Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibor90
amúgy csinál itt vki vmit?
mert én pl nem csináltam mostanában semmit mayában
Peettõl nemtudom mikor láttam utoljára vmit...lehet már több mint 1 év is
Mag te is elkezdted a buszt meg a templomot de azokról sincs semmi hír egy ideje
Impet nem is látni
Boba-t se
Bordy sehol
senki nem mayázik? szedjük már össze magunkat 😄 kellene vmi sg-s contestet csinálni vagy vmi...ilyen Artist Pubos heti skicc alapon ilyen heti speed modelling vagy vmi.. hogy ne csak punnyadjunk

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

schorby
PEET mester nagy rajongója vagyok, mégis azt kell mondjam most nem neki adok igazat. Midas úgy irta a videót linkelõ hozzászólását, hogy direkt csak a mozgást nézzük mert csak azért van a render és látja hogy belelóg a lába. Erre azt irjátok neki, hogy nem jó a kamera, az épület, és a színek és a renderminõség, (nekem valahogy egybõl lejött hogy azt nem kell nézni, mert nem arra ment a render) szóval no offenz de szerintem midas-t nem kell egybõl leírni bunkónak meg nagyarcnak, sztem ezen énis felháborodtam volna, fõleg hogy amire kiment az vid, a mozgás nekem kifejezetten teccik.
Na ennyi voltam hirtelen, mégegyszer no offenz, csak egy építõ jellegû hozzászólás 😊
Kossz bar szerintem nem. Volt egy epito jellegu hozza szolasod a 8-10% os gyorsitas a tobbi az trash mivel mar eloted en is megjegyeztem hogy bele maszik a talajba es vak sem vagyok szoval realizaltam a hibat.
Nincs bajom a kritikaval elmondom neked hogy a gnomon foruman havi tobb mint 30 fontot fizetek hogy kommenteljek a munkamat akik ertenek is hozza szoval van rolla fogalmam mi az epito jellegu kritika es szivesen is veszem ha tenyleg az.
De az ilyen furkalodosakat mar kevesbe. Es nem kell az egekig magasztalni en is leirtam elotte hogy dugig van hibaval.

the world is mine

Peetmaya
Midas, te egy seggfej vagy. már elnézést. Így kezdtem az egész véleményezést, hogy "wow, szép!"
Nem volt hq render? Hát nem, észre is vettem, szóvá is tettem, és építõ jelleggel mondtam, hogy mi az, amin alapvetõen változtatnod kellene. Elegem van ebbõl a fórumból, hogy mindig csak a sírás, picsogás megy. Fenébe is már, hogy nem tudja senki elfogadni, hogy igenis hibázik és hogy nem macerálásból írjuk le, hogy itt vagy ott picit javítani kell rajta, mert elüt, nemjó. Miért kell állandóan ezeket a köröket lefutni? Tudod mit Midas? Legközelebb, ha feltöltesz valamit, AKKOR SE véleményezem, ha pisztolyt nyomsz a fejemhez! Inkább lõjjél le.

Mag majd törölheted, bár eléggé visszafogtam magam, de elõbb hagyd meg pukkancs úrnak, hogy elolvashassa.
Többiektõl pedig elnézést kérek.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
na akkor javaslom menj, és szívj egy kis friss levegõt, és ne vagdalkozz itt mindenfele... bocsáss meg, hogy nem magasztalunk az égig, nem csókolgatjuk a lábad nyomát, még akkor sem, ha pl én annyira nem értek az animációhoz, hogy nem tudnám utánad csinálni egyhamar az adott videót... Minden hsz-ünkben adunk pozitív és javítani való részeket is, ez így természetes. ha nem tetszik, akkor viszlát... menj nyugodtan a külföldi topicokra, én nem tartalak vissza... Esküszöm ekkora arca még nem volt itt senkinek, amióta házigazda vagyok...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

