Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wearwolfff
Tegnap én is kipróbáltam. 😊

Nekem az tetszik benne, hogy egy gombnyomással tudok váltani rgb, alpha, zdepth, shadow, meg satöbbi render lehetõségek között.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Magnificat
nagy valszám tanulgatások mellett most emeltem magasságos pillantásomat a Holomatrix cég Rendition nevû rendermotorjára érdekességképp (1.0.437, x64). És hát érdekes 😊 A Maya együttmûködése végre csodás (nem szokott ennyire korrektül menni a 3rd party rendermotoroknál), a mayaban megjelent jelenetet egy gombnyomással egy tizedmásodperc alatt átnyomja ebbe a programba, ahol igen gyorsan raytrace-el a kicsike (persze azért azonnal nem MR minõségben, de kis várakozással egész jól renderel). Interaktív, gond nélkül eszi akár a Mental Ray shadereket is, gyors, és még csak pár perce nézem 😄 Eye Candy-nak nem rossz 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

rip

the world is mine

Wearwolfff
Köszi, de most már képet nyomjatok már...
valami jó proszektúrásat. : X

Garou
Sajnálom Wolf. Részvétem. 😞

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

😞 sajnalom

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Részvét. 😞
ibor90
Wolf: részvétem.

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Peetmaya
fogadd részvétem Wolf, nagyon sajnálom!😞

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
Azért részvétem...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90
hát kb

Wearwolfff
Milyen kár, hogy a masinám, a hd muvikat 3fps sebeséggel játsza le.

Bár most, hogy új komolyabb gépet tudtam volna venni, nagymamám elhunyt, és a gép árát majd jó kemény százezrekkel dobhatom ki, holmi temetésekre, meg örökösödési illetékekre. És még a bontatlan gyógyszerei is elégetett (15e+ !!!) pénz...

Mielõtt bárki megjegyzi ez már várható volt, mert már 15éve az ágyat nyomja, csak most valahogy felborította ötéves tervemet.

ja jol van, new scene-t kezdtem, es most mar nem vilagos, vagyis valami bent maradhatott az elozoben, igy ok
ha a render settingsben kikapcsolom a default light-t, a final gather-t pedig be, es nincs light a jelenetben, se inascendence, es ambient -es object se a jelenetben, megis a kep nem tok fekete. Ez normalis? Ugy ertem olvastam, h a final gather a nezopontbol sugarakat bocsat ki es trallala, de ezek szerint ennek bekapcsolasa gyakorlatilag egy ambient light-tal egyenlo?
koszike
Magnificat
köhöm... wireframe or didn't happen 😄

Garou
Úristen!

Link

Homeless3D
sziasztok!
Maya 3d modellezés es animácio c. ,ill a regebbi Maya a 3d vilaga c.konyvet kergetem,,,ha vkinek van elado példánya akkor kerem privizzen rám.---illetve egyéb formátumban is érdekelne.

Ryleh
koszonom,s kellemes napot😊

Magnificat
mesh->create polygon tool... amúgy van a help->find menu alatt egy keresõ, amibe ha beírod, mit keresel, megmutatja hol van

Ryleh
elnezest,,csak jobbklikk,kep nezese...igy latszik az ikon,,nyilvan bena a kepfeltoltesem,,vagy lehet bena vagyon en😊
az ikon: "Using your create polygon tool (located under polygons>create polygon tool), "
szovegben a tutorban...

úristen.😊 insert edge loop-pal. vagy mikor kreálod a kockát, akkor ott asszem be lehet állítani. ha lekerekíteni akarod a kockát, akkor meg bevel-lel. (: figy, egy ötletem van a számodra, ami szerintem nagyon hasznos lesz. google ---> maya beginner tutorial meg ilyeneket keress.
Ryleh
sziasztok
egy tutorban hivatkoznak erre az eszkozre,,azaz ez lenne az ikonja:

a tutor valszeg reggebbi verzion irodott,mert nekem a 2009 esben sehol sincs ilyesmi...a tutor linkje:
Tutor link
es itt az elso oldalon emlitik..
koszi a segitseget

Még lenne egy nagyon alap moddelezési kérsé de én egyszerüen nem találom, hogy hogyan tudom mondjuk object modban töb hálott teni a kockára vagy edge modban több vonalal felosztani?
mind a 2-nél de ez most nem fontos hanem, van egy repülöm és amikor maya toonba körvonalat sszeretnék addni akkor nem csak az igazi körvonalát szinezi be hanem ikersztbe a gépen meg egy csó vonal van (Sketcupból importáltam be)?
Magnificat
milyen mirror effect? modellezésnél? renderelésnél?

Magnificat
az outlineres középsõgombos megoldás valóban beleteszi az objektet a másik groupjába, de (!) alapból nem teljesen így mûxik a dolog. Ha pl leteszel egy poly kockát, azzal ugye létrejön egy pCube1. ennek valójában van egy shape node-ja is, ami mintegy group elemként benne van. ha csak behúzol egy másik, pCube2 kockát középsõ gombbal, akkor a pCube1 egy groupként viselkedik, amiben van egy shape node, és a pCube2, ami megint egy groupként viselkedve tartalmaz még mélyebben egy shape node-ot. Tehát

pCube1
-pCubeShape1
-pCube2
---pCubeShape2

ami nem egyenlõ hierarchiailag a normál groupolással, aminél:

kockak
-pCube1
---pCubeShape1
-pCube2
---pCubeShape2

nem tudom, mikben okoz változást vagy problémát, és mikben nem, a mondandóm lényege csak annyi, hogy nem ugyanaz a hierarchikus fa, és ezáltal nem feltétlen kapjuk ugyanazt az eredményt... javaslom a rendes Group létrehozását (Edit->Group), és utána ebbe már dobhatjuk bele középsõ gombbal az elemeket az outlineren belül is... Az, hogy amúgy a középsõ gombra miért csinál mást, az passz... nálam a logitech drivere miatt volt asszem rossz anno a maya, de akkor a viewportban sem volt talán jó az alt + középsõklikk

az outliner-ben allitolag a kozepso gombbal huzogatva hozza lehet adni egy group-hoz dolgokat.
Nekem a kozepso gomb lenyomasakor megjelenik egy plusz jel, de a mikor rahuznam a group nevere egyszeruen nem tortenik semmi... 😞

mi lehet?
van a mayában olyan, hogy mirror effectet? ha van hogy tudom meg csinálni de úgy irjátok, hogy még én is értsem.
Magnificat
naná, hogy nekem is valszám zh hetében jönnek be munkák 😊 már megint 😄

koszi aqa, ez jo
ha sikerul kideritenem a mirror-t, majd megirom
Ezt az egyik felét modelelzem, modellezõdik a másik is dolgot én úgy szoktam csinálni, hogy lerakok egy plane-t amiböl kiindulok, ennek a pivot pontját oda húzom amelyik flén szimetriázódni fog. Rámegyek hogy duplicate special, és beállitom az egyik scale értékét -1-re. Meg felül bekapcsolom az istance módot. rányomok egy okét, és ahogy szerkesztem az egyik oldalt, ugy szerkesztõdik a másik is.
Bocsi, nemtudom értelmesebben elmagyarázni.😄
ibor90
de én úgy az egész objectre értettem h töröld
azt csak engedte vna
na de ha megoldódott akk jó

koszi, pont az van, h nem lehetett torolni, a merge vertex-szel ket pontjat osszehuztam, es letorolte mind a harmat.
A mirror cut-rol en is ezt olvastam, de nekem sem csinalja 😞
ibor90
hát az érdekes
sztem jelöld ki azt ami kell és duplicate face...ezt meg töröld ki
de am nem tudom miért jó a mirror cut...elvileg lehetne vele szimmetrikusan modellezni úgy h az egyik felén csinálod a másikra meg áttükrözi folyamatosan..de nekem nem csinálja szóval nemtom miért jó..anyi h a tengelyt tudod állítani és így nem csak x y z mentén tudsz tükrözni hanem ahogy akarod úgy mozgatod a tükörtengelyt

errol van szo:
a pirossal bekeretezett a szem belso elebol maradt...

csinalom
ibor90
kép?

mi a kulonbse a mirror cut, es a mirror geometry kozott?
hali
poly modell egy arcnak a szemreszet kepzeljetek el, meg lett miror geometry-zve a jobb oldal. Aztan le akartam torolni a felet, de a szem belso ele megmaradt, es nem is tudom letorolni. Peobaltam a remove vertexes-t, es detach-olni, de nem megy. Valami 5let?
koszi
pl.: elsõ lépésként ülj le, szívj mély levegõt....nyiss egy google-t és nézz körül külföldi fórumokon.
nekem be szokott válni, aki nem hiszi, járjon utána.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

leszedtem az aobe illustratort megy meg minden de amikor a mayába szeretném be importálni akkor ezt irja ki error the remining prefix contains no legal characters . Mit tegyek?
mik nem történnek itt.😄
schorby
Ja ezt nem os mondtam... 😄😄
ibor90
Ámen!
tudod hogy beteg vagy 😄
nézzél happy tree friends-t az mekkora debil mese 😄

schorby
Megbérmálltál, fiam?
S lõn az fia az mennyeknek alájöve és mondá az népnek, felebarátod leszén az mindentudó gugliusz, s a nép erre imigyen felele; az úrmindenható íly könyrületes és bölcs mivolta okán haragját türtõztetve, csak egy linkkel sújt minket, mely vala az kulcs a fennséges megvilágosodás rozsdás, ódon kapujához. Áldott legyen az úr neve!
Meg van window/settings and izé/és ott plug in manager de mért kell ezt ennyire eldugni???
ááááááááááááááá hát a Bonus tools már meg van csak azzal, hogy tudok 3ds filet betteni ? mert importal nem lehet??
Garou
Ibor és Schorby Atya homályos kinyilatkoztatásait csak az arra érdemesek tudják értelmezni Laikus testvérem. 😊

A hangok nekem azt suttogják, hogy a titokzatos szavak beírása a google nevû orákulumba eljuttat egy szigorúan õrzött helyre, ahol a regisztráció aktusa után választhatsz pár artifaktot, de csak ha legalább 2-es szintû Maya Paladin vagy!

Egyébként sokszor hallottuk/olvastuk/tudjuk már, hogy érdemes sok ojjektum esetén combine-olni a cuccost, hogy könnyebb legyen a renderelés a gépnek. Namost: mindegy az, hogy ezek az ojjektumok különbözõ shaderekkel vannak ellátva, vagy érdemesebb ha az azonos shaderrel ellátottakat combineolnom össze, és nem kevernem a dolgokat? Vagy ez mindegy?

Jajj, Schorby. Ez beugratós volt.😄
schorby
bocs hogy ezt mondom de ne szerencsétlenkedj már....
http://tinyurl.com/yephvaz