Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibor90
meggyõzõ
CryEngine 3

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Wearwolfff
Tekintve, hogy a tegnapi napon sikeresen kibõvült a tárhelyem feltettem az MTS harmadik részét is.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Wearwolfff
Azt úgy nem, de csinálhatod azt, hogy nem egy darab meshbõl áll a modell, hanem több darabból amit összegrouppolsz, és csak arra nyomsz hármast amire szeretnél. Például ha van egy kockád amibõl hengerek állnak ki, akkor csak a hengereket subd-zed, a kockát nem.

rooney8
Még annyi, hogy nem lehet beállítani, hogy a modellen belül csak bizonyos részekre alkalmazza?

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

rooney8
Ja... De én maya software-el rendereltem 😊
Kipróbáltam és mûködik... Köszi

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Wearwolfff
Legalábbis a 2008 és 2009 tutibiztos.

Wearwolfff
Nem értem...
A mentalray alapból rendereli ezt a subd nézetet. Csak renderelés elõtt minden modellre amire akarsz nyomj egy 3ast.

rooney8
Hali!

Azt hogy lehet megcsinálni, hogy ha ugye megnyomjuk a 3-as gombot, akkor "lekerekíti" a modellt a maya... Ez oké, csak nekem az kéne, hogy renderbe is látszódjon 😊 Tudom, ott van a smooth, de nekem nem az kell, hanem hogy csak simán lekerekítse (a smooth + éleket ad a modellhez, viszont a "3-as gomb" csak lekerekíti azokat)

Wearwolfff
Vagy tedd fel dropboxba. 2giga ingyen + 3giga invitálással gyûjthetõ. Az összesen 5 gigabyte. Nincs sávszél és fileméret korlátozás. Bár fizetni fizethetsz plusz tárhelyért. És az ingyen tár örök, amíg nem töltesz fel valami nagyon törvénysértõt a publikus mappába.

Az elsõ kettõt már felraktam régebben. Csak a harmadik nem fért fel, mert még csak 2giga ez a táram:

1. rész
2. rész

Nekem van egy webtarhelyem oda at lehet rakni 3 giga helyem van. Thx ibor 😊

the world is mine

Sziasztok!
Kis technikai probléma miatt írok!Nov 15-lejár a rapid elõfizetésem.Tudjátok ott vannak a Magni maya tutorok felrakva.Egyéb okok miatt nem hosszabbítom meg a rapid accountom és a tutorok is törlõdni fognak.Nagy kár lenne ezekért a jó kis anyagokért.Ha valakinek lenne valami ötlete hogy hova lehetne áttenni hogy aki tanulni akar elérhesse....:-)

ibor90
ez elég jó lett

nekem sem mindig jonnek ossze a dolgok 😊 amugy nagy igazsagvan abban hogy erdemes tisztazni mit akarsz en pl le is rajzolom nagyjabol altalaban. es probalok minnel tobbet foglalkozni vele amugy nekem nagy hibam hogy meglatok valamit es rogton csorog a nyalam szoval neha mar egy masik kepen vagy videon agyalok mikozbe az egyiket meg be sem fejeztem 😄

the world is mine

Wearwolfff
bár nekem lenne ekkora fantáziám. mármint fantáziám az van. Temérdek dologba belevágtam már, de aztán sosem az jött ki belõle, mint amit meg szerettem volna valósítani.

Úgy van ez, mint a rajznál, nem az jön ki a ceruza végén, mint amit meg szeretnék rajzolni.

ezt pedig pihenes keppen csinaltam 😊

the world is mine

csak egy teszt amugy a sarkanyt 😊 most gyartom hozza a barlangot meg olyan texturat vadaszom mint ami mordor volt a gyuruk uraban de meg nem talaltam sajna. De lehet csinalok sziklakat es egymasnak dontom oket es valami erdekes formaciot probalok kihozni majd. amugy thx 😊

the world is mine

ibor90
errõl nekem a terep2 jutott eszembe amúgy 😄

schorby
ird oda mit kell nézni?
mer nem jöttem rá miez
mármint látom sárkány meg harcos, de mi az elején az a kilövés, meg a lovag megfagy ilyedtében?...
amúgy a szárny riggelése bejön 😉
esti render dragon

the world is mine

Peetmaya
köszönjük Ibor, hogy így összeszedted nekünk. Nagyon jó cucc!
Alig várom már, hogy maya viewportban hasonlót láthassak😄 Gondolom erre még vagy 5-10 évet várnom kell😄 Már a fele ilyennel is elégedett lennék😄