akkor eszre vehette volna hogy nem eppen high qualityban van renderelve. Amugy semmivel sem kevesebb a masik ket video sem ha csinalnal egyet tudnad menyi munka van mogotuk.
Es rogton az elejen leirtam milyen jelegu anim, erre a kamera nem jo helyen van a fal miert kek es nem piros miert lany van benne miert nem fiu miert nappal es nem este. Ezt tuti nem is te csinaltad es hasnolok. Nincs bajom a kritikaval ha tenyleg epito jellegu de ezek a hozza szolasok a photshop topicban latok hasonlokat "ez szar" es hasonlo epito kritikak.
Kicsit lehetnetek pozitivabbak nezetek meg egy ket kulfoldi topikot ott mindenki pozitivan all a dolgokhoz, a masik szerintem mind1 hogy jutsz el a veg celig a megrendelot nem erdekli ha kezzel rajzolod sem meg vagy ezt a maya motion beepitett cucot hasznalod.
Csinalj egy lasztit es patogtasd mayaba aztan rendereld ki es meglatod miert csinaltam ezt a videot.

the world is mine

Magnificat
hóóó... hóóó vigyázz a szádra, viselkedj... az eddigi animációid hibái alapján jogosan feltételeztük, hogy nem te csináltad ezt a táncot, mivel ez messze jobb minõségû az eddigieknél. Peet nem animátor, õ shading és rendering témában van NAGYON otthon, szóval jogosan azt kritizálja, amihez ért, vagy ami nagyon szembetûnõ... Semmi támadó jellegût nem mondott, de te mégis nevetséges módon álltál hozzá az építõ kritikájához... vedd be a gyógyszereidet, vagy nem bánom, csinálj amit akarsz, de itt viselkednek kell...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

en csinaltam nem is tom mi az amirol te beszelsz amugy nem lattam ilyen mayaba epitett elorre kesz mozdulatokat ha arra gondolsz.
De animalj le egy ilyen repcsit aztan ha vegeztel rendereld ki. Probalj egy ilyen animaciot egy dobozba megcsinalni kezdesz folbaszni agyilag. Ha valaki tancol az ugye fol le mozog altalaban most egy fix kamera alasban egy kesz teremben igen nehez kivitelezni. Ezert megcsinaltam a karit aztan be exprotaltam a terembe ami hirtelen folfalt 2 giga ramot igy nehez volt mozgatni igy radobtam a talajra es ki rendereltem render kozben lattam hogy bele esik a foldbe de akkor mar ugy voltam vele hogy szarok ra mert kelett nemi siker elmeny is.
Amugy fogsz egy videot csinalsz sok print screent kozben nezed hogy adott mozdulatbol menyi ido alatt jut a masik pozicioba es eleg jol lehet haladni beteszed egy lapra a kepet es hozza igazitod a karaktert.
En igy csinalom.

the world is mine

Peetmaya
ezt most nem értem. miért jó az, ha belemegy a földbe a lába? ez most akkor motion capture, vagy te animáltad minden mozdulatot kézzel?

nem veszem mivel preview ba lett kirenderelve igy sokat nem varhatunk tolle 😄 tom hogy bele ugralt a foldbe ezt csak azert csinaltam hogy lassam milyen a mozgas mivel szerkesztes kozbe hiaba jatszom le nem jon ugy at.

the world is mine

Peetmaya
wow, szép. A mozgás nagyon jó, ha tényleg te csináltad, akkor elismerésem. Néhol úgy tûnik, mintha a földbe fúródna a lába, illetve én az egészet felgyorsítanám kb 8-10%-kal, mert így egy picit elvész belõle a lendület. A kamera nyugodtan mehetne közelebb, nagyon nem használod ki a teret. Ha hosszabb animot akarsz belõle csinálni, akkor viszont több kameraállás kéne és összevágni õket. Sorry, hogy ezt mondom, a render viszont borzalom, nincs benne semmi kontraszt, kompozíció, a minõsége meg rosszabb, mint bármelyik közelmúltban kiadott játék. csak hogy valami kritikát is írjak😉 ne vedd zokon, építõ jellegû kritikának szánom!

persze en csinaltam az utolso vertexig 😊 el is voltam vele de meg sok munka lesz vele a feje meg furan all meg a ruha is atkuszik nehol plusz bele ugralt a talajba. De eloszor megcsinalom fulban aztan majd szepen megdolgozom. Amugy koszi 😊

the world is mine

Magnificat
ez saját anim? mármint végig te keyframe-eltél? mert akkor respect

De orulok ha a mozgas okes szerinted thx.

