Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem vegul is bejott a transfromers 2 igaz az ikrek nekem sem tetszettek de pl a kis vakarek robot poenos volt mondjuk a sztori tenyleg nem vetekedhet a dc9-el azt jol kitalaltak es a kivitelezes is jol sikerult.
the world is mine
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
Ha megtartod az eredetiket akkor normálisan tudod mozgatni az új vonalat. Ámbár ha az egyik eredeti vonalat elmozdítod akkor úgy tûnik mintha a vonalad fele mozogna, de ez nem igaz. Arról van szó, hogy emlékszik az Atachra és emlékszik a két vonalra. Vagyis ha elmozdul az eredeti vonal akkor az újnak a felét is elmozdítja vele arányosan, hogy egyformák legyenek. Ez addig így lesz amíg ki nem törlöd a history-t. Vagyis, hogy felejtse el mibõl készült.
Ha nem tartod meg az eredetiket akkor is emlékszik rá, hogy mibõl készült ami az az outlinerben látszik rögtön alatta lesz. Szóval vagy törlöd a history-t megint, vagy az outlinerben törlöd ki a felesleges dolgot.
De ez minden mûveletre igaz, ha loftolsz, extrudálsz, akkor is emlékszik a vonalakra, így nem kell a vertexekkel vacakolni, mint poligonban, hanem csak a vonalak vertexeivel. Ha változik a vonal változik a modell. Mármint amíg ki nem törlöd az elõzményeket. Ergo nurbsben bármit csinálsz is mindig emlékezni fog az eredeti vonalakra egész addig amig nem törölsz egy history-t.
És ha több vonalat akarsz összetenni(meg minden mûveletnél), akkor a kijelölés sorrendje játszik. Bár én mindig egyszerre csak kettõt teszek egybe.
Konklúzió: Töröld ki a history-t és normálisan fogod tudni mozgatni a vonaladat. remélem érthetõ volt a magyarázat.
szóval nekem 4/10
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
montressor: nem vagyok túl járatos a nurbs-ban, de én úgy szoktam, hogy megrajzolom a két curve-öt, és utána úgy attach-olom, hogy egy új görbét adjon (és blend-del csinálom asszem), és utána törlök historyt az elkészült görbén... ezt használom fel. Amúgy a nurbs felületek létrehozásnál szerepe van a CV-k számának, sorszámának (!), és görbék irányának is, szóval pontosan nem tudom mi okozza, nagyon rég használtam már ilyenre, nálam általában kimerül az egy görbe + e mentén extrudálás témában...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
ezért biztos véletlen csak az egyik curvét mozgatod, amitõl örököl tulajdonságokat a nagy curve, ezért úgy néz ki mintha csak a fele menneûsztem
the world is mine
#25719 es #25712 -re valaki? Magnificat Te biztos tudod a valaszt. Aki ilyen remek tutorialokat csinal, annak tudnia kell 😊
koszi
Itt a 8 megabites a legkisebb mar de szinte mindenki nagyobb csomagot vesz nekem is 20/10 es van a virgintol szoval a 100 megat feltolteni is par perc le meg mit mondjak mire megcsinalom a szenyot lejott a film hozza 😄
the world is mine
szal ezt így ma gazdasági jogon dobtam össze...olyan 40 perc volt....csak így elvoltam de sztem ahhoz képest 😛 😊))
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Viszont amikor ezt beköttettük akkor még sokan voltunk és három gépre lett lekötve routerrel. Nos februárban anyám a pasijával együtt felköltözött pestre mert kórházba kellett költöznie. Azóta se jött vissza, mert rájött hogy ott mégiscsak jobb élni pedig két éve õ ragaszkodott ehhez a tetû faluhoz. De mindegy. Öcsém is felköltözött azóta valami albiba. Engem meg itthagytak egy 8ezres nettel amit csak úgy tudok fizetni, ha egy hétig csak kenyéren meg vízen élek. Nem túlzok tényleg.
Én mindent megpróbáltam, hogy lecsökkentsem, de azt mondták, hogy ez az én személyes magánügyem. Fizessek vagy ne fizessek és akkor kikapcsolják mondták. Egy lehetõség lett volna a módosításra, ha kifizetek minden addigi kedvezményt amit eddig jóváírtak. Ahogy számoltam így ugyanannyit fizettem volna le helyben mintha hagyom úgy ahogy van. Szóval hagytam. Most még megy, de mikor majd jön a több tízezres gázszámla majd megint három hónappal el leszek csúszva mint tavaly.
