Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak adott egy feladat amihez pl. elég sok menetet kéne behelyezni egy tárgyba, de nincs az az ég hogy ezt a sokat kimodellezzem kézzel. A tárgyak history-ját kitöröltem, nyomtam set to face-t a normals-nál, de az eredmény mindig rossz lesz.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
the world is mine
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
the world is mine
koszi
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
az atributum editorban a node-ot lehet torolni? Nem a mappokat arra mar kitanitottatok, hanem magat a node-ot. Pl. alkalmazok egy objectre smoot-ot, es azt.
koszi
the world is mine
the world is mine
A te képed szerintem rohadt jól nézne ki egy kicsit megbolondítva azáltal, hogy a kép jobb felét elvetném és csak a bal felére koncentrálnék. Elõször is a kamerát függõlegesre állítanám, próbáld ki elsõre a 600px * 900px alapbeállítást. egy kicsit elmozdítanám, hogy rákoncentráljon az útra és felette az épületre, de azért az épület maradjon a kép baloldalán. A holdat vagy mit kicsit vidd arrébb, hogy benne legyen a háttérben. És 2/3 rész legyen horizont felett, 1/3 rész horizont alatt. Próbáld csak ki, piszok jól nézne ki. Nem muszáj mindig szélesvásznú képet csinálni. Lehet függõlegest is.
De gyorsban kerestem képeket, hogy mire is gondolok. Remélem, jó lesz a linkelés:
amikor 2/3 a horizont feletti rész
itt 2/3 a horizont alatti rész.
itt mikor egy konkrét téma van. itt célszerû a gépet függõlegesre fordítani.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
the world is mine
the world is mine
the world is mine
Tetszik a hangulata, szép színeket használsz. A kompozíciónál egy picit módosítanék, balra, hogy a bal oldali épület picit beljebb legyen, valamint többet mutatnék az égbõl. A kompozíció felosztása kb 1/3-ad rész jusson függõlegesen háttér/középsõ tér/elõtérre. Az árnyékokat még tuningolni kell szerintem, lehetne valami area light szerû shadowt vetniük. Nem baj, hogy nem tartod valósnak, egy picit több kontraszt sokat dob a kép hangulatán. A híd alatt is lehetne több árnyék, így túl matt a kép. Egyetértek Maggal, haze-t is lehetne bele vinni, picit citrom/narancsos halvány színnel. Valamint én még tennék be külön lámpákat, amik csak speculart világítanak, és meglõném velük az épületeket, hogy szépen csillogjanak. Az erdõfoltok felé tehetnél egy-egy area lightot depth map shadow 7-es filter, elég gyenge fénnyel, a háttérbõl sample-özve a talaj felé irányítva. Ezek adnának egy olyan hatást, hogy ott a fény jobban elterjed. az elõtér fáinál egy picit a háttér felõl kellene ez az area light. Van pár törpe fa az elõtérben, azok nekem picit furák.
Lehet, most picit kritikus voltam, elnézést, de segítõ szándék vezérel.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Ete hazaértem akkor bûvészkedem vele még. Sajna másfél éve nem csináltam ilyet, akkoriban átrágtam magam egy párszázoldalas könyvön amit a cég vett, csak azóta történt egy-két dolog, és a RealFlow meg a Mudbox kiszorította a riggelést a korlátozott kapacitású agyamból. 😊
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
latice deformer nagysagat lehet allitani vhol anelkul, h a testet buzizna? pl hogy nagyobb legyen a test korul a vaz?
koszi
the world is mine
Mivel a riggelésben így külsõleg nehéz belelátni,
este összedobok egy alap hydraulika rigget és átküldöm, mellékelek egy doksit is melyben leírom a fontosabb lépéseket.
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Amugy az alap otlet a pusztitobol valo es hasonlo toroeny hazakat csinaltam hozza mondjuk kb 12 eves a film de szoktam meg most is latni hogy torony hazakat dobnak be a zold semmi kozepere szerintem jol nez ki amugy regota akartam mar hasonlot csinalni.
Szarintem majd photoshopban lemaszkolom inkabb es blur vagy hasonlo johet ra meg mas szinnel akartam kirenderelni valami lilasal csak nem tudtam ugy ossze hozni hogy ne legyen sotet es a bolygo is jol latszon. Valami hasonlot akartam mint a ridickes filmben csak nem kekkel de nem jott ossze 😛P
the world is mine
koszi
Amikor a kényszereket alkalmaztad ki volt pipálva a Maintain Offset? Ha igen, akkor most nincs más tippem :-(
az outliner-ben, h lehet kijeloltetni csak azokat, amik template-elve lettek? probaltam az attributumoknal keresni, de nincs template...
koszi
Szóval van egy robotunk, be akarjuk mozgatni, itt a lába:
A problémó a hidraulika. Van nagytubus amibe belemegy a munkahenger, meg a henger maga. Lerakunk két locatort kijelöljük az elsõt, katt a másikra, és utána Constrain-aim, majd ezt visszafelé is eljátszuk. Ezután kijelöljük a mesh-t, és parentoljuk a locatorhoz. Végül a locatort parentelem a csontvázhoz, ez a vége egy sablon ábrán, kb:
A kijelölt joint alattira van csatolva az alsó locator, a másik meg a legfelsõ jointra. Ha most a képen is forgatom a cuccost minden fani, mozog a hidraulika. Csakhogy ha elforgatom az egész skeletont akkor rosszul forog a hidraulikás rész. Ezen a képen látszik, letettem egy piros mesht, hogy hogy kéne kb állnia, de ehelyett látható, hogy nem úgy forog:
Csak egy kicsit elõrébb mozgott, de nem fordult el a fõtengely körül sem, és a sajátja körül sem! Hogy lehetne ezt megoldani? Számbádi?
<#confused>#confused>
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
én is majd most megyek távközéstechnikára, és ott jól szétconceptelem magam a templom highpolysítására 😊 múlt héten 2 oldalt is telerajzoltam, és most hoztam ceruzát is 😄
the world is mine
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

the world is mine
the world is mine
the world is mine
Midas, hihetetlen milyen termékeny vagy...

the world is mine
mind a lámpára mind a karosszériára
szal ha egy él mellé raksz egy másikat akkor kevésbé lesz lekerekítve attól függõen h milyen közel rakod õket
hát ez a rövid leegyszerûsített leírás mert nincs most többre idõm mert zhra tanulok, de majd jön "valaki" 😄 és elmagyarázza részletesebben ha kell
rakok képet így jobban érthetõ. szóval nekem a lámpa helyét valahogy ki kéne hagynom, mert hát ugye az igaziból se ilyen kerek, hanem négyzetes... de az a baj, hogy ha smooth-olom se jó, mert ha az egész modellre nyomok, akkor ugye mindent smoothol, viszont ha a lámpa face-eit kihagyom akkor meg nagyon hülyén néz ki...

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.