Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
koszi
the world is mine
maya kikapcs-bekapcs gondolom volt, nekem meg akkor szokott behulyulni, ha teljes kepernyon vagyok, ilyenkor space-szel visszavaltok, majd ujra teljesse teszem.
egy kis teaser a jelenlegi majázgatásoról:
CSAK KÉP
poly
a kepen a hengerek szepen ossze lettek illesztve, kijelolom mindharom hengert, majd mesh>bool>union es nem tortenik semmi.
Ha surfacebol csinalom, akkor jo, viszont az zavar, h nincs olyan lehetoseg, ha az egyik osszeillesztett reszre kattintok, az egesz egyben legyen?Mert igy elmozdul,
igy
Harmadik kerdesem, h a space-szel elohivhato menunel hogy lehet beallitani, h mind a surface mind a poly menuit is mutassa?
koszonom
- a rotate tool van kiválasztva, bárhova kattintok a képen, az aktuális nézetben, bármilyen gombbal azt úgy érzi hogy z tengelyen forgatok, ha bármeik karikát jelölöm ki akkor is z tengelyen forgat, ha oldalt a csenelboxban kijelölöm vmeik tengelyt és középsõgombbal húzom, akkor is z tengelyen forgat, tehát csak kézzel beirva a szöget tok más tengelyen forgatni, eddig ezt kibirtam, de mostmár ezis:
van megoldás?
koliból, proxy szerveren keresztül torrent + online póker stb...VPN szerverrel......vki ilyen témában tapasztalat?
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
Tehat a T -szarat szeretnem illeszteni a T kalapjanak a fele magassagahoz
koszi
'nem is en irtam a postot', -> maroktelefonon hivsz, halo? ki az? nem ismerem magat!
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
És ne töltsd fel sehova, csak ha jogilag tiszta. Mert itt nem illik warezolni.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
De basszus, asszem én most szerettem bele ebbe a Mentálraybe:
😄
simán a belsõ faceket duplikáltad és úgy? vagy NURBS-el van? mert én most próbáltam összedobni egyet de vagy átlógott a folyadék a pohár belõs falán vagy egy kicsi hézag maradt közte..teljesen pontosan nem tudtam
Montressor milyen könyvet találtál?
Én is összedobtam most egy ilyet gyakorlásképp, bár én sem vagyok evvel megelégedve (5-5-10):

Ezek amúgy a helpben le vannak írva, érdemes utánanézni, csomó mindent tud az ember megtanulni onnan. A javát én is onnan szedtem össze. Mr-hez különösen jó a help rész... Minden le van írva, hogy mire jó.
Az üvegednél annyi hiba van, hogy a kamera háttere fekete, ezért összeszedi azt a színt. Ha mia_material_x-et használsz, ott van iylen lehetõség, hogy advanced reflextion/refraction. Ott be tudod állítani, hogy fade to color asszem ez a neve, ez arra jó, hogy egy bizonyos távolságig fog csak tükrözni a felület, ha a távolságon túllép a rajta áthaladó sugár, akkor a háttérszín helyett ezt a színt fogja felvenni, amit itt megadsz.
A preset draft utan atraktam customra es a raytracing-ben atallitottam:
a raytrace/reflaction 8/8 es trace depth 50, de igy is ilyen lett az uvegem:
uvegem
Meg tudjatok mondani, h a render settingsben a raytracing ben a reflection/refraction/max depth micsoda? Ha nem tevedek a refl/refr a h mennyit tukrozodhet/refraktalodhat egy sugar. De micsoda a trace depth?
A helpben nem talaltam meg szepen sehol az egyes opciokat, tudtok vhol egy jo doksit a mental ray beallitasairol/anyagairol/hasznalatukrol?
koszi
a link amugy innen, itt is van par erdekes dolog:
www.debevec.org
Egyébként semmi az egész. Ha megnézed nincs benne semmi, csak egy amivel az üveg külsõ színét állítod, és egy másik amivel a belsõt. A többihez nem nagyon kell nyúlni.

the world is mine
Ha a transform node-ot nevezed át, akkor a shapenode is átnevezõdik, csak hozzáteszi a végére, hogy Shape.
UVval kapcsolatban meg mindenkinek azt ajánlom, hogy fordítson rá kellõ figyelmet és precizitást, mert nagyon meghálálja magát textúrázásnál a befektetett munka!!!
Ha at szeretnem keresztelni a letrehozott objektumot, akkor mit erdemes a pCylinderShape1 vagy a pCylinder1 -t? Vagy h lehet megcsinalni, h mindent irjon at a neveben?
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
persze egy node benne lehet több shading groupban is, tehát pl a fenti esetben, a dgs benne marad a saját dgs shading groupjában, az initialShadingGroupban is (mivel oda is bekötöttük), és az initialParticleSE-ben is
koszi
az ati honlapjárol szedtem le drivert a videókártyához de most felnéztem az asushoz is hogy a laptophoz valót leszedjem hátha azzal...és már van win7 támogatás is meg minden...mert eddig nem volt...és felraktam és mûködik!!!!!!!!
Köszi szépen!!!!!