Ehh kapitalizmus. Nem értem mi baja van az embereknek azzal, hogy munkáért alanyi jogon jár minden. A világ összes pénzét meg egyszerre elégetik jelképesen. Megszûnne az éhezés és bûnözés 98%a. De amíg az emberiségen nem nõ túl az emberiség addig ez nem fog bekövetkezni mert élvezzük ha a másikat kihasználhatjuk és szenvedni látjuk. És azt hisszük azzal, hogy évente egyszer az adónk egy százalékát felajánljuk egy menhelynek már tiszta a lelkiismeretünk, míg a maradék milliárdokkal éppen Afrikában robbantunk ki háborút életek milliárdjait kioltva. És és-el nem kezdünk mondatot. És az is igaz , hogy néha szégyellem, hogy erre a szikladarabra születtem. Nem mintha máshol jobb volna.
Bár azt is tudom, hogy ez itt senkit sem érdekel. Álmodik a nyomor.
the world is mine
the world is mine

the world is mine
Ha valakinek tul nagy volt ufo2
the world is mine
na errol lenne szo
birailt probalatom, ket kor egymas felett, ezeket osszekoti 3 egyenes, mint egy kolasdoboz teteje, alja, es ket oldal vonala, meg a szemben levo, ami ezeket osszekoti. Az a bajom, h megcsinalja a feluletet, de nem a teljes iven. Hogy lehet ravenni, h a hatuljat is befedje? Probaltam, h mas sorrendben megadni a szakaszokat, de mindig csak az elejet hajlando befedni...
koszi
Mivel az en kornyezetemben ez nem nagyon jellemzo igy ilyen dolgok eszembe se jutnak.
the world is mine
Kezd egy kicsit elegem lenni ebbõl a fórumból. Miért kell mindenen megsértõdni. Még csak azt se mondtam, hogy jó vagy rossz a video, arra kértem, hogy tömörítse be, hogy gyorsabban letölthetõ legyen, vagy elérhetõ azok számára, akiknek lassabb a netjük (pl nyáron Magnak. Igen, nincs nyár, kössél bele ebbe is). Komolyan ennek mi értelme? Vagy én vagyok paraszt? Mert rám aztán bepöccen mindenki. De ha így van, áruld már el hol voltam bunkó. Azért nem nem írtad oda száz helyre, hogy plíz? vagy mit kellett volna, hogy te ne legyél paraszt?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
the world is mine
the world is mine
Midas miért nincs tömörgetve a video? 4mp-re 88mb, kicsit túlzásnak érzem😄 xilisofthd video konverter, csodákra képes.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Mondjuk tegyél egy gömbre ilyen texturát, de mégjobb ha keresel egy HDRI képet (erdõset), majd az indirect lightning-nál berakod a hdri megvilágítást. Itt is ki lehet kapcsolni a láthatóságot. A hdri világításba meg becsatolod az erdõs hdri képet, és kész. Más fényforrás nem is feltétlen kell már akkor. A final gathert küld meg 400-ra mondjuk, global illumot kapcsold ki, a raytrace meg menjen 5-5-10 beállítással. Még ezer dolgot lehetne (kéne) állítani, de így már kaphatsz egy jobbfajta rendert nem túl sok idõ alatt.
Van egy terminátor modellem és azt akarom csinálni, hogy a modell mögé teszek valamilyen hátteret (pl. egy erdõ) egy plane-re. Oké, beállítom a textúrát. A termi modellre teszek egy mia material x-et és chrome-ra állítom. Aztán megcsinálom a rendert és ugye a háttér csak azon a részén tükrözõdik a termin, ahol közvetlen szembe van vele az erdõ (pl. ha a termi szembe van a kamerával, akkor csak a hátán tükrözõdik a háttér, az elején pedig fekete tükrözõdés van)... Nos én azt akarom megcsinálni, hogy mindenhonnan az a bizonyos "erdõs háttér" tükrözõdjön rajta 😄
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Lerakod a hátteret, majd az attribútumainál tudod állítani, hogy "primary visibility", meg ilyenek. Azt kikapcsolod, és az olyat, hogy látszódjon a tükrözõdésekben pedig benthagyod, szerintem mennie kell.
the world is mine