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Csak ezzel toltik a szabad idjuket sztem, en is ha leulok csinalni az aktualis szulemenyemet szoval foglalkozom vele akkor halad szepen.

the world is mine

ibor90

Magnificat
a mai nap is találtam pár érdekes linket...
Nvidia demo
Ezt az nvidia demót nem láttam még, igencsak betegre sikerült... igaz nálam erõsen akadt (úgy, hogy a háttérben futott egy maya 😄), de a látvány még így is elég kemény...
innen leszedhetõ maga a demó is

a másik dolog, amit ma nézegettem, az a directx 11... annak kapcsán nézelõdtem, hogy kijött a Dirt 2 DirectX 11 trailere.... És igen, ez is pofás lett, mondom utánanézek kissé, milyen technikai videók vannak a tesszelátorral kapcsolatban, így jutottam a következõ benchmark progihoz:
Uniengine Heaven Benchmark

Tesszelátor és Displacement map majdani hatása a játékokban:
youtube videó

és maga a benchmark lefutása...

amúgy PH-n olvasgatva a hsz-eket, dx11 néha gyorsabban futtat dx9 kódot, mint dx9-ben! 😄 ráadásul gond nélkül skálázódik vissza, tehát ha a cégek megírják dx11-re a játékot, de valakinek 10-es vagy 9-es karija van, egyszerûen csak kikapcsolja azokat az effekteket, amiket az a kari nem tud, és helyettesíti mással... mégpedig gyorsan 😊 egyenlõre eléggé visszavette a tempót a tesszelátor (olyan 35-40%-ot, de úgy, hogy mindenen használták), de látszik, hogy igen csak reményteljes 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

kohonom
ibor90
http://forums.cgsociety.org/archive/index.php/t-262111.html
http://www.mymentalray.com/forum/showthread.php?t=1565
http://lmgtfy.com/?q=glow+lens+flare+mental+ray

25961-re vk?
schorby
szerintem meg rendesen elmarad a cg a régiektõl
mondjuk fõleg ahol utcajelenet van, autókkal, míg eddig az ûrbe jáccódott inkább....
Wearwolfff
Úgyértem más kameraállásból. 😊

Wearwolfff
Én már láttam. Szerintem nem marad alul a sorozatén. De nagyon felül sem múlja. Sok olyan jelenet van benne ami volt a sorozatban is, csak már kameraállásból.. Szóval egy szimpla lezárórész. Semmi extra. Sajnos....

flare meg glowt nezegettem, de ha atvaltok mental ray renderre, akkor nem csinaja? 😞 Van neki kulon?
Magnificat
én még csak magát a sorozatot, és a razort láttam...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

schorby
battlestar galactica - the plan
látta valaki? (fõleg magra célzok)
mert akkor kifejthetné a véleményét, legfõképp a cg terén 😄
addig semmit nem mondok, nehogy befojásoljam a véleményeket
Magnificat
jah, nem fejeztem ki magam korrekten...

szuper! koszi
Wearwolfff
Csinál az, csak a label szövegre kell kattintani. Például, ha colorhoz csatlakoztattál valamit, akkor a 'color' szövegre kell jobbgombolni és ott lesz a break connection.

nem jo Magni, jobb klikre semmit nem csinal
Wearwolfff
Nemrég feltettem ezt a nex-et én is kipróbálásiból. Azóta meggajdult a maya.
Ha a manipulátorokkal akarom húzogatni, forgatni, scalelni az összegrouppolt dolgokat, nem mozdul el. csak a manipulátor, persze az attribútumértékek változnak de a group a helyén marad. Csak utána hajlandó mûködni a dolog, ha elõtte ráklikkelek az attribútumoknál mint mikor értékekkel manipulálnám. Csak groupnál van ez, sima mesheknél nincs ilyen gond. Valami ötlet???

Ráadásul nekem is a Q nincs manipulátor vagy kilép a toolból; W move; E rotate; R scale gombsorra vannak ezek állítva. Namost amikor a nex aktív akkor nem akar kilépni a toolból.
Példa: edge módban vagyok, vágok egyet a split edge-el, utána nyomnám a Q-t, hogy kilépjek, és ki is lép vagyis nem vág többet, de amikor átkattolok egy másik meshre már vág egyet azon is. De mikor a mark menübõl megyek objektum módra és utána rákattintok a meshemre, vágott rajta egyet. Idegesítõ.
Mondjuk ezt megoldja a plugin unloadja, de a manipulátoros gond azóta is fennáll.

btw láttátok már ezt a képet? nemkicsit weird.
Azoknak akik nem tudnák, a képen szereplõ illetõ nem más mint a Linux szülõatyja.