the world is mine

Persze majd a vegsonel megcsinalom normalisan a kamera kezelest most csak a mozgast akartam megmutatni.

the world is mine

Wearwolfff
Figy, szerintem majd vidd közelebb a kamerát, mert így nagyon semmilyen.
A dinamika az rendben van szerintem.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Nah az utobbi ket napi ugykodesem meg nincs kesz egy hosszab anim lesz elvileg
dance

the world is mine

Magnificat
vagy shift + lasszózás...

Wearwolfff
Pedig van: edit menü invert selection.

koszi
ha van egy obim, kijelolve par pont, van lehetoseg a kijeloles invertalasara? leirasban nem talatam ilyet
Wearwolfff
bocs az elõbb kevertem a 'texture bordert' a 'border edges'-sel
Szóval, ha ki van jelölve a modell akkor <i>display --> poligons --> custom poligon display --> highlight texture borders</i>

de ez ott van itt is, csak itt az összes modellre beteszi. <i>settings/preferences --> preferences --> display(poligon) --> hihglight texture borders</i>

1: nem leszedni akarom, csak elolrol kezdeni. Ha masik map megszunteti, akkor az megfelel

2: amit irtal nem talalom, de most megtalaltam: egy gomb mint % csak a pettyek helyen negyzetek vannak es az also vastagabb : "toggle display of texture borders for the active mesh"
ez amugy menuben hol van? (az a felelmem, h eltunik a gomb es akkor nem fogom megtalalni <#wink>)
Wearwolfff
1. UV nem lehet resetelni. Mármint lehet, hogy rosszul értem mit akarsz, de én úgy értem, hogy vissza akarsz térni a kiinduló uv-ra, mielõtt még planart nyomtál volna. Hát ezt nem tudom, de mintha valahol olvastam volna, hogy le lehet menteni az uv-t és ha lementeted akkor visszatöltheted. Elméletileg. Egyébként meg ha nem vagy megelégedve a mûveddel bármikor kijelölöd a modellt és nyomhatsz rá egy másik mappingot akkor az elõzõ elszúrt megszûnik létezni. És újra kezdheted. De a legegyszerûbb, ha megõrzöd a historyt az uv-zás alatt, vagy másként mentesz mielõtt elkezded, így bármikor visszatérhetsz.

2. A settingsben a custom poligon displayben van olyan, hogy 'display border edges.' Azt kell bepipálnod. Majd ha nem látsz semmit akkor növeld meg kicsit a méretét.

Hali! UV -nal (pl planar, de barmi mas), h lehet resetelni a mappolast, mintha epp most crealtam volna?
Masik, h azokat az eleket, amiket szetvagtam a poligon>cut uv edges-szel, azokat ki lehet valahogy jelolni a view nezetben, h lassam mit csesztem el? 😊
koszi
Magnificat
pontosan... a legjobbak a samu és a wd raid edition vinyói (5 év garival), mégha nem is a leggyorsabbak... és elég drágák (+3-15k Ft, amiért az embr már majdnem vesz két 3 év garisat, és tükrözi 😄)

Wearwolfff
Most nekem is Samsung van, de csak a 3év garancia miatt. Azért sokat számít hogy nem egy év.

Magnificat
ehhez hozzátenném, hogy 4 samu vinyóm van, az szobatársnak 3, a másik kettõnek 1-1, a számtechteremben lévõ 8 gépben is van 1-1, és semelyikünknek sincs semmi problémája vele. Egyszerûen mivel 10x annyi darabot adnak el belõlük, mint másokból, több a hibás darab, de arányaiban kell nézni (!) 😄

mert a vegen ugymond gyorsabban megy kevesebb kepkockara hagytam nagyobb utat, amugy egy curvon megy vegig

