Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem megnézve a képeket, a 22-es hsz-û tetszik legjobban BB-tõl, illetve az 53-as is ötletes (bár nem volt ideje a renderre), de ötletesség szintjén szvsz viszitek a pálmát... szóval csak így tovább
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
sima render és ps szemcse efekt... ez modelling konteszt volt
semminek nincs anyaga, és alap világítás...
amúgy kösz
43.hsz
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
szemét mázlista vagyok! uhuháhá! 😄
De én is tisztában vagyok milyen gépet kéne venni: pentium 16-os 12000ghz processzor 2TB DDR8 rammal. 5gb DDR8 videókari.
De azért majd elnézek arrafelé is. kösz a tippet.
Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com
menny át a milyen gépet vegyek most topikba és kérdezd meg hogy milyen gépet vegyél most 😄 írd le, hogy mennyi pénzed van rá, hogy mik kellenek és hogy mire akarod használni a gépet. na õk majd összeraknak neked egy jó konfigot 😉
van egy alakuló dolog olyannal aki nem volt a buliba így aztán nem is akartam senkit kisérgetni 😛
nem azért kellett mosni mert...hanem csak mert 2 hetente járok haza és már kezdtem kifogyni ruhából..és mivel nem voltam álmos úgydöntöttem hogy akkor most mosok és akkor mára már lesz is száraz és tiszta ruhám..fõleg hogy most jön ide az illetõ aki miatt nem akartam kísérgeni mást....napuszi 😄
Mondjuk ha sürgõsen mosni kell buli után, az se lehet semmi...
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Ha teheted, akkor a drágábbik procit válaszd, az alaplapot nem ismerem. Videókártyából én ATI 4350 vagy 4550-et vennék, ha van még egy tizesed, ha nincs, akkor akármelyik Nvidia (pl 8400GS). De ha itt is rászánsz még 2-3 ezret, akkor már 9400-ad van, szóval ezzel a sakkozással el lehet lenni egy darabig. De ha Maya miatt kell, akkor erõsebb proci, meg kell a 2 giga ram, és videokártya tökmindegy, ami kijön az árból.
Ez szerény vélemény.
Ha szeretnél 5.1et akkor egy 10es legalább egy hangkártya.
sztem egy audigy 2-es alatt nem ér meg hangfalat venni...
de ez csak az én véleményem
Már nézegettem cuccokat itt a szomszéd falu boltjának weblapján.
Memória: DDR 2GB/ 800 Kingmax 11800 36 hó
Alaplap: ASRock 4Core 1600-GLAN 12500 24hó gari
Proci: Intel DualCore 2.6/800/2 16200 36hó
Lehetne: Celeron Dualcore 2400/800/1 110000 36hó, (de már miért ne legyen a jobbik.)
Táp: Codeg 400w 5000 12hó
Eddig kerekítve 46ezer. Ha bele tudom rakni a régi házamba akkor csak tápot kell venni. És ehhez kéne még egy minimum 512 expresszes videokártya. Ez a konfig számomra most így baráti lenne. De mivel ebben 5.1 hang van, szóval, igaz ráér, de elõbb utóbb nem ártana venni majd hozzá hangfalat mert az nincs. Majd szétnézek még mert ezek lehet, hogy máshol olcsóbbak.
Vélemény eddig ezekrõl?
Nekem két (!) éve elfüstölt a gépem, és sürgõsen kellett egy másik. Volt winyóm-ez van neked is. Volt monitorom- gondolom ez is van. Besétáltam a boltba, és közöltem, hogy 55 ezer forintom van, kéne alaplap+proci+ház+memória és videókari, ez utolsó kettõbõl ehet spórolni. Lett egy Core kettes amd-m, meg két giga ramom, azóta is ezzel küldöm, csak vettem egy 8600-os videokártyát bele a régi 7300-as helyett.Mondjuk fél-egy éve meg konkrétan belerobban 10 centirõl a táp a pofámba, és azóta Chieftek-el tolom, de amint látod két éve is kijött egy alap core2 50-bõl, most is kijöhet, RAM meg kell, videokártyán spórólhatsz. Szóval ha van 50 pénzed, akkor ne hagyd magad átverni minden szutyokkal, besétálsz egy számtech boltba, és közlöd, hogy alap házzal, winyó-monitor nélkül kérsz egy Core2-est 2 giga rammal, és úgy rakják hozzá a videókarit meg az alaplapot, hogy meglegyen ötvenbõl. És meglesz.