Magnificat
jobbklikk->break connection asszem (fejbõl mondom 😄)

hali
az attributum editorban, ha csatlakoztatok egy dolgot pl a color-hoz es megse kell, hogy lehet kitorolni? Ugye nem csak a hypergraph ban lehet?
koszi
rooney8
Köszi a tippeket... Akkor asszem én is plane lapokból fogom összerakni. Eddig egy kocsit kezdtem el (ferrari f40), de szerintem azt is újrakezdem, mert elég sz@r lett 😊

Magnificat
a maya modelleket renderel pixelgrafikus képpé, a flash meg pixelgrafikus vagy vektoros képpel vagy képsorozatokkal képes dolgozni. a videó meg képsorozat... rakd össze 😊 (magyarul vagy maya-ban renderelsz képet, és ezt beteszed, vagy videót renderelsz maya-ban és azt teszed be, renderelhetsz bizonyos dolgokat maya vektor renderrel, és akkor vektoros képet kapsz, ezt is beteheted, de nem hiszem, hogy be lehetne egyszerûen importálni pl egy obj modellt, animációt meg pláne... persze megírhatod a hozzá tartozó kódot (bár hardveres gyorsítás nélkül nem mész vele sokra, pl obj beolvasót is írtam már, de opengl/directx nélkül elég reménytelen...)

Hello azt szeretném meg kérdezni, hogy hogyan lehet exportálni maya animációkat flashbe vagy avi formátumba? Köszi
Wearwolfff
Szerintem úgyis fúl sötétített üveget teszek majd rá, szóval nem fog látszani belül semmi.
Én még nem tartok ott, hogy belülrõl is kimodellezzem. De még nem tudom, hogyan lesz.

Magnificat
csak majd ne felejts el belsõ vastagságot is adni a kasztninak (mint az én 2005-ös lambómnak sem volt 😄)... 😄

Wearwolfff
Én meg úgy szoktam, hogy kifeszítem a planelapot mondjuk a teljes motorháztetõre. Adok neki egy kevés 4-5 sublevelt. Inkább 5, hogy legyen közepe. Ezeket a vertexeket helyrerakom elõször soronként scale+move toolal, hogy nagyjából kövesse a körvonalat.. Ezek után ha valahova kell még, oda vágok edge looppal, és helyreteszem.

Peetmaya
én elõször egy sima egyszerû nagyon lowpoly daraqbokra bontott meshel kezdenék, aztán szépen apránként részletezném ki a darabokat. Ez azért jó, mert már az elején lesz egy általános méretarányod az egyes részekrõl, jobban tudod õket helyezgetni térben a modellezeés legelején!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Wearwolfff
Régi kocka autónál kockát használok, mai íves járgányoknál pedig nekem egyszerûbbnek tûnik planelapokkal dolgozni és a végén egyberakni õket. De legelsõként mindig a felnivel kezdek, nemtom miért talán az MTS hagyatéka.

Mai progressz (azért a felni hátulját még kidolgozom):

Magnificat
én is úgy szoktam, hogy darabokból csinálom. Mondjuk az én módszerem talán a leglassabb, de számomra ez a legkézenfekvõbb és legkényelmesebb... leteszek egy plane-t, és extrudálom az éleit, és utána mindig helyre is teszem azt a 2 vagy több vertexet, ami újonnan létrejött... aztán extrudálok tovább... felnivel szoktam kezdeni, majd ideiglenes gumi, motorháztetõ, orr, és onnan haladok hátrafelé...

ibor90
én az elsõ sárvédõnél kezdem..utána motorháztetõ -> elsõ lökhárító -> ajtók -> hátsó sárvédõ -> csomagtartó+hátsósárvédõ -> teteje -> ablakok -> többi

rooney8
Hali!

Lenne egy hülye kérdésem 😄
Hogy a legegyszerûbb lemodellezni egy autót? Én eddig úgy csináltam, hogy létrehoztam egy kockát, beállítottam, hogy akkora legyen a mérete mint az autó és a vertexeket oda toltam ahova kell... Viszont most itt láttam, hogy pl. Wearwolfff elõször megcsinálta a motorháztetõt + az autó tetejét... Szóval milyen módszerrel a legegyszerûbb? 😄