the world is mine

Peetmaya
és még egy kicsi off:
nem ajánlom senkinek, hogy samsung winyót vegyen, az enyim most szállt el. Elég érdekes módon igaz. Csak vista vagy win7 alatt jön elõ a probléma látványosan. Xp alatt külön diagnose progi kell, hogy észrevegye a hibát. A lényeg az, hogy samsung winyókban van egy beépített hibakód, amit a SMART-ban tárol vagy miben. Ez a 184-as kód, és annyit tesz, hogy hiba van, nemsokára meg fog sérülni a winyó. Ennyi, és egyébként semmi más baja nincs. Használható a felület, használható minden. Win7 rendszer is felmegy rá, bár a telepítõ figyelmeztet, hogy "hdd may fail soon" és inkább válassz másik winyót systemnek. Persze telepítés után a rendszer kb kezelhetetlen lesz, nagyjából fél-1 percre megáll a rendszer gondolkodni, aztán magáhoztér és csinál mindent tovább úgy 7-8-10sec-ig, változó, de utána megint gondolkodik és addig csak az egeret tudod mozgatni. Fórumokon sehol nem írtak semmi olyasmit, ami megoldás lett volna, Samsung support válasza pedig egyik srácnak az volt, hogy az új samsung winyóknál ez elõfordulhat. Na kössz... Szal ne vegyetek Samsungot!😄
off vége, tessék alkotni😄

Peetmaya
régebben láttam egy BBC sorozatot az õshüllõkrõl, dinoszauruszokról stb. Abban volt a Pteranodon nevû õshüllõ, aminek szárnyfesztávolsága nagyjából 12m volt. Ez pont elég ahhoz, hogy ne tudjon vele gyorsan csapdosni. Azok is úgy vándoroltak É-ról D-re az éghajlatváltozásnak megfelelõen, hogy kimentek az óceán fölé. Ezt azzal magyarázzák, hogy ugye a nap párologtatja a vizet, ezért ott olyan légáramlatok keletkeznek, amiken meg tudnak kapaszkodni, és egy amolyan siklóernyõzés féle módban repülnek. Arról is volt benne szó, hogy leginkább csak a du idõszakban tudtak repülni, mert addigra melegedett fel annyira a vízfelszín, hogy létrejöjjenek ezek az áramlatok. Mint tudjuk ugye a meleg levegõ felfelé száll, ezeket lovagolták meg, és valahol a mai repülõk is ezt használják ki.

A sebességhez meg annyit fûznék hozzá, hogy ha mondjuk F1-et nézel, ott is olyan lassúnak tûnnek néha, valójában a km óra az, ami kicsit közelebb hozza neked, hogy valójában mennyivel is veszik be azt a kanyart, de ha ott menne el melletted, arrébb ugranál 2m-t septibe, hogy aztamindenit ez hülye...

Nekem az a bajom a repzid mozgásával, hogy valahogy nem egyenletes, a végén pláne. Az a fordulás nagyon fura lett. Nem tudom hogy animáltad, de kb úgy tûnik, mintha kézzel történt volna a dolog. Én ezt úgy csinálnám, hogy egy motion curve-öt hozok létre, amin végigmegy a repülõ. (motion path) Ennek van egy olyan attribútuma is, hogy twist, ezzel a forgást a végén nagyon egyszerûen tudod állítani, és biztosan a tengely körül fog forogni, nem mozgatja majd el az orrát furán. Persze elõre jól be kell állítani a pivot pointot.

Magnificat
errõl még õsrégen olvastam a top gunban 😄

Nah ezt se gondoltam volna hogy ilyen elemzesbe keztek 😄

the world is mine

Garou
OFF

Nos, ezen apropóból (repülõk), ezt csekkold le Mag, ha még nem ismered:

Van valami fizikai törvényszerûség (bölcsész vagyok, szóval...), aminek lényege, hogy a víz felett könnyebb siklani, mint a föld felett. Tehát simán lehet építeni olyan repülõ-hajó hibridet, ami a víz felett 1-2 méterrel repül a csökevényes szárnyain. A ruszkik ebbõl is építettek egy katonai kolosszust...