De amit én mondtam az egy szerverpark amit a neten keresztül lehet elérni konkrétan itt..
Bár tény, hogy olcsóbb volna egy új gépnél, de már miért ne vegyek egy sajátot nem?
ugye van most egy laptopom és egy gépem
ha össze akarom kapcsolni a maya renderelést, akkor hogy érdemes? összerakni valami hálózattal, vagy simán betöltöm a másik gépen is a fájlt és akkor elsõ 5 frémet egyik, második 5öt másik?
Tegnap este hogy kicsit lenyugtasson kreáltam a kocsimnak valami hátteret vue-val. Meg betettem mellé egy fát is meg egy korlátot, hogy ne legyen egyedül. A poén az, hogy sehogy sem tudom kirenderelni. Egybe sehogyanse. Megpróbáltam objektenként renderelni, a háttér meg is lett, de a fát nem tudom elõcsalni csak a háttérrel együtt úgy meg már out of memory van. Batchben sem megy. Már a hajamat tépem, mert még csak a háttér van meg.
Mondjuk még csak mayán belül próbáltam mentalray-el, majd megpróbálom, tisztán vueba betölteni a kocsit meg korlátot, akkor több memó marad szabad, de egyébként semmi ötletem nincs már mit tehetnék. Valahogy nincs most 10€ szerverparkra.
Bár most láttam egy Core2 es gépet 1gB rammal 80 vinyóval, lehet beleinvesztálok valahogy, de azt nem írta, hogy a memória duálos-e, vagy hogy agp-s. Majd még puhatolózok. Illetve most van még kettõ pentium 3,2gh 1gb ddr, gép is, ez 30ezer lenne, csak az a bajom evvel, hogy laposházas és csak egy dvdmeghajtó fér bele, és egy vinyó. Szóval tré. A másik az 45ezer volna, de a videókarit biztos cserélni kell mert valami intel 96mb-os van benne, asszem alaplapi.
Ibor, szerintem felesleges volt ez a hozzászólásod. Amikor elõször olvastam Wolf elsõ ezen témakörbe esõ hozzászólását, az volt a gondolatom, hogy ez nagyon nem kéne, hogy a topic támája legyen, de rögtön meggondoltam magam. Szerintem ez itt egy baráti társaság, legalábbis én szeretek így gondolni rá, úgyhogy ha valakinek hasfájása van, itt nyitott fülek várnak rá. Garouval értek egyet teljes mértékben. Ha neked olyanod van, hogy nagyon fáj, hogy szakított veled a bnõd, akkor írd be, talán 1-2 okosabbja még tanácsot is ad ezzel kapcsolatban.
Wolf nagyon sajnálom, és teljesen egyet értek veled. Mi kb 2 hete temettük nagypapánkat, hasonló körülmények között. Õ igazából vallásos volt, úgyhogy tiszteletben tarva a végakaratát és az egyházi eljárásokat, kénytelenek voltunk a procedúrán végigmenni, de amikor majd rám kerül a sor, én valószínûleg annak örülnék a legjobban, ha beleszórnának a Dunába, Balatonba, vagy hátra a kertbe, hátha jó komposzt lesz belõle. Most lehet hüledezni, hogy hogy lehet ilyeneket mondani. Megmondom, úgy, hogy materialista vagyok és a kutyám se istenhívõ.
