így jó köszi. Esetleg olyan nem lehet csinálni, hogy beállítok egy mia material x shadert, átrakom chrome-ra és ugye az tükrözõik és a "fekete hátteret tükrözi"... Na szval nem lehet beállítani, hogy ne tükrözze a hátteret? 😄

kossz megnezem

the world is mine