Ekranoplan

OFF

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
basszus, rákaptam ezekre 😄
repülõk

extreme low pass összevágás
utóbbinál látható, hogy még alacsony magasságban is tény, hogy lassúnak hatnak a gépek, annyira lassan repülnek, bár irányíthatónak túlságosan nem nevezném õket (értsd leesni ugyan nem esnek, de kanyarodni már nem nagyon tudnának gyorsítás nélkül)

Magnificat
http://www.youtube.com/watch?v=D9pIQU45zxc

itt sincs alacsonyan, mégis milyen szögben kell állnia, hogy fennmaradjon...

ez viszont nagyon kemény: 😄
http://www.youtube.com/watch?v=E7ZzGzoX5U8&feature=fvw

van idegzete a pilótának ilyen alacsonyan repülni 😊

omg, ha ez igaz:
http://www.youtube.com/watch?v=Wa_KrNNebzU&feature=video_response

Magnificat
f16-os olyan 160-170 mph-nál emelkedik el (260-270 körül), leszállásia pedig 300 körül van. Repülés közben ha jól tudom, 300 alá csak leszállásnál mennek... még bemutató áthúzásnál sem mennek 350 alá, max amikor piruetteznek össze vissza, vagy csinálnak egy harangot, stb... a mignél ha jól tudom 280-nál csak úgy repül tovább, ha gázt adsz, értem ezalatt, hogy ha 280-nál vagy, vagy leteszed, vagy gázt adsz, és repülsz tovább... itt meg egyértelmûen nem leszállás felé haladt... de vita részemrõl lezárva, a 400-at tény hogy kissé túloztam, de azért nem nagyon tudnak repülni a vadászgépek 250 körül, legyen az amcsi, mig vagy bármi... a vitorlázó repülõk pedig eleve más kategória , de azért respect, egyszer kipróbálnám 😊 Sajna mgé csak egy helikopteres repülés adatott meg eddig...

Garou
Izé... nem akarok beleszólni, de pl a MIG 29 minimál sebessége 250 körül van, a leszállója is kb 280, és akkor még masszívan irányítható is. Felszállásija talán 180-200 körül. Szóval 5-600 az már tisztességes tempó.

Én is vettem anno a Top Gunt, meg öcsém vitorlázórepül. <#ravasz1>

Ezt a Vue-t sürgõsen be kéne szerezni, vadállat!

Magnificat
hidd el láttam már pár légi bemutatót én is, és a témában is valamelyest járatos vagyok (top gun-aranysas elõfizetõk vagyunk idestova '92 óta 😄). A sebesség látása meg attól is függ, milyen alacsonyan mennek, amikor a fejünk fölött párszáz méterrel húzott el egy gép, na az gyors volt... ha viszont ez az 1-200 méter mondjuk 800-1000, máris sokkal lassabbnak tûnik minden. ha meg a kamera kb egymagasságban van a géppel, akkor megintcsak sebességérzet kell...

ha elégedett vagy vele, nem szólok bele, csak mondtam szerintem a hibáit... 😊

500*500m jo de azt vedd hozza hogy eloszor ereszkedik utanna a vegen kanyarodik felfele ha egyenesen ment volna 20 atrepuli ezt a 500m teruletet aranyairol beszelek
Nekem tetszik nem lett full de profi de en happy vagyok vele ahhoz kepest hogy masodik komoly animaciom az ufo utan ami egyenesen felfele repult 😛P
Majdnem nem vettem eszre amugy hogy a csavar vegen lefele alt az orra es igy bebicskazott XD
Amugy itt volt nyaron air show es velunk egymagasan repultek a gepek a partoldalban es tok lassan kelett nekik repulni hidd el nekem meglepoen erdekes latvanyt produkalnak a valo eletben is.
tudom hogy nem lett ver profi de sztem azert nem muanyag repulo egy dobozban.

the world is mine

Magnificat
500 m2-t azt hogy érted? az 23x23 méter... 500 km2 sem lehet, 500m x 500m maximum... hacsak nem átesési sebességgel megy a gép, akkor olyan 5-600 körül megy (gyenge csigatempó vadászgép szinten, de legalább már biztonságos), akkor pedig 160-170 métert tesz meg másodpercenként... a távolban még okés is, de közelben már nem... nem fikázni akarom, de részben ezért sincs dinamikája a videó végén... Ráadásul ezt inkább pozitív irányban szokták túlozni, pl a Gyûrûk Ura 2-ben, amikor Gandalf zuhan a Balroggal, ott a végeredményben talán valami 3 kilométert zuhan másodpercenként, hogy meglegyen a kellõ dinamizmus... (mégha nem is reális, de jól néz ki)

Magnificat
a vadászgépek 14-19 méteresek...

a mozgás vége akkor sem stimmel, nem dinamikus, és lassú... amíg távolban van, még szó-szó, de közelben már nem... ez akkor is olyan, mintha egy diorámában repülne egy mûanyag repülõ...