Az egyházi pénzszedésekhez még annyit tennék hozzá, hogy a szemét pap legalább ha pénzt kap valamiért, akkor csinálja rendesen a semmit. A temetési szertartáson össze vissza beszélt minden hülyeséget, kihagyott unokákat a felsorolásból és a bottal sétáló nagypapámat egy versenyfutóhoz hasonlította, aki most szakította át a szalagot és ünnepeljünk a gyõzelme alkalmából... Szóval fura...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Chilli kóstoló feljegyzései
elvileg 100-350k a Scoville skálán (2500-8000 a Jalapeno, 1500-2500 a magyar erõs paprikák, 2 milliónál meg már a katonai könnygáz van 😄), és noha nem tudtam eldönteni, hogy tényleg ennyivel erõsebb-e a magyar paprikánál a Habanero, vagy sem (elvileg akár 10x is lehet az eltérés egyébként a skálán egy adott fajtán belül is, szóval én inkább olyan 20-30k-ra tenném az erejét), de az tuti, hogy mocskosul piszkosan átkozottul erõs 😄 A fájdalomtól nem igazán lehetett besaccolni az erejét a többihez képest (szárítottan ettem, ami még keményebb), de a legerõsebb paprika, amihez szerencsém volt... direkt vigyáztam, hogy ne nyúljak a szemembe, de a homlokom törlése közben az izzadtság belevitte az erejét a szemembe is, onnantól volt még kemény érzés, akkor már nem is láttam 😄 Úgy 20-30 percig mintha forró levest ennél, olyan a szád tõle, de amúgy finom (azt hiszem 😄). Mindenesetre mint minden jó paprika, 2x csíp ráadásul (befele és kifele jövet😄 ) szóval most csak féloldalasan ülök 😄
Emberi testreszek,szervek-akar teljes anatomiai részletességgel-erdekelnenek..na nem szervkereskedo vagyok,,modellek irant kutakodok....anno sok evvel ezelott DC-n szedtem ossze mindent,,pl komplett fogsorokat,stb....
ha tudtok linket,,ill amely cég ad ki ilyen anyagot,,,erdekelne,,,nem gond ha nem csak maya ala van a modell,,,max atkonvertalom...
koszi
Meg nem vagyok vallásos sem...
Wolf sajnos segíteni nem tudunk, de az itteniek -ahogy nekem lejött ebben pár évben- kommentjeik alapján normális emberek, szóval ha ki akarod írni magadból tedd, sajnos az együttérzésen/elolvasáson kívül mást tenni nem tudunk.
Most lehetne kliséket puffogtatni, de úgyis hallottál szerintem elég veretes igazságot már eddig is.
Mást tenni nem tudsz, fog összeszorít és kibírni.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
mindannyiunknak vannak itt problémái...ilyen vagy olyan
nem az mert nem érzem se sértõnek se nem zavar se nem semmi csak jelzem hogy...
na mind1..szal no offense csak most én se írom le hogy ha pl szakítok egy csajjal vagy hogy pl mennyi pénzem van egy hónapra és hogy hogy a rákba éljek meg annyiból......
Nem igaz, hogy nem lehet tisztán megszervezni egy temetést.
Az egyetlen aki le tudna vinni minket Egerbe azt nem hajlandó az elhunyt testvére beengedni.
Most kénytelen vagyok kocsit bérelni, de én vagyok a gonosz ha nem csináltatok koszorút meg egy gyertyával kevesebb van. Hát akkor könyörgöm ne csesztessenek már fölösleges kiadásokkal.
Egy fillért nem adnak bele a temetésbe, de agyonszervezik magukat. Mi lesz ha nem fogja a végén fedezni az egészet a kötvénye? Azt mondják van százezrünk félrerakva és legalább halálában adjunk meg neki a módját. Na most erre én csak ezt mondtam: Ha azt most kiadom mibõl fizetem ki a téli gázt, most, hogy kiesett a pénze. Erre azt mondják: Hogy lehetek ennyire zsugori paraszt...
Tegye fel a kezét aki egyáltalán kimegy a temetõbe? Az hogy évente egyszer, vagy még akkor se, az nem számít.
A legtisztább megemlékezés szerintem az, ha összegyûlnek egy folyóparton vagy hídon és a szertartás után a folyóba szórják a hamvakat. De azt nem lehet várjál mert akkor jön az egyház, hogy ha nem szent földben nyugszik akkor a pokolra jut. De szentföldet meg kell venni. Jó mi? Egyszer régen úgy hitték, hogy ha a halott szemére vagy szájába nem tesznek pénzérmét akkor Charon nem viszi át az alvilágba. Csak én vagyok az aki itt párhuzamot vél felfedezni? Bár a vallás is csak egy uralkodási forma és mint ilyen meg kell fizetni.
Az én pakkomban van mind maya, mind max 2010-es dll.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)