Jaja a hang tenyleg nem jo eloszor ugy akartam hogy a kamera vegig elorre nez es a gep kirepul belole es tavolodik akkor stimelt volna a hang de nem vitt ra a lelek hogy ne vegig mutassa a repcsit 😄 nem birtam megalni. Majd probalok keresni egy masikat csak ez is elege fizetos dolog mindenhol. Magat a gepet teljesen aranyosra csinaltam a terephez kepest. Ez egy 500 m2-es terulet a gep 11 m hosszu ha jol emlekszem. Nekem nem az arnyekkal van bajom hanem a kep nem eles valamiert nem tudok tu eles kepet renderelni mondjuk ez csak kozep kategorias render volt igy is 60 oraig tartott 😛

the world is mine

Magnificat
jó, csak nekem fura volt... az árnyék szvsz akkor is erõs... a hang sem stimmel teljesen, mert egy elhúzó gép hangja hallatszik, de csak a végén húzna el (hang alapján meg úgy a közepén. amúgy a vadászgépek átesési sebessége is olyan 400km/h körül vagy inkább felette jár, és az nem olyan lassú. de mivel említetted, hogy nem akartad legyártani a többi területet, így értem miért megy ilyen lassan...

Az arnyek az eleg relativ dolog szerintem, marmint ez a kanyon sem tul nagy. Gyorsitani meg nem akartam mert akkor iszonyat nagy teruletet kelett volna legyartani amugy tudnak ilyen lassan menni nyaron lattam marmint neha ugy latszik hogy csak vanszorognak.

the world is mine

Magnificat
kicsit lassú, és nincs ekkora árnyék a hegyeken. mivel a gép kicsi a hegyhez képest, szerintem már nem is nagyon vet árnyékot, legalábbis nagyot tuti nem

Egy ujabb render fighterjet

the world is mine

aha, koszonom, ott is van
Magnificat
amirõl a leírásod szól, az a component pivot. Ez csak akkor lehetõség, ha komponensekkel dolgozol, pl vertexek, cv-k. Ha pl vertexek vannak kijelölve, és akkor nyomod meg az insert gombot, akkor a pivot manipulátornál ott kell lennie a kis köröcskének...

Wwolf, Magnificat: koszonom
Elkezdtem olvasgatni a helpjet, es felmerult par problemam.
1 To keep the pivot in place while working with components
Press the Insert or Home key to show the pivot point manipulator. Move the pivot point. Click the circle at the top of the pivot point manipulator to lock or unlock the pivot point for component transformations. When the circle is filled, the pivot is locked.

Igen am, de ha kijelolok egy dolgot megnyomom az ins-et, nincs olyan kis karika a pivotomnal sehol...

a tobbire most megtalaltam a valaszt..
koszi
Garou
Nekem attól kezdett rángani a bal alsó szemhéjam, mikor pl az ügynök szólt a kapitánynak: "Lõjenek a hajón a sínágyúval, az a lövedék hatszoros hangsebességgel megy!"

Ilyenkor annyira jó lenne, ha a kapitány visszaszólna: "Nem mondod vazze!!! Itt van ez a sz*r a hajómon egy ideje, és szerinted most tudom meg, hogy hatszoros hangsebességgel megy a lövedék??? Jó, hogy szóltál, most már nem halok meg hülyén!!!"

Szóval értelmetlen mondatok, mikor egymásnak, de valójában a nézõnek magyaráznak számukra egyértelmû dolgokat rulz. Nyilván szõrszálhasogatás, de legyen.<#bee1>